Istina, slazem se s Momof4 koliko god mi kukale kako nam je tesko, pa simptomi ovaki, simptomi onaki, al trebamo bit zahvalne sto ih mozemo prozivjet, jer neki nikada ne dobiju priliku za to. Eto moja frendica je primjer, toliko su se trudili i jedva docekali trudnocu, sve bilo okej eto do jednom, izgubili bebu nazalost slicna situacija kao kod Miki94 da ne pricam detalje jer znam da to nitko ne voli citati. Koliko god me u jednom trenu uhvati i strah i panika i kojesta jer ne znam sto me ceka, al sam zahvalna na svakom danu 🙏🥰
Danice - drago mi je da je sve okej s bebicom i s tobom, koliko toliko..ja hvala Bogu nemam problema sa iritacijama jer je kod me sve uvijek vlazno, vjerujem da mi je zato i lakse stavljati ih jer ja to stavim bez problema. Ne mogu ni zamislit kako je uzasno u suprotnom 🤨
Da Utrogestan je najjaca verzija protiv kontrakcija, druge nema..tako su i meni rekli, mada ja i nemam neke kontrakcije ili ih bar ne primjecujem, na ctg-u se jesu ocitavale neke slabe sto kazu da je normalno za moje tjedne. Ali samo mirovanje i drzim 🤞 da sve ostane kod tebe kako i je sada.
Bebolinka ajmeee zbilja, ufff nadam se da nije nista strasno 🙏 javi se svakako, sretnoo ❤
EmEn hahha draga bome ti si se pravo naoruzala s hranom za bolnicu 😅
Nea 💗
Danice jel si mozda mozes taj utric malo namociti s vodom, kao vaginalete? Ja ne znam jer nisam to nikad vidjela, ali mozda ti cure znaju.
Ovako vjerujem da se iritira ako je prisutna suhoca.
Mirovanje - koji polozaji su prihvatljivi, osim lezanja na bokovima? Jel mogu biti u uzdignite glave na ledima i malo noge dignute?
Ja ti lezim bok i polubok lijevi najcesce jer mi tako vise pase, kad sam na poluboku podbacim si jastuk mali iza leda da mi ne trpi kicma, na desni se izvrnem samo malo da promijenim stranu, al ne pase mi bas jer me cura stalno mlati po desnoj strani rebara pa nemam mira od nje, a na lijevoj mi miruje. Leda meni osobno ne pasu, a i ne preporucuje se, mada naravno smijes se ti izvrnit na leda 15tak min, tako sam ja radila, cisto da ne budem stalno u istom polozaju i da kicmu malo izravnam.
Nea 💗
Ines slazem se, treba biti zahvalan za svaki dan 🙏.
Bit ce to nama svima ovdje sve dobro, kad prodemo one kriticne tj dalje je samo da se molimo da nam bebe budu zive i zdrave i da nam dođu 🙏
A tvojoj kolegici nek Bog da uskoro novu srecicu i da ju kroz 9.mj drzi u rukama.
Ono s Miki je bilo jako tuzno, od onda mi je u mislima.
Nedaj Boze nikome 🙏
Evo me cure.
Uh... lud dan. Ali to lud je blago receno. Uglavnom...
Dodjem ja na ctg i najprije cekanje 2h. U cekaonci 30 zena i 150 razlicitih prica o komplikacijama, trudnoci, porodu... glava i zeludac su me zabolili slusajuc. Ajde kad sam dosla na red, spoji mene sestra na ctg i ode... gledam ja tako ove cure kraj sebe, vidim njima izlaze nekakve krivulje, a meni nista. U jednom trenutku (nakon pola sata) dolazi doktorica i kaze - o, pa tu nema otkucaja srca. Hladno. Ja ono, MOLIM, STA, KAKO, STA STE TO REKLI? Probio me znoj i mislim se - evo ga, izbljuvat cu joj se ravno na klompe. Kad trci sestra i kaze - ajmeeee doktorice nije lijepo stavljeno. Namjesti ona to i eto otkucaja! BOGU HVALA! Ali ja sam vec tu bila nepovratno sokirana i mislim da su mi mjerili tlak nakon toga da bi bio 200!
Ajde zavrsio taj ctg, kaze doktorica uredan je, sutra na kontrolu jetrenih, pa ponovo na ctg sutra i u subotu. Izlazim van, zovem sestru svog ginekologa da mi posalje uputnicu za jetrene i zena mi doslovno 3 puta histericno poklapa slusalicu, niti joj ne uspijevam do kraja rec sta mi treba, a radno vrijeme joj jos traje 20 min, dakle ako je ne dobijem u tih 20 min nema mi uputnice, a dr. iz bolnice ocekuje kontrolu ujutro! E tu sam vec pukla... idem niz ulicu i suza suzu lije. Od soka, nemoci... ne znam ni ja cega. Srce lupa sto na sat, osjecam ga u grlu. Mucnina u zeludcu.
Uspijem se nekako skulirat, nazovem svoju dr. opce prakse i zena mi bez ikakvih problema napise uputnicu i utjesi me.
I evo... stigla doma, otusirala se, presvukla se, legla i sva se tresem... prenaporan dan psihicki, a moji hormoni luduju ocito. Sve u svemu... vazno mi je da je beba dobro, da su otkucaji tu, a evo ona svojoj mami "luduje" u trbuhu vec sat vremena kao da me tjesi mrvica moja mala. 💜 jedino me idalje muci ta probadajuca bol u "dami", a nisam danas od muke stigla pitati nikoga za to, sutra cu, valjda nije nista strasno.
.
AnaAn zeno, nikad vise ne pomisli da si nas necim opteretila ili slicno, tu smo jedna za drugu za bilo sto. 💜
.
Bebolinka, drzi nam se i obavezno se javi. Sad si vec u sigurnim tjednima i samo hrabro!! 💜
.
Danice drago mi je cuti da si napokon malo mirnija i da je sve ok. 🙏💜
.
Ruzice, moja je beba vec odaaaaavno okrenuta prema dolje. Evo mislila sam da se u ovim tjednima vise ne moze ni vratit gore, ali sad sam se bas zamislila. U zadnje vrijeme radi nekakve salto pokrete, tko zna mozda se i okrenula. 🤷♀️
Kao sto rekoh opet si mi olaksala. Ma cim sam zapravo cula dijagnozu odmah sam se sjetila tebe kako ti je nestao cervix i da to hendlas bez beda. Dosta je tu bitna i psiha i kak se covjek postavi u glavi :) Tako da samo pozitivno naprijed a i ide mi u prilog kaj malac vec sad ima 2kg.. Malo ie naprijedniji tako da jos malo izdrzati pa kad krene krene 🤷🏻♀️😂😍
Sto se tice spavanja. Isto zaspim oko 3.. Nekad u 2.. Spavam do 5. Pa okretanja.. Wc... Rostiljanje i tek negdje iza 7 zaspim. Tak da pol dana zapravo dolazim ksebi pa tek popodne idem u akciju oko onih najosnovnijih obaveza po kuci 😂 Zelja mi je odspavat u komadu bar 5h al to ce ostat samo zelja jos jako dugo 😂
Da, ja se naoružala znaš kako je to kad sad nesmijem, jedva čekam priliku🤣🤣. Kad sam rodila prvu i drugu curu u rađaoni sam odmah pojela sendvić i sok što mi je muž donesao i nakon toga me nije pitalo nista vise jela sam redovno u bolnici sto su mi dali ali sad sam uzela za svaki slučaj da ne radi vani kiosk jer bude kasno ili zbog korone tako da ne ostanem gladna ako rodim navečer pa da nebudem nervozna još i zbog toga što sam gladna , bolje spriječiti 🤣🤣🤣🤣. Premda nakon poroda si pun nekog adrenalina i energije nemožeš odmah ni zaspat ni ništa bar nisam ja mogla odmah kad su doveli u sobu, sav si uzbuđen još neko vrijeme nakon toga.
Danice jel si mozda mozes taj utric malo namociti s vodom, kao vaginalete? Ja ne znam jer nisam to nikad vidjela, ali mozda ti cure znaju.
Utrici su mali okrugli ko oni cokoladni bomboncici meni ne smetaju, al moze se smocit malo ako je tako lakse stavljanje, tako je meni gin rekla, mada ja s time nemam problema. Meni je najveci problem sto ja imam dugacke prste i dok ja njega uhvatim on onaki mali sitan isklizne mi iz prstiju ahhah 🤣🤣🙈 i nista bacaj taj, otvaraj drugi, meni je trenutno najveca muka sto mi se vec nemali broj puta to desilo da mi pobjegne iz prstiju. Imala sam cak jednu vecer situaciju, kad je pao na kupaonske plocice, a imamo macku koja se voli hladit u kupaoni na njima kad joj je vruce i cim je cula tup, odmah skocila sa njim i pocela ga naganjivat po kupaoni hahahha 🤣🤣😅 eto da vas malo nasmijem. Kad sam to pricala muzu, umirao je od smijeha, jos kaze sta nisi snimala hahha, ma da reko bas mi je u tom momentu palo napamet snimat macku kak se igra s mojim izgubljenim utricem 🤣🙈
Nea 💗
Mirovanje - koji polozaji su prihvatljivi, osim lezanja na bokovima? Jel mogu biti u uzdignite glave na ledima i malo noge dignute?
Mojon frendici su bas rekli lijevi bok. Ali lezala je ona i na ledjima malo i na desnom boku. Ali probaj sto vise na lijevi
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Utrici su mali okrugli ko oni cokoladni bomboncici meni ne smetaju, al moze se smocit malo ako je tako lakse stavljanje, tako je meni gin rekla, mada ja s time nemam problema. Meni je najveci problem sto ja imam dugacke prste i dok ja njega uhvatim on onaki mali sitan isklizne mi iz prstiju ahhah 🤣🤣🙈 i nista bacaj taj, otvaraj drugi, meni je trenutno najveca muka sto mi se vec nemali broj puta to desilo da mi pobjegne iz prstiju. Imala sam cak jednu vecer situaciju, kad je pao na kupaonske plocice, a imamo macku koja se voli hladit u kupaoni na njima kad joj je vruce i cim je cula tup, odmah skocila sa njim i pocela ga naganjivat po kupaoni hahahha 🤣🤣😅 eto da vas malo nasmijem. Kad sam to pricala muzu, umirao je od smijeha, jos kaze sta nisi snimala hahha, ma da reko bas mi je u tom momentu palo napamet snimat macku kak se igra s mojim izgubljenim utricem 🤣🙈
Dobro da ga nije pojela 😂.
Moji roditelji imaju macka prozdrljivca, taj ne bira, sve sta padne, a da mu stane u usta on proguta 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji