Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Omerta
    10. Studeni 2021. 22:37

Arsancres

Omerta jesi uspjela saznati šta za Sv. Duh?

Ma nisam na kraju više zvala, zaboravila, a nisam ni stigla.. Doma svi nešto boležljivi, neki se oporavljaju, neke lovi nešto.. Još se jedino ja držim za sad.. Najmlađa još produktivno kašlje, onako povremeno iako nema temp već 2-3 dana pa sam tražila ispričnicu za vrtić da može sutra ići.. Ako opet nešto ne pobere.. Starija opet kašlje, prvo promuklo, pa suho, pa kako smo inhalirali par puta, malo mokrije sad.. No predvečer kurila do 40 i žalila se na bol u donjem desnom dijelu trbuha.. Zvala ped za savjet, da nije slijepo crijevo. Rekli ako bude trebalo da samo u Klaićevu idemo. Baš je jaukala kad ju je tata nosio do wc-a, ali dugo nije ni piškila danas jer je cijeli dan u krevetu na ipadu pa si mislimo možda je i mjehur ju zašarafio.. Prije toga sam joj dala Neofen i kroz nekih 20ak minuta ništa.. Temp počela padati.. Eto još uvijek je ispod 37, a sad je prošlo 5sati.. Ne znam kakva nas noć čeka.  Znala je ona već imati tako visoke temp, nekad samo po jedan dan i poslje ništa, nekad i par dana... Mah ludnica.. I bez covida bolešture na sve strane, a zima još pravo nije ni počela. 🥴

Ps: super za uredan pregled i slikice! 🥰

Be the change you wish to see in the world.. 💚

alena1
    10. Studeni 2021. 22:42

Dobro vece. U Sloveniji vec 3 x radim test da bi mogla samo uci u bolnicu da obavim pregled  ne zele upoce da pricaju bez tog pct-a i ne zanima ih opce zasto nemas moras da se vratis bar je tako u toj bolnici gdje ja idem pisala sam prosli tj. Da se bojim.korone ta zena samno sto radi je cjepljena 2x i pozitivna pitanje je da li sam ja to pokupila ili nisam jer nemam nikakve simptome bogu hvala ali me uzasno strah i te price trudnice su rizicna skupina stvarno.u trudnoci se ne zelim cjepiti nadam se da ste sve dobro i zdravo 

25 👩
    + 7.9 🥰
    ⏳ 8.10 prvi pregled
    12.11 pregled

• Mjau
    10. Studeni 2021. 22:42

antonela98

i drugo pitanje, vidjela sam da ste pričali o opremi za bebe, ali se nisam stigla uključiti
    kolica smo riješili, to ćemo uzeti sad na black fridayu, nadamo se popustu.
    e sad, mene zanima ima li tko iskustva s nošenjem bebe u elastičnoj nosiljki? i nisam sigurna za krevetić, voljela bih da beba spava u njemu, no ne znam šta me čeka. možda polovni nisu loša ideja?

Elasticnu nosiljku cu ja kupiti AKO vidim da beba napreduje u granixama normale. U smiaku da nije krupno. Moja drugarica je kupila i nije je koristila jer je malecka napredovala a po 1,5- 2kg svaki mjesec i prerasla je sve sa par mjeseci   i nosiljku i elektricnu ljuljasku brzo i korpu od kolica 😅😅😅😅
    Krevetic cu svakako uzeti jer ne znam sta me ceka a planiram jos djece tako da.. 

1994god. Bez jajovoda
    Prva stimulacija gonalima pocev od 23. avgust 2021. Dobijeno 19oocita oplodilo se 16. Cekamo 5ti dan
    09.09.2021. Transfer jedne blastociste, zamrznuto 5

Tonka341
    10. Studeni 2021. 22:45

Doti

Curke s koronom, kako ste? Oko mene odjednom sve pozitivni ljudi. Baš mi trenutno nije svejedno.

Veli mi danas jedna mama iz vrtića da je i sve puno gripe. Ne micem se iz dvorišta do daljnjeg.

I mene je cijela ova situacija dosta pocela uznemiravat :/. I brine me Tejuska, ne javlja se kako je :/ 
    Antonela i Arsancres drago mi je da su pregledi prosli dobro 💗. Antonela cestitam na curici 🥳🎀.

Ante 💙 Maro 💙

• Mjau
    10. Studeni 2021. 22:48

antonela98

Mjau meni dosad nitko nije preporučio, ali što god da mi kažu ne želim jer smatram da mi je jednak rizik od komplikacija korone i nuspojave cjepiva trenutno.
    mene je strah i gripe, ali o tome se toliko i ne priča. zapravo me od svega toga jedino strah visoke temperature zbog pregrijavanja eto. crijevne i respiratorne tegobe me toliko i ne brinu.
    također sam dobila dojam da cjepivo koje je na tržištu neće imati efikasnost na sojeve koji su sada u tijeku i koji tek dolaze.

Ja sam u fazonu.. Ako se zarazim zarazim tu nisam nista mogla ucinjeti osim vakcine naravno. Sanse za to su mi velike.
    Ali ako se vakcinisem i pri tom treba da prodje 3nedekje pa jos 3 da bih stekla imunitet.. Opet su velike sanse da se zarazim...lose reagujemo na vakcinu. Zivot mog djeteta je z mojim rukama... . Dok se vakcinisem insteknem imunitet Prodje onaj najgori dio zime i epidemije...a koronu do sad VALJDA nisam imala.. Nikakve simptome. Mozda zaista imam prirodni imunitet.. Nigdje ne idem. Iskljucila sam se iz drustvenog zivota. Odmah uzela bolovanje.. Dakle pazim se koliko mogu... Vidjecu vec evo jos 😣

1994god. Bez jajovoda
    Prva stimulacija gonalima pocev od 23. avgust 2021. Dobijeno 19oocita oplodilo se 16. Cekamo 5ti dan
    09.09.2021. Transfer jedne blastociste, zamrznuto 5

Arsancres
    10. Studeni 2021. 22:52

Elastična marama je baš za male bebe, ona niti nije za veću djecu, deklarirana ne za do 15kg, ali to je testirana težina zapravo, nemoguće je dijete od 15kg nosit u elastičnoj 😅 tamo negdje do 7,8kg max, već ti postaje neudobno, to nije takav materijal jednostavno. 
    Nosiljke na kopče su nešto skroz drugo i one se stvarno mogu dugo koristiti, većina ih ima produživi panel, uvijek si to gledajte da ima pa onda kak beba raste ti samo širiš to, jer dok ne prohodaju, moraju imati potporu od koljena do koljena. Neke nosiljke nemaju proširivi panel pa to samo uvijek škicnite da ne bacite lovu bzvz. Neke nemaju isključivo tu opciju da proširiš, ali imaju one kao ekstendere da možeš "dodat" produžetak za nogice tako da dođe na isto.
    Mislim, sve to ovisi uvijek o bebinoj građi, naravno, ali meni su se sve nosiljke baš isplatile, mi se i dan danas nosimo 😁 sad od trbuha ne naprijed, al na leđima da.
    Antonela98 ja ti mogu reći samo iz svog iskustva da je nama krevetić služio za čisti veš 😂 sam krevetić sam kupila polovan srećom, ali mi žao bilo i love za madrac, one kerefeke pa baldahin i koješta, sve mi to bilo slatko, nitko mi nije rekao od okoline neku stvarnu situaciju tako da sam sve kupila, na koncu ajde prodali smo sve za istu lovu doslovno jer je stvarno bilo ganz novo, samo oprano. Još imam posteljinu jednu koja mi je bila samo oprana i opeglana 😅 ako koja želi, poklonim joj. U rozim tonovima je, one klasične dimenzije za krevetić 😁
    Tak da, ja bi kupila polovno, a očuvano jer se stvarno to nađe, naš madrac je još bio u najlonu jbt 🤦‍♀️ poučena svojim iskustvom s kolicima i krevetićem stvarno mislim da se nađe puno tih bebi stvari koje zaista nisu bile korištene, a opet za puno manje novaca nego da novo nužno kupiš. 

Arsancres
    10. Studeni 2021. 22:57

A ja mislim da si najviše možemo pomoći da se čuvamo što više, ne sad ono život u kavezu, ali stvarno da se maksimalno srežu kontakti i nepotrebna druženja, hrpa toga se može online kupiti, kontam da su ti trgovački centri leglo svega, ne samo korone. Takvo je vrijeme u godini da je baš sve puno nekih boleština, a panika se diže najviše zbog korone, a ima još sto drugih sranja.
    Taj ko će zamjerit jer ne želite kave i ne znam šta, njegov problem, kao da će svijet propast zbog neke kave.. Glupost. A i što manje se povlačite po nekim velikim masama, manje priča o tim temama i stresa. Naravno da se treba čuvati, ali stvarno ne vidim koja korist o prepričavanju neke drame trudnici, dovoljno je valjd trudnoća stresna sama po sebi. Što više se isključite, više mentalnog mira.
    Omerta koma za curki, nadam se da će joj ipak sutra biti već bolje, možda je samo neka vrtićka viroza 😑 sačuvaj se ti barem koliko možeš ❤️

Arsancres
    10. Studeni 2021. 23:54

Bambolina, možda da stvarno ne stavljaš par dana dezić iako ne znam kak je to izvedivo ako radiš negdje, jel 😑😑 ako imaš, namaži se kokosovim uljem, meni je ono doslovno otvorene rane sredilo preko noći. Ima i antifungicidno djelovanje pa ako misliš da su stvarno gljive, samo će ti pomoći. Ako ga nemaš pri ruci, možeš kupiti bilo koju verziju, ima u Bipi i Dmu za 20ak kn doslovno tegla koju nećeš potrošiti nikada 😅
    Jel te i peče ili samo ružno izgleda?
    Sunašce83 ja se isto slažem da je neka distanca svakako najbolja opcija, neovisno o cjepivu, mislim, može se dogoditi svakakav scenarij, ali ovako barem ako izbjegavamo te neke mase i situacije nekak smanjiš si ipak vjerojatnost za tim. Kad smo kod tih neodgovornih ljudi, daj pazite ovo, meni se javi poznanica koja zna btw da sam trudna i kaže mi kak je u mom kvartu za koji dan i kao di sam šta sam, da bi baš mogle na kavu da nam se curice podruže. Meni se osobno s njom uopće ne pije kava niti druži, ali mi je najbezbolnije bilo da joj umjesto toga kažem da nisam trenutno za druženja i da izbjegavam max nepotrebne situacije obzirom na stanje u državi + stanje u kojem jesam, da ne želim bzvz riskirat da si navučem nešto i uskratim si pregled ili pretragu koju čekam i moram obaviti u trudnoći. Što ja stvarno i mislim, ali naravno, ono, razumno nekako. Da bi meni ženska odg ladno kao ma ok, kuži ona mene, ne ljuti se, tak je sad kak je, evo baš je njoj predzadnji dan izolacije, muž danas zadnji, a mala još 10 dana. Ja si mislim Bože koje tele od žene jbt. Šta me koji k zoveš uopće i šta planiraš skitnju po naselju, a ono, mala ti od 3 godine u izolaciji skupa s tobom. Uopće nisam mogla vjerovat da je toliko glupa i bezobrazna. Šta da sam npr. ja otišla, ne bi mi rekla garant, evo dođem danas kod gin, niti ne znam da sam bila zapravo u dodiru s takvima, donesem zarazu možda u ordinaciju 🤦‍♀️

Omerta
    11. Studeni 2021. 01:23

Arsancres

Omerta koma za curki, nadam se da će joj ipak sutra biti već bolje, možda je samo neka vrtićka viroza 😑 sačuvaj se ti barem koliko možeš ❤️

Starija je školarka, prvašić.. Evo bili su doma cijeli prošli tjedan + vikendi. Prije toga imala neki kašalj i temp.. Pa bilo ok.  Pa sad na "praznicima" želučanu, i sad dva dana nastave i opet neki drek.. Ono nikad kraja. Sad sam joj dala opet Neofen jer joj se podiglo nakob 7 i pol sati od prve doze na 39.2 pa nek bar spava na miru, iako nije se ona ni budila ni žalila ništa sad pod temp nego sam ja išla provjerit.. Inače sam joj nekad znala i pustit takvu temp pa pratit.. Jer nije svaka temp loša, ako dijete nema nekih jačih tegoba, mislim da se brže tijelo riješi virusa.. To će valjda sad držat do jutra pa ćemo vidjet.  Inhalacije opet i pratimo.. A mlađu bi trebala u vrtić jer je već 5 dana doma.. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Demi30
    11. Studeni 2021. 06:47

alena1

Demi30

Dobro jutro cure!
    Sretno svima na pregledima danas 🙏
    Svima vama koji se borite s koronom želim brz i bezbolan oporavak ☺️
    Ja evo nešto razmišljam, pa mi nije jasno. Naručena sam na pregled 16.11. gdje će bebi mjeriti nuhalni nabor, bedrenu kost itd, odnosno kako je dr. rekao "radit cemo mini anomaly scan". Ono što me sad malo buni je da ću ja taj dan biti 13+6 tt, zar to nije malo kasno? Također, nije mi spominjao kombinirani probir, odnosno vađenje krvi za kombinirani. Je li se to mora učiniti? Obzirom da idem kod privatnika očekivala sam malo više informacija, iako je zaista dobar doktor i imam potpuno povjerenje u njega. Za Nifty i sl. testove sam rekla svakako da ih ne želim.

Ja i ti smo razlika samo 1 dan 😆 ja cu 16.11 biti samo 1 dan vise. Kakve simptome ti imas za sad ? 😊

alena1 bok ☺️  Ja od početka trudnoće imam otkriven hematom zbog kojeg moram strogo odmarati i uzimati terapiju, ali hvala Bogu to sad ide na bolje.   Moji simptomi na samom početku su bili jako osjetljive i bolne grudi, međutim to je već odavno nestalo. Grudi su mi poprilično povećane, ali više nisu nimalo bolne.  Imala sam dosta mučnina i još uvijek ih imam, ali su rijeđe i blaže nego prije.  Obično puhanje nosa bi me natjeralo na "natezanje" kao da ću povratit, iako bi rijetko zaista i povratila. Određeni mirisi mi znaju zasmetati, osobito mirisi mesa. Ponekad me uhvati jaka, iznenadna glad i želja za nekom određenom hranom.  Zadnjih dana sam osjećala povremeno kao neko bockanje, žuljanje u trbuhu. Ne znam kako bih to drukčije nazvala, kao neki blagi grčevi. Donji dio trbuha mi zna biti tvrd na dodir, ponekad navečer mogu napipati neku "kuglicu" na trbuhu.   Zasad sam dobila oko 2-3 kg. Koji su tvoji simptomi? Jesi li već radila anomaly scan? ☺️ Baš mi je drago da smo tu negdje, sad se možemo pratiti 🥰

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.