Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    18. Veljača 2021. 11:04

ružica

Ninach, moguće da se nešto pokreće ali i nemora biti. Ali gle, tu si svakako. Ja takve bolove imam mjesec ipo dana, bila sam i hospitalizirana radi toga radi straha od prijevremenog poroda. Ja bi da sam na tvom mjestu otišla u bolnicu na ctg trudova pa da znaš na čemu si.

Ali ona je u terminu, nema panike, samo će se tlačit bezveze po bolnici. Ctg nekad ništa ne znači, ja sam na dan kad sam rodila imala trudove od jutra, bila ujutro na redovnom pregledu i ctg-u, trudovi se nisu očitavali. A ja ležim i osjetim ih. 

Ninnach
    18. Veljača 2021. 11:09

ružica

Ninach, moguće da se nešto pokreće ali i nemora biti. Ali gle, tu si svakako. Ja takve bolove imam mjesec ipo dana, bila sam i hospitalizirana radi toga radi straha od prijevremenog poroda. Ja bi da sam na tvom mjestu otišla u bolnicu na ctg trudova pa da znaš na čemu si.

Ma otišla bi ali šta kad sam bila sad u ponedjeljak i ctg je bio uredan, ono ništa od kontrakcija i još k tome bila zatvorena. Tak da mislim da bi me u čudu gledali po šta sam uopće došla
    Na sve to, prilično dobro podnosim bol pa mi teško razlikovati šta je jako a šta nije, još ću vidjet, ako postanebaš onako neizdrzivo, onda ću otići čisto da znam kaj se dešava. Tebi puno HVALA🤗

18. Veljača 2021. 11:09

Lavica13

Curke jedno pitanje koje nije vezano za trudnoću - za one koje imaju PBZ
    Znači, preko ljeta istekla mi kartica i ja išla po novu. Nakon par dana, zvala me teta iz banke i kaže da moram doć potpisat nešto za distribuciju fondova jer u suprotnom neću moć koristit karticu. Ja došla, ona mi napravila trajni nalog - kupnja udjela u fondu - i sad mi svaki mjesec skinu 100 kn. To imate i vi ili je mene teta preveslala 🤔 to je bilo negdje na početku trudnoće i baš san bila sva neka smušena i samo htjela riješit to da mogu karticu koristit. Ali poslije sam razmišljala i to mi nema veze jedno s drugim i išla bi raskinuti taj trajni nalog. Htjela bi vidit da li je tako i kod vas, da li je to sad neko novo pravilo ili? Svakako bi išla na banku da mi teta još jedanput objasni, ali evo..ako mogu i tu dobit neku informaciju, bila bi zahvalna 🤗

Ja sam u Pbzu ali nemam nikakve udjele u fondu ni nista
    Jedino kaj mi skidaju je za vodenje racuna
    Najbolje da ih nazoves i pitas kaj je to i zakaj uzimaju, 100kn svaki mjesec nije malo,ako nema potrebe da uzimaju

18. Veljača 2021. 11:13

nikac

Evo jedna uredska od nas dvije 😉
    Danas sam speglala kosu nakon 100 god, sva sam si neobicna, pa da i to zabiljezimo 🙃
    https://ibb.co/LnMgn7y

Nikac,bas si predivna trudnica🥰🥰💖

Lonmi
    18. Veljača 2021. 11:17

Nikac predivna si, bas zracis nekom pozitivnom energijom 😊

Ninnach
    18. Veljača 2021. 11:18

MareiKate

ružica

Ali ona je u terminu, nema panike, samo će se tlačit bezveze po bolnici. Ctg nekad ništa ne znači, ja sam na dan kad sam rodila imala trudove od jutra, bila ujutro na redovnom pregledu i ctg-u, trudovi se nisu očitavali. A ja ležim i osjetim ih.

Onda zbilja ako baš nije panika, doma sačekat i vidjet kako se stvari budu odvijale. Nebi baš da me zadrže, a doma imam svog malca kojem ću dosta falit kad za stvarno budem u bolnici. Nek se beba strpi još 5 dana🙏, hvala vam cure 😊 nadam se da ste vi dobro💕

18. Veljača 2021. 11:19

Thera prekini trajni nalog u mobilnom bankarstvu. Kao djelatnica banke (ne te banke) ti mogu reci da nema obaveznih fondova - niti investicijski niti mirovinski fondovi nisu obavezni. Obavezan je mirovinski za iznos kojeg ti je bruto placa umanjena na neto ali o tome ne razmisljaj sad. Ako si ulagala 100 kuna mjesecno u investicijski fond, odi u banku i uzmi pare (trazis isplatu iz fonda ili ostavia novce ako msilis da ce fond rasti), prekini nalog. Dobra stvar je sto imas neocekivanu ustedjevinu. Ako si ulagala u mirovinski fond do novca ne mozes prije nego sto navrsis 55 i bit ce ti mirovina malo veca za uplaceni iznos. Nisi novce IZGUBILA ali to se na taj nacin ne radi.. mozes ih cak prijaviti hanfi.
    Kartice, krediti i sl.nemaju veze s fondovima u smislu da se mora nesto uzeti u paketu..

18. Veljača 2021. 11:20

Pardon, ne Thera nego Lavica.
    .
    Hvala cure, lakse mi je sad..
    .
    Nikac prekrasne ste :) 

• MissGraz
    18. Veljača 2021. 11:28

Drage curke, koliko se god trudila nisam u stanju puno pratiti teme i na njih odgovarati, nadam se da se ne ljutite... dane uglavnom provodim citajuci vas, citajuci neke korisne info za porod i slicno i psihicki se pripremam za sve sto me ceka. Puno sam energije izgubila zadnjih dana i sad se nekako resetiram, jer sam potrebna svojoj bebici da budem hrabra i sabrana. Pokusavam "meditirati" i ignorirati svrbez koji me muci uz sve misli koje me muce... trudim se maksimalno izvlaciti pozitivu iz sebe i biti optimisticna u pogledu na sve sto nam se desavalo zadnjih dana i sto nam tek dolazi. 🙏  hvala svima koje pitate za mene, za tatu... ❤
    Kompletici su vam predivni, stvarno!! 😍 zao mi je sto vam ja ne mogu uslikati nas, ali budem kad bebica podje kuci. 
    Kod mene ima novo da sam otvorena 2 prsta i da se doktori nadaju da ce porod uskoro krenuti sam, bez da cemo ga morati inducirati ili ici na carski. Jetreni su se malo smirili, ali posto je kolestaza nepredvidivo stanje kontroliraju mi krv svako drugi dan i na strogoj sam dijeti. Jucer sam prilikom vaginalnog pregleda obilno prokrvarila i bas sam se bila prepala, ali doktorica kaze da je to normalno sad i da je to neka zilica pukla vjerovatno... krvarenje je prestalo tokom dana, a beba se redovno javlja i ctg-ovi su uredni, tako da cu joj vjerovati. Danas su mi radili amnioskopiju - moje iskustvo je da nije bolno, za mene manje bolno nego vaginalni pregled prstima iskreno… plodova voda mi je bistra i to je sada okej. Nadam se da ce ili krenuti prirodno ili da ce me odvesti na carski, indukcije se plasim k'o pakla, ali pokusavam se sabrati i uvjeriti sebe da cu sve to prezivjeti samo da je moja mrvica ok, pa sto bude... 🙏  I evo, bolnica za mene i nije tako strasno mjesto, sestre su mi drage i susretljive, doktori vrlo ljubazni i strucni i ulijevaju neko povjerenje... imala sam srece sa odjelom. 
    .
    Stucanje, evo to sam zapamtila citajuc... moj bebac stuca jos uvijek bar jednom dnevno, jucer je cak na ctg-u stucala pa je bas bilo smijesno to i cuti preko aparata .. 😄 tako da mislim da je to skroz normalno! 

18. Veljača 2021. 11:41

MissGraz

Drage curke, koliko se god trudila nisam u stanju puno pratiti teme i na njih odgovarati, nadam se da se ne ljutite… dane uglavnom provodim citajuci vas, citajuci neke korisne info za porod i slicno i psihicki se pripremam za sve sto me ceka. Puno sam energije izgubila zadnjih dana i sad se nekako resetiram, jer sam potrebna svojoj bebici da budem hrabra i sabrana. Pokusavam "meditirati" i ignorirati svrbez koji me muci uz sve misli koje me muce… trudim se maksimalno izvlaciti pozitivu iz sebe i biti optimisticna u pogledu na sve sto nam se desavalo zadnjih dana i sto nam tek dolazi. 🙏 hvala svima koje pitate za mene, za tatu… ❤
    Kompletici su vam predivni, stvarno!! 😍 zao mi je sto vam ja ne mogu uslikati nas, ali budem kad bebica podje kuci.
    Kod mene ima novo da sam otvorena 2 prsta i da se doktori nadaju da ce porod uskoro krenuti sam, bez da cemo ga morati inducirati ili ici na carski. Jetreni su se malo smirili, ali posto je kolestaza nepredvidivo stanje kontroliraju mi krv svako drugi dan i na strogoj sam dijeti. Jucer sam prilikom vaginalnog pregleda obilnoprokrvarila i bas sam se bila prepala, ali doktorica kaze da je to normalno sad i da je to neka zilica pukla vjerovatno… krvarenje je prestalo tokom dana, a beba se redovno javlja i ctg-ovi su uredni, tako da cu joj vjerovati. Danas su mi radili amnioskopiju - moje iskustvo je da nije bolno, za mene manje bolno nego vaginalni pregled prstima iskreno…plodova voda mi je bistra i to je sada okej. Nadam se da ce ili krenuti prirodno ili da ce me odvesti na carski, indukcije se plasim k'o pakla, ali pokusavam se sabrati i uvjeriti sebe da cu sve to prezivjeti samo da je moja mrvica ok, pa sto bude… 🙏 I evo, bolnica za mene i nije tako strasno mjesto, sestre su mi drage i susretljive, doktori vrlo ljubazni i strucni i ulijevaju neko povjerenje… imala sam srece sa odjelom.
    .
    Stucanje, evo to sam zapamtila citajuc… moj bebac stuca jos uvijek bar jednom dnevno, jucer je cak na ctg-u stucala pa je bas bilo smijesno to i cuti preko aparata .. 😄 tako da mislim da je to skroz normalno!

Hvala MissGraz za info o stucanju. Zao mi je sto te jos sve svrbi i sto si malo down zbog svega sto se izdogadjalo. Dobra stvar je da usprkos svemu tome sve ide glatko i drzim fige da takav bude i porod a to je sve jer si jaca nego sto mislis da jesi. Saljem ti zagrljaj 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.