Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    03. Veljača 2021. 13:26

Bubica - vec sam to jednom prilikom pisala kako ti moze reci da je beba manja, a moja sa 34tj bila 2200g 🤔 i rekla da djevojcica tocno odgovara u dan po vasoj menstruaciji..sa 36tj mi je bila na 2900g, a meni je menga tocna uvijek bila u dan/dva..tak da fakat ne kuzim. Ako ces i guglat gdje god da gledas te parametre svugdje pise da je ta kilaza tocno za te tjedne u kojima ti i jesi. E sad jedino posto si spomenula da si MPO trudnica, al opet racuna vam se 2 tj ranije znaci po tome onda je kao tvoja bebica za 2tj veca, a ne manja..majke mi moje jesam ja jedina luda tu ili? Hahha malo sam se pogubila, al po meni i po mojoj curki, tvoja beba ima tocno onoliko koliko treba imat 🤷‍♀️ 
    A za preglede je skroz normalno, realno imas situaciju jako slicnu kao ja, doduse ajde ja sam isla 34tj kod soc gin, 36tj bolnica, 37tj bolnica i sad idem u petak, a bila u pon znaci 5 dana razmaka, e sad vidjet cemo poslije toga, al to ti je to isto dva puta tj..isto nekad imam sve i ctg, pregled, uzv (36tj), eto sad u pon sam imala samo ctg i pregled, a u petak imam samo ctg..tak da ja ubiti ni ne znam kilazu koliko je dobila jer nisam bila nit u pon nit cu sad u petak, posto imam samo ctg..al sve je to tu negdje slicno tvoje i moje, tak da ne sekiraj se. Sta da ti kazem moja mama ti je primjer od 1971. god ona je rodena dva mj ranije sa samo kilu i nesto, bila na sondi, al je prezivjela evo hvala Bogu dan danas ziva, manje vise zdrava s obzirom na godine, al opet tad bas su oni tad imali ovo sto medicina danas ima, tako da te uopce ne opterecuje. Pa sjeti se samo male Elene iz Os rodena sa samo pola kile u 27tj, pa evo je zdrava curica 🥰 bit ce to sve dobro bez brige, oni malo to nekad i previse napricaju pa te samo uznemire, a nije uopce tak strasno.

Nea 💗

• EmEn9
    03. Veljača 2021. 13:28

Meni je sad na zadnjem pregledu rekla gin da je od 37 tjedna termin i da sad kad dođem na pregled kod nje sad u 36 tjednu da će me pregledat dole i da će počet kako ja to zovem kopat malo žešće dole ( jedva čekam 🤣🤣) ako bi uspjela da ona pokrene to dole da se počnem otvarat i da to krene prije jer da bi po njoj bilo idealno da rodim u 39 tjednu jer je bebač velik i da će ona sve pokušat što je u njezinoj mogućnosti da se počnem otvarat da mi bude lakše i da ne dođem u bolnicu s trudovima skroz zatvorena nego da će ona sad svaki put na pregledu nešto radit dole da se otvorim. Sjećam se tih zahvata iz prošle trudnoće kad sam ležala u bolnici i  to kopanje s rukom za otvaranje ne traje puno ali nije uopće ugodno. 🙃 Eto to je to. 😊😉

Jagodica125
    03. Veljača 2021. 13:31

Znaci to sa sigurnim tjednima varira od doktora do doktora, od bolnice do bolnice🤔 ma da, budem na sljedecem pregledu pitala za taj inducirani porod, vec sam si zabiljezila 📝 u biti je svaki dan koji sa bebicom provedemo 2u1 blagoslov i za proslavit 🥳
    .
    Cure, jel smijemo mi u trudnoci cuclati one pastile protiv grlobolje, kod upale zdrijela. Znam da one sirupe, septolete i ije stvari bez recepta ne smijemo, pa me zanima postoje li koje smijemo u trudnoci? Mene grlo boli, jedva gutam, a ne bih nikako htjela da se to razbukta, pa temp itd... poslat cu dragog kasnije u ljekarnu, ja se danas drzim kreveta 😌
    .
    Radovi - ne znam tko je pisao o radovima u kuci/stanu i priblizavanju termina. Pa... mogu se samo pridruziti 😅 radovi stajali od polovice 11., citav 12. i 1.polovicu 1.mj. i sad su krenuli. Majstori rade na veliko, i ako ovak nastave tutta forza, gotovi su taman pred kraj 3.-poc.4. mjeseca. Isto si mislim a di ste bas sad zapeli, jer mi se sa malom bebicom ni pod koju cijenu ne ide u nezagrijani stan. A jos treba i kuhinju uredit, pa nekoliko puta temeljito ocistit jer prasine posvuda... tako da se ne opterecujem previse s time🤷‍♀️ samo mi moze dici tlak, a imamo hvala Bogu gdje biti dok se stan cakum-pakum ne uredi🙏

• MissGraz
    03. Veljača 2021. 13:33

Bubica1

Hvala vam cure na podršci i lijepim riječima, stvarno je sve lakše kad imam i vas. 😘❤️
    Ja sam doma. Najprije me smirila sestra u bolnici koja je stvarno divna, odmah je rekla "gospođo, smirite se, vaš doktor je malo previše zdramio, niste vi žena od 120 kg pa da beba mora biti velika". Čak me žena i zagrlila, baš je divna. Onda me primio doktor i izmjerio bušu 5-6 puta i napravio prosjek, curka nam je manja za cca 2 tjedna. Kaže da je to zbog toga jer posteljica polako daje svoje i da zbog toga ona dobiva manje hrane nego bi trebala. Nije još ništa alarmantno, ali treba pratiti pa ću odsad nadalje morati 2 puta tjedno na uzv i ctg. Mjerit će i protoke, alarmantno bi bilo kad bi počela dobivati manje kisika. U tom slučaju će nam Sara doći ranije na svijet. Sve ostale mjere odgovaraju tjednima, samo nam je ona sad mala mršavica. Pitala sam ga da li ja mogu nekako pridonijeti pa je rekao da ne, čak i dalje trebam držati gestacijsku dijetu jer nije to da ja premalo jedem nego je posteljica jednostavno takva, malo ranije sazrijeva. Pitala sam ga da li bi ona ne daj Bože trebala biti u inkubatoru da se uskoro rodi pa kaže da ne jer sam prešla te tjedne i ona ima sad oko 2.2 kg. Samo bi morale vjerojatno duže biti u bolnici jer su takve bebice podložnije žutici i slično pa bi ostale na promatranju.
    Zaključak, ona je ipak dobila 400g od prije 3 tjedna, ali to nije opet onoliko koliko oni žele. Ne znam šta bi mislila, malo sam se smirila i molim Boga da nas dvije čim duže ostanemo 2u1. 🙏 Toliko sam zbunjena sad, ne znam ni dal da još zovem i privatnika koji me isto prati pa da čujem šta on veli. Opet si mislim, od previše mišljenja možda i do kraja izludim.

Bubice, ja sam ti se rodila sa 40 i plus nesto tj., a teska sam bila 2800. Mama kaze da sam bila toliko sitna da se bojala uzet me u ruke. Ali sam bila sasvim zdrava beba, samo sitna. I to u "ono doba" kad nitko nije pratio ni kisik, ni protoke, niti se na uz vidjela bebina kilaza. Danas kad je to sve praceno do detalja, mislim da mozemo bit prilicno mirne. Eto sad si moja sestra po bolnici... ja isto moram ici svako dva dana na kontrole i ctg-ove 🙂 Ne brini, sve cemo mi to izdrzat i nase bebice ce doc zive i zdrave, pa bile velike ili male. ❤ Eto cak se i rimuje. 😇

03. Veljača 2021. 13:38

Jagodice smijes Isla pastile si uzeti za grlo🥰

• Ivancica90
    03. Veljača 2021. 13:39

Jagodice meni su rekli da se smiju Isla pastile, ja pocuclam jednu čim osjetim da me malo zeza grlo i onda još po potrebi, za sad mi još ni jednom nije prešlo u jaku grlobolju. Već sam dva tri puta tako i srećom su mi pomogle.

03. Veljača 2021. 13:42

Bas me sad zvala mama i kaze kak je umrla od tate mama,znaci baka mi i da ni slucajno ne dolazimo doma zbog sprovoda, nema nikakvog stajanja i hodanja za mene..
    Sad jesam ja luda il kaj,al ja nikakve emocije nemam🤷🏼‍♀️
    S tom bakom nisam bila u kontaktu,bila je u domu iza Karlovca, vec 4 godine se nisam ni vidjela ni cula s njom, znam da zvuci ruzno, ali odkad mi je ta zena rekla da sam debela krmaca koja je na grbaci roditelja jer si nisam mogla naci odma posao nakon skole, klela me i svasta izgovorila i osamarila me pred sadasnjim deckom, tad sam ju prekrizila.. 
    Zbog situacije s koronom i mirovanjem ne budem isla na sporovod,ali ono.. di su mi emocije nestale?
    Morala sam malo sad to izbacit iz sebe

bebolinka
    03. Veljača 2021. 13:43

Bubice drago mi je vidjeti da je sve okej i da si imala lijepo iskustvo sa doktorom i sestrom. Kao sto i cure kažu sad se možeš umiriti i sve će oni lijepo pratiti, curka je super 😊 i ti si već u dobrim tjednima tako da nemoj se stresirati 🥰

danica85
    03. Veljača 2021. 13:45

Jagodice, samo one Isla pastile, ali ne mint, jer sadrže ulje metvice pa nisu dobre u trudnoći. Znači neke clasic imaju i njih možeš

Ines
    03. Veljača 2021. 13:46

Lonmi slazem se s curama da ne ides bas jos jednom na pregled, osim ako bas zelis, al da inzistiras da te dolje ne cacka, mada ne vidim smisao ici na pregled ako si vidjela vec da je bebica dobro i sve super s njom, a ubiti dolje si imala taj problem pa bi te opet cackao bespotrebo i previse je to. Eto draga ja sam u terminu i otvorena za prst, pa su rekli da nece svaki puta pregledavat dolje jer nije dobro tako cesto cackat bez neke potrebe, moze doci samo do jos jaceg otvaranja sto jos ne zelimo neko vrijeme, e tocno tim rijecima mi je gin rekla za petak da dolazim samo na ctg. Opet kazem razmisli i odluka je na tebi samoj, ali ja bolje ne bih 🤷‍♀️
    NevaEva ulozivost se ne moze vratit na staro, odnosno sprijecit ili popravit, ma da dubis na glavi, znale su cure stavljat i jastuke pod guzu u svasta nesto, al ne ide to tako. Kad krene nema tu nista sto moze pomoci, ima terapija koja moze samo odgodit ili zadrzat to stanje da produzi koji tj, ali to je sve. 
    Jagodica upravo kako su cure pisale od 28+ su "sigurni" tjedni u smislu prezivljavanja, ali ce bebica jos dosta vremena provesti u inkubatoru i topolom kreveticu, sto naravno ne zelimo, zato gin to ni ne racunaju jer zele da prode sto vise tjedana, samim time sto manje vremena u inkubatoru i odvojenost majke od bebe 😊
    EmEn bome definitivno nije ugodno da, zato sam nekako i sretna sto sam se i pocela tako otvarat, al opet ne zelim se ni previse radovat jer znam da ste pisale da je puno vas ovdje bilo tako kao ja, pa na kraju svejedno isle na inducirani 🤔🙈 al nekako se nadam da ce sve to doci prirodno 🤞

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.