Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    03. Veljača 2021. 12:23

E da, meni i dragome je stigla potvrda da smo odslusali tecaj, na mail, sad se nadam da pratnja bude dozvoljena🙏

Lavica13
    03. Veljača 2021. 12:29

Bubice - baš mi je drago zbog tebe ❤️ evo moj je rođen u 37-om tjednu (3 tjedna manji) sa 2580 g i savršen 🥰 sitan, ali žilav i sve je bilo u redu. Ništa ne brini, pratit će te i reagirat na vrijeme ako bude potrebno. U 36 tjednu si već u terminu, tako da ne brini, tu si 🤗 probaj se sad smirit i opustit, bit će sve ok ❤️

Lonmi - ja isto nebi tako brzo išla kod privatnika pošto si jučer imala 2 pregleda i još osjećaš posljedice čačkanja dole. Probaj odgodit bar za koji tjedan 🙂

NevaEva - pusti nek muž slaže, ti ga samo nadgledaj sa kutne 😉 

Jagodica125
    03. Veljača 2021. 12:36

Ivancica90

Ne sjećam se jesi imala gestacijski, ali kod njega posteljica ranije krene starit, zato češće prate i induciraju porod ako sam ne krene prije termina…a još su dečkići statistički teži od curica

Kako je ovo dobro znati, nisam uopce znama ovo za "sazrijevanje" posteljice 😳 fakat sam dubidus. Ne zelim sad vec neke prognoze crtat, ali buduci da smo mi danas 30 tjedana punih 🥳🎊🎉 a malisa sad ima tocno 1970 g, doktor je napomenuo da je "velika" beba, ja imam gestacjski secer, mozda ce i meni inducirat porod?🤔 
    .
    Jos jedno pitanje - od koji tjedni se smatraju sigurnima? Znam da je sto bolje blize terminu, ali kada je necu reci "sigurno", ali ako se vec treba roditi bebica ranije, da je "sigurnije"?

• ružica
    03. Veljača 2021. 12:49

Jagodice,  ja mislim od 36 tjedna, ali neznam dal s napunjenih  36 im tjednom il ulaskom u njega, mislim da je 37 tjedan terminska trudnoća. Cure javite se tko zna odgovor na ovo pitanje.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Ivancica90
    03. Veljača 2021. 12:53

Jagodica125

Ivancica90

Ne sjećam se jesi imala gestacijski, ali kod njega posteljica ranije krene starit, zato češće prate i induciraju porod ako sam ne krene prije termina…a još su dečkići statistički teži od curica

Kako je ovo dobro znati, nisam uopce znama ovo za "sazrijevanje" posteljice 😳 fakat sam dubidus. Ne zelim sad vec neke prognoze crtat, ali buduci da smo mi danas 30 tjedana punih 🥳🎊🎉 a malisa sad ima tocno 1970 g, doktor je napomenuo da je "velika" beba, ja imam gestacjski secer, mozda ce i meni inducirat porod?🤔
    .
    Jos jedno pitanje - od koji tjedni se smatraju sigurnima? Znam da je sto bolje blize terminu, ali kada je necu reci "sigurno", ali ako se vec treba roditi bebica ranije, da je "sigurnije"?

Ja sam dosta guglala po internetu, ali koliko sam uspjela vidjeti ovisi od bolnice do bolnice. Vinogradska je prije svima sa šećerom inducirala sa 39 tjedana, ne znam kako je sad. U principu prate kolika je beba i je li sve ok s posteljicom, jedino mislim da ne čekaju nakon 40 tjedana kao kod normalnih trudnoća.

.

Što se tiče sigurnih tjedana, sa 37 si u terminu, a mislim da je nakon 28 već velika šansa da beba preživi i nema težih posljedica. Meni je moja ginekologica na 35 rekla, dobro, sad smo na sigurnom, ne trebaš više tolko pazit. Ali mislim da i veličina bebe ima veze.

• ružica
    03. Veljača 2021. 12:55

Znam da sam jučer čula od dr. Da bebe nakon 2900 kg ne idu u inkubator.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Lonmi
    03. Veljača 2021. 13:00

anaAn

Lonmi - ako ces ici privatniku onda najbolje samo pregled preko trbuha, nemoj da te cacka.
    Naime, jer ni cesti tako ginekoloski pregledi ako imas skraceni cerviks nisu dobri.

Draga cervix je ipak super. Krivo je izmjerila zadnji put, 38mm je. 
    Ali cisto zbog opceg stanja, zatvorenost i to. Znam da nije dobro da se stalno te sprave i prsti guraju u mene. 

Bubica1
    03. Veljača 2021. 13:02

Ružice, ja sam iz Varaždina i ja sam MPO trudnica tako da ti nama drugačije računaju trudnoću. Bez obzira na datum zadnje menstruacije, računa se od 2 tjedna prije aspiracije (vađenja jajnih stanica). Ja sam realno zanijela 26.06. kad je bio embriotransfer, a stanica je oplođena tri dana prije. Tako da se sve zna točno u dan, samo oni računaju od 2 tjedna prije nego uopće izvade jajne stanice za oplodnju.
    Sad me to baš i navelo na razmišljanje, možda sve to ovisi i o tom datumu, možda ja ni nisam onda u tim tjednima nego manjim pa je curka onda normalne težine. Nije mi od onog stresa uopće ni palo na pamet da doktoru to spomenem. 
    Lonmi, poslat ću ipak i njemu mail, a vidjet ću šta će mi reći u ponedjeljak u bolnici i da li onda uopće budem išla k njemu u srijedu. Vjerojatno neće biti potrebe.
    Ivančice, nisam imala pojma da gestacijski ima veze sa starenjem posteljice. Jer inače imam tu dijagnozu. Ali neka je svo zlo u tome da ću morati svako malo na preglede. I eto, tvoj malac je samo za 200g bio teži, a razlika tjedan dana i rekli su ti da je sve OK. Pa ne znam više stvarno šta bi mislila. 🤷
    Hvala vam cure još jednom na lijepim riječima i podršci. Nadam se da će sve biti dalje OK i da ćemo nas dvije čim duže izdržati u jednom komadu. ❤️🙏

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

03. Veljača 2021. 13:13

Bubica, mislim da nam je svima pao kamen sa srca! 😍 Tvoja mala bude sitnija u startu, ali to stvarno nije strasno jer si u tjednu 34 i sve je u biti osim kilaze vec zavrseno. Ja sam imala 2800 u 42.tj.i "vidi" me, cista petica 😂😂😂😂 Osjecam se kao orka ali to je drugi par cipela.
    Ja ti isto nebi sad jos jednog dr.preporucala jer u biti sve znas, ici ces sad svako malo i neka prate, drz torbu za bolnicu u pripravnosti ako te ostave jedino.
    .
    Jagodica - pitaj za inducirani drugi put, cure su pisale da zbog gastacijskog idu i na carski tak da pitaj, ne moze skodit da se raspitas ali ako se sve razvija kak treba.. super ti ide za sad.
    .
    "Sigurni tjedni" - kad udjes u 29.je 95%-tna sansa da beba prezivi, znaci sa 28+. Razvoj pluca zavrsi u prosjeku prema internetu oko 33., pa bebe koje imaju vise od 2200 g a starije su od 34 tjedna ne moraju u inkubator po defaultu nego ako ima naznaka za to. U terminu si s punih 36 do punih 41. Ako internet laze, lazem i ja 😂

• EmEn9
    03. Veljača 2021. 13:21

Bubice ja na tvom mjestu nebi isla privatno jer mislim da nema potrebe, ti si od sad na pojačanoj kontroli u bolnici i oni odlučuju što i kako, a i ovaj doktor te utješio i čini mi se da je baš bio korektan, ono kako ti je rekao nemoj se bojat sve je u redu bit ćeš pod nadzorom i bit će sve ok. I još k tome sad si kod njih na pregledu svaka 3 dana koliko sam skužila tako da stvarno mislim da nemaš što ić privatno bas su te lijepo stavili pod kontrolu i brinu o tebi. Neznam što bi ti to privatnik uopće mogao bolje reć ili objasnit.😉  Bit će sve ok 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.