Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    18. Veljača 2021. 14:06

Ines

Momof4- gle nismo svi isti, tko kaze da i meni nece tako bit u drugoj trudnoci. Sad se toliko toga nicega ne bojim vjerovatno jer mi je sve novo i nista ne znam sta me ceka, a recimo mozda mi u drugoj vec bude potpuno kontra. Sve je to za ljude i sve je to okej 👍🥰

MissGraz- drago mi je da si nam i dalje tu 😊 ma jaka si ti i vise nego sto mislis 💪❤ dok god nam se ne dogodi tako neka grda situacija u zivotu nismo ni svjesni koju snagu nosimo u sebi 💗
    Ja sam prokrvarila poslije aminoskopije, al ne bas toliko kao ti, eto dok sam dosla kuci stalo je i sada vise nema nista. Ne znam jel ti ispada sluzni cep, ali meni je tocno u pon navecer poceo ispadati, a prvu aminoskpiju imala to jutro. I danas to kazem gin, kaze on da je to normalno da zna potaci ispadanje cepa, pa eto ako ti se desi da se ne uplasis sto je, kazu da je normalno kao i da potakne trudove.

S cime rade tu aminoskopiju, isto spekulum? 

Ines
    18. Veljača 2021. 14:10

Jagodica - ovo za masazu prvi put cujem 🙄 mene muz masira skoro cijelu trudnocu, pogotovo od polovice prema kraju trudnoce i leda i stopala, a ni t jos od trudnova. Tako da mislim da to nije kod svakoga 🤷‍♀️
    A ovo za mazenje buse sam cula, kuma je imala zabranu jer se stvara odredena vrsta trenja i vibracije koje poticu kontrakcije.

AnaAn - skracivanje cervixa nije neko alarmantno stanje dok je u normalnim tjednima, a smatra se da sve sto ulazi unazad 2mj prije samog poroda okej, tada se zapravo i pocinje skracivati sam po sebi, pa prema kraju trudnoce sve vise. Naravno osim u situacijama da se drasticno skracuje i ako se skracuje prije tih 2mj onda se poduzimaju mjere mirovanja, terapije, pa i kirurskog zahvata..sve ovisno o kojoj je dijagnozi rijec. 

Nea 💗

18. Veljača 2021. 14:11

Tea2807

https://ibb.co/TkW9fTT
    Nasla negdje na faceu je netko ovo spominjao, sigurno i pozeljno za trudnice, navodno bez akrobacija uspjeh 😂
    Kupila danas, pa cu isprobat za vikend. Javim dojmove.
    Lussi, sve je lijepo, psi su zakon 😁
    U potrazi smo za madracom za kindac 120x60. Ako ima netko kakvu preporuku, zahvalna sam 🙂
    Sretno svima na pregledu, sto se tice guglanja, nemojte si to radit. Tako i ja kad citam simptome za nesto, odma ih sve imam 🤦 pa bolje ni ne krenut citat

Tea, ja sam dosta istrazivala to i na kraju sam se odlucila sam ovaj: https://biosan-madraci.hr/shop/madrac-eurofoam-t-21-bebe/
    Ja sam online kupila i onda te oni nazovu i provjere i madrac ide u izradu. Dakle nemaju ga ovak na lageru. Ceka se 20 dana. Mene su zvali da je dostava danas, dakle 14 dana ukljucujuci vikend od kad sam ga narucila. 
    Preporuke po ovom sto sam ja istrazivala i sto ovaj madrac ispunjava: ne nizi od 12cm (ovaj je 13), ortopedski, tvrdji, antibakterijski i antialergijski, periva navlaka, cijeli od pjene bez opruga, nema meksu i tvrdju stranu - ne znam vise zasto je preporuka da to nema. Imas verziju za 330 i 560kn.

Girl1234
    18. Veljača 2021. 14:11

Ines, mislim da si dobro odlučila. Bitno da je Nea dobro, nema razloga ne cekati prirodno. 🥰🥰

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Ines
    18. Veljača 2021. 14:14

Lonmi

Ines

Momof4- gle nismo svi isti, tko kaze da i meni nece tako bit u drugoj trudnoci. Sad se toliko toga nicega ne bojim vjerovatno jer mi je sve novo i nista ne znam sta me ceka, a recimo mozda mi u drugoj vec bude potpuno kontra. Sve je to za ljude i sve je to okej 👍🥰

MissGraz- drago mi je da si nam i dalje tu 😊 ma jaka si ti i vise nego sto mislis 💪❤ dok god nam se ne dogodi tako neka grda situacija u zivotu nismo ni svjesni koju snagu nosimo u sebi 💗
    Ja sam prokrvarila poslije aminoskopije, al ne bas toliko kao ti, eto dok sam dosla kuci stalo je i sada vise nema nista. Ne znam jel ti ispada sluzni cep, ali meni je tocno u pon navecer poceo ispadati, a prvu aminoskpiju imala to jutro. I danas to kazem gin, kaze on da je to normalno da zna potaci ispadanje cepa, pa eto ako ti se desi da se ne uplasis sto je, kazu da je normalno kao i da potakne trudove.

Da isto spekulumom, al ide siri jer unutar njega umece jos neku metalnu sondu kroz koje ide svjetlo i onda vidi stanje plodne vode..ako sam dobro popratila dok je radio, a mislim da jesam 😊 

Nea 💗

Ines
    18. Veljača 2021. 14:15

Lussi🎀

Ines ja vjerujem da ce se sve to prirodno pokrenuti,jos nisi prosla 40tj,a opet on ko doktor ti mora dati mogucnost indukcije i svoje misljenje.. drago mi je da je sve uredu🙏🏼 ko zna,mozda za vikend krene nesto i dode Nea💖
    Nista,dok cekas porod dodi izgnjavitu cupavce kad volis zivotinje😅
    Jagodice dada, crna je cura a Smedi je decko🥰 maa nisu jako veliki hahah svaki ima cca 25kg, jos dok im Aurora dode,bude im veselo🙈
    Sad su si skroz vazni🤭🤣

Hahha moze, ne moras me dva puta zvat 🙈😁😅😅 

Nea 💗

18. Veljača 2021. 14:17

Ines super da je sve dobro. Nema zurbe ako se osjecaj dobro, mozdq dodje sve prirodno. Ides opet na pregled u pon? 
    .
    I mene muz masira skoro svako vece.. osjetila sam bh jednom mislim..
    .
    Ovo za madrac od pjene da se beba ugusi nije tocno, vazno je samo da je sto tvrdji.
    .
    U zg se osjetio lagani potresic, ja sam se ustrtarila. Onda sam malome pricala da je to zadnji, lazem djetetu vec sad, i poceo se micat pa smo se druzili malo.. :)

Lonmi
    18. Veljača 2021. 14:20

Ines

Lonmi

Ines

Da isto spekulumom, al ide siri jer unutar njega umece jos neku metalnu sondu kroz koje ide svjetlo i onda vidi stanje plodne vode..ako sam dobro popratila dok je radio, a mislim da jesam 😊

Sprava iz nocne more 😂
    Nesto takvo metalno uz spekulum  je umetao meni na hitnoj dok je isao dublje traziti sta se dogada unutra zadnji put. Hodala sam poslje ko sestar tako me izvrtao 🥴🥴, pretpostavljam da ovo nije toliko neugodno.
    Nema veze, sve mi to mozemo. 

Cure nemojte se smijati dok je mjehur onak puni, mene muz nasmijao, mjehur pun i taman se curka nekamo gurala u desno, jedva sam dosla do wca, a osjecaj grozan, ko da me netko spagom potegnuo 😂😂😂

• thera
    18. Veljača 2021. 14:20

Ines-ako doktor kaze da je sve ok mislim da nema potrebe za induciranim. Uostalom,ako se prirodno nista ne pokrene uvijek mozes na inducirani. Redovito si na kontrolama tako da ne brini🥰
    Lussi,kolica su super ali psici su ih skroz zasjenili😍 Preslatki su. Tako bundasto izgledaju,traze da ih se mazi🥰
    Erika33,zgodna trudnica😍
    MissGraz,drzim palceve da porod krene prirodno. U dobrim si rukama,drzi se❤️ Jos malo🤗
    Ja sam odsjedila 3.5 sata kod frizera. Nece me vidjeti do daljnjeg😂

pupetta
    18. Veljača 2021. 14:23

NevaEva

Tea2807

https://ibb.co/TkW9fTT
    Nasla negdje na faceu je netko ovo spominjao, sigurno i pozeljno za trudnice, navodno bez akrobacija uspjeh 😂
    Kupila danas, pa cu isprobat za vikend. Javim dojmove.
    Lussi, sve je lijepo, psi su zakon 😁
    U potrazi smo za madracom za kindac 120x60. Ako ima netko kakvu preporuku, zahvalna sam 🙂
    Sretno svima na pregledu, sto se tice guglanja, nemojte si to radit. Tako i ja kad citam simptome za nesto, odma ih sve imam 🤦 pa bolje ni ne krenut citat

Tea, ja sam dosta istrazivala to i na kraju sam se odlucila sam ovaj:https://biosan-madraci.hr/shop/madrac-eurofoam-t-21-bebe/
    Ja sam online kupila i onda te oni nazovu i provjere i madrac ide u izradu. Dakle nemaju ga ovak na lageru. Ceka se 20 dana. Mene su zvali da je dostava danas, dakle 14 dana ukljucujuci vikend od kad sam ga narucila.
    Preporuke po ovom sto sam ja istrazivala i sto ovaj madrac ispunjava:ne nizi od 12cm (ovaj je 13), ortopedski, tvrdji, antibakterijski i antialergijski, periva navlaka, cijeli od pjene bez opruga, nema meksu i tvrdju stranu - ne znam vise zasto je preporuka da to nema. Imas verziju za 330 i 560kn.

Ovo zvuci odlicno 👌🏻 Ja sam vam samo prenijela sto su meni rekli, istrazivala sam i nisam na internetu pronasla nista konkretno vezano za to, osim u grupama na fejsu gdje su zene isto vecinom za opruge. Pa sam guglala na engleskom jeziku i na vise strana mi je izbacilo da je pjena sigurna za klince, ali ne za novorodencad. Ali, po meni, da je to toliko nesigurno ne bi oni to smjeli niti prodavati. Tako da oprostite ako sam nesto krivo navela 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.