Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Studeni 2020. 14:11

Hvala MareiKate i EmEn9  Jedva cekam da ga osjetim i znam da je sve ok..
    Jagodica jeeeej 5.mjesec! Onda si ipak par dana duze od mene trudna. Jel ti lakse danas s mucninama?

kety992
    08. Studeni 2020. 14:32

Lonmi

kety992

Lonmi

kety992

Ja sam uzela od jedne zenice iz zagreba..bas onaj sto je kod nas oko 800kn…dobila sam i gel i baterije…super je…onaj zeleni bw, htjela sam narucit preko alija al pre dugo mi to bilo cekat,a sad sam u 13.tj vec

Tako se i ja ljutim sta nikako da stigne, a bas mu se radujem. Pise da je prosli tj dostavljen u Njemacku i sad nikako da se pojavi. Svaki dan cekam poštara 🤣😂. Tu nece biti gela, probati cu sa uljem prvo pa ako nece ic onda po gel negdje. Nadam se samo da ce raditi 😊

Da…ma vjerojatno ce radit,samo je gel upitan…🤔 ja nisam koristila u prve dvije t, a bilo je dana kad su se bas slabo javljali i onda sam bila u panici…a s obzirom na situaciju nije jednostavno doc na hitnu…bit cu deff mirnija do kraja…inace sam sitnija i po kilama takoder a bebe su nam bile cca 4kg i 52cm i nisu bas imali mjesta za pokrete…ugl korisna stvar….

Meni je prva trudnoća pa racunam da budem mirnija jer pitanje kad ce se moje zlato osjetiti, bilo bi super da cim ranije, ali ovako ga bar mogu cuti, a i suprug s obzirom da nigdje ne moze kao pratnja. Da sad je koma sto se tice hitne, nek nam ne treba 🙏. Uuu velike bebe, jesi mozda na carski isla?

Nisam isla 💪💪 prva je bila cura,drugo decko...oboje rodila 40+3 samo s curom je trajalo to spustanje ...otvorila sam se od 3cm do 10 za sat i pol al naravno da su me prikovali za krevet i di ce se beba spustit...pa su govorkali sa strane pa bit ce carski ako ne rodi kroz 15min i ja se uplasila...pocela tiskat i uspjela...a s malim sam dosla na 7cm i dok su me upisali otvorila se skroz...sve skupa sat vremena u radaoni...nadam se da ce i trece brzo 😜 al znam i prvorotke sa velikim bebama koje su bile brze od mene 😂

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• EmEn9
    08. Studeni 2020. 14:40

Ja svoju prvu curu 4.090kg rodila normalno došla s trudovima na 5min točno na termin u 16:30h u bolnicu i rodila u 20:50h, a drugu 4.280kg išla na indukciju 5 dana prije termina zbog viška plodne vode i počeli s gelom oko 12:00h prvi dan a rodila drugi dan u 9:30h. Indukcija me uglavnom jako iscrpila i izmučila bili mi trudovi neki lažni užasno bolni cijelu noć na 5min i bila sam koma tako da se čisto nadam da ovaj put neće trebat indukcija nego da će me normalno kao i za prvi put doma trudovi uhvatit.

Petra982
    08. Studeni 2020. 14:51

1. Inducirani porod 40+4, probijanje vodenjaka u 11:30, pišonja stigao u 15:50. 4h intenzivnih trudova zbog dripa, skakanje po trbuhu, epiziotomija i svašta nešto...
    2. spontano 38+5, u 14h osjetila trudiće, u 15:45 stigla pred bolnicu, u 16:30 držala pišuljicu u rukama. Došla potpuno otvorena, probili vodenjak i doslovno rodila u 4 truda bez epiziotomije i ostalih popratnih sadržaja. Za 3. me strah ako spontano pukne vodenjak da ne ispadne putem 😂
    To mi je sve tako daleko...
    Sad mozgam kako napraviti da mi Božićna zvijezda pocrveni, zakasnila sam s mrakom, kako organizirati dječje rođendane u prosincu i po mogućnosti obaviti Božićni shopping na vrijeme (sad fakat imam vremena). A onda nakon NG pripreme za bebicu.

kety992
    08. Studeni 2020. 15:16

Petra982

1. Inducirani porod 40+4, probijanje vodenjaka u 11:30, pišonja stigao u 15:50. 4h intenzivnih trudova zbog dripa, skakanje po trbuhu, epiziotomija i svašta nešto…
    2. spontano 38+5, u 14h osjetila trudiće, u 15:45 stigla pred bolnicu, u 16:30 držala pišuljicu u rukama. Došla potpuno otvorena, probili vodenjak i doslovno rodila u 4 truda bez epiziotomije i ostalih popratnih sadržaja. Za 3. me strah ako spontano pukne vodenjak da ne ispadne putem 😂
    To mi je sve tako daleko…
    Sad mozgam kako napraviti da mi Božićna zvijezda pocrveni, zakasnila sam s mrakom, kako organizirati dječje rođendane u prosincu i po mogućnosti obaviti Božićni shopping na vrijeme (sad fakat imam vremena). A onda nakon NG pripreme za bebicu.

Nikad mi nije uspjela ta zvijezda 🤨 vecinom uzmem drugu 🙈🙈 i ja sam u pripremama,narucila jos lampica...zavjese konacno moram kupit...radim one velike snjegovice za balkon...i bas se veselim...isto pripreme krecu iza NG 😊😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    08. Studeni 2020. 15:35

Svaka cast cure, ja cu tek u 5.mj sve to vidjeti i osjetiti, moram priznati da me za sad porod ne plasi, tj. ne razmisljam tako o njemu, a bolove cu tek onda otkriti sad ih jednostavno ne mogu zamisliti. Vise me strah ovog cijelog perioda trudnoce, samo molim Boga da sve bude u redu, toliko vec volimo te bebice u trbuhu, da sve izdrzimo zbog njih, samo da su nam dobro 😊🙃. 

Petra982
    08. Studeni 2020. 16:10

kety

Nikad mi nije uspjela ta zvijezda 🤨 vecinom uzmem drugu 🙈🙈 i ja sam u pripremama,narucila jos lampica…zavjese konacno moram kupit…radim one velike snjegovice za balkon…i bas se veselim…isto pripreme krecu iza NG 😊😊

Mislim da ću i ja kupiti novu! Ova nek ostane zelena kad je već prezimila i bacila puno novog lišća. Žao bi mi bilo da propadne ako ju sad zamračim. 
    Ove godine mi je svašta nešto u planu, treba iskoristiti boravak doma i podružiti se s djecom. 
    Još da smislim gdje staviti bor... S novim rasporedom po db može jedino na balkon 🙄

Jagodica125
    08. Studeni 2020. 17:05

Cure, evo sad je moja mama bacila detaljni pogled na sličku sa uvz-a i rekla da ona tamo vidi "jajčeka"😅 pokazala mi dvije tocke, dragi i ja beljimo😳 tako da baka-uvz kaze decko 🤗
    .
    Cekamo svakako sluzebnu potvedu od strane struke🤓💙
    .
    Danas je nase sunasce ful aktivno, bas osjetim od ranog jutra. Nakon rucka posebice. 🥳
    .
    Jelo - ja danas nadoknađujem NevaEva, sve sto sam jucer propustila...😅 isto mi u zadnje vrijeme mi vise odgovara povrce i voce. 
    .
    Za vecer je predviđeno druzenje sa bratom i sogoricom, igramo Alias, par protiv para. Nadam se sa provodite lijepi vikend.
    .
    Vjezbanje -joj cure, ja sutra pocinjem sa vjezbanjem, nisam vec dugo i zazelila sam se yoge. 🧘‍♀️ a i zelim sto bolje pripremiti duh i tijelo za porod, zaoustila sam taj vid u zadnje vrijeme. 
    .

08. Studeni 2020. 17:08

I ja sam odlucila prebacit se na pripreme za Bozic 🎍🎋🎄🎁🎀 a za porod poslije Valentinova. Moram se sama sa svojom glavom dogovorit jer inace budem poludila do proljeca. Svaki je porod toliko individualan da se ne moze pretpostavit kak bude dok ne krene. Ja nisam protiv carskog ak kazu da treba. 
    .
    Kupila sam jucer dekicu. Najnjeznija plava pletena. Bila sam u pepcu, bozicni ukrasi, necacima gluposti i tak i vidim dekicu. Imam ga u sta zamotat 💙 samo 50kn.
    .
    Sutra krece odjeca za trudnice u lidlu. Idem si po hlace. Vidimo se tamo 😂😊

Jagodica125
    08. Studeni 2020. 20:02

NevaEva

Sutra krece odjeca za trudnice u lidlu. Idem si po hlace. Vidimo se tamo 😂😊

Hahaha, moramo napisati po cemu cemo jedna drugu prepoznati, kad se sjati cijela grupa tam😂🤦‍♀️
    .
    Bozic - bome dosad nisam bas bila u nekom štimungu, ali upravo se vracamo iz West Gate-a i tamo je ono Bozic ful ful😳 s jedne strane me to veseli jer se fakat veselim na ovaj Bozic, s druge plasi jer znaci da je Nova Godina iza coska🤯 ja sam isto odlucila do Nove Godine se posvetiti stanu, poslije Nove Godine, 01.01.2021. u 00h01 krecem u pripreme za dijete🥳🤗👌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.