Jutro curke 😊
Ima li koja iskustva sa tečajevima za trudnice u Zagrebu ili okolici? Kako to funkcionira? Gdje se to ide? Bez toga suprug ne može na porod? Sve info vezane uz to su dobro došle 🥰
To i mene zanima. Koliko znam u doba korone su napravili online te tecajeve. Sto je super jer to odgledas od doma i mislim da posalju papir na e-mail da si prosao tecaj. Ako koja zna za takav tecaj i gdje se prijaviti samo neka pise
Iako sam cula konkretno za Sv duh da ne pitaju za muza i tecaj, sad su im ipak u prvom planu ovi negativni testovi i covid potvrde a tecaj vise nije bitan
https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453
Evo nasla sam za ZG besplatni trudnicki tecajevi. Imaju datume po mjesecima i e-mail na koji se prijavis...
Vjerovatno dobijes potvrdu na e mail kad zavrsi tecaj!
Jutro cure 😊.
Sretno danas na pregledima tko ima :).
Tejuska kako si? Jel krenulo na bolje?
Ante 💙 Maro 💙
Dobro jutro cure!
Sretno svima na pregledima danas 🙏
Svima vama koji se borite s koronom želim brz i bezbolan oporavak ☺️
Ja evo nešto razmišljam, pa mi nije jasno. Naručena sam na pregled 16.11. gdje će bebi mjeriti nuhalni nabor, bedrenu kost itd, odnosno kako je dr. rekao "radit cemo mini anomaly scan". Ono što me sad malo buni je da ću ja taj dan biti 13+6 tt, zar to nije malo kasno? Također, nije mi spominjao kombinirani probir, odnosno vađenje krvi za kombinirani. Je li se to mora učiniti? Obzirom da idem kod privatnika očekivala sam malo više informacija, iako je zaista dobar doktor i imam potpuno povjerenje u njega. Za Nifty i sl. testove sam rekla svakako da ih ne želim.
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Sretno danas na pregledima 😊
Tejuska nadam se da jutro prolazi napokon bez visoke temp. 🙂
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Pozdrav!
Ima li ovdje mama koje su već rađale a da su zele epiduralnu anesteziju? Ako ima može li napisati svoje iskutvo jer sam u dilemi a vrijeme mi je već odlučiti neke stvari. ❤🙏
Rodila sam u Rijeci 2016. pod epiduralnom analgezijom. Fino su me nafilali. Spustili su me u rađaonu s jakim trudovima iako sam bila sam 3 cm otvorena. Dobila sam 10 ml EPI , bez dripa. Otvarala sam se brzo i rodila sam potpuno bezbolno. u 13 sam bila u rađaoni, u 18 sam rodila. Dakle 5 sati. I izgon je išao s epiduralnom. Fino mi je bilo, tiskala sam napamet. Beba je bila 51 cm i 3300g. Apgar 10/10. Planiram i s ovim djeteotm urokat se od epiduralne.
Dobro jutro cure!
Sretno svima na pregledima danas 🙏
Svima vama koji se borite s koronom želim brz i bezbolan oporavak ☺️
Ja evo nešto razmišljam, pa mi nije jasno. Naručena sam na pregled 16.11. gdje će bebi mjeriti nuhalni nabor, bedrenu kost itd, odnosno kako je dr. rekao "radit cemo mini anomaly scan". Ono što me sad malo buni je da ću ja taj dan biti 13+6 tt, zar to nije malo kasno? Također, nije mi spominjao kombinirani probir, odnosno vađenje krvi za kombinirani. Je li se to mora učiniti? Obzirom da idem kod privatnika očekivala sam malo više informacija, iako je zaista dobar doktor i imam potpuno povjerenje u njega. Za Nifty i sl. testove sam rekla svakako da ih ne želim.
To nije kasno. do 16tog tjenda mislim da se moze raditi abortus u klinici ukoliko trudnica zeli. 13+ 6 se lijepo moze vidjeti nuhalni, bedrena kost, opseg glave, srčani protoci, brojat prstici pa čak i spol ako ginekolog ima znanja :D Probir iz krvi je čisto statistika. Bolje radit NIPT ako baš želiš. Ja sam napravila Nifty,osnovne trisomije. No, kad sam vidjela ultrazvuk znala sma da je sve ok i sad mi je zao sta sam platila te pare :D A inače sam paničar oko tih anomalija.
Miny anomaly se radi izmedu 11-14tt iskljucivo jer su tad mjere jedino relevantne. Probir je statistika i ko zeli moze radit al rezultati su totalno irelevantni posto kao statistika uopce ne daje nekakve nalaze kojih bi se trebale trudnice loviti. Nipt test je vec konkretan nalaz tj neinvazivna metoda sa jako visokim postotkom tocnosti. Sami rezultati mjerenja na miny anomaly tipa NN ne moraju znacit da ce ukoliko su ok i nipt bit ok tj da je sve u redu. Dosta toga se na uzv vidi ali ne mora bit vidljivo. Evo ja sam primjer onih u manjem postotku kojoj uzv, NN i probir su bili odlicni a kromosomeopatija je postojala 100%.
Dobro jutro svima. Cure sa koronom nadam se da ste bolje. Sretno svima danas na pregledima ako ima ko ❤️
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Imate i Rodin online tečaj, al nemam pojma kad bude, periodično valjda, on vrijedi sigurno.
Na Duhu nas 2019 nitko, ali nitko nije pitao za tečaj, mislim da oni ne pile s tim stvarima, možda nekog i pitaju al ne traže nikakve potvrde.
Za epiduralnu, mislim da je Tufnica pitala, ja sam ju uzela na prvom porodu, ali mi nije djelovala 😅 znala sam da se to može dogoditi, ali nisam baš očekivala da sam ja taj maler 💩
Sad nekad mislim da ju i ne bi opet uzela jer eto izdržala sam i bez nje, a onda kad se sjetim te agonije, ipak bi 😂
Pitanje oko epidrualne, kolika je šansa neke posljedice na leđima? Užasno me strah da ću poslije imati problema jer me i ovako zna uhvatiti u lumbalnom dijelu. Još ako s tim dodatno napravim sranje malo me strah
Ja ti evo skoro nakon 3 godine osjetim nekad kratku bol na mjestu uboda, većinom kod promjene vremena i sl, ali nije sad da me uhvati pa boli satima, ali probode me onako na tom mjestu. Da ne znam da sam tamo dobila ubod, možda ne bi s tim ni povezala,ali ne bi sad to opisala kao neku posljedicu ne znam kakvu. To mi je i dr. rekla da je moguće, a isto i da je moguće da imaš neke veće bolove.. Sve je ona meni prije objasnila, ne mogu se stvarno požaliti, i šta može i ne mora biti i sl, a tek onda mi je dala papire da sve to još sama pročitam i potpišem
Sortiraj odgovore
Najstariji