Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    04. Ožujak 2022. 21:36

Arsancres

Pau28 čestitam!! ❤️ Koji brz porod 😇 držim fige da ti prvenstveno budeš bolje i da što prije budeš s maleckim 🥰
    Tejuška ja sam pročitala info da ne treba tečaj niti za jednu bolnicu u Zg radi iznimke zbog korone, da obzirom da se tečajevi ne održavaju osim onih Rodinih online, da nisu uvjet zato. Pokušat ću naći baš tu info, mislim da je netko neki mail zalijepio, moguće čak da je u onoj grupi Pratnja na porodu (?)
    Sunašce83jesmo ti rekle🙈 dobro da si danss već bila pa agonija nije dugo trajala, a za sestru.. Svašta 🙄 bitno da je mali dobar ❤️
    Amelie ne idem solo na porođaj, muž ide. Ja sam prvi porod tj. 17 sati trudova odradila doma s prijateljem i mužem, apsolutno mi ne bi bio problem niti proći to ponovo s djetetom, samo kad bi znala da će tako izgledati opet. Nije da mi nisu bili bolni, ali nije to bilo ništa tako alarmantno niti tako da ja nisam mogla funkcionirati 😁tako da, uopće ne mislim da bi me mala ometala ili da bi mi usporila trudove ili već nešto jer nije to baš tako u praksi, puno je toga u glavi trudnice i općenito doživljaju tog stanja.
    Ja sam bila u nekom svom filmu u trudnoći i stalno sam njegovala to razmišljanje kak će sve biti okej, nisam pustila ni glasa jer sam htjela štediti snagu, samo sam disala 🙈 i doma i u rodilištu, A nisam rekla, moja cimerica je rađala boks do mene i nije vjerovala kad joj je muž rekao da žena pored rađa i da se skulira, ona je urlala😂 a tako mislim i s ovim porodom, al vidit ćemo😅
    Ja se premišljam više iz razloga da npr. ne prokvarim il šta ja znam šta pa da me ona baš ne vidi ili tak neka situacija da bude pa da se pokajem što ju nismo možda ranije odveli nekome, ali svjesna sam da mi zapravo nitko ne može ni reći kako će biti 😐

Znaš da nemam iskustva nego pričam što su mi druge mame govorile.. da jdnst nisu mogle imati dijete uz sebe ( mislim da su uglavnom bili 3-godišnjaci) barem ne u onoj fazi gdje trudovi postaju sve jači jer se nisu mogle povući u sebe i koncentrirati kad malecki stalno nešto ispituju i očekuju njihovu pozornost.. ti najbolje znaš kak ti je bilo zadnji put.. vj bi one prve trudove odradila s njom bez pol muke, ali više sam mislila na onu fazu kad postane "zaozbač"😆 Svakako držim fige da ti se sve poklopi najbolje moguće.. javit ćeš nam detalje!;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Anchy_23 🌈 🌸
    04. Ožujak 2022. 21:39

Pau cestitke od srca na malom Petru💙. Zelim ti da se sto prije bolje osjecas. 😘❤️🥰

elle 🙋‍♀️
    04. Ožujak 2022. 22:05

Pau18 čestitaaaam 🥳 Želim ti brz oporavak i nadam se da ste uskoro skupa 💙
    Sunašce83 ajme baš mi je drago da je jedini problem aparat 🤣 Samo mi je žao što si se morala toliko brinuti oko ničeg 😑
    Katsy i Magy ja nisam znala šta radim, nanašali smo ju po rukama, pokušavala sa sisom i sa dohranom, pa malo odspava pa plače pa sam plakala i ja s njom. Iskreno sad mi je dosta i sve u magli jer sam već iz bolnice došla kronično umorna i neispavana i ta me prva noć dotukla pa sam malo i potisnula sve. Ali smo drugi dan od patronažne saznali da ribica ima mali problemčić koji je otežao cijeli taj skok u razvoju. Ima frenulum jezika radi kojeg se brzo umori tokom sisanja i onda ne može puno pojesti jer se jadna umori od sisanja pa stane.
    U pon zivkamo pedijatra da nas što prije primi i morati će joj tu resicu cvaknuti, to je kao rutinski i nije ništa strašno ali normalno da sam se skoro srušila kad sam čula riječ cvaknuti i Klajićeva.

Da ne morate googlati jer znam da ja bi🤣
    Frenulum jezika ili podjezična resica (lat. frenulum linguae) označava kratku spojnicu koja se proteže od dna usne šupljine do središnjeg dijela jezika.
    Kratka podjezična resica (ankiloglosija) je prirođena oralna anomalija jezika koja uzrokuje smanjenu pokretljivost jezika. Javlja se u 2-4% djece, a neki autori navode prevalenciju od čak 10% djece. , kao posljedica kratkog podjezičnog frenuluma kod beba može nastati problem sa sisanjem, a kao posljedica kratkog i ograničenog frenuluma kod starije djece javlja se problem sa artikulacijom. 

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

Amelie
    04. Ožujak 2022. 22:13

elle 🙋‍♀️

Pau18 čestitaaaam 🥳 Želim ti brz oporavak i nadam se da ste uskoro skupa 💙
    Sunašce83 ajme baš mi je drago da je jedini problem aparat 🤣 Samo mi je žao što si se morala toliko brinuti oko ničeg 😑
    Katsy i Magy ja nisam znala šta radim, nanašali smo ju po rukama, pokušavala sa sisom i sa dohranom, pa malo odspava pa plače pa sam plakala i ja s njom. Iskreno sad mi je dosta i sve u magli jer sam već iz bolnice došla kronično umorna i neispavana i ta me prva noć dotukla pa sam malo i potisnula sve. Ali smo drugi dan od patronažne saznali da ribica ima mali problemčić koji je otežao cijeli taj skok u razvoju. Ima frenulum jezika radi kojeg se brzo umori tokom sisanja i onda ne može puno pojesti jer se jadna umori od sisanja pa stane.
    U pon zivkamo pedijatra da nas što prije primi i morati će joj tu resicu cvaknuti, to je kao rutinski i nije ništa strašno ali normalno da sam se skoro srušila kad sam čula riječ cvaknuti i Klajićeva.

Da ne morate googlati jer znam da ja bi🤣
    Frenulum jezikailipodjezična resica(lat.frenulum linguae)označava kratku spojnicu koja se proteže od dna usne šupljine do središnjeg dijela jezika.
    Kratka podjezična resica (ankiloglosija) je prirođena oralna anomalija jezika koja uzrokuje smanjenu pokretljivost jezika. Javlja se u 2-4% djece, a neki autori navode prevalenciju od čak 10% djece.,kao posljedica kratkog podjezičnog frenuluma kod beba može nastati problem sa sisanjem, a kao posljedica kratkog i ograničenog frenuluma kod starije djece javlja se problem sa artikulacijom.

Hej, čula sam za frenulum ali nisam znala da može raditi probleme kod tako male bebice. Super da ste otkrili problem, vjerujem da ćete to brzo riješiti i bez brige neće to cvakanje biti ništa strašno.. držite se do pon!;) 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

CoKSa
    04. Ožujak 2022. 22:15

Arsanncres moji su se probudili u noci. Rekla sam kako mama ide roditi, sad ce doci baka i deda. Nije bilo drame, cekali su taj trenutak kad cu, kad ce seka. 
    Kasnije smo se culi videopozivom, vidjeli seku. Oni su tih 2 dana bili kod mojih. Ali inace idu tamo, ostaju kod prijatelja tako da kod nas nema s tim problema.
    Tejuska ne treba ti tecaj, samo covid potvrda ili neg.test(testiraju ti u ulici prije kruznog od kvatrica, ljekarna na cosku), ppf2 maska, ogrtac se dobije kod njih.

• Mariina1106
    04. Ožujak 2022. 22:32

Pau18 cestitike od srca!!
    Amelie željezo mi je na donjoj granici ali svi ostali parametri koji su vezani za željezo i slabokrvnost su ispod granice i to na svakom nalazu krvi sve gori i gori. Ne pijem vitamin C, doktorica mi ništa nije rekla za to.

mrzlopoljka
    04. Ožujak 2022. 22:48

Arsancres

mrzlopoljka

Arsan, mi isto kombiniramo kamo s malim kad uhvate trudovi. Nadam se samo da nece bas u neko gluho doba noci. 😊 Mozda je bolje da ju muz sam odveze bez tebe, da izbjegnes dramu kako si i sama rekla. Super je sto imas vise opcija, i pogotovo ljude blizu vas.

A tako je i nama. Zapravo sve opcije prijatelja i sami imaju djecu i to tak nekak je i isti uzrast, svi rade 😶 pa je i to nezgodno u smislu ako ispadne neka situacija, a da možda uopće ne možemo čekat da se vrati netko s posla, ne znam ni sama kako će ispast na koncu.. Držim si fige kao i tebi da ne bude baš stvarno gluho doba noći 😐
    Jel bi ga vi odveli odmah ak ti kreni trudovi ili bi čekala? Ja i o tom mozgam, realno može to sve trajaz satima, a opet šta ako krivo procjenim 🙈

To je bas sto se i mi pitamo. 😏 Trenutno mislim pricekati dok budu cesci trudovi (3-5min), ali ako me tad krene panika hvatati, mozda ga i ranije odvedemo. Ako pak bude za vrijeme radnog dana, onda ionako moram cekati da muz dodje iz centra s posla do nas, pa onda opet i tu prodje neko vrijeme. Kako god, znam da ce biti pomalo stresno. 😁

Amelie
    04. Ožujak 2022. 23:47

Mariina1106

Pau18 cestitike od srca!!
    Amelieželjezo mi je na donjoj granici ali svi ostali parametri koji su vezani za željezo i slabokrvnost su ispod granice i to na svakom nalazu krvi sve gori i gori. Ne pijem vitamin C, doktorica mi ništa nije rekla za to.

Željezo ti se puno bolje apsorbira ako uz njega piješ vitamin C. Sad neki preparati ga već imaju odmah u istoj tableti kao Kendural C.. a uz neke bi bilo dobro uzeti još sa strane. Ja pijem plivit C. Pitaj tete u ljekarni budu ti savjetovale sto je najbolje.

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Arsancres
    04. Ožujak 2022. 23:49

Mrzlopoljka meni su s prvom malom odmah bili na 5 min pa ne znam šta da mislim 🙈 ali nisu bili uopće jaki pa me zato to i bunilo, nisam znala jesu to trudovi ili šta je, svi su mi govorili kad krene kak to budr prvo na 15-20min pa se smanjuje.. Nula bodova kod mene 😅 a i ako mene uhvati tijekom dana, isto treba mužu da dođe s posla, bude na terenu Samobor-Zaprešić i to sve okolo, a ono, zapravo je za 20ak min doma slavonskom, nama je zgrada baš i blizu slavonske pa je to sve kao idealno, ali npr. ako se potrefi u neko vrijeme kad ekipa ide s posla, trebat će nam do SDa hrpu 🙈
    Držim nam ja fige da nastavimo niz ovih ekspresnih poroda 🤭🤭 a i drugo nam je, svi kažu da to brže ide 😁
    Coksa moja mala nije nikad bila odvojena od mene pa me zato malo to brine, ali pita svaki dan kad će seka izaći i hoće danas 🙈 kad ću ići po nju itd i sama kaže ja ću pričekati s xyz pa opet mislim da joj je i sjela ta priča iako znam da svejedno može ispast drama, ali nadam se scenariju kao kod tebe 😅
    Ja sam zapravo sama sa sobom odvagala da mi je bitnija prisutnost muža na porodu u odnosu na to da bi ona možda mogla dramiti tih par sati, nije to kraj svijeta i realno, ne može njoj to napraviti ne znam kakvu štetu ili traumu, nema ona još pojam o vremenu i isto joj je jel me nema 10min ili 10 sati. Poslagala sam si to tako da znam da će biti na toplom, zbrinuta, sita, s ljudima kojima vjerujem i tako ću to i tretirati. Brzo će to proći, doći će tata po nju i ako i bude nešto, oni će to obraditi i to je to.
    Veći problem ja sama sebi stvaram od te situacije nego što to stvarno i je 🥴
    ----
    Ja sam pomislila isto na Dubrovčanku, valjda ne konzumira već onu linoladuuuuu 🤭🤭🤭
    Sad kad me prestigla s porodom 🙉 pa hoću ja ikad rodit hahaha

seka_Frida
    04. Ožujak 2022. 23:53

Pau18 cestitke🌹 i dobro dosao Petar 🤗🍀🧸
    Ne treba tecaj nigdje, zato sam bas pitala danas jel se isplati na njega ic? Ali ima ih sad ovaj mj online preko doma zdravlja Zagreb pa sam nas prijavila, izdaju i potvrdu za pratnju, samo treba navesti ime i prezime te osobe. Upute se dobiju na mail, a link za tecaj jave dan prije pa eto tko zeli moze se prijavit, vrlo je jednostavno 🤗
    Gledala sam i snimke s tecajeva na yt, spominjao se i skok u razvoju koji je Elle danas spomenula 😉, ako netko zeli proucavati, ovo je stranica; https://youtube.com/user/55Dinka
    Za IBCLC savjetnice za dojenje sam cula i na edukaciji prije cca mj dana, tko ima problema sa dojenjem moze se javiti njima za pomoc, a i na samom kanalu ima dosta zanimljivih videa. Kom je prvi put kao meni moze vidjeti i nauciti nesto sto bi potencijalno moglo koristiti 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.