Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    24. Kolovoz 2021. 15:05

Dobar dan žene, puno ste pisale pa ću odgovorit na ono što sam upamtila 🤭
    Najprije čestitke svima na dobrim pregledima 🙏😊
    Vezano za trudnoću uz toddlera, za sad mi nije problem, još uvijek imam koliko toliko energije i iskoristim obvezno njegov popodnevni spavanac da se odmorim pa mi je to spas. Ono što me trenutno brine je kako ga odviknit od dojenja 🙄 On je totalni ovisnik i ne može zaspat bez dojenja pa sad smišljam kako da to šta bezbolnije prikinem. 
    Što se tiče teme ponašanja kod dječaka i djevojčica, tko je "bolji" i sl., ponašanje nema veze sa spolom nego s odgojem, a dinamika igre je naravno drukčija kod dječaka nego li djevojčica, aktivniji su i vole grublju igru, pokret i sl. pa je možda u tu ruku zahtjevnije..
    Mi još nikome nismo rekli za trudnoću, mislim da ću još malo pričekati s tim, a sinu sam odlučila o tome počet pričat kad mi trbuh bude vidljiviji čisto kako bi njemu to bilo lakše shvatljivo.
    Što se tiče pregleda, ja sam prvi obavila privatno da mi potvrdi trudnoću, a kod svoje dr ću se naručit za tjedan dana kad se vrati s GO. Nadam se da će me naručit najkasnije do 10 tt.. inzistirat ću na tome jer mi je sve priko toga previše, još nisam ni otkucaje čula. 

Tonka341
    24. Kolovoz 2021. 15:22

Pukica

Vezano za trudnoću uz toddlera, za sad mi nije problem, još uvijek imam koliko toliko energije i iskoristim obvezno njegov popodnevni spavanac da se odmorim pa mi je to spas. Ono što me trenutno brine je kako ga odviknit od dojenja 🙄 On je totalni ovisnik i ne može zaspat bez dojenja pa sad smišljam kako da to šta bezbolnije prikinem.
    Što se tiče teme ponašanja kod dječaka i djevojčica, tko je "bolji" i sl., ponašanje nema veze sa spolom nego s odgojem, a dinamika igre je naravno drukčija kod dječaka nego li djevojčica, aktivniji su i vole grublju igru, pokret i sl. pa je možda u tu ruku zahtjevnije..
    Mi još nikome nismo rekli za trudnoću, mislim da ću još malo pričekati s tim, a sinu sam odlučila o tome počet pričat kad mi trbuh bude vidljiviji čisto kako bi njemu to bilo lakše shvatljivo.
    Što se tiče pregleda, ja sam prvi obavila privatno da mi potvrdi trudnoću, a kod svoje dr ću se naručit za tjedan dana kad se vrati s GO. Nadam se da će me naručit najkasnije do 10 tt.. inzistirat ću na tome jer mi je sve priko toga previše, još nisam ni otkucaje čula.

Koliko je tvoj star? Cini mi se da nas ima par u grupi koji muku mucimo s dojenjem, tj.s odvikavanjem. Meni je to bas veliki stres i ne znam kako da to izvedemo,tim vise sta mu ne mogu za zamjenu davat obicne mlijecne proizvode nego posebno adaptirano jer je alergicar ali nije bas odusevljen tim mlijekom :/.
    Dubrovcanka drago mi je da je pregled super prosao 💗

Ante 💙 Maro 💙

Pukica
    24. Kolovoz 2021. 16:03

Tonka341

Pukica

Koliko je tvoj star? Cini mi se da nas ima par u grupi koji muku mucimo s dojenjem, tj.s odvikavanjem. Meni je to bas veliki stres i ne znam kako da to izvedemo,tim vise sta mu ne mogu za zamjenu davat obicne mlijecne proizvode nego posebno adaptirano jer je alergicar ali nije bas odusevljen tim mlijekom :/.
    Dubrovcanka drago mi je da je pregled super prosao 💗

Uh, žao mi je zbog alergije, tim više ti je zeznutije. Moj će uskoro dvije, doji samo prije spavanja ali toliko je navezan na nju, ajme.. Nastojat ću to riješit kroz ovih mj dana 🤞

Arsancres
    24. Kolovoz 2021. 16:05

Dubrovčanka  ja se mažem kokosovim uljem, i inače njega koristim za svašta. U prvoj sam se trudnoći isto mazala s njim, nisam dobila niti jednu striju nigdje, ali npr. Imam ih gore na bokovima još od puberteta pa sam očekivala i u trudnoći.
    Mislim da mackanja neće pomoći toliko, da genetika igra veliku ulogu, a znam priče i da žene nisu dobile niti jedni crticu i praktički na dan poroda popucale. Ima svega, ali ne škodi se mackati 🤭
    Ja još uvijek dojim, ali nemam ju namjeru odvikavati još, postepeno je i ona to smanjila, puno pričamo o tome i nekad joj kažem da sad ne može i da ne želim, prihvati to.
    Na početku trudnoće su mi baš bradavice bile osjetljive, ali sad već prolazi.. Nekad imam osjećaj da mi je otpust mlijeka teži, vrlo vjerojatno uslijed hormona. Možda i sama prestane ubrzo jer će mlijeko promijenit okus svakako, možda joj neće biti fino 😂
    A ako bude došlo do toga da dojim tandem, tad ću onda razmišljati šta i kako :D

Arsancres
    24. Kolovoz 2021. 16:08

I ja suhomesnato ne jedem ništa, općenito nešto što nije termički obrađeno se ne preporuča u trudnoći zbog kojekakvih bakterija koje se mogu pokupiti.
    Moj ginekolog je baš strogo to zabranio, meni je tak teško palo jer sam ja isto rodom iz slavonije, kak da se kulena odreknem 🙈 ali baš je po njegovom to big no pa se nisam htjela buniti.. Izdržala sam u prvoj, izdržat ću i sad :D

Arsancres
    24. Kolovoz 2021. 16:36

Ja se slažem s tobom, velik dio je stvarno u samom djetetu, odgoj ima svoje, ali ne mogu se sva djeca odgajati na isti način jer ona niti nisu ista. Moja sestra i ja smo 2 različita svijeta, i prije 20 godina i sada, moja mama je vječito bila nezadovoljna nekim stvarima i uvijek je drobila te priče joooj kako je ona ispala, kako ja, a kao isto nas je odgajala. To i je problem bio, što se nikada nije posvetila tome da smo mi potpuno različite i da iziskujemo drugačiji pristup.Nisu djeca po kalupima...
    I ja sam rekla da nisu djeca zločesta, to i mislim, šta god netko rekao.
    Ja sam mislila da će moj zadatak biti odgajati svoje dijete, a na kraju sam shvatila da to moje dijete zapravo u puno situacija mene odgaja. Za mene je roditeljstvo jedna nova dimenzija i velika prilika za osobni rast i razvoj. 

Pukica
    24. Kolovoz 2021. 17:13

Slažem se da i karakter ima ulogu u svemu tome ali mislim da mi odrasli često etiketiramo zahtjevniju djecu kao "lošu", a poslušnu kao "dobru". Tako se može etiketirat neko djetetovo ponašanje ali nikako samo dijete.

Arsancres
    24. Kolovoz 2021. 17:19

Pukica

Slažem se da i karakter ima ulogu u svemu tome ali mislim da mi odrasli često etiketiramo zahtjevniju djecu kao "lošu", a poslušnu kao "dobru". Tako se može etiketirat neko djetetovo ponašanje ali nikako samo dijete.

Slažem se svakako. Ja nikad ne kažem za svoju malu da je dobra jer sva su djeca dobra, ako moram nekako opisati onda kažem suradljiva 😁
    Etiketiranje, odnosno to posramljivanje djece ima stvarno snažan utjecaj na dijete, ali valjda to ljudi ne vide... 

Tejuska♡
    24. Kolovoz 2021. 17:54

Ja jedem sve kaj mi se jede 🥲 meni nitko nikada nije govorio kaj smijem a kaj ne,citala sam izbacila ono sta nikako nije dobro...Od mm starci imaju domace kobase i ne odricem ih se niti sam u jednoj trudnoci 😄 prsut ne volim to mi je bljak skroz 😄 povrce volim jako a voce mi se trenutno ne jede i mozes ga fuckat 🤣 
    Ima netko od vas da ce roditi u Petrovoj ? 😊
    Sa koliko tt ste radile urinokulturu? I sta ste uza to jos radile? 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Razumna
    24. Kolovoz 2021. 18:01

Mene isto muce te pretrage urinokulturu i krvi . I di šta....

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.