Novim curama želim dobrodošlicu, urednu i zdravu trudnoću
.
Petra982, ne razumijem se baš najbolje u taj dio, ali svakako pozovi liječnicu pa provjeri što smiješ koristiti a što ne. Nadam se da će pronaći neko idealno rješenje. Mene su crijeva mučila dva puta, a to je kada sam jela nešto što mi nije odgovaralo, užasne tegobe su bile, a to tvoje je sigurno još mnogo gore, jer dosta duže traje. Javi se dr, držim fige da se oporaviš :)
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Pozdrav nove cure! 💜
Cestitke na dobrim pregledima i sretno na danasnjim. 💜
Pitanje - mozda je cudno ili glupo, ali svaka moja prijateljica ima svoju teoriju, a o mami i baki da ne govorim 😅 a na googleu isto svasta pise.
Mame koje ste vec radjale, koliko nakon poroda ste prale kosu? I je l' stvarno postoji neki period koliko ne smijemo?
Ja ovo stvarno prvi put u životu čujem.Koja je caka, zašto se ne bi smjela prati kosa nakon poroda?
Ja isto, zato i pitam 🤷♀️ mislim da se to nije smjelo prije, jer ipak neke nase bake nisu imale ni tople vode ni fen sa kosu i sl., pa se kao drzalo da ti moze nastetiti, da mozes dobiti groznicu i slicno dok jos uvijek krvars itd. Mislim da mi ipak sad zivimo u drugacijim uvjetima, mada sam se eto srela s nekim misljenjima prijateljica da su one cekale malo zbog tih savova, upala i sl. Ma svako treba postupat onako kako se osjeca. U svakom slucaju, hvala svima na odgovorima, znam da je bilo cudno pitanje 😄😄
Cure drag, prijavljujem uredan pregled... I dodajte mi, pliz, na listu dečka 😁 znači bio je preprezivahan, nije imao tren mira, stalno se vrtio, mahao rukicama, nogicama, omotao pupcanu vrpcu oko noge haha
Kasnije se malo umorio pa počeo zijevatii
Težak nam je 143 g i dug 16 cm :)
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Ma samo pitaj MissGraz
I meni je bilo cudno pitanje jer sam prvi puta za to cula.
Sada mi je suludo sto tada 8 dana nisam prala kosu, ali curke moje, poslije poroda vrijede nova pravila, sukladno okolnostima, lako je nama iz sadasnjeg kucnog komfora, bez bolova i savova, odmorne i bez male bebe planirati, ali to se sve srusi u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti
Ma samo pitaj MissGraz
I meni je bilo cudno pitanje jer sam prvi puta za to cula.
Sada mi je suludo sto tada 8 dana nisam prala kosu, ali curke moje, poslije poroda vrijede nova pravila, sukladno okolnostima, lako je nama iz sadasnjeg kucnog komfora, bez bolova i savova, odmorne i bez male bebe planirati, ali to se sve srusi u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti
Ovo da se sve sruši u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti... Moj povratak iz bolnice s prvom bebom: čekale satima na otpust jer je bila gužva, suprugu iskrsnula neka glupost na poslu i iako je trebao biti na GO taj dan i narednih deset dana morao je raditi taj dan i čekao je nas pola dana u bolnici i samo nas ostavio u stanu i otišao. Bila je sezona gripe, bliska osoba u obitelji je teško oboljela od gripe i bil su jako lošem stanju (radi se o djetetu) i nitko nije mogao doći k meni. Ja rekla da ni ne treba, beba super u bolnici, ja super, sve super. Suprug otišao na posao, meni se sise upalile jer sam čekala sto godina taj otpust i prepunile su se, dobila temperaturu, drhtavicu, dijete poludilo zbog promjene okoline, ja sam mislila da ću umrijeti dok on nije došao s posla. 🤣 A planirala sam doći kući, otuširat se kao gospođa, slikati bebu pored balona...
Oprala sam kosu večer prije indukcije i 4.dan nakon poroda išla kući (trebala sam i ranije ali beba je bila dysmaturus i 2530 g kad se rodila, pala nakon 2 dana na 2400 pa su čekali da počne dobivati da nas puste kući, čim je vaga pokazala +20 g pustili nas ). U Petrovoj su super uređene i uredne sobe i kupaonice, sve novo je bilo prije 9 godina. Tako da nikakvih problema nije bilo s tuširanjem i pranjem kose tko je htio - niti je itko od sestara/dr. rekao da to ne smijemo. Čula sam isto za te priče, ali to mi je u rangu onih crveni konac oko ruke bebe, ne sušiti dječju robu u mraku i sotale babske priče
.
Pa evo da kazem nesto o sebi.
Ovo mi je prva trudnoca. Imam 26 godina. Saznala sam u 12 tjednu da sam trudna posto su mi menstruacije neredovite zbog policisticnik jajnika. Cak mi je receno u jednom trenutku da necu moc imati djecu. Isla sam po nekom osjecaju uzet test i pokazao je +.. Onda mi vrag nije dao mira uzela jos jedan test koji pokazuje tjedne kad ono jos jedan+3 tjedna. E onda je doslo da nazovem jednu privatnu ginekologicu i da se narucim da si potvrdim i kod nje 😂😂😂. Dosla sam na pregled i odmah je utvrdila trudnocu. Poslusale smo srce i onda sam ostala van sebe. Neopisiv osjecaj. 19.10 sam otisla na drugi pregled napravila mi je mjere sve je kak treba. Odmah sam pitala za spol. Deckic je sa sigurnoscu i opez sam ostala u soku jer je sav bio nemiran. Gledale smo ga kojih 40min.. I dalje sam pod dojmom. Posteljica sprijeda nize... Za to nisko jenrekla da je normalno da bi se trebala dic kako trudnoca napreduje. Ali je opezt preporuka da mirujem pa cemo vidjet sta dalje.. Papa test uredan.. Krvna slika uredna.. Sad na sljedem pregledu cervikalni brisevi idu na red.. I tako.. Sve mi je to novo i svaki pregled prozivljavam sa strahom a nakon pregleda ko leptiric poletna sva sretna kad saznam da je sve u redu:)
Termin bi trebao bit 24.3 bumo vidli sve 😂♥️😘
Prijavljujem ultrazvuk i harmony test 23.11. odlucila sam se za harmony jer su navodno rezultati gotovi za 3-5 dana pa gledam da mi je sto manje stresa dok ne dodu. S obzirom na ishod prosle trudnoce i testa, pitat cu ih da mi u oba slucaja ili posalju na mail ili da me zovu, jer je inace nacin ako je rezultat dobar, salju na mail a ako nije, zovu te prvo. Tako da sam se prosli put raspala kad su me zvali i rekli rezultate, ovako bi dobila mogucnost neznanja dok ne otvorim mail. Prosli put me ubilo to cekanje, jos se naravno i oduzilo pa ovaj put preskacem kombinirani probir i odabir rezultata sa najkracim cekanjem.
Valkris, želim ti dobrodošlicu i urednu i školsku trudnoću!
Girl1234, super za pregled i za dečkića, čestitam!
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
PREGLEDI 10. MJESEC
Nikac 28.10.
Girl1234 28.10.
Lussi 29.10.
MissGraz 30.10.
Deleted user 30.10.