Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    28. Listopad 2020. 09:13

MissGraz

Pozdrav nove cure! 💜
    Cestitke na dobrim pregledima i sretno na danasnjim. 💜
    Pitanje - mozda je cudno ili glupo, ali svaka moja prijateljica ima svoju teoriju, a o mami i baki da ne govorim 😅 a na googleu isto svasta pise.
    Mame koje ste vec radjale, koliko nakon poroda ste prale kosu? I je l' stvarno postoji neki period koliko ne smijemo?

Ja ovo stvarno prvi put u životu čujem.  Koja je caka, zašto se ne bi smjela prati kosa nakon poroda?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

zabica
    28. Listopad 2020. 09:26

MissGraz

Ma da… ja isto ne volim te price i kad imam mengu ne perem kosu dva dana cisto zbog bolova isto. Ali nezamislivo mi je sad recimo 10-15 dana ne prati kosu, buduci da je uvijek perem svako dva dana i ne trpim je masnu nikako, ne volim vezati rep jer me od toga boli glava. Eto samo me zanimalo "iz prve ruke" da znam da nije nikome nista bilo od toga 😄

Miss Graz, ja sam obicno kosu prala tek kad dodjem kuci iz bolnice, a to je nakon otprilike cca 8 dana, u bolnici nisam iz razloga sto je tamo samo tus -koji prska na sve strane, a nisam zeljela smociti šav od carskog, a nije mi padalo na pamet klecati i sagibati se pa prati samo kosu jer šav boli. Tako da sam u bolnici prala samo "strateske dijelove" i noge, za ostalo koristila vlazne maramice, a za kosu baby puder-tada jos nije bilo sredstava za suho pranje kosePo dolasku kuci bi si plitko natocila vodu u kadu i posteno se okupala i oprala kosu, a opet bez mocenja šava od carskog..😊

zabica
    28. Listopad 2020. 09:34

A prije poroda sam naravno svjeze oprala kosu jer sam u oba slucaja znala dan prije kada ce me poroditi.

pupetta

Hvala svima na odgovorima vezano za zastite. Mislila sam da ce iskustva biti razlicita. Ne znam ni sama sto mislim, pitat cu ginekologa isto 😂 al evo stvarno nisam nikada cula da se neko dijete strasno ozlijedio jer se udarilo u krevetic.
    Sto se tice pranja kose, slusaj sebe i svoje tijelo. Kada se osjecas spremno i da imas snage - sredi se. Ne slusati nikakve bapske price 😊

Baby P 03/21 💙

Fancy

Petra982

Dobrodošla Elly!
    Opet noć u bolovima i brizi. 😭
    Stvarno, al stvarno mi je dosta. Nije prošlo, ništa nisam obavila! Stravično sam se pomučila spremiti djecu u školu (srećom pa ih svekar može otpeljat) i sad sam si na noćni pripremila svega da se čim manje dižem iz kreveta. Ako budem imala snage poslije ću si skuhati palenta ili kompot.
    Popodne zovem dr. jer ovo ponavljanje svako malo me nervira, jest da je obrazac uvijek isti: stres, nervoza, zatvor. No ako još trudnoća utječe na to, bilo bi dobro znat što se može uzeti i što je sigurno u trudnoći. Kad me zaboli moram se opustiti do maksimuma jer ako se zgrčim zaboli do suza. Nešto kao trudovi….
    Ja sam imala ogradice i za prvog i za drugog koje sam skinula kad su krenuli skakati po tome i čupati ih s ogradica. Baš zato što se ne miču nije bilo straha da će se time zagušiti jer su bile jako dobro fiksirane. Ne znam da li ih uopće još imam, a ako nemam sumnjam da ću novu kupovati.

Smijes li pokusati sa portalac sirupom? On je na bazi laktuloze, i ne apsorbuje se u sistem vec djeluje samo u crijevima tako sto navlaci vodu u njih. Popije se kasikica, dvije sve dok ne dobijes stolicu, vecini i po uputstvu djeluje njezno i tek nakon 24h i vise, meni koja imam IBS, djeluje nakon pola h uz malo jacih grceva 😂 ali ocisti me do koske 🙉

Not that fensi, ekšli..

Fancy
    28. Listopad 2020. 09:36

A moze li mi neko pojasniti teoriju da bi ogradica(jastucuci) na krevecu mogli dovesti do gusenja bebe? Mislim, nikad nisam cula za to a iskreno i ne razumijem kako bi moglo doci do toga? Ja cu je kupiti iz razloga sto ce krevetac stajati do zida u sobi, kako bi u krevecu bilo toplije, odnosno cisto da beba ne spava direktno do zida..

Not that fensi, ekšli..

busybee
    28. Listopad 2020. 09:37

Joj moja prijateljica je imala problema sa zatvorom pretkraj. Rekla je da se vise veselila klistiru nego bebi 🤣🤣 (sala, ofc). Znam da to moze biti koma.
    Ja nisam imala zastitu, iz razloga koje su cure navele. Ali mobil mi je bio odlicna stvar. Znam da se s dva mjeseca tako lijepo zabavljala i uspavljivala s njim (ok, nije dugo trajalo). A kosu sam planirala oprat u rodilistu, na kraju mi je bila tlaka. Ovaj put planiram tako da imam iole pristojnu sliku na izlasku. Al meni se kosa masu masti, netko drugi ke sigurno ne treba prati drugi dan.

Jagodica125
    28. Listopad 2020. 09:48

Jupi, curke, mi smo danas napunili punih 16 tjedana i ulatimo u 17.!🥳🥂 iako se osijecam umorno i najradije bih provela dan u krevetu, provest cu ga na ... kaucu😅 jucer se dosta nakuhala, danas malo uzivanja🥰
    .
    Pranje kose - ja mislim da ti pranje kose ne moze skoditi, ja sam do neki dan prala onak sagnuta nad kadom, sad mi je neudobno tak i morat cu pod tus se premijestit. Jedino sto ja nisam radila tokom menge je dugo lezala u kupkama. Pricala nam je prof. iz biologije da je dolje sve "otvoreno" tijekom menge i da se onda ne preporuca sjediti dugo u kadi, jer kao zmazana voda ulazi unutra. Sad ne mogu napraviti kupku ni dw hocu, mala nam kupaonica 😅
    .
    Zastita - ja sam bas skicala te pletenice, mislim da cu upiknut jednu 🤭🤔
    .
    Simptomi - imam pojacan vodenast iscjedak i samo me malo sise bole, osijecam se manje trudno😅 jucer mi navecer htjele grudi otpast od vrucine i bolova🤦‍♀️🤰

Petra982
    28. Listopad 2020. 10:02

Lunica

Petra sto boli? Na prvu sam mislila opet mucnine..
    Ja isto dvoje najstarijih spremila jutros za skolu(6
    I 3.razred)Svekar isto vozi😁

Crijeva s lijeve strane, opet... A povratim po defaultu svako jutro žuč.
    Da li je siguran spasmex u trudnoći?

MareiKate
    28. Listopad 2020. 10:09

Moj savjet ako će neke kupovati te zaštite i posteljine: nemojte podleći trendu i kupiti pastelne nježne uzorke 😁 kupite sa jakim kontrastnim uzorkom, čak i crno bijelo je super. Bebe u početku vide samo te jake kontraste i dobro im je za vid a i zanimaciju da imaju u svom okruženju kontrastne boje. Nama je to rekla patronažna i mi smo u njenu sobu isprintali naše crno bijele slike u velikim formatima - obožavala je to gledati, i imali smo neke šarene zavjese, to joj je bio hit...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.