kada se moramo odlučiti za bolnicu u kojoj ćemo roditi? da li to zabilježi soc.ginekolog ili kako to ide? vodim se kod privatnika..
Hvala ti puno na preporuci. Narucila sam se kod njega. Zaista se nadam da cu si ustedit zivaca.
Sigurno hoćeš, ali stvarno ❤️ moj muž za njega uvijek kaže da je npr. onkolog i da ti kaže da imaš rak i da umireš da bi od njega to skroz drugačije doživio 🙈
Ja sam imala baš par opasnijih situacija u trudnoćama, ali on je tako smiren, nije da je ladovina stvarno, nego ono objasni, uputi te, da ti do znanja šta i kako može biti al bez neke panike i drame što sam npr. znala doživjeti za istu stvar kod nekog drugog. Meni on baš zbog tog svega odgovara, dovoljno sam imala svojih drama da mi još i doktor ulijeva nesigurnost i paniku 😂
Ja sam prvi porod odradila bez epiduralne, nije bilo tako strašno. Udisala sam onaj plin. Nervira me kod nje to sto je puno vise žena oko mene koje su je uzele i nije im djelovala, a nuspojava se bojim. Probat ću i drugo bez epiduralne ako bude išlo.
Mi smo isto imali ime za curu, a za dečka se sad mislimo. I ja sam se okrenula na krivu stranu 😅
I da, ja se isto popiskim kada kihnem, ima nas 🙋🏼♀️😬
Ja sam prvi porod odradila bez epiduralne, nije bilo tako strašno. Udisala sam onaj plin. Nervira me kod nje to sto je puno vise žena oko mene koje su je uzele i nije im djelovala, a nuspojava se bojim. Probat ću i drugo bez epiduralne ako bude išlo.
Mi smo isto imali ime za curu, a za dečka se sad mislimo. I ja sam se okrenula na krivu stranu 😅
I da, ja se isto popiskim kada kihnem, ima nas 🙋🏼♀️😬
Ako si uspjela prvo bez epi, sigurno možeš i drugo!!! Nema živciranja, znaš šta te sve čeka.....
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Arsancres a kako ti funkcionira vadenje krvi i drugog? Koliko cesto to radis i kako, privatno ili preko uputnice?
Ja sam svaka tri tjedna do sada vadila krv i nisam sogurna da je to potrebno, samo mi je stres stvaralo. A jako mi je neugodno prebaciti se privatno i onda nju zicati te uputnice. Moze li dr.opce prakse ista po tom slucaju?
Moj socijalac je super po tom pitanju, ja samo nazovem i on mi da e-uputnicu, u prvoj trudnoći sam morala fizički ići k njemu i tražiti, nije bilo korone pa se nisu modernizirali još😅
Vadila sam kks i tsh u obje na početku u 6,7tjednu, onda opet oko 24tt il tak nekak, kad i ogtt, onda još jednom opet oko 32tt i onda u TA opet sam u 38tt.
On mi napiše sve na nalaz šta treba, ja pročitam ginekologu svom i to mi pusti. Briseve mi je radio oko 30tjedna, ja sam jako zazirala u toj trudnoći od socijale jer sam imala stalno strah da ću naletiti na nekog kao s početka trudnoće pa sam sve bila spremna obaviti privatno za duševni mir. On je to znao i npr. za briseve mi je rekao da uzmem uputnicu od socijalca, podignem podloge te za uzorak i da dođem k njemu, on će mi ih uzeti i da odnesem na zavod. Da ne moram plaćati njemu, on ima ponudu briseva u privatnom labu s kojim oni rade, ali ti bi platila 1600kn, ovako sam besplatno, a eto imala sam samo taj dio da odem po podloge i donesem ih opet na zavod.
Ništa mi to nije naplatio,tako da. Meni su te neke sitnice jako značile i stvarno bi s punim pravom za njega rekla da mu pare nisu broj jedan nego pacijent.
Papu sam radila prije trudnoće, isto kod njega pa nisam u trudnoći, ali 200kn je i sestra pošalje nalaz na mail kroz 5-7 dana, kad dođeš, dobiješ ga isprintano.
Bris na streptokok sam isto radila kod njega iako znam da rade i u trudničkoj, 200kn je bio i za par dana mi je sestra poslala nalaz. Oko 35tt se on radi. I u ovoj trudnoći ću tako, neda mi se riskirati uopće i gužvat se sad po bolnicama i sl, tamo riješim to odmah na pregledu i mirna sam. Ja sam imala drugačiju viziju privatnog vođenja trudnoće u smislu da će me to puno više koštati ali uopće nije. Doslovno sam eto kupila polovna kolica, a to što bi dala za njih uložila u vođenje trudnoće. Nije da mi je to bila primarna ideja, ali nije mi žao ni kune i stisla sam na drugom mjestu i to je to :)
Baš eto zbog takvih situacija kao što ti imaš stalno s tom doktoricom. Ovako si razmišljam da ću rodit 2,3 puta u životu max i ne želim si to razdoblje činiti stresnim ako ne moram. 300kn u 4 tjedna iskreno spičkam na neš drugo već, a ovo barem znam za šta je i imam tu mentalnu sigurnost da stvarno mogu svom doktoru se javiti uvijek, a ne da mislim jel lik sad dobre volje ili hoće me doživit
A što se tiče socijalca, ja sam negdje pročitala da moj u Zg prima nove pacijente, poprilično sam sigurna da se poželiš prebaciti ali da napomeneš da vodiš trudnoću privatno ali eto nemaš gin u Zg da bi te on primio, a isto tako bi ti dao uputnice jer ne vidim zašto meni ne radi problem, a nekom drugom sad bi. Njima je svima preko hzzo problem što imaju puno pacijentica i kontam da ak je neki ok da njemu i olakša ako netko vodi privatno, naravno, ako nema problem s egom, a ovaj stvarno nema.
Znam da si već u finim tjednima, ali opet imaš ti do kraja još, zašto si ne olakšaš taj period 🥰
Ma gle, vašenje krvi ti je 50kn privatno i tsh je 70kn, ja sam gledala to jer sam tražila cijenu za ogtt. Jebo tih 120kn da i moraš platiti, ne kažem da nije svaka kuna važna ali nije sad da je ne znam koji iznos.
Cure, evo da se javim nakon pregleda. Mini anomaly uredan, radila sam i Panoramu i cekam sad cca 2 tjedna da dodu nalazi, ali ocekuje da ce samo pptvrditi sto je vidio ultrazvukom.
Inace pridruzujem se preporukama za dr. Majnarica, meni bas on vodi trudnocu, a za uputnice samo dodem svom preko hzzo sa njegovim nalazom. Covjek je super, ja sam dosla kod njega prije par godina jer sam imala cin3 i morala raditi letz biopsiju. Sve mi je pojasnio, smirio me i odradio sve vrhunski. Jos me zvao dok sam bila na oporavku da provjeri da li je sve ok. I sad mi sve pojasni, da si vremena sa ultrazvukom da i ja skuzim di je sto, a i ta aplikacija je super. Odmah sve dode na mobitel i sam saljem familiji. Sestra je jako simpa i pristupacna, bas se osjecam nekako sigurno kod njih i u dobrim rukama. Danas mi je izvadila krv kako nitko nikad nije, nisam ni osjetila kad je iglu stavila.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
Hej zenske ♡
Ma bas ste se raspisale o svemu 😍😍
Imena - Moji su decki Jan i Noel,kako Jan zavrsava na N a Noel pocinje sa N,tako sam ja htijela da treca bebuska bude na slovo L,ako je curica zeljela bih Lora ili Lota a ako je decko Liam..MM se Liam ne svida pa sam mu rekla onda se nadaj da je curica HAHA🤣
Kalendar tko god da je postavio nadam se da je tocan HAHHAHA jer mi ispada 🎀 🤭🤭🤭
Epiduralnu nisam uzela niti u jednoj trudnoci,necu niti u ovoj jer se ježim same pomisli ja tu igletinu,ja cu pregurat tu bol...Sa J sam par puta pala u nesvijest pa se djelomicno i ne sjecam poroda 🤔🥴 predugo je trajao...
I da se pohvalim svi nalazi su mi uredniiii ,, i urinokultura i toksoplazma i hbsag i sta znam jos svasta 🤣
Zadnja dva dana puno radim i poceo me boljeti trbuh...imam osjecaj da ce mi sve ispast dolje ...😥
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji