Jutro svima! Sretno na pregledima tko ima!
U Ri se pokrenula grupa trudnica koje su pred terminom i nadaju se da će promjeniti zabranu pratnje na porodu. Toliko je kontradiktornosti s ovom Koronom, da boli glava.
Ne razmišljam previše što će biti sredinom/krajem travnja, ali mi je nezamislivo rađati bez muža. On je moja podrška, moj oslonac i snaga i netko u koga mogu zabiti nokte kad me trud ulovi 😋
A još veći mi je stres ako budem morala rađati s maskom. No kao što rekoh, daleko je to!
Vi majke s puno djece, svaka vam čast!
Ja odgađam do daljnjeg razmisljanje o porodu 😂
Pametno. Neću više ni ja. Poslije Valentinova.
Lunica, naravno da mi je smanjila bolove, spasila me je. Mislim, bilo je dobro dok mi nisu dali drip. Onda nisam imala odmora između trudova i to je bilo koma.
Ma ja sam nakraju krajeva sretna jer je sve dobro završilo. Rodila sam zdravo dijete i to mi je najbitnije. I oporavila sam se za čas. I nemam lošeg iskustva s osobljem niti njihovim postupanjem prema meni u Vinogradskoj. Da sam bliže, opet bi tamo išla roditi.
Jutroo, ne znam kakvo je stanje u Varaždinu sta se tice pratnje, ali mislim da trenutno nije dozvoljena 🙄. Nadajmo se da ce se to sve popraviti bar do proljeca.
Mene ce ovaj iscjedak izluditi, jucer cijeli dan nista i onda navecer opet par tih smeđih trakica, kapilarica sta to vec je 😩😩, a cijeli dan sam skoro prelezala, 3 put prosla samo po stepenicama do spavace sobe. Cim ima iscjetka ima i tog sadrzaja, sta cu se morati naviknuti da ce me skroz pratiti, a cim ga vidim panikaaaa 😱😬
Sori, mob mi ubacuje riječi😅
Imamo li danas koga na pregledu?
Ja sam se upravo vratila od ginekologice i opet ofrljeg pregleda koji nije vrijedan ni spomena.
Uglavnom, dala mi je Heferol jer mi je željezo nisko. Nisam ga nikada pila. Veli mi teta u ljekarni da zna od njega biti loše. Da bi ga bilo najbolje ujutro natašte piti s vitaminom C. Imate kakva iskustva?
Taman sam se riješila mučnina i sad mi treba da mi bude loše od Heferola
18. tjedan, prva trudnoća. Još nisam osjetila bebu 😑
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Jutro cure..
Malo je rano da se plasite poroda, mene je panika hvatala pred kraj.. I mislim si: pa kak su druge mozes i ti 😉😉 ja sam imala epiduralnu koju su mu davali svakih 2 h i nikakve apsolutno nikakve bolove nisam osjetila a bila sam i na dripu i ctg je ocitavao trudovr normalno. Cijelo to vrijeme sam hodala ili skakala po lopti. Nakon sto mi vise nisu smjeli dat epiduralnu jer sam ih dobila tipa 5-6 doza mislim, tad je krenuo drip bez epiduralne 😵😵😵
Ja nisam mogla disati a ne misliti na pravilno disanje od bolova. Trudila sam se ja disat pravilno kao. Na kraju sam se trudila da ostanem pri svijesti,da disem ikako a ne ssss ili šššš. 😅😅
Ali svakako si pogledajte neki tecaj i vježbate disanje, cula sam da nekima pomogne 🙈
E da, moj muž neće ići samnom. Mi smo tako odlučili i s prvim djetetom. On je toliko van sebe kada mora gledati osobu do koje mu je stalo da se pati, da mu dođe slabo. Ne podnosi krv kod osoba do kojih mu je stalo. Dolazi mu loše. A ja bi pa imala potrebu non stop gledati dal je njemu dobro ili nije. Bla bla. Ovako nam je bilo super. Dopisivali smo se cijelo vrijeme, jer mi je babica dala mobitel da imam pošto sam sama. Ja sam urlala kad je trebalo i tak. I nakraju je on vidio maloga prije mene jer su ga sestre pozvale pred operacijsku salu kada sam išla na carski. Par mama mi je kasnije probalo nabiti grižnju savjesti, i meni i njemu. Jer "nema ljepšeg trenutka" nego da tata odmah vidi bebu, budete svi zajedno...bla bla. On je meni bio točno onakva podrška kakva je meni osobno trebala.
Jesam se raspisala
Uf.. ima svakakvih priča.. mislim da nitko ne očekuje da bude sve išlo glatko i bezbolno ali mene je strah onih priča dok beba zapne u porođajnom kanalu pa je kasno za carski a ne ide van, vade ga na vakum iili trgaju ključnu kost i svašta. Imam frendicu koja je tako rodila i oporavljala se mjesecima. Trudnoća je bila normalna, sve je bilo super, trebao je biti normalan porod ali eto.. jedva se izvukle.
Ja sam sad u ZG iako mogu roditi i u Koprivnici. U Zagrebu je teško reći koja klinika je najbolja, iskustva su različita, o Petrovoj sam čula toliko loših stvari.. A u Koprivnici baš i da hoćeš nema epiduralne, koma.
Sto se epiduralne tice, mislim da je bolje ne racunati na nju, u ovim vremenima... Treba bit dostupan anesteziolog, a s obzirom na stanje u bolnicama i manjak osoblja, cisto sumnjam da ce netko dostupan bit 🤷♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
E da, moj muž neće ići samnom. Mi smo tako odlučili i s prvim djetetom. On je toliko van sebe kada mora gledati osobu do koje mu je stalo da se pati, da mu dođe slabo. Ne podnosi krv kod osoba do kojih mu je stalo. Dolazi mu loše. A ja bi pa imala potrebu non stop gledati dal je njemu dobro ili nije. Bla bla. Ovako nam je bilo super. Dopisivali smo se cijelo vrijeme, jer mi je babica dala mobitel da imam pošto sam sama. Ja sam urlala kad je trebalo i tak. I nakraju je on vidio maloga prije mene jer su ga sestre pozvale pred operacijsku salu kada sam išla na carski. Par mama mi je kasnije probalo nabiti grižnju savjesti, i meni i njemu. Jer "nema ljepšeg trenutka" nego da tata odmah vidi bebu, budete svi zajedno…bla bla. On je meni bio točno onakva podrška kakva je meni osobno trebala.
Jesam se raspisala
U potpusnosti se slazem sa svim! Moj je isto takav, a i meni ne bi ni odgovaralo da je samnom.. A i kakva je situacija, vjerovatno ne bi ni mogao ni da zelim... 🤷♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji