Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    18. Veljača 2021. 13:31

Ines, ja se slažem s tobom i isto bih odlučila.  Ako nema nikakvih loših znakova, zašto ne pricekati. ionako kaze da ćeš vjer prije utorka rodit, a i imaš stvarno dosta simptoma koji ukazuju da bi mogla svaki čas. Mislim da se mama samo brine za tebe i da iščekuje pa misli da će ti biti lakše (a i njoj) ako unaprijed znas kad ce biti 😁 nemoj sad brinuti, bit će to sve super i prije utorka, vidjet ćeš 😉

• Tea2807
    18. Veljača 2021. 13:31

Ines istog sam misljenja kao i ti, ukoliko je sve u redu, odbila bi inducirani. Drugo da postoji neki problem pa je zbog zdravlja djeteta, onda naravno, nek rade sto je najbolje. Navodno hodanje po stepenicama, i jednom nogom po rinzolu, drugom po cesti pomaze da se beba spusti u polozaj za porod i pomaze otvaranju

Ines
    18. Veljača 2021. 13:46

Nikac i Erika - zgodnice nase ❤🥰
    Lussi - ahhha a vidi njih, ajmee koliko su slatkii 🙈🥰 ufff sto bi ih ja sad izgnjavila heheh, jaooo luda sam za psima, zivotinjama opcenito
    Bebanomoje - hmm pa iskreno ne znam sto bih ti rekla, za urednu trudnocu nije kasno to jer i inace salju tek bas skroz pred kraj, e sad posto ti ipak imas nekakve zavrzlame, mozda da te bar stavio oko 37tj 🤔 ne znam nisam pametna sto bih ti rekla 🤷‍♀️

Oko stucanja da se previse ne zadrzavam slazem se s Petrom moja je itekako tek krenula stucat bas intenzivno oko 34tj evo do dan danas je tako, ne treba vjerovat svemu sto se procita na internetu i raznim app.

Ninnach - draga ne brini to je skroz normalno, mene je tako bolilo jos u 30 i nezz kojem tj i povremeno se pojavljivalo..evo i nekuvecer mi je tako bilo, e lazem, u ponedjeljak poslije aminoskopije, da ti ne pricam kad me tako uhvati ne da sam dva puta bila na wc-u i nuzdi br 2, vec sam cijelu noc setala do wc-a, muz me u par navrata pitao hoces ti rodit haha, mada sam ja znala da to bas nije tak jednostavno i eto pred jutro se smirilo. Mada kazu da aminoskopija moze izazvat i potaci trudove, meni ocito nesto je potakla, al ne dovoljno da se zbilja nesto i pokrene, kasnije sam zaspala ko top do 11h. Tako da to ti zaista nije pravilo. Moze biti, ali ne mora. Kazem mene vec punih 10tj po par puta u tjednu tako uhvati i stalno mislim to je to, al eto nijednom nije to bilo to. Ja sam isto onaj tip koji mu je sigurniji znak ili konstantni trudovi neko vrijeme i pojacavanje istih ili pucanje vodenjaka, jer eto uvjerila sam se sama da ti menstrualni bolovi i odlasci na wc nisu neko mjerilo. I slazem se s nekime tko je napisao za ctg, to tek nije mjerilo, eto meni zadnja tri puta jednom ocitava slabe trudove ja ih ni osjetila nisam, drugi puta ne ocitava, a ja ih osjetim, kaze dok. to su bh, danas eto isto osjetila par puta bas pravo stezanje, a na ctg-u nista 🤷‍♀️

Nea 💗

Lonmi
    18. Veljača 2021. 13:46

Ines i ja bi pricekala, bar do nedjelje odmori jos i razmisli u ova 2,3 dana mozda se i s nekog razloga predomislis.
    Ja znam sebe mene bi pralo cijelo vrijeme sta ako se nesto promijeni dok ja cekam itd. tako da bi mozda i pristala na inducirani, makar prespavala jos jednu noc pa onda otisla. 
    Najbolje je dok je sve prirodno, ovo inducirano zna zvucati malo strasno, ali opet ima zena koje kazu da su relativno brzo rodile i tako, kako koja od nas. Nikad ne znas kako ces ti to sve dozivjeti. 
    Ako kazu da dolje sve stima i ako zelis cekati ja te opet podrzavam, hrabra si i pametna cura ti samo napravi kako ti srce kaze ❤️

Lonmi
    18. Veljača 2021. 13:51

Lussi ti tvoji peseski su tak slatki 🥰
    Umisljeni simptomi-dok sam zatrudnila ponovno onda sam puno citala po netu jer me bilo strah da nebi opet bila vanmaternicna i to i u jednom clanku sam vec saznala za sve te trudnicke tegobe i znam samo da sam pomislila bolje da ovo nisam ni vidjela.
    Onda me jos to krvarenje naslo za koje sam isto na pocetku procitala strahote i tak. 
    Blazeno neznanje kome ga Bog da 😂

Jagodica125
    18. Veljača 2021. 13:54

Ines - slazem se s curama, ako je zaista sve okej sa bebicom, plodnom vodom, a ja imam jos par dana lufta i ja bih odbila indukciju🤔 da Nea mora iz bilo kojeg razloga van, doktor bi ti rekao indukcija na taj i taj dan i amen. Drzim ti fige da se sto prije pokrene sve prirodno 🤞 
    .
    Mom_of_4 - razumijem te potpuno. Meni je pregled 01.03.u 10h30 i imam osijecaj da je to za godinu dana...kako tu citam kaj curke pisu, isto se pribojavam da nesto nece biti u redu sa mjerama, bebica prevelika (jer smo na zadnjem pregledu vec bili dosta teski), pa inducirani porod zbog gestacijskog ili skraceni cerviks... tko zna sto ce mi jos past na pamet🤦‍♀️ sto se tice kolestaze i jetrenih enzima - pogledaj si one skracenice koje je anaAn napisala na nalazu KKS-a. Mene zasad nista ne svrbi, jetreni su mi bili na proslom nalazu okej, cak niti busa ne svrbi, ali vjerujem da je to do toga sto vise 2x na dan mazem busu nakon tusiranja i ... voda. Nadam se da ce tako i ostati🙏
    .
    Lussi - haha, a vidi tvoje medenjake 😍 kolica i jaje su 🔝znala sam ja da su to veliki peseki, ali da su tak veliki, ajme meni, pa ko' oni veliki medvjedi sa krivaja 🤣😍 jesi ti rekla da su to curka i decko? Ajme kad dodje jos Aurora, pa to ti bu trio fantastikus 😄🤗
    .

Ines
    18. Veljača 2021. 13:57

Momof4 - gle nismo svi isti, tko kaze da i meni nece tako bit u drugoj trudnoci. Sad se toliko toga nicega ne bojim vjerovatno jer mi je sve novo i nista ne znam sta me ceka, a recimo mozda mi u drugoj vec bude potpuno kontra. Sve je to za ljude i sve je to okej 👍🥰

MissGraz - drago mi je da si nam i dalje tu 😊 ma jaka si ti i vise nego sto mislis 💪❤ dok god nam se ne dogodi tako neka grda situacija u zivotu nismo ni svjesni koju snagu nosimo u sebi 💗
    Ja sam prokrvarila poslije aminoskopije, al ne bas toliko kao ti, eto dok sam dosla kuci stalo je i sada vise nema nista. Ne znam jel ti ispada sluzni cep, ali meni je tocno u pon navecer poceo ispadati, a prvu aminoskpiju imala to jutro. I danas to kazem gin, kaze on da je to normalno da zna potaci ispadanje cepa, pa eto ako ti se desi da se ne uplasis sto je, kazu da je normalno kao i da potakne trudove.

Nea 💗

Lonmi
    18. Veljača 2021. 14:04

Mom_of_4 ja sva na iglama jer mene pere ta moja ulozivost i taj ektropij i nezz sta se kuha dolje. Isto hocu cuti da je sve ok, cervix kako je i bio, uloziva za vrsak prsta, ali zatvorena i po mogucnosti da me ne raskrvari svu dolje od pregleda i to.
    Moj je u ponedjeljak u 14i20 i isto ocekujem razne probavne smetnje do onda, vec ih sad imam cim se sjetim 😬

18. Veljača 2021. 14:05

Ines ja vjerujem da ce se sve to prirodno pokrenuti,jos nisi prosla 40tj,a opet on ko doktor ti mora dati mogucnost indukcije i svoje misljenje.. drago mi je da je sve uredu🙏🏼 ko zna,mozda za vikend krene nesto i dode Nea💖
    Nista,dok cekas porod dodi izgnjavitu cupavce kad volis zivotinje😅
    Jagodice dada, crna je cura a Smedi je decko🥰 maa nisu jako veliki hahah svaki ima cca 25kg, jos dok im Aurora dode,bude im veselo🙈
    Sad su si skroz vazni🤭🤣

pupetta
    18. Veljača 2021. 14:06

Lussi psici su preslatki  ja sam uzela madrac u Perfecti dreams, moj se zove Gita. Pazila sam samo da je na opruge jer su me na par strana isprepadali da se novorodence moze ugusiti na madracu od memorijske pjene, neki takve madrace cak ne zele ni prodati kada im kazes da je za novorodence. Sad koliko je to sve istina - ne znam, ali nisam htjela razbijati glavu.
    Ines i ja bih tako na tvom mjestu. Indukcija je brza, ali je i bolnija jer uz drip nema odmora izmedu trudova. Moguce je da bi dobila prirodne trudove nakon gela, ali to su sve pretpostavke. S Neom je sve u redu pa zasto ne pricekati jos malo ako se prirodno pokrene 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.