Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijanaMartin
    02. Prosinac 2021. 13:26

Dubrovčanka

Sunašce ma meni eto čudno pa me zabrinulo kako svi idu,a ja ne idem. Al valjda on zna bolje. Hvala ti šta me tješiš al Eto bilo me malo zabrinulo još kad sam čitala posljedice gestacijskog dijabetesa muka mi došla 🤯

Ma pusti čitanje o "bolestima". Čitaj nešto lijepo npr o porodu,haha Naravno da je normalno imati šećer tijekom dana iznad 5,1. Jer mjerenje se radi na tašte, znači da minimalno 8h ništa ne jedeš. A ti bi nakon sat i pol da si kao na tašte, što bi bilo loše, jer dobro je imati šećera u krvi ono nam daje energiju, zato i jedemo. Osim mene, ja jedem iz gušta,haha 🤣🤣Evo već pola dana sam na "dijeti"! Muči me, kako ću na povratku doma zaobići pekaru. Uh Bože daj mi snage!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Demi30
    02. Prosinac 2021. 13:44

Cure nasla sam na netu ovu knjigu sto ste spominjale "Godine prve, zasto su vazne". Malo sam je prelistala u pdf-u, pogledala recenzije i odlucila je odmah naruciti. Doslovno je sve pokriveno u njoj, a vrlo je laka je za snaći se. Bas sam oduševljena. Ja inace radim u vrticu s djecicom, pa dosta toga sto se tice strucne literature i znam, puno toga sam procitala, naucila, sto iskustvom, sto citanjem, ali odavno me neka knjiga nije ovako odusevila kao ova. Bas jedva cekam da mi stigne i puno hvala na preporuci.
    Dubrovčanka secer ti je odlican!! Ja bi se na tvom mjestu opustila, ali ako bas zelis da si mirna, uzmi uputnicu za ogtt kod svog socijalnog ginića (ne znam u koju ordinaciju si upisana, samo zazovi sestru da ti pusti), nazovi Glavića i naruci se. Samo napomenes u kojem si tjednu i da bi trebala to obavit sad nekad, sa te nebi narucili za 2 mj 🤦‍♀️ Kazem ti, ja bi na tvom mjestu bila mirna, ali ako itko razumije nekakve strahove i pitanja, to sam ja (koja palim baby watcher 3 puta na dan 😂). 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• MarijanaMartin
    02. Prosinac 2021. 13:56

Amelie

MarijanaMartin

Amelie

Nego da te pitam u kojem tjednu si se cijepila i kako si podnijela? Ja planiram idući tjedan otići po booster dozu, a druga doza me fino smlavila pa da se pripremim🙃🙈

Znam da si pitala, ali malo je mjesto, odmah će se znati tko je,haha Nije u nekom velikom kliničkom bolničkom centru. Cijepila sam se 25.11., iskreno već sam zaboravila, morala sam pogledati u kalendar. Nisam imala nikakvih simptoma (bol u ruci pola dana ), lakše nego drugi put, kad sam imala bol u ruci 2 dana,haha Što je tebi bilo? Temperatura? Koje cjepivo? Jesi razmišljala otići izvaditi razinu antitijela prije nego ideš na treću dozu. Jer ako si imala burnu reakciju možda ih imaš "puno", pa je "bolje" čekati!

Ok, sve kuzim.
    Ma cijepila sam se davno.. drugi mjesec.. tak da sam radila antitijela i nalaz kaže 172 U/mL. Nije da nemam ništa, ali mislim da je slabo.. a gledam i da je u drugom tromjesečju najbolje primiti cjepivo i da nešto preko posteljice dođe i bebi pa da je zaštićena bar prvih par mjeseci. Čekala bih ja možda još, nije mi teško minimalizirati druženja, ali ide Božić i MM će poludjeti zatvoren u kući a i ja s njim takvim pa ono.. da se ipak osjećam sigurnije idem to odraditi. Ne želim biti dio crne statistike. A reakcija je bila nakon druge doze takva da sam 12h od cijepiva dobila drhtavicu pa osjećaj trnaca niz cijelu kralježnicu, glavobolju, slabost.. nisam imala temp. Ali osjećaj je bio čudan, posebno ta drhtavica.. srećom to je stalo kad sam se utoplila. Prespavala sam 10h i drugi dan ko nova. Sve sam ja to uredno prijavila i Halmedu kao nuspojave nek se zna! 😁

Ja bi na tvom mjestu išla na treću dozu. A za nuspojave pitaj prije dr. što možeš napraviti da si pomogneš!! Držim palčeve da prođe kao meni!! 🍀🍀🤞🤞🤞 Ja sam mislila ići pred porod, računajući da bi beba imala imunitet prvih šest mjeseci života, ali sam ipak ubrzala. Nekako me uhvatila panika, puno je na poslu pozitivnih i nemogu izbjeći sastanke od 1-2h zatvorena s "hrpom" njih, pa sam si išla "poboljšati" imunološki. Stvarno neznam što je ispravno!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

• MarijanaMartin
    02. Prosinac 2021. 14:03

Sunašce83

🤣😂🤣😂🤣zamisli da je pekar kihnuo na to sto bi ti kupila kad je ispekal pa zaobidi😂. Zekam se😁. Pa uzmes si slanac samo radi gusta do doma. Barem to nije nesto strasno. Osim ako nisi vec pojela par pekarskih od jutros😜.
    Joj bas se nasmijem na tu tvoju pekaru😂🤣.

Nisam ti se pohvalila. Muž i ja svaki dan već neko vrijeme nakon posla stanemo u pekari kupimo nešto za prigrist, taman dođemo doma siti i spremni za igranje sa princezom. Ali jučer mi je gin rekla da sam debela (ne doslovno tim riječima) i da moram promjeniti prehranu i opet ogtt. Znam da je to od pekare, jer nema puno vitamina u kifli koja je tako fina i topla, mljac! Zato mi treba snaga da se "skinem" sa kifle,haha 🤣🤣🤣😭😭 A ovo za kihanje ću mantrat dok budemo prolazili,haha😜🤣🤣

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

• MarijanaMartin
    02. Prosinac 2021. 14:08

Lovely_

Sunašsce a što ako se OGTT radi prije 24tt?
    Mene moja šalje da napravim kompletnu krvnu sliku, urin, urinokulturu i OGTT prije idućeg pregleda.
    Idući pregled mi je 5.1 kada ću biti 21+6.
    I sad imam 2 pitanja
    1. Jel to prerano za OGTT
    2. Hoće li 21+6 biti kasno za Anomaly?

I ja sam ga radila ranije. Možda ulaziš u tu neku riskantnu skupinu. Debela sam, pa me slala da se uvjeri da je sve ok. I da, imala sam vrijednost 5,2 na tašte. Nije to ništa strašno. Bolje znati da je sve ok, pa možeš jesti slatko bez grižnje savjesti. 👍😜

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

Amelie
    02. Prosinac 2021. 14:11

MarijanaMartin

Amelie

MarijanaMartin

Amelie

Nego da te pitam u kojem tjednu si se cijepila i kako si podnijela? Ja planiram idući tjedan otići po booster dozu, a druga doza me fino smlavila pa da se pripremim🙃🙈

Znam da si pitala, ali malo je mjesto, odmah će se znati tko je,haha Nije u nekom velikom kliničkom bolničkom centru. Cijepila sam se 25.11., iskreno već sam zaboravila, morala sam pogledati u kalendar. Nisam imala nikakvih simptoma (bol u ruci pola dana ), lakše nego drugi put, kad sam imala bol u ruci 2 dana,haha Što je tebi bilo? Temperatura? Koje cjepivo? Jesi razmišljala otići izvaditi razinu antitijela prije nego ideš na treću dozu. Jer ako si imala burnu reakciju možda ih imaš "puno", pa je "bolje" čekati!

Ok, sve kuzim.
    Ma cijepila sam se davno.. drugi mjesec.. tak da sam radila antitijela i nalaz kaže 172 U/mL. Nije da nemam ništa, ali mislim da je slabo.. a gledam i da je u drugom tromjesečju najbolje primiti cjepivo i da nešto preko posteljice dođe i bebi pa da je zaštićena bar prvih par mjeseci. Čekala bih ja možda još, nije mi teško minimalizirati druženja, ali ide Božić i MM će poludjeti zatvoren u kući a i ja s njim takvim pa ono.. da se ipak osjećam sigurnije idem to odraditi. Ne želim biti dio crne statistike. A reakcija je bila nakon druge doze takva da sam 12h od cijepiva dobila drhtavicu pa osjećaj trnaca niz cijelu kralježnicu, glavobolju, slabost.. nisam imala temp. Ali osjećaj je bio čudan, posebno ta drhtavica.. srećom to je stalo kad sam se utoplila. Prespavala sam 10h i drugi dan ko nova. Sve sam ja to uredno prijavila i Halmedu kao nuspojave nek se zna! 😁

Ja bi na tvom mjestu išla na treću dozu. A za nuspojave pitaj prije dr. što možeš napraviti da si pomogneš!! Držim palčeve da prođe kao meni!! 🍀🍀🤞🤞🤞 Ja sam mislila ići pred porod, računajući da bi beba imala imunitet prvih šest mjeseci života, ali sam ipak ubrzala. Nekako me uhvatila panika, puno je na poslu pozitivnih i nemogu izbjeći sastanke od 1-2h zatvorena s "hrpom" njih, pa sam si išla "poboljšati" imunološki. Stvarno neznam što je ispravno!

Mislim da si dobro odlučila čim radiš. Ja sam doma i vidim se s ljudima samo na otvorenom ili ako su preboljeli.. ali kad moraš na posao svaki dan.. sasvim druga priča! A što se tiče nuspojava na cjepivo.. ma nekak sumnjam da ću ih zaobić.. ali Lupocet, vitamini.. spavanje.. bit ce ok😁🤭

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• MarijanaMartin
    02. Prosinac 2021. 14:17

Dubrovčanka

..moja mama je Umirovljena teta iz vrtića. Bila je jako voljena i obožavala svoj posao ❤️ Sad jedva čeka svoje prvo unuče…

Ma blago ti se. Svekrva na "1000km" od tebe, a mama umirovljena teta u vrtiću, ako to nije jackpot!!!! 🍾🍾🥂🥂 Meni svekrva 2 kuće od mene, a mojoj mami je odgoj kad upališ televizor i nek' djete gleda,haha 🤣🤣🤣

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣

• _Katja_
    02. Prosinac 2021. 14:25

Sunasce sretan rodjendan, uživaj danas 🤗🎂🥂
    Anchy tebi sretno na pregledu 🥰
    Amelie nemam ni ja iskustva s Adermom, nemam pojma kakvog je sastava. Iako se nadam da je dobra, znam da doktori to daju za razne dermatitise… 
    Trudi bih izbjegavala, znam da neodoljivo mirise, ali nije dobrog sastava za bebice. 
    Imam pitanje za mame koje doje u trudnoći, Arsancres i Tonka ako se dobro sjecam, imate li mlijeka još uvijek?  Meni se čini da vise skoro pa nema, ali mala i dalje trazi sisu prije spavanja jer se tako uspavljuje. Zadnjih dva tjedna se prestala buditi po noći pa smo barem noćne podoje izbacili 😊😊

Arsancres
    02. Prosinac 2021. 14:27

Dubrovčanka ako te baš kopka odi obaviti ogtt privatno stvarno, nije neka lova, a dobit ćeš neki mir vjerojatno 😅
    Moju frendicu su slali 4 puta tijekom trudnoće, nije imala nikakvu povijest, ali je dobivala puno kila i gin je inzistirala stalno iako je ogtt uvijek bio dobar. Ja to ne kužim al aj. I stavila ju je svejedno na dijetu onu i morala je ići na VV unatoč okej nalazima, ali kao za gin je to bilo previše kila. Dobila je skoro 30 kg do kraja ako se dobro sjećam🙈

CoKSa
    02. Prosinac 2021. 14:29

Dubrovčanka

I ja bi neku knjigu ovako trudnoća dojenje i beba za nas koji nemaju pojma o ničemu. Onako sa sličicama da je bogata

Curke sa foruma od mojih klinci su jako bile zadovoljne sa knjigom cudesni tjedni. 
    Ja nisam popratila, jer ne volim knjige🙈 
    Citam samo klincima slikovnice i to se natjeram🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.