Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maya34
    10. Studeni 2021. 13:58

Mi smo se napokon dogovorili oko imena i nadam se da MI neće pasti na pamet neka druga ideja jer mi se ne da više raspravljati 🤣
    -
    Sada imamo novu temu za raspravu- kolica 😒😁 Oboje smo za 3u1, a ostalo nemam pojma 🙄 
    -
    Što se štitnjače tiče, opet mi je povećao terapiju jer je TSH 2.58, a njemu je cilj da uđem u zadnje tromjesečje sa bliže 2 🤷🏻‍♀️

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

RosaNerra
    10. Studeni 2021. 14:18

Sunašce83

RosaNerra

Pozdrav!

tufnica1602

Ima li ovdje mama koje su već rađale a da su zele epiduralnu anesteziju? Ako ima može li napisati svoje iskutvo jer sam u dilemi a vrijeme mi je već odlučiti neke stvari. ❤🙏

Rodila sam u Rijeci 2016. pod epiduralnom analgezijom. Fino su me nafilali. Spustili su me u rađaonu s jakim trudovima iako sam bila sam 3 cm otvorena. Dobila sam 10 ml EPI , bez dripa. Otvarala sam se brzo i rodila sam potpuno bezbolno. u 13 sam bila u rađaoni, u 18 sam rodila. Dakle 5 sati. I izgon je išao s epiduralnom. Fino mi je bilo, tiskala sam napamet. Beba je bila 51 cm i 3300g. Apgar 10/10. Planiram i s ovim djeteotm urokat se od epiduralne.

Blago tebi🥺. Mene su dva puta lagano odj.kad sam pitala za Epi. Kad sam bila na anomaly sa trecim sad sam pitala doktoricu pa je rekla da ni ne pomisljam ako je sve u redu.
    Ali aj dvoje sam rodila bez epi pa cu i ovo😊.

Sta u Rijeci su te otkantali za epi? 

Arsancres
    10. Studeni 2021. 14:22

Dubrovčanka tak je baš i meni, lijepa su mi imena al gade mi se te osobe s tim imenom 🙈
    Mi smo za prvu znali odmah, nakon par mj mi se vrzmalo još jedno ime, jako slično, tj, zapravo ima ime moje male u sebi, ali ipak smo se odlučili za prvi izbor. Sad bi muž da uzmemo to drugo, a meni su jako slična 😂 a onda on meni kaže kak on zna puno ljudi koji imaju djecu pa npr.nazovu ih Matej i Mateja, Danijel i Danijela 🙈 doduše znam i ja al iako ovo ne bi bilo baš tako, slična su mi. Kao da npr. sad nazovem jednu Ivana, druga Iva 😅
    Anchy ne brini stvarno za lupkanja, meni je evo druga trudnoća pa sam baš "udarce" počela osjećati možda zadnja 2 tjedna. Ono prije znam da je bila ona, ali samo zato što imam iskustvo prve trudnoće, inače ne bi skužila baš da je to beba kao beba.
    Još su bebice male da bi baš udarale. 

tufnica1602
    10. Studeni 2021. 14:23

Maya34

Mi smo se napokon dogovorili oko imena i nadam se da MI neće pasti na pamet neka druga ideja jer mi se ne da više raspravljati 🤣
    -
    Sada imamo novu temu za raspravu- kolica 😒😁 Oboje smo za 3u1, a ostalo nemam pojma 🙄
    -
    Što se štitnjače tiče, opet mi je povećao terapiju jer je TSH 2.58, a njemu je cilj da uđem u zadnje tromjesečje sa bliže 2 🤷🏻‍♀️

E pa dobri ste sto se kolica tice kad se mozete dogovarat, ja i ovaj moj kao dvije tuke. Nit on zna oko kolica niti ja, znam da cu ta 3u1 uzet i da mi bude za bebu od 0-5 godina tako da ne moram vise mislit o kolicima. 😅

RosaNerra
    10. Studeni 2021. 14:24

posvudusa

Pitanje oko epidrualne, kolika je šansa neke posljedice na leđima? Užasno me strah da ću poslije imati problema jer me i ovako zna uhvatiti u lumbalnom dijelu. Još ako s tim dodatno napravim sranje malo me strah

Meni je osobno epiduralnu analgeziju davala docentica Sotošek. Volim ju. Nemam nikakvih posljedica i za mene je epiduralna iz raja izasla. E sad... ja sam dobila bas EPIDURALNU, a ne spinalni blok. Posljedice koje žene osjećaju u križima nakon poroda, je vjerojatnije od prolaska bebe kroz porođajni kanal, osim ako ti Mare od tete noktarice nije dala anesteziju. 
    E sad, nismo sve pogodne za EPI. Ja sam bila idealan kandidat, dobri trudovi (inducirani gelom), stanjena stijenka rodnice, 3 cm otvorena, leđa idealna i ne u grču. 
    Epi traje 5 sati, nakon toga najčešće skidaju žene s epi, i često ih skidaju pri izgonu. 
    Bez nje sam povraćala i garantirano bi pala u nesvjest. mrzim bol i ne zelim trpit ni minute. bas sam čka  :D

tufnica1602
    10. Studeni 2021. 14:30

RosaNerra

posvudusa

Pitanje oko epidrualne, kolika je šansa neke posljedice na leđima? Užasno me strah da ću poslije imati problema jer me i ovako zna uhvatiti u lumbalnom dijelu. Još ako s tim dodatno napravim sranje malo me strah

Meni je osobno epiduralnu analgeziju davala docentica Sotošek. Volim ju. Nemam nikakvih posljedica i za mene je epiduralna iz raja izasla. E sad… ja sam dobila bas EPIDURALNU, a ne spinalni blok. Posljedice koje žene osjećaju u križima nakon poroda, je vjerojatnije od prolaska bebe kroz porođajni kanal, osim ako ti Mare od tete noktarice nije dala anesteziju.
    E sad, nismo sve pogodne za EPI. Ja sam bila idealan kandidat, dobri trudovi (inducirani gelom), stanjena stijenka rodnice, 3 cm otvorena, leđa idealna i ne u grču.
    Epi traje 5 sati, nakon toga najčešće skidaju žene s epi, i često ih skidaju pri izgonu.
    Bez nje sam povraćala i garantirano bi pala u nesvjest. mrzim bol i ne zelim trpit ni minute. bas sam čka :D

E zeno, to za ledja. Posto ja ne znam nista oko toga iako se trudim informirati ali..10000 informacija a prvi porod. Zanima me jel mislis da nece dat epiduralnu ako su ledja bolna i problematicna malo? U mene jesu a mislim se o epiduralnoj htjela sam ju imati..

Maya34
    10. Studeni 2021. 14:34

tufnica1602

Maya34

-
    -

E pa dobri ste sto se kolica tice kad se mozete dogovarat, ja i ovaj moj kao dvije tuke. Nit on zna oko kolica niti ja, znam da cu ta 3u1 uzet i da mi bude za bebu od 0-5 godina tako da ne moram vise mislit o kolicima. 😅

Pa otprilike je tako i kod nas 😁 Osjećam se kao da kupujemo auto, samo je situacija malo drugačija 🤣 Sada on gleda samo boju/izgled kolica, a ja sam ta koja čita recenzije i neke prijedloge drugih sa iskustvom 🤭
    Eto žene koje ste upućenije u kupnju kolica dajte nam neke prijedloge (a da baš nisu skupa kao suho zlato jer moramo apsolutno sve kupiti s obzirom da je prva beba 😁)

+ 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

• katsy
    10. Studeni 2021. 14:39

Maya34

tufnica1602

Maya34

-
    -

Pa otprilike je tako i kod nas 😁 Osjećam se kao da kupujemo auto, samo je situacija malo drugačija 🤣 Sada on gleda samo boju/izgled kolica, a ja sam ta koja čita recenzije i neke prijedloge drugih sa iskustvom 🤭
    Eto žene koje ste upućenije u kupnju kolica dajte nam neke prijedloge (a da baš nisu skupa kao suho zlato jer moramo apsolutno sve kupiti s obzirom da je prva beba 😁)

I mene zanima jel potrebno 3 u 1 ili 2 u 1? Sto je najpotrebnije od tih svih pomagala?

Maya34
    10. Studeni 2021. 15:01

Sunašce83

Maya34

tufnica1602

Maya34

-
    -

https://bazzar.hr/c/djecja-kolica-3u1

Hvalaaa, pogledati ću i tu 😊🤗 

+ 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

Arsancres
    10. Studeni 2021. 15:08

RosaNerra

posvudusa

Meni je osobno epiduralnu analgeziju davala docentica Sotošek. Volim ju. Nemam nikakvih posljedica i za mene je epiduralna iz raja izasla. E sad… ja sam dobila bas EPIDURALNU, a ne spinalni blok. Posljedice koje žene osjećaju u križima nakon poroda, je vjerojatnije od prolaska bebe kroz porođajni kanal, osim ako ti Mare od tete noktarice nije dala anesteziju.

Pa i nije to baš tako kako navodiš, to je tvoje iskustvo i super pa je bilo pozitivno, ali to nije generalno tako. 
    Ja osjetim kratku bol na mjestu uboda igle ponekad, znam gdje je bila i to nema stvarno veze s prolaskom bebe kroz porođajni kanal. Mene to ne boli satima niti mi stvori neke smetnje, ali kad me probode, znam točno do čega je. Naravno da su neke teže posljedice stvarno rijetke, ali su moguće i dobar dr. ti to svakako sve i prethodno objasni, a i ako si čitala što si potpisala prije doze, tamo također to sve piše kao moguć ishod. Nije da to dr. sad eto tak kaže bez neke statistike ili iz svojih pobuda. 
    Ja sam imala svoje trudove već satima koji su ipak bolja opcija od indukcije, došla otvorena 4cm na obradu, cerviks već nestao, trudnoća školska,  na onu probnu dozu reagirala super i eto ko za k, uopće mi nije djelovalo. Uopće ne mislim da je to zbog loše dr ili mene kao lošeg kandidata, događa se. Ali je skroz suludo govoriti da je u nešto generalno samo na temelju svog osobnog iskustva 🤷‍♀️ daj Bože da ti i drugi put bude tako kao i prvi 😇 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.