Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tufnica1602
    27. Listopad 2021. 21:58

alby123

Molim vas za pomoc.Nakon 2 godine posle spontanog sam hvb zatrudnila.Na pregled tek cu za 2 sedmice tako mi doktorica rekla.Al mi se jucer pojavilo na gacicama kao smedjkasto a jutros i malo ugruska u solji posle pisanja i na ubrusu poslije bas tamna krv koja posjeca na smedje.U 5 t 3 d sam pa me zanima da li je to normalno Bolova nema nikakvih samo glavobolja.Kad se obrisem bude na ubrusi i ponekad izadje na gacice al kao sluz.

Ne zelim te plasiti ali tako je poceo moj spontani 😔 naravno u tebe moze bit i da se bebica smijesta u maternicu pa kapilari pucaju, ili mozda hematom. Ali moras sutra nazvat i odmah otici dr, za bilo kakvo krvarenje se ide odmah. Kojih crnih dva tjedna?😲 bit ces mirnija ❤

• alby123
    27. Listopad 2021. 22:03

Hvala ti.Pisala sam doktorici nista nije odgovorila.Ja sumnjam na implatacijsko krvarenje al opet imam strah jer sam imala vec spontani.Al cu vidjet sutra ako opet bude kao dns onda odo doktoru.Jer na tren stane pa opet al kao roskasto do bas svjetle krvi opet ne znam.Bas sam nemirna a pokusavam bit smirena jer mozda nije razlog za paniku.❤❤

tufnica1602
    27. Listopad 2021. 22:34

alby123

Hvala ti.Pisala sam doktorici nista nije odgovorila.Ja sumnjam na implatacijsko krvarenje al opet imam strah jer sam imala vec spontani.Al cu vidjet sutra ako opet bude kao dns onda odo doktoru.Jer na tren stane pa opet al kao roskasto do bas svjetle krvi opet ne znam.Bas sam nemirna a pokusavam bit smirena jer mozda nije razlog za paniku.❤❤

Najvjerovatnije da se bebica smjesta 🥰🥰 dobro je nema bolova. Ali uvijek je bolje provjerit pa bit 100% miran. Ja sam panicarka u trudnoci sad valjda kak' sam to prosla pa sad i kad idem piskit ja se uspanicim. 🤣

• alby123
    27. Listopad 2021. 22:43

Nadam se da je tako.Jer u prvoj mi se nakon 15 dana pojavilo malo krvi i test pokazo da sam trudna.Al u 7 tt sam bas krvarila.A ovo sad nije ni slicno.Jest ruzno vidjet prepadnes se a mislim na pozitivno ipak.Jako zelimo bebu i volila bi da je rodim.Doktorica mi  na pocetku napisala da pijem Flomibion 1 do pregleda.Al sto kazes hocu da budem 100 sigurna i da sprjecim na vreme.Al nemam bolove nikakve samo ponekad gec koji sekund traje.Ma i ja sam panicarka haos jos ne znam odmarat a evo dns sam vise u krevetu nadam se da ce stat do sutra.A jesi ti posle spontanog zatrudnila opet ili..

• alby123
    27. Listopad 2021. 23:02

antonela98

alby123

Implant.krvarenje ne moze biti tamno.
    Odi kod ginekologa zbog rizika od izvanmaternicne trudnoce. Vjerojatno nije, ali za svaki slucaj.
    Kod spontanog ti ne moze nitko pomoci nazalost, ili ce biti ili nece, ne moze se zaustaviti.
    Drzim fige da je hematom 🙏🏻

Bilo sam malo al nije ni toliko tamno.Bolove nemam.A mozda je i upala jer me pece malo kad piskim.Otici cu sutra ako se nastavi.Hvala i ja se nadam da je hematom ili implatacijsko jer ga nisam imala jos.Samo mi kasnilo 6 dana i saznala da sam trudma i neki grcevi cudni..

Arsancres
    27. Listopad 2021. 23:07

Lovely_

Curke jeste vidjele da ipak ništa od pune plaće drugih 6 mjeseci porodiljnog nego se diže sa 5600 na 7500 😟
    Ja se baš ponadala da će izglasat da bude puna plaća svih 12 mjeseci

Ružno mi reći, ali uopće se ne čudim. Kad se to i pojavilo sam odmah i rekla da su to sve polovične izjave, da bi bilo to fer, ali da ima hrpa rupa i kikseva na tom polju rodiljnih/porodiljnih naknada. Garant će za blizance ostati isto, onih mizernih 2300 ako želiš ostati do 3.godine ili eto nekoj mami kojoj je treće dijete također.
    A kao parola im je da dižu naknade jer je to super demografska mjera. Da, baš. Kako za koga. Ni ovo povećanje na 7500 nije korektno, ja ne smatram da bi rodilje trebale biti sad zahvalne ko nikad u životu jer će dobiti više novaca, pa to što su na porodiljnom ne bi uopće trebalo dovoditi u pitanje njihovo primanje u tom smislu da žene moraju vagati između povratka na posao nakon 6mj ili ostanka s bebom, jer dijete sa 6 mjeseci je doslovno beba i ništa više od toga. To baš nije fer.  Ne bi se čudila da za par mjeseci okrenu ploču pa kažu da neće biti ni ovih 7500kn jer eto, nema hzzo para, al bitno da svima skidaju s plaće za zdravstveno 🙄

Omerta
    27. Listopad 2021. 23:46

Baš čitam ovo: Tko može ostvariti i koristiti pravo na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta?
    [justify]Roditelj:[/justify]
    - koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja djeteta za kojeg se podnosi zahtjev i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti
    ... 
    Znači ništa od novčane pomoći za mene od grada Zagreba pošto sam tek nedavno promjenila prebivalište na zagrebačku adresu. A pretpostavljam da onda nemam pravo niti dobiti ništa od zagrebačke županije jer sam sa te adrese odjavljena.  Ne znam, možda sam u krivu.. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

tufnica1602
    27. Listopad 2021. 23:54

alby123

Nadam se da je tako.Jer u prvoj mi se nakon 15 dana pojavilo malo krvi i test pokazo da sam trudna.Al u 7 tt sam bas krvarila.A ovo sad nije ni slicno.Jest ruzno vidjet prepadnes se a mislim na pozitivno ipak.Jako zelimo bebu i volila bi da je rodim.Doktorica mi na pocetku napisala da pijem Flomibion 1 do pregleda.Al sto kazes hocu da budem 100 sigurna i da sprjecim na vreme.Al nemam bolove nikakve samo ponekad gec koji sekund traje.Ma i ja sam panicarka haos jos ne znam odmarat a evo dns sam vise u krevetu nadam se da ce stat do sutra.A jesi ti posle spontanog zatrudnila opet ili..

Jesam, ja sam odmah iza ostala trudna nisam ni znala. Spremala se na sterilizaciju, pisala sam jednom ovdje tu pricu. Otisla doktoru na pregled prije tog i on mi rece da nam planovi propadaju jer sam trudna 14 tjedana. 😊 duga prica ali evo sad me mali lupka iznutra. 

• alby123
    28. Listopad 2021. 00:43

tufnica1602

alby123

Nadam se da je tako.Jer u prvoj mi se nakon 15 dana pojavilo malo krvi i test pokazo da sam trudna.Al u 7 tt sam bas krvarila.A ovo sad nije ni slicno.Jest ruzno vidjet prepadnes se a mislim na pozitivno ipak.Jako zelimo bebu i volila bi da je rodim.Doktorica mi na pocetku napisala da pijem Flomibion 1 do pregleda.Al sto kazes hocu da budem 100 sigurna i da sprjecim na vreme.Al nemam bolove nikakve samo ponekad gec koji sekund traje.Ma i ja sam panicarka haos jos ne znam odmarat a evo dns sam vise u krevetu nadam se da ce stat do sutra.A jesi ti posle spontanog zatrudnila opet ili..

Jesam, ja sam odmah iza ostala trudna nisam ni znala. Spremala se na sterilizaciju, pisala sam jednom ovdje tu pricu. Otisla doktoru na pregled prije tog i on mi rece da nam planovi propadaju jer sam trudna 14 tjedana. 😊 duga prica ali evo sad me mali lupka iznutra.

Ja sam pokusavala 2 godine i tek sad uspilo hvb kad sam bila vec odustala.A pola godine posle spontanog sam isla po doktorima jer su mi hormoni bili poremeceni i doktorica kaze policisticni jajnici i dala mi inofolic al nisam ga pila kako mi je rekla i eto tek sam da ostanem trudna i nadam se da ce i u mene da ovaj put bude ok.Sve je u bozijim rukama.Bas lijepo ❤❤da bude zivo i zdravo i da ga imas pored sebe jer to svaka zena zasluzuje ❤❤

Arsancres
    28. Listopad 2021. 05:48

Omerta

Baš čitam ovo: Tko može ostvariti 
    Znači ništa od novčane pomoći za mene od grada Zagreba pošto sam tek nedavno promjenila prebivalište na zagrebačku adresu. A pretpostavljam da onda nemam pravo niti dobiti ništa od zagrebačke županije jer sam sa te adrese odjavljena.Ne znam, možda sam u krivu..

Nemaš pravo na tu od Grada, samo na onih 2300kn od HZZO-a, osim ako ti muž ima neprekidno prebivalište 5 godina, ti onda možeš imati i 1 dan, ali bar jedan mora imati minimalno 5 godina i taj se navodi na zahtjev i traži.
    Mi smo imali 2 godine tek kad sam rodila, baš prebivalište, ja sam puno duže u Zgu, ali imala sam samo boravište dok nismo kupili svoj stan, tako da mi sve to bilo uzalud. Sad mi je najsmiješnije što 9.3.2022 će biti 5 godina od prijave prebivališta, a meni termin 2.3.2022.  Nebitna mi je sad ta naknada u smislu naknade, ali popušit ću ju vrlo vjerojatno za koji dan 😂😂
    Mora baš biti 5 godina u trenutku rođenja djeteta, odbiju zahtjev bez pogovora. Tako da 👎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.