Mi smo se napokon dogovorili oko imena i nadam se da MI neće pasti na pamet neka druga ideja jer mi se ne da više raspravljati 🤣
-
Sada imamo novu temu za raspravu- kolica 😒😁 Oboje smo za 3u1, a ostalo nemam pojma 🙄
-
Što se štitnjače tiče, opet mi je povećao terapiju jer je TSH 2.58, a njemu je cilj da uđem u zadnje tromjesečje sa bliže 2 🤷🏻♀️
E pa dobri ste sto se kolica tice kad se mozete dogovarat, ja i ovaj moj kao dvije tuke. Nit on zna oko kolica niti ja, znam da cu ta 3u1 uzet i da mi bude za bebu od 0-5 godina tako da ne moram vise mislit o kolicima. 😅
Mislim da nećete "bebu" od 5 godina vozit u kolicima 😂
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Pozz cure ja danas radila fetani u 13 nedelji i sve uredu nismo mogli vidjet spol skupilo noge....prije dvije sedmice sam bila tablete za prostregon valjda sam dobro napisala jer sam imala smedji iscjedak...pila 10 dana i rekla mi da prestanem..medjutim danas mi ponovo kreno taj iscjedak...nemam bolova..jel ima neko slicno iskustvo....da li da opet idem po recept da nastavim pit nezz sta
Pozz cure ja danas radila fetani u 13 nedelji i sve uredu nismo mogli vidjet spol skupilo noge….prije dvije sedmice sam bila tablete za prostregon valjda sam dobro napisala jer sam imala smedji iscjedak…pila 10 dana i rekla mi da prestanem..medjutim danas mi ponovo kreno taj iscjedak…nemam bolova..jel ima neko slicno iskustvo….da li da opet idem po recept da nastavim pit nezz sta
Ako imaš tableta još, nastavi sa trošenjem. U biti se uzimanje progesterona ne smije nikada naglo prekidati već postepeno, pa moguće da ti je krvarenje od naglog pada.
Nazovi naravno i svoju dr, ali štete ne može biti, on može samo pomoći, ne boj se ❤️
E zeno, to za ledja. Posto ja ne znam nista oko toga iako se trudim informirati ali..10000 informacija a prvi porod. Zanima me jel mislis da nece dat epiduralnu ako su ledja bolna i problematicna malo? U mene jesu a mislim se o epiduralnoj htjela sam ju imati..
e to ne znam. nisam doktor :D to je pitanje za ginekologa i anesteziologa. Na trudničkom tečaju bi trebali proći temu epiduralne i tamo ćeš sigurno moći postaviti pitanja koja su specificno vezana za tebe.
Pa i nije to baš tako kako navodiš, to je tvoje iskustvo i super pa je bilo pozitivno, ali to nije generalno tako.
Ja osjetim kratku bol na mjestu uboda igle ponekad, znam gdje je bila i to nema stvarno veze s prolaskom bebe kroz porođajni kanal. ….
jasno. ne generaliziram. htjela sam naglasiti da je puno toga u igri kad je u pitanju epiduralna. zato ljudi zavrsavaju medicinski fakultet. stručnim rukovanjem nebi trebalo doći do ovakvih posljedica di ti nešto osjetis x godina od poroda. a jbg, i dr su ljudi i greška se potkrade. ali da volim podijeliti svoje super iskustvo volim ionako na kraju svatko za sebe odluči što će.
što se tiče indukcije, slazem se. indukcija gelom je meni izazvala izrazite trudove. u 7 sam dobila gel, u 10 sam vec bila svake 2 minute u trudu. inducirana sam jer se popularno zvane heparinske trudnice moraju inducirati 24 sata nakon što su maknute s heparina.
Evo, prilazem vam svoj popis stvari za bebu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/14TEreDBKyXoy3yV-4cMGsi2IXJfr7XFYZauktVPjCDM/edit?usp=sharing
Kako tretirati temperaturu kod beba:
https://drive.google.com/file/d/1MzF_RdUcD1SeymcbIebzRw5vIIy68hPq/view?usp=sharing
Cure za epi će te vidjeti kako ide porod. Koliko znam mora vam željezo biti dobro inače ništa od epi. Meni su na prijemu vadili krv da bi provjerili. Slušajte preporuku dr jer oni ipak "najbolje" znaju. Ako je porod brz, brzo se otvarati i sve je 5 mislim da vam nitko neće dati jer vam to jednostavno ne treba. Ako je porod spor, prvorodkinja sa trudovima bez otvaranja nagovarati će vas da uzmete, čisto kako bi zadržali snagu za kraj. Ja si zato želim uzeti neku knjigu baš o porodu! Želim razumjeti što mi se događa kako me ne bi bilo toliko strah. Ja sam umrla od straha. Vidjela sam svoju i djetetovu smrt stalno pred očima. To sigurno nije zdrav stav za rađati! Zato želim ovaj put drugačije!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Mi smo se napokon dogovorili oko imena i nadam se da MI neće pasti na pamet neka druga ideja jer mi se ne da više raspravljati 🤣
-
Sada imamo novu temu za raspravu- kolica 😒😁 Oboje smo za 3u1, a ostalo nemam pojma 🙄
-
Što se štitnjače tiče, opet mi je povećao terapiju jer je TSH 2.58, a njemu je cilj da uđem u zadnje tromjesečje sa bliže 2 🤷🏻♀️
E pa dobri ste sto se kolica tice kad se mozete dogovarat, ja i ovaj moj kao dvije tuke. Nit on zna oko kolica niti ja, znam da cu ta 3u1 uzet i da mi bude za bebu od 0-5 godina tako da ne moram vise mislit o kolicima. 😅
Mislim da nećete "bebu" od 5 godina vozit u kolicima 😂
Hvala pametnice.
Ja imam skoliozu i dobila sam epi. Mislim da "bolna" leda nemogu biti prepreka!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
MarijanaMartin jesi čitala Duhovni pristup porodu? Ako nisi, ta je za tebe ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji