Ja spavam na lijevom boku, otkad sam se preselila u novi krevet. Nocas sam dobro spavala, cvrsto, samo sam jucer navecer bila jako lose psihicki 😔 ja sam prije trudnoce pila dosta antipsihotika zbog svoje dijagnoze, sad me psihijatrica skinula sa dosta njih i osijecam simptome odvikavanja. Inace, probudila sam se jutros, oblivena znojem, vaginalete cure niz guzu, sise ultra bolne, mucnina. Sad sam popila cedevitu laganu, bas me trazi to. Svaki dan je nov i drugaciji, prekosutra ulazimo u 7. tjedan. Toliko sam zahvalna na potpori koju dobivam sa svih strana, posebice od decka, jucer je na mobitelu pricao nekome "da, muce nas mucnine, ne mozemo spavati", bas me ganulo to NAS, a ne NJU 🥰
Miki94 - evo moje istkustvo sto se spavanja tice. Citav zivot spavam svakako samo na trbuhu nikada. Medutim zadnjih 3, 4 god sam spavala uglavnom na ledima jer sam imala ogromnih problema sa zeludcem, bila na gastroskopiji i otkrivena bakterija pored ostecene sluznice zeludca i jos necega sto sam i zaboravila kako se zove. Znaci ja sam spavala doslovno sjedecki dok mi je muz spavao normalno. I naravno da mi je taj polozaj ostao i dan danas i nema sanse vise da ja spavam skroz vodoravno, glava mi uvijek mora biti malo vislja od ostatka tijela. I kad sam ostala trudna rekla sam sve to svojoj gin i ona mi je rekla da je svakako preporucljivo spavanje na lijevom boku i probat ce natjerat barem dio noci tako spavati, ali naravno posto je kod mene to nemoguce i zbog zeludca i zbog leda sto imam boljku jos od puberteta jer sam naglo izrasla da nece nista biti ako se spava i na ledima i na desnom boku jer meni je i ovako i onako prirodno da se okrecem svakih sat max sat i pol i nikad ne ostanem u istom polozaju. Cak je rekla ako mi je tesko skroz na bok i polubok je dobar, podbacim si ispod leda jastuk da mi ne bude jako opterecenje na leda i nije mi problem spavati, ali se svakako trudim da budem na toj lijevoj strani sto vise..iako kazem ljudima je prirodno da se tijekom noci okrecu i nece nista biti ako spavate par sati na ledima ili desnom boku ili ne znam ni ja sto. Ne bojte se. Meni je prva trudnoca, ali sam bas nekako opustena i ne zamaram se puno time.
I meni je prva trudnoca, i obzirom da do sada stvarno nisam citala o tome, prije par dana sam naletila na jedan tekst gdje pise da je preporucljivo spavanje na lijevoj strani. Obzirom da sam na pregledu bila prije skoro mjesec dana, to mi tada nije bilo na pameti da pitam doktoricu. Sve u svemu, pokusati cu naviknuti se, ili tako nekako uz pomoc jastuka. Hvala ti na pomoci :)
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Ja spavam na lijevom boku, otkad sam se preselila u novi krevet. Nocas sam dobro spavala, cvrsto, samo sam jucer navecer bila jako lose psihicki 😔 ja sam prije trudnoce pila dosta antipsihotika zbog svoje dijagnoze, sad me psihijatrica skinula sa dosta njih i osijecam simptome odvikavanja. Inace, probudila sam se jutros, oblivena znojem, vaginalete cure niz guzu, sise ultra bolne, mucnina. Sad sam popila cedevitu laganu, bas me trazi to. Svaki dan je nov i drugaciji, prekosutra ulazimo u 7. tjedan. Toliko sam zahvalna na potpori koju dobivam sa svih strana, posebice od decka, jucer je na mobitelu pricao nekome "da, muce nas mucnine, ne mozemo spavati", bas me ganulo to NAS, a ne NJU 🥰
Slazem se da je potpora u sustini najbitnija. Na samom pocetku ja stvarno nisam imala toliko osjecaja, kao da nisam ni trudna, nesto nikako nisam mogla da se priviknem na to, imala sam mucnine, ali nisam povracala i slicno, odlazila normalno na posao, tako da ni ljudi oko mene nisu to u potpunosti dozivljavali, dok se sada to uveliko promijenilo. Sada smo vise svjesniji da cemo za par mjeseci imati sasvim jedan drugaciji zivot :) I da ce nam, pretpostavljam, biti ludo :D
31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Ja spavam ko beba stalno, a sto se tiče lijeve strane čitala sam da je mit, ali da je preporučljivo na boku ne na leđima 😁
Cure ja ni nemam osjećaj da sam trudna, prošle mučnine, smanjujem Duphaston skoro sam gotova, sise me ne bole. Sad samo gledam trbuh dsl raste hahahaha
Neko je pitao za Duphaston i meni je užas, od njega su mi bile mučnine stalno
Uf cure bas vas muci spavanje 😕 ja moram priznati da nemam previse problema, spavam normalno kao i do sada 😊 samo sto se barem jednom moram ustati zbog punog mjehura...ali to obavim u polu snu i sam se vratim i nastavim spavati 😊 dogodi se nekad dana da teze zaspim ili se vise puta tijekom noci probudim, ali sam na to vec navikla, inace se cesto po noci budim 🤷🏼♀️
Sto se tice polozaja spavanja, ja vecinom zaspim na lijevom boku, ali se preko noci prebacim ili na desni bok ili na leđa, moram priznat da ce to biti tesko kontrolirati ako budem morala spavati samo na lijevom boku 🙈
Jeste li si vec nabavile onaj jastuk za trudnice? Cula sam da je odlican 😊 morat cu si nabavit 😁
Bok cure!! Evo da se i ja uključim😀. Danas nam je 9tt. i za sada sve prolazi glatko! Prva trudnoća🤩
Termin:29.3., spol još ne znamo!
Nisam čitala od početka, možda je već spomenuto ranije, ali me zanima jel mažete trbuh i što je najbolje za to!
I drugo što me zanima, jel se netko našao u toj situaciji, naime zbog posla koji radim ću od 1.9.ići na čuvanje trudnoće. E sad što me zanima... zbog korone nas je poslodavac sve stavio na minimalac, a ostatak nam isplaćuje kroz neke bonuse. Pa me sad zanima kako da izračunam iznos koji ću dobivati za čuvanje trudnoće.
Hvala unaprijed😊
Bok cure!! Evo da se i ja uključim😀. Danas nam je 9tt. i za sada sve prolazi glatko! Prva trudnoća🤩
Termin:29.3., spol još ne znamo!
Nisam čitala od početka, možda je već spomenuto ranije, ali me zanima jel mažete trbuh i što je najbolje za to!
I drugo što me zanima, jel se netko našao u toj situaciji, naime zbog posla koji radim ću od 1.9.ići na čuvanje trudnoće. E sad što me zanima… zbog korone nas je poslodavac sve stavio na minimalac, a ostatak nam isplaćuje kroz neke bonuse. Pa me sad zanima kako da izračunam iznos koji ću dobivati za čuvanje trudnoće.
Hvala unaprijed😊
Dobrodošlaaaa 😊😊😊
Gledaju ti prosjek place i onda po tome dobiješ, ali nemoze biti iznad 4200 kn tako nešto, npr ako ti je prosjek 5000 ti ćeš dobiti 4200. Tako su meni rekle cure koje obračunavaju place u mojoj firmi jer sam i ja na komplikacijama 😊
I drugo što me zanima, jel se netko našao u toj situaciji, naime zbog posla koji radim ću od 1.9.ići na čuvanje trudnoće. E sad što me zanima… zbog korone nas je poslodavac sve stavio na minimalac, a ostatak nam isplaćuje kroz neke bonuse. Pa me sad zanima kako da izračunam iznos koji ću dobivati za čuvanje trudnoće.
Hvala unaprijed😊
Ja sam pocela mazat cim sam saznala da sam trudna, znaci prije cca 2 tjedna. Inace sam skona strijama, tako da sam gledala u DMu ona ulja protiv strija od Biobaze itd, nista nisam od toga kupila. Koristim Dove mlijeko za tijelo za suhu kozu, umasiram po trbuhu nakon svakog tusiranja. To mi je nekako ritual povezivanja sa bebom🥰 i ja sam ti na cuvanju trudnoce, ja se uopce nisam sjetila pitati za to😳 mommy brain me muci😅 ako sta saznam javim👌
Jutro cure
Kako ste? Mama je uzela malca pa imam malo vremena za u miru sredit kuću.
Što se tiče spavanja na lijevom boku to pravilo vrijedi kad bebač poraste u trbuhu.
Zato što se na taj način rasterećuje jetra i bolja je cirkulacija u maternici.
Znam da meni bude loše kada ležim kasnije u trudnoći na leđima, pa sam jednom prilikom pitala doktora zašto je to tako. Rekao mi je da težina maternice pritišće veliku (donju šuplju) venu koja smanjuje protok krvi koja se vraća u srce, kao i protok krvi u maternici, pa nek izbjegavam taj položaj.
Ja spavam ko beba stalno, a sto se tiče lijeve strane čitala sam da je mit, ali da je preporučljivo na boku ne na leđima 😁
Cure ja ni nemam osjećaj da sam trudna, prošle mučnine, smanjujem Duphaston skoro sam gotova, sise me ne bole. Sad samo gledam trbuh dsl raste hahahaha
Neko je pitao za Duphaston i meni je užas, od njega su mi bile mučnine stalno
Ja isto opcenito spavam ko top i nije mi problem probudit se u 3 ujutro otici na wc i odmah zaspati. Samo ovih danas bas lose spavam imali smo u petak navecer sou, svekru gorila kuca ( hvala Bogu pa nitko nije nastradao) pa smo bili tamo do 3 ujutro..kaos je bio zivi. Doduse svasta sam prosla jako mlada sa 17 god (tata nastradao na poslu, bio na samrti, oprastali se od njega, hvala Bogu ostao ziv ali u kolicima oduzet od struka na dolje bez kontrole fizoloskih potreba, mijenjala mu pelene i svasta) i nisam mislila da ce me pozar toliko pogodit, al bas me zdrmalo. Sto kazem mami vjerovatno zbog hormona, da nisam trudna lakse bih to podnijela sigurno. Eto od petka nikako da sastavim spavanje u komadu ma i 5 sati. Ali jaka sam ja, nisam htjela pit ni normabel ni nista uspjela sam se sama smirit i evo da kucnem u drvo prvi dan od petka da ja uzivam u jutru i kavi. Sto kazem zahvaljujem svojima na genima sto imam takvu kontrolu nad sobom i sto ne dopustam da me unisti stres i sve sto ide uz njega 🙏
I da to sam htjela prokomentirat ni ja se ne osjecam trudno u smislu simptoma. Imala sam tu srecu da su mi se i grudi i mucnine smanjile i prestane do nekog 9tj sad sam na 14+2 i osim piskanja po noci nemam problema hvala Bogu 👍 eto jedino sto isto samo gledam kako trbuscic raste i jedva cekam iduci pregled 🤭🤗
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji