Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gabylola
    27. Listopad 2020. 12:27

Petra982 - baš mi je žao zbog ovakvog ishoda testa...najbolje vidjeti na sljedećem UZV kako stvari stoje s bebicom pa eventualno razmisliti o amniocentezi ako bude potrebe. Ja idem u ponedjeljak na miny anomaly i NIPT (još ne znam hoću li Panoramu ili Nifty, vidjjet ću što dr. predlaže), bit ću 12+1, s obzirom da je od početka jednoplodna trudnoća nadam se da će biti dovoljno fetalne krvi za analizu.
    Tea2807 - bravo za odluku o nepušenju! Nadam se da ćeš izdržati i nakon trudnoće 
    Jučer mi je cijeli dan bio grozno mučno, danas skoro po ništa. Uopće ne mogu povezati s ničime to - niti s hranom, pićem...Čak sam probala jedan dan preskočiti Duphastone da vidim jel' mi oni uzrokuju toliku mučninu, ali bilo mi je isto .

bebolinka
    27. Listopad 2020. 12:29

Curke nije me bilo par dana, bila sam bas kao u nekom jakom pmsu 🤪 osjetljiva za poluditi
    Čestitam novim mamicama 🥰 aaaa i mladencimaaaa 💖
    .. 
    šta se tiče muza i uključenost hmmm, moj je sav presretan i brine za mene ali on nije toliko u tome, bas kao šta je netko rekao mislim da će biti svjestan tek jad dođe bebica 😁
    On razmislja sad stalno o kreditu, kupnji stana i te malo veće stvari kako bi se mogli useliti a zna da ja sve rješavam za bebicu 😊 ali brine se cim nešto spomenem u malo lošijem kontekstu, kao za kolestazu nije mogao spavati samo je čitao o tome 🤣🤣🤣 ali dobar je jako nadam se da će tako i ostati 💖
    ..
    Zaboravila sam šta sam i pročitala vise🙄
    Eee da Petra zao mi je za test ali valjda je tako trebalo biti, po meni moj savjet ti je da niti ne ponavljaš. Vjerujem da je sve uredu 🥰
    ...
    Bebanomoje Oćeš uslikati lineu? I meni se čini da mi se pojavilaaaa ispod pupkaa 😁😁😁 nisam nikad ništa čitala o tome, zašto dođe? Dal ostane? 

Miki94
    27. Listopad 2020. 12:37

Petra, zao mi je sto si toliko dugo morala cekati, iako si i sama bila nesigurna u ishod, moglo je pokazati svakakv rezultat obzirom da se desilo sto se desilo. Imaj strpljenja, toga sada najvise, i nadam se da ce pregled kod gin dobro proci i da ce sa bebijem biti sve okej.
    .
    Tinceee, ja sam u pocetku gubila kilograme, nekih cca 5kg, slabo sam jela, bas sam bila izbirljiva, dr nije ukazivala da je to nesto lose, sada pijem vitamine i ne jedem bas opet mnogo a vidim da kilogrami pocinju rasti. Vratila sam tih 5kg u svakom slucaju i mozda jos dodatnih 1-2 kg. A fakat ne jedem nekontrolisano, nego jednostavno i beba raste i plodna voda, kad se sve sabere, moras biti u plusu. Tako da ce to kroz par sedmica tako i kod tebe biti. Nemas brige za sada. 

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Lonmi
    27. Listopad 2020. 12:49

bebolinka

Lonmi

Curke jedno pitanje, da li se desava kojoj od vas da nakon mokrenje osjeca neku nelagodu? Ne znam to opisati, ko neku napetost prvo oko mjehura, a trenutno imam osjecaj kao da je pritisak u rodnici, ko da ce nesto ispasti, nezz kako bi opisala, a mozda i malo s desne strane. Znao me mjehur zaboliti ujutro nakon mokrenja ukoliko sam dugo trpila, ali ovo je drugacije, bas neki osjecaj nelagode. A toliko cesto idem na wc da cu se razderati vise s tim wc papirom, mjehur je pun i pun.

Moguće da je bebica jako nisko, tako bi meni znalo biti dok se nije počela dizati gore 😊

Svako jutro poslje prvog mokrenja ja moram natrag leci jer mi je bas nelagoda, s tim da idem i kroz noc, ali ne osjeti se tako. Jedino je danas nelagoda potrajala. Bila sam kod doktorice, tj. isla po doznake, ali nisam imala priliku pitati jer mi je sestra donijela van pred vrata i bilo mi bezveze pred 20 ljudi. Strasno je sad s tom koronom, ne mozes uopce uci u ordinaciju jer ne pustaju, moras zvati sestru da dođe po tebe, a ona se ne javlja. Dokle ce to vise, sta cemo po snijegu ukoliko ga bude vani stajati 😔

Petra982
    27. Listopad 2020. 13:02

Hvala vam cure na podršci! 🤗

blossom
    27. Listopad 2020. 13:46

Pozdrav cure,
    Bila na pregledu i sve je ok - isto je gledao par minuta a kao detaljniji pregled (i ne vidi još šta je, ali mi znamo kak smo bili privatno, ali nisam htjela reći )
    Taj pregled smo odlučili privatno jer stvarno detaljno pregledaju sve i odluka je pala jer sam zakasnila na kombinirani (i onako bi bio lošiji radi godina), a ove nipt testove nisam ni radila, tako da detaljni anomaly mi je napokon donio mirnoću.
    .
    Muž i uključenosti - i moj po cijeli dan radi - vidimo se ujutro, uvečer i vikendom i tako već godinama  iako smo u fazi opremanja i seljenja, njemu je vikend jedini odmor, pa ga ne stišćem, pomirila sam se da će biti sve na ho-ruk i neka, samo da nema tenzija...
    Pažljiviji je i obraduje me skoro svaku subotu nekim pecivom i čokoladnim mlijekom 
    Što se tiče samog povezivanja njih sa bebom - već ga pripremam da večernje kupanje i maženje sa bebom bude većinom na njemu...jedva čekam
    .
    Buše su vam preslatke...ja nikako da se poslikam - moram pronać neku obleku koju ću do zadnjeg tjedna nosit  voljela bi napraviti kolaž po tjednima..kad škljocnem koju zakačim vam
    Nove cure dobrodošle i čestitam svima na dobrim pregledima.
    Girl čestitam - želim vam puno ljubavi i razumijevanja <3
    Petra baš mi je žao, ali barem vrate novce...želim ti mirnu glavu i vjerujem da je sve u redu

• Dora2021
    27. Listopad 2020. 13:51

Lonmi

bebolinka

Lonmi

Curke jedno pitanje, da li se desava kojoj od vas da nakon mokrenje osjeca neku nelagodu? Ne znam to opisati, ko neku napetost prvo oko mjehura, a trenutno imam osjecaj kao da je pritisak u rodnici, ko da ce nesto ispasti, nezz kako bi opisala, a mozda i malo s desne strane. Znao me mjehur zaboliti ujutro nakon mokrenja ukoliko sam dugo trpila, ali ovo je drugacije, bas neki osjecaj nelagode. A toliko cesto idem na wc da cu se razderati vise s tim wc papirom, mjehur je pun i pun.

Moguće da je bebica jako nisko, tako bi meni znalo biti dok se nije počela dizati gore 😊

Svako jutro poslje prvog mokrenja ja moram natrag leci jer mi je bas nelagoda, s tim da idem i kroz noc, ali ne osjeti se tako. Jedino je danas nelagoda potrajala. Bila sam kod doktorice, tj. isla po doznake, ali nisam imala priliku pitati jer mi je sestra donijela van pred vrata i bilo mi bezveze pred 20 ljudi. Strasno je sad s tom koronom, ne mozes uopce uci u ordinaciju jer ne pustaju, moras zvati sestru da dođe po tebe, a ona se ne javlja. Dokle ce to vise, sta cemo po snijegu ukoliko ga bude vani stajati 😔

Ja par puta stavim nogice u vrucu vodu u lavoru... baš paše... Jer sam se požalila Docu na pritisak, napravila kks i urin i urinokulturu-sve okej... Uzmem Lactogyn kapsule (Doc preporucio) preventive radi i valjda je curak moj isto nisko, pitam ga za 2 tjedna na kontroli... Makar je opet preporučio Papa test(u 6 mj. ga radila bio super) pa cemo vidjet... Probaj i sa termoforom, toplina paše 😎

blossom
    27. Listopad 2020. 13:53

E da pisale ste i o kolicima i pratim iskustva
    Svakako sam odlučila uzet preko oglasa neka i onako se sve to danas skida i pere, 
    a autosjedalicu je dragi već naručio, ali onu tek od 9kg 
    Iskusne mame u kojem mjesecu bebe dosegnu 9kg - moram sad nabavit neku do te kilaže 

Jagodica125
    27. Listopad 2020. 13:56

Ja sam danas u komi, cure moje😔 dobila sam nalaze urinokulture, i sad nemam jednu nego se pridruzila jos jedna vrsta bakterije 🥺 ne znam na koju foru, jer pijem litre i litre caja od brusnice, jedem susene brusnice, locem litre vode i sad ovo. Poslala sam nalaz docentu, rekao caj od brusnice 1 L na dan i ponovit UK za 10 dana, pa sam mu napisala da caj od brusnice pijem vec 2 tjedna i sta sad!? Bas sam zabrinuta😔
    .
    Petra, ajde barem ces novac dobiti natrag, mada nije nikakva odsteta za stres koji covjek prodje🤯
    .
    Tea, bravo za "reci ne cigaretama"👌 svaka cast na odluci. Vjerujem da neces profitirati samo ti, nego i tvoja beba, tvoje zdravlje, pa cak i financije 😅

Jagodica125
    27. Listopad 2020. 14:18

Curke, evo docent mi odgovorio da se dalje utapam u caju od brusnice, da nije nis zabrinjavanuce, da su urinarne infekcije ceste u trudnoci, da ponovim UK za 10 dana. Ako se nedaj Boze pogorsa, dobit cu antibiotik, ako ne, super za nas. Ajme odahnula sam🤗 idem sad prilec sa svojom bebicom jer me od sveg ovog stresa tako zabolila glava. Kakve sve strahote google pise - od sepse, meningitisa, ovog onog. Nikad vise necu googlat, majke mi ✌ Google is NOT always your friend☝️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.