Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anchika
    09. Studeni 2021. 06:49

Omerta svakako javi ovdje.

Curke kako je vama bilo u cca 15 tjednu? Nemam vise nikakve simptome osim problem sa zatvorom. Nadam se da je sve ok🥺

Tejuska♡
    09. Studeni 2021. 08:49

Dubrovčanka

Tejuska kako si danas?

Hej,ma isto,sinoc temp,nocas isto,bez tablete ni da zivim 😔 Nadam se da ce uskoro to vise izac iz mene 😶

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    09. Studeni 2021. 08:52

Ovako je jucer izgledalo moje trazenje srca,pa poludjeti 😶 meni to nikako ne ide cure.

https://ibb.co/mGx4qRR

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    09. Studeni 2021. 09:17

posvudusa

Pa to ti je to, 143 je beba. Tvoje ne ide sigurno tako brzo.
    Meni bude 140-160 kako kada.

Ali nikako da uspostavim da cujem,sve ko neki propuh unutra,kao da vjetar puse😅on kao ulovi otkucaje a ja ih ni ne raspoznajem 🥲

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Anchy_23 🌈 🌸
    09. Studeni 2021. 09:18

Tejuska♡

Ovako je jucer izgledalo moje trazenje srca,pa poludjeti 😶 meni to nikako ne ide cure.

https://ibb.co/mGx4qRR

I ja sam se mucila u pocetku dok nisam skuzila kako funkcionira i gdje da trazim sa sondicom. I sada mi treba vremena dok nadem otkucaje. Ne nadem od prve a u 17 tt sam. Tako da ne brini, malo prakse i polako

Tonka341
    09. Studeni 2021. 09:56

Tejuska zao mi je da ti jos nije skroz proslo :/, a kolika ti bude temp?
    Cure sretno na pregledima 💗.

Ante 💙 Maro 💙

• katsy
    09. Studeni 2021. 12:37

Jel koja trudnica na bolovanju tj komplikacijama? Meni su prosli tjedan otvorene komplikacije i mjesecna placa smije biti max 4200 (pise na hzzo)
    Da li ginekolog smije za trudnocu izdati samo komplikacije ili i bolovanje? Bolovanje je vise placeno nego komplikacije ako dobro shvacam?

• XOXO
    09. Studeni 2021. 12:53

katsy

Jel koja trudnica na bolovanju tj komplikacijama? Meni su prosli tjedan otvorene komplikacije i mjesecna placa smije biti max 4200 (pise na hzzo)
    Da li ginekolog smije za trudnocu izdati samo komplikacije ili i bolovanje? Bolovanje je vise placeno nego komplikacije ako dobro shvacam?

Ako se ne varam bolovanje se placa 70% od place i placa ga poslodavac (prvih 40dana), komplikacije idu odmah na teret zdravstvenog zavoda i prije porodiljnog je odreden maximum koji mozes dobiti neovisno o placi. Za porodiljni dobivas iznos place. E da li gin moze otvorit bolovanje u trudnoci stvarno ne znam.
    ____
    Tejuska nadam se da ce ti pomalo bit bolje. Stvarno ze oteglo.
    Dubrovcanka suosjecam. Ja sam jutros bila vadit ogtt tako da nikako docekat kraj koja glad i zed me ulovila. Odmah nakon sam se lijepo zabetonirala pa uz kombinaciju sa nocasnjim ne spavanjem jednostavno nemam snage mrdnut sa kauca. A ceka me rucak za skuhat i stosta jos sto sam planirala danas obaviti. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• katsy
    09. Studeni 2021. 13:00

XOXO

katsy

Ako se ne varam bolovanje se placa 70% od place i placa ga poslodavac (prvih 40dana), komplikacije idu odmah na teret zdravstvenog zavoda i prije porodiljnog je odreden maximum koji mozes dobiti neovisno o placi. Za porodiljni dobivas iznos place. 

Znaci u porodiljnom dobivam bas iznos moje trenutne place, nece mi se smanjiti taj neki 6-o mjesecni prosjek za isplatu rodiljnog dopusta? Da li se u rodiljnom dopustu dobiva samo osnovica ili i dodaci (prehrana, dopunsko itd..)
    A kako onda trudnice otvaraju bolovanje? Kod doktora opce prakse? 

• XOXO
    09. Studeni 2021. 13:20

Dubrovcanka meni je dr rekla da se ogtt radi izmedu 24-28tt tako da nigdje ne kasnis. Doci ces i ti na red.
    Sunasce nema frke evo ovako kod nas to izgleda. Ja sam dosla odmah u 7 kad otvaraju posto moras dva sata cekat na taste pa da sto prije budem gotova. Znaci cca 12h prije nisam jela ni pila nista osim vode. Prije toga sve normalno. Prvo su mi vadili krv pa dali tu slatku tekucinu. Negdje sam na nekoj temi citala da su smanjili kolicinu i da ti sad daju dva prsta u casicu al u ovom mom laboratoriju ko da smo na otvorenom sanku utocili skoro 3dcl 🤣🤣🤣 Meni nije strasno to popiti al napravilo mi na taste laganu zgaravicu i bebaca je skroz podivljala od tog secera.
    Onda 1hcekas nista jesti nista piti i sto manje se kretati (ja sam dosla autom pa sam si u autu spustila sic i tamo cekala da ne budem u laboratoriju medu hrpom ljudi). Onda ide drugo vadenje krvi nakon tocno tih sat vremena, pa opet pauza 1h isto nista jesti nista piti ne kretati se. Nakon 2h je trece i zadnje vadenje krvi. Eto sad cekam nalaze.
    Sto se pratnje tice ne treba ti nitko osim ako imas neki strah od vadenja krvi i padas u nesvijest. Ja sam sama bila. Priprema isto nista samo tih 12h pred mozda pripazit da ne jedes ili jedes laksu hranu. E sad kazem meni je bilo bolje cekat u autu nego medu masom bolesnih u laboratoriju. Ako dolazis busom mozda da izades na zrak cekati pa se bolje obuci. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.