Lindsey probaj razmisliti koji je tvoj najveći strah u vezi poroda i sto da se on desi.. kažu da je dobro osvijestiti te strahove i razraditi jer nas onda ne mogu toliko iznenaditi kad se jave a i unaprijed možda budeš imala rješenje za njega. Preporučam ti i Rodin tečaj pripreme za porod koji možeš pogledati online. Možda pomogne:) Meni se čini vrlo koristan. Sad baš slušam o babinju i dojenju. Općenito moramo prihvatiti da je porod nepredvidiv, ali savršeno prirodan proces koji se odvija već milijunima godina. Tako da je priroda jako dobro usavršila žensko tijelo da točno zna što i kako treba raditi i možda je najveći trik prepustiti se svome tijelu i vjerovati mu. A strah često blokira hormone koji bi trebali odraditi velik dio posla u porodu. Sretno svakako!;)
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Lindsey probaj razmisliti koji je tvoj najveći strah u vezi poroda i sto da se on desi.. kažu da je dobro osvijestiti te strahove i razraditi jer nas onda ne mogu toliko iznenaditi kad se jave a i unaprijed možda budeš imala rješenje za njega. Preporučam ti i Rodin tečaj pripreme za porod koji možeš pogledati online. Možda pomogne:) Meni se čini vrlo koristan. Sad baš slušam o babinju i dojenju. Općenito moramo prihvatiti da je porod nepredvidiv, ali savršeno prirodan proces koji se odvija već milijunima godina. Tako da je priroda jako dobro usavršila žensko tijelo da točno zna što i kako treba raditi i možda je najveći trik prepustiti se svome tijelu i vjerovati mu. A strah često blokira hormone koji bi trebali odraditi velik dio posla u porodu. Sretno svakako!;)
U slucaju prirodnog poroda brinem se da se njoj nesto ne dogodi ( da se ne spusti u kanal, da ju vakumom ne izvlace, epiziotomije ) u slucaju carskog reza sam za nju nekako sigurnija a za sebe i svoj oporavak u strahu.
Sve u svemu curka van nekako mora, bila ja u strahu ili opustena. Proci ce i taj dan nekako.
Hvala ti na savjetu za Rodin tečaj 💟💋
U slucaju prirodnog poroda brinem se da se njoj nesto ne dogodi ( da se ne spusti u kanal, da ju vakumom ne izvlace, epiziotomije ) u slucaju carskog reza sam za nju nekako sigurnija a za sebe i svoj oporavak u strahu.
Sve u svemu curka van nekako mora, bila ja u strahu ili opustena. Proci ce i taj dan nekako.
Hvala ti na savjetu za Rodin tečaj 💟💋
Ima načina kako da joj olakšaš spuštanje i pravilno pozicioniranje.. kretanje i sto vise kretanja u porodu sto znaci da je najbolje ne juriti u bolnicu s prvim trudom jerIjer oni najviše vole kad zalegnemo u krevet i ne mrdamo. Najbolje je doci kad si otvorena cca 5cm. Odnosno kad ti je već pomalo teško i pratiti što se oko tebe događa.. to je za nas prvorotke teško izdržati doma i procijeniti. Ja sam si baš zato uzela doulu. Probaj svakako doma ostati što duže i onda kad ju dođeš u bolnicu traži izliku da se ustaneš bez obzira na CTG. Ne moraš stalno biti prikopčana na njega. A za carski zapravo što sam čula od drugih je da je oporavak teži, nepokretna si duže, ali ima curki koje se i nakon njega brzo oporave.. to ovisi od tijela do tijela. Treba si svakako dati vremena da dođeš sebi kako god da rodiš.. nema na čemu!;)
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Hej cure, kaže doktorica da bi mogla beba uskoro, otvorena sam dva prsta. Urin mi je stalno tako tako, rekla da uzmem d manozu i pijem vise tekućine. Ctg i tlak sve super, u plusu 10 kg od početka. Od sluznog ništa vise od sinoc, ponekad osjetim kao neki pritisak dole, ali ništa posebno, moglo bi ovo potrajati…
Elle mislim da je zabavnije mamama u svakom slučaju 😅😅
Maya drago mi je da vam tako lijepo ide s bebicom 🥰
Anchy welcome back 🤗 Pitala sam se kako si, ti imaš termin dan iza mene 😊
Amelie bravo, potpisujem sve sto kažeš 😊
Hej cure, evo i nas😊
Uspijem vas tu i tamo pročitati i onda kad mislim da ću odgovoriti, naša budilica se javi i ništa od toga. 😂 Uživamo zbilja, ja još nisam ni svjesna da je s nama i da sam ju rodila. 🙈🙉 Oporavak ide okej, koliko mogu odmaram. Cure koje su pitale za porod, evo moj sad porod je bio prvi i carski. Ja mislim da sam se super brzo oporavila do sad, osjećam se super. Mislim svakako je sigurno teže nego vaginalno ali kako i vi kažete, ovisi do tijela. Svi smo drugačiji. Tipa mene je dr pustila 4.dan od carskog dok curu koja je rodila dva sata prije mene nije jer joj nije izgledala spremno za kući. Ona je uzimala nakon operacije Ketonale dok god sam ja bila u bolnici, dok ja nisam uzela ništa od lijekova nakon onog koktela infuzije kojeg sam dobila nakon operacije. A nije da sam trpila neku pretjeranu bol, boljelo me je ali zbilja minimalno. Prestala sam i krvariti nakon tjedan i pol. Mislila sam da će to dugo potrajati ali eto super. Rana zarasta pomalo, još mi konci nisu otpali ali sve me jakoooooo svrbi. Jel zna koja, iz iskustva, kad ste skinule flaster s reza? Mislim meni mama premota ali mi još konci nisu pali pa neznam jel da skinem ili ne? Plis, napišite mi. Hvala ❤️
Zabavno nam je u svakom slučaju, budi se svaka 2-3h da jede, sad je već postala budnija i aktivna tako da nema više spavanja. Po noći dobro spava, zaspi čim se najde. Uspijem i ja onda odmoriti. Danas smo bile prvi dan same jer nam je tata išao raditi i sve je prošli super. Ja još uvijek učim za ispit pa zato ni ne stignem mobitel primiti u ruke. U nedjelju imam ispit pa ću to riješiti i sve će biti lakše.
----
Svim mamama čestitam na bebicama koje su u međuvremenu rodile ❤️❤️🥳 Brzo se oporavite i uživajte u svojim smotuljcima jer zbilja prebrzo rastu.
Svima vama koje nam trebate roditi, bez straha, sve će proći kako treba. Uživajte još malo u trudnoći, doći će vam porod a da nećete ni trepnuti. Meni iskreno nekad malo zafali trbuh i trudnoća. Velika pusa od nas dvije 😘
P. S. Žao mi je jer nemam fejs ali što je tu je
Sandravrlo slicnu situaciju sam imala ja, naime prokrvarila sam u otprilike 5.tjednu i na uzv je receno da je plod smjeste vise prema desnom rogu maternice. Doktor me upozorio da je moguce da ce zavrsiti kao vanmaternicna i objasnio mi simptome koji se dogode kod rupture roga maternice… Na srecu, kako je vrijeme prolazilo pokazalo se da je sve ok i da je smjestaj ploda uredan, ali u 11.tjednu trudnoće pronađeni su ostatci hematoma koji je bio u maternici i koji je bio uzrok krvarenja, a ne smjestaj ploda.
To je stanje koje se mora pratiti i velika je sansa da ti zavrsi bas sve na dobro. Zelim ti puno srece i stvarno ce to biti prekrasna prica, nakon toliko godina, transfera i svega sto ste prosli dolazi vasa srećica prirodnim putem ❤️
Ajme hvala bogu da Vam je sve bilo ok, sad ste baš ohrabrili, zadnja 3 dana stalno neko blijedo krvarenje a sada je i tamno smeđe što me je dodatno prepalo. Moj doktor danas ne radi pa ujutro odma idem njemu, dali ste vi imali baš tamni iscjedak?
Dijagnoza policisticni jajnici, ostalo sve ok, svi mogući nalazi napravljeni
Imamo 39, 5 godina i ja i suprug
8 transvera, ukupno 13 blastocista i 2 trodnevna embrija.. Niti jedna trudnoća, čak ni biokemijska
Kriss hvala na podjeljenom iskustvu 👍
Sretno s polaganjem ispita! I u daljnjem majcinstvu 💟
Curke, ima li koja da podijeli link grupe da nisam pravila fejs bezveze? 🤣
Čoksa ti je poslala na stranici prije..;)
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Elle jel zeza malena 🙈🤗
Maya bas mi je drago da sve prolazi odlicno🤗jooj doista je puno lakse kada pupak otpadne😁kako ste ga tretirali vi novopecene mame? Sa J sam prasak a sa N vise prasak nisu dali vec Octenisept🤷♀️pa kakvo je sada pravilo?
Samo Octenisept i prije nego je otpao i sada. Mora ga još patronažna očistiti, ali uglavnom samo je rekla da špricam Octenisept i sa gazicom tapkam da se osuši
Da da tako je bilo i prije malo vise od 4god. kupila prasak bezveze,odjednom samo octenisept 😁 onda dobro , kupila ono big pakiranje😂♥️
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Kriss bas mi je drago da ste dobro ♡ i da si se super oporavila poslije carskog. Istina,svaka je zena kao i tijelo individua za sebe,bas mi je nekak super kada cujem tako da prode brzo ♥️
Anchy ima nas par jos ovdje,samo pisite 🫂♥️
Meni nedostaju cure ali jbg odlucile su tamo biti i boze moj sta mozes.
Ja sam od pocetka bila tu od 4tt i ono bas se vezes uza ljude,iscekujes i radujes se svacijem pregledu, a sad kad ostane nas par koje se nismo porodile imam osjecaj da se radujem,iscekujem i slicno sama sebi jer nema vise nikoga ... no dobro,sta sad.
Katja bas mi je drago da se nesto desava,nadam se da bude brzo 😁💋
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji