Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    03. Studeni 2020. 11:29

Ja nisam planirala još ništa nabavljati/kupovati, ali kako se vijesti brzo šire, dobila sam vrtić (kojeg btw sigurno neću koristiti još god dana). No dobro, nek se nađe. S prvo dvoje smo koristili i uspjeli su ga demolirati. 
    Suzdržavam se od kupovanja robice prije nego chekiram 1001 kutiju po kući. Za sad su stigle trudničke hlače.

Girl1234
    03. Studeni 2020. 11:39

Hahah, hvala na savjetima 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Lonmi
    03. Studeni 2020. 11:48

Cure da li pijete prenatal uz folnu kiselinu? Meni doktorica napisala na nalaz prenatal, ali nije rekla da prestanem s folnom, sad da li je zaboravila, ja sam zaboravila pitati. I samo da kazem da je bebica suuuuper i puno porasla, nuhalni nabor 1,3 mm i sve uredno, a cini se da ce biti curka, samo cemo tocno znati sljedeći put u 16-tom tjednu 😊😊❤️

Miki94
    03. Studeni 2020. 11:53

Bebanomoje

Pozdrav cure, samo da se javim nakon pregleda. Sve super, hvala Bogu, raste moja curica. Danas smo tocno 20 tj, radile smo anomaly scan, svi organi u redu, povremeno je upalila i 4d, snimila mi je na cd da muz može pogledati 😊
    Razlika od prošlog pregleda je sto mi se u dakle 3 tjedna posteljica smjestila tj pomakla straga. Sad mi je jasno zašto ja nju osjetim tako jako, bas me lupka od prošlog ponedjeljka svaki dan sve više i više, i cudila sam se kako se tako jako osjeti, a na prošlom pregledu mi socijalni gin rekao da je posteljica sprijeda.
    Kile - dobila 10 kila u 20 tj. Opet rekla da moram na dijetu. Ja stvarno volim jesti, bas mi to teško kontrolirati.
    Tlak - mjerila i prije i poslije pregleda jer je prije pregleda naravno bio malo povisen, a nakon pregleda idealan.
    Cerviks - preko 4 cm tako da super.
    Rekla sam da osjetim mentrualne bolove ako ne popijem magnezij do popodne i danas kao da me neki grc ulovio na lijevoj strani trbuha, pa je rekla da uzimam Roidakal po 2 tablete, umjesto dosadasnjih 1 dnevno.
    Držim fige i ostalima da pregledi prodju super 😊

Vidim da si dobila 10kg do 20 tj, pa me zanima da li imaš otečene noge ili što? Ja sam dobila manje od 10, u 24tj, ali imam problem s otečenim nogama, zapravo otok s nogu spada, onaj dio od stopala do koljena, ali stopala nikako. Dr mi rekla da ubacim caj, izbacim sol i sve ostale zacine, sto radim evo prethodna 3 dana, ali stopala i dalje katastrofa. Bas me to ubrinulo. Iako vecina kaze da je to normalno, ja sam u depru neku pala, vise ne razmisljam o bebi toliko, ona hvala Bogu daje znakove svaki dan, ali kao da nisam ni trudna vec kao da mi je ova otecenost nastala zbog neceg drugog i sad se kao borim da to rijesim. Posao sjedeci, kako god da noge namjestim izgleda da nije dovoljno dobro, izgleda da cu si morati uzeti odmora bar 3 dana da se normalnizuje sve. 

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Petra982
    03. Studeni 2020. 12:03

Solgarov Prenatal već ima folnu u sebi tako da ne uzimam dodatno. 

Lonmi
    03. Studeni 2020. 12:10

Petra982

I ovaj elebaby ali je rekla u ljekarni kao da je to mala kolicina pa nek uzimam 🙄, nebi ni ja najrade, to dok zaboravis pitati 🤦‍♂️😊

03. Studeni 2020. 12:12

Evo mene da se napoookooon javim! Mjenjala sam mobitel i izgubila sve podatke i nikako se prijaviti na forum..
    Bila sam 29.10 na pregledu, iduci je zakazan za 19.11
    Bebica je dobro, aktivna, dobro se razvija, ovaj puta nisam slikicu dobila,no dugo smo ju doktorica i ja gledale kako juri🥰 dobila sam uputnice za Vaditi krv i za Transfuziju ako sam dobro zapamtila, no to nakon 13og tjedna, a posto u Koprivnici bolnica prima hitne slucajeve, pricekati cu i koji tjedan duze..

Kako ste vii? Kak se osjecate? 🥰🥰😍

Petra982
    03. Studeni 2020. 12:13

Miki i meni su strašno oticale noge u obje trudnoće oko 20 tjedna, a nije da bih dobila puno kg.  Inače to mi je boljka svako ljeto, bez obzira na stanje. Jedino što je pomoglo bilo bi čim više ležati s podignutim nogama i čim više vode, kupke za noge i neke rashladne kreme ( to ne znam dal' se smije u trudnoći).

zabica
    03. Studeni 2020. 12:14

Miki pa kako vec? To oticanje obicno dodje kasnije..
    Neke cure s tim stvarno imaju problema, nemam pojma do cega je. Meni pred kraj malo stopala nateknu, toliko da rasirim obucu pa ju poslije takvu siru ne mogu nositi nego moram baciti. Znam da se noge u trudnoci trebaju sto cesce-kada god imas prigodu, dizati na poviseno, npr.kada sjedis i gledas tv-stavi ih na stolac.. pokusaj to izvesti i na poslu ako ti je uopce tamo to izvedivo.. 

Petra982
    03. Studeni 2020. 12:16

Lonmi

Petra982

I ovaj elebaby ali je rekla u ljekarni kao da je to mala kolicina pa nek uzimam 🙄, nebi ni ja najrade, to dok zaboravis pitati 🤦‍♂️😊

Solgarov u pravilu ide 2 tblt dnevno. U toj dozi je dnevna količina folne kiseline. Ja ne uzmem dvije jer su ogromne i muka mi ih je progutati, a i smeđe pa su mi postale fuj. S prvo dvoje nisam ništa uzimala.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.