Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Milica.Kamilica
    12. Rujan 2021. 19:50

Tejuska♡

Napisite mi termin poroda i pregleda da vas dodam na listu😍

Moj je termin 15. 3. 2022., dječak. 💙

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Arsancres
    12. Rujan 2021. 19:58

antonela98

Ja sam danas u banani 🤮 imam nekakvu polu crijevnu virozu (marijanamartin nadam se da nije listerija,nemoj mi ni spominjat 🙏🏻🤣), al ne od sira danas nego od jucer navecer
    A nista posebno nisam jela osim tog pomfrija iz mekica pa da bi rekla🤷🏻‍♀️
    Nemam proljev ni nista, ali me frče u želucu

Ja znam da su crijevne viroze baš česte u trudnoći, ne brigaj, ako su tak blagi simptomi ne brini.. A i da dobiješ proljev i malo povraćaš, sve ok dok se osjećaš dobro donekle, pij puno vode i ako baš šta pođe po zlu, vodi brigu samo da ne dehidriraš. Znaš i sama da te crijevne viroze uvijek par dana budu agresivne a onda sve ok
    Držim ti fige da prođe još danas!! 

aarauch
    12. Rujan 2021. 21:46

Nije niti meni cilj da nekoga uplasim,mi nismo nikakva rizicna skupina kao sto mediji i raznorazni nestrucni clanci navode...mozda jedino malo teze prolazimo zbog niza hormonalnih djelovanja uz sve to ali inace bez straha jer su bebice itekako zasticene od losih vanjskih utjecaja...Sto se tice zdravstva,puno bolje organizirano,bez cekanja i sve se max podredjuje pacijentima osobito trudnicama ali sto  se same strucnosti i nekog znanja tice smatram da smo mi tu jednako kvalitetni ako ne i bolji,sam muz mi je u medicini tako da iz prve ruke znamo...oni imaju vise novaca,bolju tehnologiju i veci kadar osoblja,eto to je glavna razlika...

👩38 🧔41
    👶2013 Patrik
    👶2020 Lukas

• MarijanaMartin
    12. Rujan 2021. 22:30

Aarauch što se korone tiče tu se više bojim za sebe nego za bebu. Nekako vidim najcrnji scenarij: trebam ići roditi, a ono pozitivna, pa završim na kisiku, pa nemogu roditi, pa carski, pa me odvoje od bebe, pa mi šavovi popucaju od kašljanja i tako dalje do smaka svijeta,haha Zato sam se cijepila, ali i dalje radimo i muz i ja, gdje imamo puno kontakata, tako da neznam hoćemo ju izbjeći. Brine me zašto nema cjepiva za najmanje (moju bebu od 5 godina). To nekužim? 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Tonka341
    12. Rujan 2021. 23:24

MarijanaMartin

Aarauch što se korone tiče tu se više bojim za sebe nego za bebu. Nekako vidim najcrnji scenarij: trebam ići roditi, a ono pozitivna, pa završim na kisiku, pa nemogu roditi, pa carski, pa me odvoje od bebe, pa mi šavovi popucaju od kašljanja i tako dalje do smaka svijeta,haha Zato sam se cijepila, ali i dalje radimo i muz i ja, gdje imamo puno kontakata, tako da neznam hoćemo ju izbjeći. Brine me zašto nema cjepiva za najmanje (moju bebu od 5 godina). To nekužim?

Koliko god sam za neke stvari u trudnoci opustena moram priznati da u vezi korone dijelim strahove s tobom. I u prvoj trudnoci sam ih imala jer je tada korona tek krenula i tada se pricalo da nije opasna za trudnice ali su rekli da ako je trudnica pozitivna da se ide na carski i odvaja od djeteta i to mi je bilo dovoljno da se bojim da ju ne poberem..,sad kazu da trudnice ipak spadaju u rizicnu skupinu, pogotovo u zadnjem tromjesecju i trudnice sa visokim tlakom ( ja sam ga imala u prosloj trudnoci i imala hitan carski :/)..,nezz evo ja sam ju imala sredinom 4.mj. a plus ugledala u 7.mj.tako da se nisam stigla cijepiti a u trudnoci se ne usudim 😔. Nekako sam se nadala da mozda imam imunitet ali cisto sumnjam da cu ga imati do kraja trudnoce 😭

Ante 💙 Maro 💙

• MarijanaMartin
    12. Rujan 2021. 23:29

Ja sam se cijepila (druga doza 07.05) i budem sa trecom dozom u trudnoci. Muž i ja smo pricali i tako donijeli odluku. Bolje cjepivo nego respirator! Pa ako će mi čipirati bebu, samo nek daju,haha 

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

DaDa1224
    12. Rujan 2021. 23:46

Termin poroda 8.5. Iduci pregled 22.9. 😊

👩32 🧑35
    👶 2019
    👨‍👩‍👧‍👦 2022

aarauch
    13. Rujan 2021. 00:51

MarijanaMartin

Haha cijeli scenarij zbilja si mastovita...mislim da stvarno ovdje nemas razloga imati strah pogotovo jer si cijepljena. I ponovno naglasavam ne treba  vjerovati svakom clanku i izjavi svih tih "strucnih" osoba,situacija je iza scene malo drugacija...samo hrabro🤗

👩38 🧔41
    👶2013 Patrik
    👶2020 Lukas

aarauch
    13. Rujan 2021. 00:58

Tonka341

MarijanaMartin

Koliko god sam za neke stvari u trudnoci opustena moram priznati da u vezi korone dijelim strahove s tobom. I u prvoj trudnoci sam ih imala jer je tada korona tek krenula i tada se pricalo da nije opasna za trudnice ali su rekli da ako je trudnica pozitivna da se ide na carski i odvaja od djeteta i to mi je bilo dovoljno da se bojim da ju ne poberem..,sad kazu da trudnice ipak spadaju u rizicnu skupinu, pogotovo u zadnjem tromjesecju i trudnice sa visokim tlakom ( ja sam ga imala u prosloj trudnoci i imala hitan carski :/)..,nezz evo ja sam ju imala sredinom 4.mj. a plus ugledala u 7.mj.tako da se nisam stigla cijepiti a u trudnoci se ne usudim 😔. Nekako sam se nadala da mozda imam imunitet ali cisto sumnjam da cu ga imati do kraja trudnoce 😭

Tonka ti se pokusavaj pridrzavati nekih osnovnih uvjeta,izbjegavat bas velika okupljanja,dizi imunitet sa prirodnim stvarima i sve ce biti ok...imam frendicu u Zg koja je prebolila coronu u 7 mjesecu trudnoce,lezala tjedan dana u krevetu,oporavila se i rodila par dana prije termina prirodnim putem....ti kontroliraj svoj tlak i sve ce biti ok😉

👩38 🧔41
    👶2013 Patrik
    👶2020 Lukas

Arsancres
    13. Rujan 2021. 08:45

Mi smo imalo svi koronu u 4.mj, muž, dijete i ja.
    Skroz blagi simptomi, bez temperature ili bilo kakvim većim teškoćama. Izgubili osjet mirisa i okusa, mužu se vratilo sve nakon 4-5 dana, meni možda nakon 10.
    Ostala trudna praktički mjesec dana nakon. 
    Vadila nedavno antitijela baš, imamo ih još i muž i ja. Ne planiramo se cijepiti, ja vjerujem u svoj imunitet i smatram da svi trebaju imati pravo na izbor. Ne bojim se korone, više se bojim gdje nas ova luda situacija može odvesti jer je evidentno da svijet ide u klinac, kao i naša država. Poštujem svačiji izbor pa tako i strah, ali me zanima kako se vi neke bojite jesti određene namirnice u trudnoći, a ne bojite se ubrizgati nešto u sebe čemu ne znate sastav i učinak? Nemojte se sad osjećat napadnuto nego ja stvarno pitam jer ne shvaćam ta "dvostruka mjerila" 🤷‍♀️ ta panika i je ono što svi i žele da se dogodi, plasiraju se priče o trudnicama koje su imale neku teškoću i bile zaražene koronom, a ne plasiraju se iskustva onih ostalih koje su prebolile koronu i sve bilo ok, u kojem god tromjesječju. Ima ih, ja ih osobno poznam, ne preko tete, susjede i sl. 
    Baš ovo kako aarauch kaže, nisu trudnice ništa posebno rizične nego što su inače kao trudnice tj. kao što je trudnoća sama za sebe. Općenito se trudnice trebaju više paziti jer im je hrpa lijekova ograničena u trudnoći, ali ne vidim čemu život u zatvoru. 
    Ima puno faktora koje utječu na trudnicu zaraženu koronom pa i to treba uzeti u obzir. Nerealno je očekivati da će se pretila trudnica sa 3 dijagnoze s koronom izboriti isto kao neka skroz zdrava i fit, bez ikakvih smetnji. 
    Treba malo sagledati i širu sliku, ne se držati samo onog što pišu i iznose mediji jer je valjda do sada svima jasno da je to sve selektivno... Kad trebaju bit izbori, sezona, odjednom brojke padaju, sve super, sve 5...ja im ništa više ne vjerujem

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.