Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    08. Prosinac 2021. 10:22

EvaKB nemaju ti prsa veze niti njihova veličina s nadolaženjem mlijeka, nemoj se brinuti s time. Baš nema nikakve poveznice, žlijezde su i u malim i velikim cickama 😇 i ne postoji nekvalitetno mlijeko, to su dezinformacije koje nemaji nikakvi podlogu u struci, a ljudi to vole govoriti, slabo mlijeko, mala količina i sl. U pozadini je uvijek puno veći problem, a najveći needuciranost. Generacijski je bila jako velika i snažna kampanja za AD kad su naše mame rađale, čak znam da su i neki ped gurali samoimicijativno adaptirano, a i dan danas ima kojekakvih pedijatara koji i dalje imaju slične izjave. Znam da ti ne kažeš to iz neke sabotaže, ali nemoguće je da je imala loše mlijeko, moguće je samo da ju je netko u to uvjerio. Majčino mlijeko i stanice u njemu se stvaraju po djetetu, svako mlijeko je doslovno krojeno po djetetu ❤️ budite samo ustrajne ako želite, u početku je malo teško, kad su skokovi onda isto zna biti kaos jer pomisliš da nema dosta ili te taj dio zabrine kad se ne skida sa sise, ali već nakon par skokova možeš prepoznati jel to to i ne brineš se više. Bit ćemo vam nas par veteranki podrška 😇❤️

• katsy
    08. Prosinac 2021. 10:48

Dubrovčanka

Ja sam cijelo vrijeme mislila da mene beba gurka pa mi tvrd stomak,a onda skužim da imam Bh kontrakcije. Po par puta dnevno. Nadam se da nije nešto opasno 🤪

Pa ja to jos uvijek mislim 🤣
    Nekoliko puta dnevno mi se trbuh ukruti i nastane ko neka "kugla tvrda" i traje jako kratko i ja mislim da se beba preokrece..znaci mislis da su to sigurno BH? 

Demi30
    08. Prosinac 2021. 10:56

Dobro jutro cure! Sretno svima koje danas imaju preglede 🤞
    Ubacit ću se s nečim nevezano za dojenje. Dakle, jutros mi je stigla knjiga koju sam neki dan naručila - Godine prve, zašto su važne? - Milivoj Jovančević i suradnici.  Ovako na prvu sam oduševljena. Knjiga je krcata informacijama, pogotovo za novopečene mame kao što sam ja.  Tako je lako za snaći se u njoj, u sekundi dođeš do informacije koja ti treba.  A vjerujte, nema te informacije koju unutra nećete pronaći. Referira se na roditeljstvo i odgojne stilove, emocionalni inteligenciju djeteta, razvoj mozga, govora, period nakon poroda, razdvajanje od djeteta, jaslice, vrtić, njega i dojenje djeteta, dohrana i prehrana, dodatni vitamini, pregledi kod pedijatara, grčevi, dječje bolesti, cijepljenje, igra i igračke,  strese situacije, motoricki razvoj djeteta, odvikavanje od pelena, sigurnost, ozljede, masaža bebe...  Vjerujte malo toga sam nabrojala. Kojeg god sam se pitanja sjetila, našla sam odgovor u roku par sekundi.  Npr. zanimala me njega pupka nakon rođenja, odmah sam pogledala u sadržaj i pronašla.  Mislim da je ovo knjiga koja će često biti u uporabi. Baš tako nešto sam i tražila.  Eto tako da iskreno vam preporučam 😊

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Mariina1106
    08. Prosinac 2021. 10:58

Demi30 slažem se. Ja je bas jutros čitala ☺️. Odlična je!

Demi30
    08. Prosinac 2021. 11:11

Iz nekog razloga ne mogu kopirati link, ali naručila sam direktno sa web stranice nakladnika: Actus Hominis.  Tamo je najnovije, prošireno izdanje knjige trenutno na 20% popusta.  Puna cijena knjige je 159,00 kn. Sad je s popustom 127 kn + poštarina.  Što se mene tiče, izuzetno povoljno za ovoliku količinu informacija.  Ne bih se čudila da joj je cijena barem dupla od ove. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

EvaKB
    08. Prosinac 2021. 11:17

Lovely_

EvaKB

Citam sve sto pisete o dojenju i jako bi voljela dojiti, sto zbog dobrobiti za dijete, sto zbog lakseg zivota ko neispavanog roditelja. Moja mama nijenmogla dojiti, nije imala kvalitetno mlijeko i sestra i ja smo obje trebale dohranu. Sestra pak nije tih problema, koja upala, ali sve je islo super. Ja stalno pratim svoja prsa koja se nisu bas nesto povecala. Moje pitanje je, kada su vama krenula rasti prsa? Da li to sto meni nisu jos bas nesto pocela bujati, minimalno jesu, ali nista posebno, ista znaci? Stalno si mislim da je to znak da necu imati mlijeka, ali isto tako se uvjeravam da dramim bezveze.

Čini mi se da prolazimo kroz slične strahove zbog iskustva naših mama. Moja mama uopće nije imala mlijeka. Nikada joj se nije pojavilo. Pa si onda znam ja razmišljati što ako ja ne budem imala mlijeka, ali ne mora značiti da ga ja neću imati. I mene još brine to šta ja nemam bradavice, odnosno imam uvučene bradavice. Ali budemo vidjeli kad se bebica rodi kako će to ići. Truditi ćemo se i raditi pa vidjeti😊
    Što se tiče prsa, meni su u prvom tromjesečju bila jaaako bolna i jako osjetljiva i narasla su sa B košarica na C košarice.
    Sada trenutno više ništa nije osjetljivo i ništa nije bolno i stale su sa rastom.
    Zapravo trenutno nemam nikakve simptome i uopće se ne osjećam trudno. Svako jutro čekam barem taj trbuh, ali ništa ni od toga za sada 🤭 tako da se trnutno ne osjećam kao trudnica niti izgledam kao trudnica 😅

Tako je i meni nekako, osjetljive u pocetku, sada nista, sto su se malo povecale (kao pred mengu) to su u prvih par tjedana, sad stoje. Nisu mi bradavice potamnile, povecale se ili ista slicno sto neke zene nabrajaju. Trbuh je nesto malo krenuo u zadnjih mozda tjedan i pol, do sada sam bila vise kao malo napuhnuta, sad to polako pocinje izgledati kao da bi mogla biti trudna. Ako nemam nesto bas usko na sebi, ni ne kuzi se da sam trudna. 

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕
    Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
    Očekivani termin poroda 11.05.2022.

Shea
    08. Prosinac 2021. 11:17

Vidim da još neke curke imaju problema s imenima, i ja sam ta
    Oduvijek mi se sviđalo Aria - ali eto u mom okruženju prošlo ljeto došla Aria (a toliko sam skrivalo to ime za sebe ). Onda mi se svidjelo Mila no počela sam primjećivati da se svako malo rodi Mila i malo proguglala, među 10 najčeščih imena je u zadnje 2 godine (a to mi se nikako ne sviđa).
    Uglavnom sviđaju mi se imena sa 4 slova ali da nisu ona klasična i česta tipa: Lara, Sara, Nina... itd.
    Ima netko neko neobično (ali ne previše neobično) ima s 4 slova?
    U opciji su mi još i Lada i Leda ali zvuče mi grubo za curicu
    Inače u horoskopu sam vaga i neću se moći odlučiti nikako, već znam!

Termin 1.4.2022. 👼
    Curica 💓
    Anomaly scan 4.12.2021. uredan

Idući pregled 25.2.2022.

EvaKB
    08. Prosinac 2021. 11:26

Shea

Vidim da još neke curke imaju problema s imenima, i ja sam ta
    Oduvijek mi se sviđalo Aria - ali eto u mom okruženju prošlo ljeto došla Aria (a toliko sam skrivalo to ime za sebe ). Onda mi se svidjelo Mila no počela sam primjećivati da se svako malo rodi Mila i malo proguglala, među 10 najčeščih imena je u zadnje 2 godine (a to mi se nikako ne sviđa).
    Uglavnom sviđaju mi se imena sa 4 slova ali da nisu ona klasična i česta tipa: Lara, Sara, Nina… itd.
    Ima netko neko neobično (ali ne previše neobično) ima s 4 slova?
    U opciji su mi još i Lada i Leda ali zvuče mi grubo za curicu
    Inače u horoskopu sam vaga i neću se moći odlučiti nikako, već znam!

Moja necakinja se zove Lena, mozda nesto tako. Nije jako cesto, a nije neko izmisljeno ime za koje nitko nikad nije cuo. 

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕
    Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
    Očekivani termin poroda 11.05.2022.

Tejuska♡
    08. Prosinac 2021. 11:34

posvudusa

Moj popis je :

Lena, Lana, Mia, Nora, Lota, Livia, Anja, Pavla, Emilia, Julia, Eva i Vita.
    Sva su mi dobra haha

Mi cemo imati Lotu ako je curica 🥰🎀

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Demi30
    08. Prosinac 2021. 11:38

Dubrovčanka

Katsy to su kontrakcije 😂. Skužila sam sad kako izgleda kad se ona okreće 🤣. Sad se krkam vodom šta više 🥱
    Demi i misla sam je naručiti Al evo sad ću odma. Jer mi fakat treba. Ima li sve od bebinog rođenja ili?

Koliko mi se čini, ima baš sve! A mislim da se za ovu cijenu stvarno isplati. Mislim da nećeš pogriješit 😊

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.