Slažem se s vama. Svaki porod je drugačiji i najbitnije je po meni da naučite disati i slušati svoje tijelo. Meni je pomogao trudnički tečaj. I isto tako, bitno je slušati babicu ili doktora. Međutim, uz sve to, ja sam na carskom završila.
Evo moje "kratke" priče s poroda.
Trudovi su mi krenuli oko 20h navečer na 15min razmaka. Oko ponoći su bili na 5min razmaka. Pošto sam živjela par min od bolnice, nisam se dala u bolnicu do 1h ujutro. Htjela sam čim više "odraditi" doma.
Došla oko 1h na prijem, tamo su mi procjenili bebu na 3200g. Klisir, rađaona, otvorena 4cm, jaki trudovi na 3cm.
Dobila epiduralnu.
Oko 5 ujutro, otvorena 7cm. Dobila i drip. I onda moj trud/drip,moj trud/drip.. Mislila sam da ću umrijeti.
Tek oko 12:30 je došla docentica s odjela koja me pregledala i samo rekla odmah na carski. Malome su otkucaji padali, plodna voda pozelenila.
Malo prije 13h sam carskim rodila malog od 4400g 54cm. Da su ga u 1h ujutro procjenili kako se spada, nebi prošla tu svu agoniju.
Cure odakle ste?
Ja sam iz Splita i nekako sam vec prekrižila pratnju..
Jutro😄 ja sam iz Krizevaca, roditi cu u Koprivnici..mozda se situacija smiri dotad pa dozvole pratnju, pokusavam pozitivno razmisljati🙈
https://abilissima.com/tecaj/miran-porod/
Evo jedan online tecaj vezano za sam porod, nisam ga poslusala, ali iz tekstova primalje Slobodke koja drzi tecaj vjerujem da je odlican.
.
Ja sam shvatila koliko je na porodu bila vazna ta opustenost i sigurnost u sebe. Dva poroda iza mene, bitno razlicita iako su poceli na isti nacin (pucanje vodenjaka oko 23:00) i trajali jednako ( do slijedeci dan u 14:30) . Prvi porod mi je bio jako bolan i iscrpljujuc, drugi porod je bio iskustvo osnazivanja, iskustvo spoznaje svoje snage, i iako nije bolilo nista manje, ostalo mi je u puno pozitivnijem sjecanju.
.
Preporucam vam da uzmete vremena za sebe (ako ikako mozete), nemojte juriti do zadnjeg dana prije poroda, uzmite vrijeme za opustanje, razmisljanje, meditaciju, molitvu, .. pripremite um i tijelo na tu veliku i snaznu promjenu u vasem zivotu - i ne mislim samo na rođenje bebe, nego i ponovno rođenje vas: kao majka, kao snazna, nova, intuitivna vi! Prekrasno je koliko nas iskustvo poroda iz temelja uzdrma i otvori neke nove spoznaje o sebi!
.
Bit cete ponosne na sebe! Uzivajte jer rađate jednom, ili samo nekoliko puta u zivotu ❤️
Jutro cure.
Lumosica ja iz Rijeke i upravo prije dva dana zabranili pratnju na porodu. Nadam se da će to proći do 2 mjeseca jer mi je bas nekako lijepo i više opušteno da je samnom muž da skupa vidimo bebicu prvi put tj da nekoga znam u rađaoni kome se mogu potužit 🤗🤣
Slažem se s vama. Svaki porod je drugačiji i najbitnije je po meni da naučite disati i slušati svoje tijelo. Meni je pomogao trudnički tečaj. I isto tako, bitno je slušati babicu ili doktora. Međutim, uz sve to, ja sam na carskom završila.
Evo moje "kratke" priče s poroda.
Trudovi su mi krenuli oko 20h navečer na 15min razmaka. Oko ponoći su bili na 5min razmaka. Pošto sam živjela par min od bolnice, nisam se dala u bolnicu do 1h ujutro. Htjela sam čim više "odraditi" doma.
Došla oko 1h na prijem, tamo su mi procjenili bebu na 3200g. Klisir, rađaona, otvorena 4cm, jaki trudovi na 3cm.
Dobila epiduralnu.
Oko 5 ujutro, otvorena 7cm. Dobila i drip. I onda moj trud/drip,moj trud/drip.. Mislila sam da ću umrijeti.
Tek oko 12:30 je došla docentica s odjela koja me pregledala i samo rekla odmah na carski. Malome su otkucaji padali, plodna voda pozelenila.
Malo prije 13h sam carskim rodila malog od 4400g 54cm. Da su ga u 1h ujutro procjenili kako se spada, nebi prošla tu svu agoniju.
A jel ti ta epiduralna ista smanjila bolove?
Iskreno, ovo mi je najgori moguci scenarij poroda, ono namucis se ko stoka i na kraju pod nož. Moja sestra je imala istu situaciju, uzas. Ona je sitna, uska zdjelica a bebe preko 4kg. Kad je isla drugo rađati dogovorila je carski jer je bila opet velika beba.
Ja sam veca od mene nje i rađam manje bebe oko 3300 u prosjeku.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sori, mob mi ubacuje riječi😅
Imamo li danas koga na pregledu?
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Uf.. ima svakakvih priča.. mislim da nitko ne očekuje da bude sve išlo glatko i bezbolno ali mene je strah onih priča dok beba zapne u porođajnom kanalu pa je kasno za carski a ne ide van, vade ga na vakum iili trgaju ključnu kost i svašta. Imam frendicu koja je tako rodila i oporavljala se mjesecima. Trudnoća je bila normalna, sve je bilo super, trebao je biti normalan porod ali eto.. jedva se izvukle.
Ja sam sad u ZG iako mogu roditi i u Koprivnici. U Zagrebu je teško reći koja klinika je najbolja, iskustva su različita, o Petrovoj sam čula toliko loših stvari.. A u Koprivnici baš i da hoćeš nema epiduralne, koma.
Ja odgađam do daljnjeg razmisljanje o porodu 😂
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Uf.. ima svakakvih priča.. mislim da nitko ne očekuje da bude sve išlo glatko i bezbolno ali mene je strah onih priča dok beba zapne u porođajnom kanalu pa je kasno za carski a ne ide van, vade ga na vakum iili trgaju ključnu kost i svašta. Imam frendicu koja je tako rodila i oporavljala se mjesecima. Trudnoća je bila normalna, sve je bilo super, trebao je biti normalan porod ali eto.. jedva se izvukle.
Ja sam sad u ZG iako mogu roditi i u Koprivnici. U Zagrebu je teško reći koja klinika je najbolja, iskustva su različita, o Petrovoj sam čula toliko loših stvari.. A u Koprivnici baš i da hoćeš nema epiduralne, koma.
Stvarno nema epiduralne? Nisam se uopce raspitivala..ja sam se doselila u Krizevce pa mi je pak normalbo da cu ici u Koprivnicu..iako bi rado i u Zagreb,ali dok bi dosla do Zagreba, nije bas da je tu pod nosom, pogotovo u tim trenutcima😅
Nema nažalost.. Mene je to isto šokiralo.. da znam da moram na carski rez išla bi u KC jer imam povjerenja u doktore tamo, odrasla sam u Koprivnici, znam te ljude.. nije mi jasno kak je to moguće da ne možeš u 21.stoljeću zatražit epiduralnu, ali eto..
.
Meni su super ove žene koje kuže da imaju trudove i čekaju doma, rade ručak i sl., dok ne pukne voda ili dok stvarni nisu svake 4 min trudovi. Da bar ja mogu tak.. Ja se budem splašila na prvom trudu
Sortiraj odgovore
Najstariji