Da se vratim na ono spavanje na boku.. Ja se tokom noci cesto nadjem da spavam na ledjima, ali razlog je zato sta me i jedan i drugi kuk rastura po noci 🙆♀️ bol koja ide iz kukova pa sve u bedra i do nogu.. Uopce ne znam sta da radim, da se to bar malo umanji??? Znaci, kao najgora varijanta isijasa valjda al i na jednoj i na drugoj strani...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Kad sam saznala da sam trudna kupila sam od Bayera Elenatala, a od 13-tog tjedna pijem njihov Elebaby.
Ne znam odakle mi tocno informacija, ali netko mi je nekad rekao da od Bayera ti vitamini i minerali su jedini ispitani. 🤷🏻♀️
Mene kraljeznica boli i boli. Cure ja dobila odjednom trbusinu a bome i kile… sad sam u 16-tom tjednu i 4 kg dobila, jel to puno?😰
Ma nije puno 😊. To nam je sad razdoblje debljanja, tako mi je rekla doktorica 🤣😂. Ako se hranis raznovrsno nema straha. Ja ti sve papam, od slanog do slatkog osim onih '' zabranjenih '' namirnica. Samo papaj i nek raste trbuscic. Sta mislis kolika cu ja biti, samo lezim jer me stalno nesto boli i jedem u krevetu 😂🤣. Veli jucer muz pa nist ti se previse ne vide kg osim trudnickog trbuha, ali ja nakupljam i nakupljam i onda najedanput iskoci spek i guzica preko noci 🤣😂. Sad ce oko Bozica 😂
Stvarno vam hvala cure, na rijecima potpore i podrske! Pustit cu ga nek se ohladi i neka drugi oko njega hopsaju. Lezala sam mozda kojih 20ak minuta i onda se ustala, mislim si nema nikake koristi od tugovanja i zalovanja, nase bebice imaju supermame💪idem se u skladu s tim i ponasati i amen 🤝
.
Kety992- mislis sljedeci pregled 11.01. kao sljedece godine?!😱🤣 ne mogu vjerovati da smo tako daleko dogurali, neka je bebica dobro, pa makar vidjeli samo i guzu😋 ja sam si isto mislila džaba meni sve teorije, ako beba okrene guzu, gledat cemo ja i docent guzu, sta sad 🤣
.
Mjehur - ja danas ribicu osijetim tako intenzivno i bas osijetim kako se gnijezdi na mjehuru. Bila sam valjda 5-6 puta zaredom piskit, znaci navukla gacice i tajce, izasla iz kupaonice, beba se okrene, i idemoooo opet u wc piskit 😂 jos se k tome natacem cajem, nije ni cudo🤷♀️ sinoc ista stvar, jedva sam namjestila 101 jastuk oko sebe, beba po mjehuru hopsne, ja opet grem piskit😂
.
Mucnine - ja skuzila da mi nekako muka nakon slatkog🤔 ne sad ono jaaako da trcim povracat, ali pojela sam pola neke kokos kocke danas i ne mogu dovrsit jer ono instant mucnina🥴
.
Moja teta ima izgleda koronu, radi u skoli gdje djeca + ucitelji em ulaze em izlaze iz samoizolacije, tako da je bilo koliko god blentavo zvucalo samo pitanje vremena kad ce nam javit da ima temp, nema okus, miris 🤷♀️ druga frendica koja je prije nekih 10ak dana javila da ima koronu, danas joj slala poruku da pitam kako je, kaze javim ti se na pauzi, na poslu sam🤭 nadam se da ce tako brzo sve koje zadesi proci🙏
.
Trazim onaj banana jastuk, nema ga nigdje 🤨 da nisam trudna i da mi ne treba, nabasala bi na njega naravno od prve 😒 no dobro, zato sam nasla jastucniceu od flanela sa diiivnim uzorkom od kojih cu napravit one visekratne krpice za pranje/trljacice 🤗
Daaaa 🙈 2021....nekako mi je dugo do tad...al eto...stize Bozic pa kuzim...godisnji i sve...a stvarno je rekla pa ja s tobom nemam sta radit...sve je savrseno...neka je...a guza...🤩 neka bude i guza...samo nek je zdrava 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Jagodica125 - muski ko muski su jako teski za razumijevanje, pa kao i mi zene njima. Ali po meni je to sve normalno. Ne znam koliko ste dugo zajedno, ali s godinama i s vremenom nadete kako "disati" jedno s drugim. Kad zbilja u srz znas kako ta osoba reagira na sta onda skuzis i kakvim pristupom moras ici u kojoj situaciji. Ono sto ja po ovome napisanom mogu skuzit da se on uplasio i da ga je strah promjena (strah je svih nas) medutim on se s time ne zna nosit kako spada, pa je izgubljen jer ni sam ne zna sto napraviti da se izvuce iz toga gdje se nasao. Kao sto je netko od cura napisao nezrelo je od njega sto ti tako govori odma da znas necemo bit skupa za blagdane, ali mozda nije tako zapravo mislio, vec je rekao u afektu jer ga je pogodilo puno stvari odjednom, dolazak djeteta, renovacija, smrt bliske osobe, svi se mi nosimo na razlicite nacine sa problemima. Muski su inace malo da tako kazem blentavi kada je izaravanje emocija u pitanju. Slazem se sto je Bebanomoje napisala, koliko god mi trazimo razumijevanje od njih, tako i oni traze razumijevanje od nas jer iskreno stavi se u njegovu kozu, ne bi bas bilo ugodno..da se sve to oko tebe dogada ali ti to zapravo nisi svjestan. Jer mi zene sve to prozivljavamo svaki dan i sve osjetimo, al sto on ima od toga, pisljivu sliku sa uzva i pokoji udarac. Ja se prva stavim u poziciju svog muza kako bi meni bilo da doslovno imam kraj sebe zivo bice 6mj u utrobi svoje zene, al nemam uopce predstavu o tome da je to stvarni zivot, doslovno sto je on meni sam rekao kao da sam u nekom filmu snu ili da se to dogada nekome drugome. Nije njima lako gledat nas kako se mijenjamo i sibaju nas hormoni, a ne zna ni sam kako ti pomoci i kako se ponasati. Hvala Bogu pa ja imam muza koji se rijetko nalazi, nema dana kad me prije posla nije poljubio i mene i bebicu, nema dana kada ne posalje poruku da nas volii da cemo mu falit, kad dode s posla uvijek pita kako ste cure provele dan, neda mi da radim nista tesko i vice na mene kad nesto i radim sto ne bi smjela..uglavnom imam muza koji je bas pazljiv i pun ljubavi i razumijevanja. Beba i ja smo mu ispred svih.
Nea 💗
Ali samo polako, ne bi on bio tu da vas ne voli i da ne misli na vas, vec samo ne zna to kako pokazati, nasao se u kaosu svega i ne zna ni sam sto bi. Ali nece ni to vjecito trajati. Sto su i cure rekle probaj malo zahladit odnos i ponasat se kako se on ponasa, pa kad skuzi da ga zaboli i da nije bas sretan s time sto dobiva, preokrenut ce se i on. Muske ne sve, ali veliku vecinu uvijek treba potaknit i malo pogurnit da bi se pokrenuli.
Vitamini - ja otpocetka uzimam Novalac i super mi je. Ne znam tip sam koji ne razmislja previse dal ovo ili ono. Ako mi je gin tako rekla vjerujem joj..mada ima cura koje su isto tako rekla pa ja ne pijem meni su rekli drugacije, ako su tebi rekli okej ti nemoj pit, meni je rekla da pijem i pit cu do kraja 🤷♀️ svatko zna za sebe
Kety992 - super na urednom pregledu 👍👍
Ruska1986 - vjeruj i mene uhvati uzasna bol ako sam duze na jednoj strani i vrtim se svakako, ali ne dam se..uvijek ce se naci neki polozaj u kojem cu zaspat. Nije ugodno, ali da se izdrzat 🙄
Nea 💗
Jagodice ❤️❤️ saljem ti puno ljubavii! Njemu se vjerojatno svega skupilo pa mu je sad malo tesko,ali proci ce i to, svugdje ima takvih perioda.. samo budi okruzena pozitivom i takvim ljudima i sve bude okej.. i mazi i pazi tu bebicu i pricaj s njom, one sve znaju i osjecaju, saljem pozitivne vibre i sve bude okej❤️ tu smo kaj god i kad god treba, nekom se moras pojadati da ti bude lakse
To mi se javi svida kod nase zajednice, svi smo tu jedni za druge i saslusamo se, pravi tim❤️
Ja jos uvijek pijem folnu samo, mozda bi vec trebala preci na nesto drugo?🤷🏼♀️
Joj i mene zna boljet dok spavam na jednoj strani, ko da utrnem sva, ne znam ni sama, pa se okrenem na drugu, pa onda nakon nekog vremena opet se vracam hahah kaze muz ko ringispil si po noci a jastuk samo vuces sa sobom s jedne na drugu stranu🤣
Ines, hvala ti na tako iscrpnom odgovoru 😘 stvarno su vam svi savjeti na mjestu, hvala jos jednom svakoj od vas. A sad na trudnicke stvari 🤗
.
Folna kiselina - ja sam pila folacin 2 mjeseca dok smo pokusavali i kao priprema za trudnocu, pila do 12. tjedna. Tad mi gines rekao da uzmem prenatal, pa od tad pijem Elebaby od Bayera i stvarno ih super podnosim 👌
.
Utrogestan - ne stavljam vise od 17.tj. i ne fali mi 🤷♀️ sretna sam da je posteljica preuzela svoju ulogu, a ja da ne moram 2 put dnevno u rodnicu ista gurati, happy sam da je dolje mir🙏
.
Cure, ja nasla naaapokon banana jastuk 🥳 jest da smo se nakopali po kartonima, ali se isplatilo. Sad sam stavila onu navlaku prat i susit, da mi bude za noc spremna🥱 i nasla sam jedan citav karton robice za krstenje od mene i mog brata. Taaako ocuvana da nemrem vjerovat 😳 eto, barem imamo opravice u viktorijanskoms stilu za krstenje🤣
Ali samo polako, ne bi on bio tu da vas ne voli i da ne misli na vas, vec samo ne zna to kako pokazati, nasao se u kaosu svega i ne zna ni sam sto bi. Ali nece ni to vjecito trajati. Sto su i cure rekle probaj malo zahladit odnos i ponasat se kako se on ponasa, pa kad skuzi da ga zaboli i da nije bas sretan s time sto dobiva, preokrenut ce se i on. Muske ne sve, ali veliku vecinu uvijek treba potaknit i malo pogurnit da bi se pokrenuli.
Vitamini - ja otpocetka uzimam Novalac i super mi je. Ne znam tip sam koji ne razmislja previse dal ovo ili ono. Ako mi je gin tako rekla vjerujem joj..mada ima cura koje su isto tako rekla pa ja ne pijem meni su rekli drugacije, ako su tebi rekli okej ti nemoj pit, meni je rekla da pijem i pit cu do kraja 🤷♀️ svatko zna za sebe
Kety992 - super na urednom pregledu 👍👍
Ruska1986 - vjeruj i mene uhvati uzasna bol ako sam duze na jednoj strani i vrtim se svakako, ali ne dam se..uvijek ce se naci neki polozaj u kojem cu zaspat. Nije ugodno, ali da se izdrzat 🙄
naravno da će svatko radit kak mu ginekolog kaže i nebi trebal slušat milijun savjeta sa strane....al evo u mom slučaju ginekologica ništa ne govori nego mi kaže da si sama odlučim što želim pa moram ispitivati okolo što mi je pametnije
Jagodice drzi se znas da smo sve uz tebe❤ nemam ti sta napisati sto ti cure vec nisu napisale😙
Kako ste vi provele dan?
Mi smo danas spremali kat malo detaljnije i cistili, tako da sad lagano odmaranje uz novu trudnicku zelju: TOPLU COKOLADU😆
Strasno je kako mi je tako odjednom pala na pamet i kako mi se pije...
Sutra imam pregled i nadam se da ce gin negirati sve od proslog puta ili barem reci da nista nije opasno i da se sve povlaci jer cvrsto vjerujem da je moj bebac dobro i da raste. Ne bi mami dzabe iskocila pupa. Drzite mi fige sutra.
20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
Folate Solgar
24.3. + 😍
https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji