Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    13. Studeni 2021. 15:51

Sad sam se malo dopisivala s ginekologom 😅 rekao mi je prvo da krenem danas odmah s dijetom i da uzmem od socijalca uputnicu za vuk vrhovac i fetalnu ehokardiografiju na srebrnjaku.. Obzirom da ja tak površno znam o tom uzvu i mislila sam da se on radi ako ima neka srčana mana u obitelji ili povijest, onda sam ispitala šta i kako pa mi je rekao da je preporuka i ako postoji bilo kakav dijabetes, da se mogu pojaviti neka zadebljanja koja se ponekad i ne vide na ginekološkom uzvu zapravo, a da oni baš drugačiji abdominalni uzv rade i neke parametre uspoređuju koje on ne zna kao ginić, jel. Tako da, sad još nešto znam 😅 onda me ipak još pitao šta sam jela jučer i kad zadnji put, koliko sam sati spavala i zapravo mi ništa ne ide u prilog, i kaže da sve to stoji da ne trebaš izbjegavati ugljikohidrate prije ogtta, ali da ipak ima uvelike veze koje si pojela i koliko sam se kretala (ja jučer skoro niš jbt) i da obzirom da je samo jedna vrijednost povišena da ipak prvo 5-7 dana probam samo s tom dijetom i da jedem točno to i prije ogtta i da ponovim opet, ako i tada bude neka povišena onda da uzmem uputnice za VV i srebrnjak. Tako da, toplo se nadam da će se možda to regulirati. Meni ta dijeta zvuči baš užasno malo, 30grama mesa pa wtf, svaki drugi obrok bijeli kruh, negdje čitam sok od jabuke, ja ni ne pijem sokove 🤦‍♀️Sad ću naći neke namirnice s niskim tim gliko indeksom pa gledat da to jedem. Kontam da samo bijelo brašno izbacim da sam već dio posla riješila

• Mariina1106
    13. Studeni 2021. 16:21

Cure, vi koje ste kod privatnika ako imate neko pitanje ili problem koji se dogodi između pregleda kako se konzultirate? Ja si nisam nikako dobra sa svojim socijalnim gin, a privatnik radi samo srijedom inače radi u bolnici. Imam pregled tek 24.11. a imam neki problemčić pa bi htjela ju pitat. Da ju nazovem tj polikliniku  ili da pošaljem poliklinici mail? 

Arsancres
    13. Studeni 2021. 17:09

Dubrovčanka

Arsancres pa i ja koliko sam čitala je inače kao prehrana koju i inače držiš i da se ne pazi. Al sad tko će ti znat. Nadam se da je samo bio “bad day”. Pa takav rezultat ispao. Evo ja šećera jela ko nikada cijeli period u zadnje i glukoza mi 4.4,a prije dva mjeseca 4.7. Pa sad budi pametan 😅. Inače svi s tatine strane dijabetičari.

Pa da, to sam i ja većinom čitala da kao jedeš sve ko i inače da ne ispadne krivo, ali ajde ja sam jučer jela ne baš svakodnevni meni haha pa možda se stvarno tak potrefilo, a možda i nije. Inače sam imala uvijek tak 4.3-4.6., ogtt isto bio sve nisko nešto u prvoj trudnoći, sad mi isto glukoza bila ispod onih 5.1, mislim 4.8, nema nitko ništa kod nas u obitelji, pa se nekako nadam da je možda i bio neki loš dan. Sad stvarno se zna zaredat da jedem koješta tj. mala neće pojest sve, ne može, onda uvali meni haha, jel ručak jel užina jel sendvič, sve to kao malo al možda i nepotrebno.
    Vidjet ću svakako sad tih tjedan dana pa u subotu ponovit, ako bude povišeno onda jbg, nemam sreće 😁
    Tješi me što barem nije u startu tako i aj ako moram do 40tt tako jest nije kraj svijeta. Ak mogu utriće već 25 tjedana gurat, mogu i na dijetu 😂

Arsancres
    13. Studeni 2021. 17:11

Mariina1106

Cure, vi koje ste kod privatnika ako imate neko pitanje ili problem koji se dogodi između pregleda kako se konzultirate? Ja si nisam nikako dobra sa svojim socijalnim gin, a privatnik radi samo srijedom inače radi u bolnici. Imam pregled tek 24.11. a imam neki problemčić pa bi htjela ju pitat. Da ju nazovem tj polikliniku ili da pošaljem poliklinici mail?

Ja pošaljem njemu mail osobno, socijalca zovem samo za uputnice i to je to. On mi ne pravi problem, pusti šta tražim🤞
    Bambolina preslatka fotkica ❤️

Omerta
    13. Studeni 2021. 19:55

Bambolina

Ćao cure, evo samo na brzinu da se javim, kod mene neki kaos od jučer. Uglavnom, 4D je prošao odlično, da nismo išli bilo bi mi stvarno žao.. Doktor je sve lijepo izmjerio, pokazao i sada sam baš mirna nekako 🙈 Beba je super sudjelovala, pa smo baš lijepo sve vidjeli 🥰
    Evo i jedna slikicahttps://ibb.co/NT5hHPr

😍😍😍

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Mariina1106
    13. Studeni 2021. 20:36

Hvala na odgovorima 🥰

• XOXO
    13. Studeni 2021. 20:49

Arsancres ne kuzim odakle im ideja da stave vrucu vodu. Stvarno nisu normalni. Pripazi par dana na prehranu i stvarno vjerujem da ce na ponovljenom sve bit ok posto ti je samo jedna vrijednost malo povisena. Inace budu sve povisene.
    Tejuska kako si ti jel prosla temp? Sto se marame tice cini se ok po slici bebin polozaj. Al mozda da na fb pitas u grupu bas za nosenje. Ja u prvoj t nisam al tad jos nosu ni postojale prakticki ergonomske nosiljke a ako i jesu nije bilo toliko dostupnih info. Sad gledam auru od ergovaby i tulu explore
    Bambolina cestitke na urednom pregledu. Bebica je preslatka ❤️
    _____
    * Rekla sam vam da su me jucer zvali da mi je dr na BO i da ce mi dat termin za kod neke zamjene. Tako da su me jutros zvali i dali dva izbora ili danas kod jedne dr ili utorak kod neke druge - umjesto mog termina u pon. Posto mi je ova danasnja dr bila drazi izbor mi odradile vec danas pregled. Sve je super, curka je toliko aktivna bila da je dr rekla da je i nju izmorila koliko ju je hvatala za izmjerit. I dalje se ili pokri rukicama ili okrene leda tako da nikako da joj vidimo citavu facu. Pitala sam i za mjere glave sto mi je onaj privatni dr rekao da pratimo jer da je 10dana u zaostatku tj manja. Dr danas je rekla da su sve mjere taman i da ne zna di je onaj dr gledao. Tako da sam sad super mirna. Sljedeci pregled ne znam kad je jer cu novi termin dobit kad se moja dr vrati sa BO
    *prijavljujem hemeroide. Oprostite na bljak temi. Iskocili su mi na prvom porodu prvi put u zivotu. Povukli se nakon par tjedana. Od onda mi znaju iskocit na nekakav napor al se kroz par minuta povuku. I evo sad bez ikakvog napora iskocili i ne prolazi. Ne krvare nikad ni nisu al je bas odvratan osjecaj. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Arsancres
    13. Studeni 2021. 21:30

Tejuška ja od svojih muka zab ti napisati, chibolo ti je super marama, ja sam ju koristila od 6.dana s mojom malom, meni je to bio prvi dodir s nošenjem pa mi bilo malo nezgodno pomotat jer je marama 4,8m ali ušemiš se brzo. Još zgodniji ti je caboo ili ktan, na istu foru su ali jednostavnije za staviti bebu, kraći su, kak da kažem 😁 jako često ti se vrte po oglasnicima ili njuškalu pa škicni ❤️
    Xoxo ne znam uopće šta da kažem, meni se toliko povraćalo ali mislim da je od vrele vode, a ne od tog šećera toliko al ozb. Sve kao male gutljaje pijem i mislim si ajde još malo, a bljuje mi se, baš užas. I jop su mi stavili u onu kriglicu od 3dcl kao od senfa. Sjećam se u prvoj trudnoći da sam u domu zdravlja doslovno dobila u onoj plastičnoj bijeloj šalici socijalnoj, ali mislim da ona i ima nekak 2dcl. Iako kontam da je nebitno u koliko vode se otopi al ovo brate ne možeš popiti.
    Danas sam jela po toj dijeti 1800 kalorija i tak me neka glad lovi, totalno su mi te porcije male, sutra ću malo vidjeti i proučiti one zamjene pa da se nekako bar zasitim 🙈
    Ne bi naravno ništa sabotirala, ne želim glumit doktora niti išta zanemarivati ali bi mi mentalno bilo puno lakše da na ponovljenom bude ok ili eto bar još manje povišeno, sad mi je 9,5 bilo, a 8.5 je granica.. Pa da onda znam da mogu nekad i nešto dodatno pojest 🤭 ove 2 su skroz ok vrijednosti pa neka utjeha barem

Arsancres
    13. Studeni 2021. 21:34

A hemeroidi 🥵 meni su se pojavili možda kojih 2 od poroda, isto što kažeš nije bilo krvi niti ništa, ali mi je baš bilo mučno i bolno, još valjda psiha ta. Povukli su se možda nakon 2 tjedna sami od sebe, ali suosjećam se 🥴 meni je općenito ta cijela priča sa stolicom nakon poroda bila horor, mene je sve dolje tak bolilo i najvećim dijelom zbog psihe se uopće nisam mogla natjerati da kakam s oproštenjem, znala sam po 40min sjedit na wcu, ne znam ni sama zašto, valjda sam toliku averziju imala od te boli i rane.. Kontam da su mi se zato i pojavili jer ono stolica koja po 5 dana stoji u meni ne može bit dobar materijal 😅
    Nadam se da će ti proći sami od sebe kao i meni. Jel te ne bole? 

• XOXO
    13. Studeni 2021. 21:46

Arsancres  meni su isto dali valjda ako ne i preko 3dcl. Nije mi bilo problem popit cak ni gadno tako slatko al na prazan zeludac mi je bas napravilo kaos.
    Stvarno mislim s obzirom da ti nisu sve vrijednosti povisene, sto bi bilo za ocekivat da ce ipak ponovljeno bit u granicama.
    Sto se hemeroida tice i meni su izletili na porodu i isto su se povukli koji tjedan nakon. Samo sto bi mi se od onda tu i tamo znaju izac al doslovno na par minuta i nestanu. Ja sam isto imala problen sa wcom nakon poroda bas sam se mucila natjerat uopce pokusat ic. Grozno. A sad mi je izasao taj jedan i vec satima se ne povlaci. Nije da bas boli boli al nije ugodno uopce🤣🤣🤣 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.