Dobro došle nove cure! Čestitam na plusicima!
Ninach, ja imam curku od godinu i pol i dižem ju. Nemam druge. Nema uvijek muza u blizini a ako ništa treba ju staviti u hranilicu, autosjedalicu… dizala sam ju i dok sam imala hematom tako da vise nemam straha da će se nešto dogoditi. Nedavno mi je rodila frendica, njen prvi mali je generacija s mojom prvom i nosila ga je do zadnjeg dana… nikakvih problema nije imala. I ja se nadam najboljem. Ako osjetim kakve probleme, prestat ću koliko ću moći …
Hvala ti, i mislila sam da ćeš mi ti odgovoriti🤗🤗 ma i ja ću tako, pa vjerujem da će biti sve u redu. ❤️🍀
EmEn, i meni su se u drugoj trudnoci BH kontrakcije jako rano pojavile i ostale sve do kraja i sve je bilo u redu, ali ako ce ti biti ceste i ako te zabrinjavaju zovi ginekologa da provjeris
Sto se tice podizanja tereta, ja sam u 9oj nedjelji imala slicaj gdje sam podigla curicu od nekih desetak kg, i nosila par metara, nakon pola sata sam zadobila bas jake bolove, da sam pomislila da sam sve zafrkala s tim. Jedno vece odbolovala i sve je proslo ok, ali sam se prepala uzas. Na pocetku nisam bila svjesna trudnoce, i onda sam svasta i pomijerala i dizala, a to mi je bila kao opomena da se zaustavim. Vjerujem da sa malom djecicom nije lako, opet ostaje na mami da ih nosi, ali cuvajte se, ne naprezite se mnogo ipak 🙂
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Jutro cure, hvala mateja91 nadam se da će i meni tako jer se meni u prvoj i drugoj trudnoći pojavljivalo ali tek puno kasnije i onda mi je gin ako se dobro sjećam prepisala spasmex ( valjda sam dobro napisala) koji sam uzimala po potrebi.
Nadam se da će bit sve ok i da se neće tako skoro ponoviti 🤗🤗
Vezano za podizanje starije djece, maksimalno se pridrzavam zabrane jer mi je bebica skroz na samom uscu maternice. Kada zeli da ga nosite zapravo samo trazi vasu blizinu, tako da mozda nije ni nuzno nosenje, nego to mozete zamjeniti s mazenjem na kaucu ili da vam malo sjedi u krilu. Ako setate pa zeli da ga nosite jer je umorno, predlozite da cete malo stati i sjesti da odmori pa da cete nastaviti (i tako 100x do doma. 😅😅) Eto to su neki moji trikovi
Evo i mene da se malo javim dok većina lijepo spava☺️… Zanima me, cure, vi koje već imate djecu i to manju koja se žele nositi, kako je kod vas? Da li ih i dalje podižete i nosite? Pritom mislim na konkretno primjer kao moj slučaj, imam dvogodišnjaka koji ne razumije u potounosti da mama sad mora paziti s dizanjem tereta i naravno da s obzirom da smo stalno skupa cijeli dan on ima i potrebu da ga koji put nosim. Pitam jer me neki dan baš malo presjeklo sa strane kad sam ga stavljala u krevetić. Volim ga najviše aii se bojim da ne ugrozim trudnoću. Da napomenem, kad ga podižem radim to snagom ruku i leđa, trbuhom najmanje ali opet… Dugo sam radila u fitnessu pa znam tehniku. No ipak nije mi svejedno. Kako vi druge mame to riješavate u svom slučaju? Hvala na savjetima🤗
Nosila sam i prvu koja je imala 4 godina kad sam vika trudna jer sam je morala prebaciti u njen krevet kad bi zaspala u našem (muž vikendom radi i noćne), a i sad moram ovu od 3 tu i tamo nositi, kad padne i udari se ili kad se probudi noću ako ružno sanja...ako ih mogu prevariti da zaborave i da na neki drugi način to odradim svakako, ali je uskraćujem kad vidim da je nužno...ali pazim da nema naglih pokreta i da preusmjerim težinu na leđa i ruke...a šta ćemo drugo s njima😂
Dobrodošle nove cure, a nama starima želim sreću sljedeći tjedan na pregledima...jeca cekam, a i ne cekam🤪
Isprika na greškama u postu, pišem na mobitelu koji ima svoju volju kod autocorrecta😂
I naravno sve šta sam napisala odnosi se na normalnu, urednu trudnoću bez hematoma i krvarenja ili nešto slicno
Jutro curke, kako ste danas?
Sto se dizanja starije djece tice ja osobno ne mogu nista reci jer ih nemam, ali imam kumu koja je trudna 6 mj i ima kcerkicu od godinu i pol, isto ju je teglila na sve strane i evo sad boluje, preksinoc zavrsila na hitnoj, ali ju nisu zadrzali zbog korone..sta ce bit dalje ne znam. Tako da eto, moj savjet sve je okej dok vrag ne odnese salu, zato bolje i pripazit malo nego jos imati i problema s time. U svakom slucaju svatko zna najbolje za sebe koliko moze podnijeti.
Nea 💗
Jutro djevojke👋
Tako i ja gledam, za svaki napor sam skuzila da me krene poboljevati, iskreno me strah tek sam saznala da sam trudna naci negdje 4,5tj sam i za svaku bol me strah, ono ko menstrualni bolovi ili ko da cu dobiti, ponekad me bas jako zna ostra bol ali na sekundu, hvala bogu pa nema krvi ..
👰🏼♀️🤵🏻--3 god💍❤
Zadnja M 9/8/20
Termin 16/5/21🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji