Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • XOXO
    09. Studeni 2021. 17:28

I ja sam razmisljala o Podobniku jer sam nekako zeljela carski. Da znam luda sam al nakon prvog poroda i kakav je bio trebalo mi je 10godina da se odlucim ic na drugo. E sad vise nisam sigurna dal zelim carski a i neda mi se vozit nakon poroda 3-4h do doma. U nasoj su bolnici koliki znam stvarno ok doktori pa mi sto se toga tice ne bi smetalo opet tu roditi za besplatno 🤣🤣🤣
    Uglavnom jos nisam def odlucila., bilo mi je prerano nekako jos pricat s gin o porodu. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

tufnica1602
    09. Studeni 2021. 17:35

Ima li ovdje mama koje su već rađale a da su zele epiduralnu anesteziju? Ako ima može li napisati svoje iskutvo jer sam u dilemi a vrijeme mi je već odlučiti neke stvari. ❤🙏

tufnica1602
    09. Studeni 2021. 17:36

Htjela sam napisati da su uzele* Mobitel mi krade slova 😂😂

Omerta
    09. Studeni 2021. 17:45

Arsancres

Omerta

Maya34

anchika

maya34 od kud ovo za bolnice? pa o tome nije bilo govora. ovo stvarno nije normalno i počelo me stvarno brinut jer se u trudnoći ne želim cijepiti.

Išla sam ujutro u dnevnu bolnicu izvaditi krv, a iza 12 kod endokrinologa da vidi nalaz. I dok sam čekala u hodniku žena koja na ulazu mjeri temp. pričala je o tome kako od 15. vrijede nova pravila tj. da se ulazi samo sa covid potvrdama/predočenjem neg. testa..

Dubrovčanka

Ne vjerujem da će to za bolnice vrijediti za sve. Jer nema smisla za nas koji smo na pregledima.

Mislim da ću ja sutra za svaki slučaj nazvati ginekološku na Sv. Duhu da provjerim jel se može bez potvrde pošto 16.og imam pregled. Nebi baš bilo zgodno da dođem tamo pa da me ne puste.

Ajde baš napiši šta su ti rekli, mene zanima isto za Sv. Duh, iako nekako polažem nadu da će oni biti normalni, ako je to uopće i moguće. Sve mi se čini da će lagano i pratnje ukidati ako se ovako nastavi 😑😑

anchika

Omerta svakako javi ovdje.

Curke kako je vama bilo u cca 15 tjednu? Nemam vise nikakve simptome osim problem sa zatvorom. Nadam se da je sve ok🥺

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• MarijanaMartin
    09. Studeni 2021. 18:03

Cure da li znate gdje bi mogla naručiti "Disana" proizvode preko interneta? Planiram uzeti deke i zimske kape za malog a možda i malu. Znači količina bi bila "veća" pa bi željela besplatni dostavu. Gdje ja gledam je 12 euro, malo mi je to previše!!!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Demi30
    09. Studeni 2021. 18:14

posvudusa

Našla ja, provjerila sa svojom računovotkinjom i ona kaze da, ide prosjek 6 plaća PRIJE komplikacija.
    Mislim da ja tu nemam šta razmišljati. Otvaram komplikacije čim na poslu sve sredim.

Ovdje sve piše :
    https://hzzo.hr/pitanja-i-odgovori/12

Tocno, morate na hzzo-u priložiti listu vaših 6 zadnjih plaća.  Ukoliko vam je prosjek tih 6 plaća 4200 kn ili veci, naknada ce biti maksimalno 4200. Ukoliko vam je prosjek placa manji od 4200, naknada ce vam biti tolika koliki je vas prosjek. Drugim rijecima, maksimalna naknada na komplikacijama je 4200 kn. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

Arsancres
    09. Studeni 2021. 19:33

Ovo za komplikacije je kak Demi30 kaže, a tako i za porodiljni. Računa se prosjek s ER1 obrasca za 6 isplaćenih plaća prije otvaranja bolovanja. I ako npr. otvarate komplikacije 25.11. ne ulazi plaća isplaćena u tom mjesecu, neovisno što je za prethodni, jel. Već se prilaže platna lista za 9mj, plaće koja je isplaćena u 10 mj.
    Valjd kužite šta sam htjela reći 😅 meni su tako povećali plaću mjesec prije porodiljnog, ali mi se ta plaća nije uopće gledala jer mi je padalo 45 dana tih na 29.u mjesecu i kao ne može se unijeti plaća isplaćena 15. u tom mjesecu nego zadnja mora biti ona iz mjeseca prije tj. 2 mjeseca zapravo.
    A za bolovanje zapravo koje god otvarate, komplikacije ili bilo koja druga doznaka opet je limitirano na taj hzzo iznos 4200kn, tako da, ovako barem niste na trošak poslodavca nego države. 
    Nema smisla stvarno ako netko ima veću plaću puno, ali kad nema previše izbora 😑 možda se jednom nešto poboljša 😅
    Ja možda odem ovu subotu na ogtt pa javim svježe info, a možda ipak iduću 😂
    Dubrovčanka preslatka ti je profilka ❤️

Arsancres
    09. Studeni 2021. 19:39

I ovo za godišnji i radne dane nije tako, možda je to neko interno pravilo firme (koje nije u skladu sa zakonom), ali radnica ima pravo na potpuni godišnji neovisno o tome jel radila u toj kalendarskoj godini, ako nije radila zbog korištenja porodiljnog/ rodiljnog dopusta. To je definirano zakonom o rodiljnim naknadama. Ja sam osobno bila u toj situaciji, otvorila zakonski porodiljni 29.11. 2018, a porodiljni mi je trajao do 4.1.2020, nakon toga mi je krenulo korištenje svih dana godišnjeg iz 2019 iako nisam ništa radila jer nisam niti mogla. 
    Nema tu propadanja nikakvog, to je nečije neznanje ili namjerno zakidanje. Jer npr. ja stvarno nisam mogla birati datum poroda, jel haha, a ni porodiljnog. Zakonski mi je taj dan padao 29.11. 🤷‍♀️

• katsy
    09. Studeni 2021. 19:49

Koji broj odjece se uzima za bebe? Da li je taj broj vazi za sve bebe kad se rode? Koliko pelena beba treba dnevno cca?

MarTo
    09. Studeni 2021. 20:58

Ej mamice, u tijeku je i online Interliber, da li ste planirale uzet koju knjigu iz područja odgoja i roditeljstva? Ili imate neku za preporučiti?

🕺34g
    💃 32g
    1🤰🏽 24.03.2022.
    Clearblue + (1.8.)
    Beta HCG + 88.000 (9.8.)
    1. pregled (18.8.) ❤️
    2. pregled (8.9.) anomaly + kombinirani 🆗
    PreMama Duo
    3. pregled (6.10.) stiže nam 💙
    4. pregled (3.11.) uredan anomaly scan + 💙 100%

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.