Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Siječanj 2021. 14:07

Elly dobro da si vec u 33.tjednu, samo se izlezavaj i sve bude ok. Vidis da cure pisu da neke zene na takvu diagnozu jos i prenesu 🤷‍♀️😉 Slazem se s tobom oko foruma 🤩
    Kad smo kod nase drage Ines, zeno si ok? Kod tebe se brinem dok te nema par dana, samo cekam da posaljes da je beba tu, zdrava, lijepa i velika 😍😍
    .
    Lonmi, Kety, one bapske price da s deckima jedes manje slatkog, mozda ima ipak nest u tome. 😄😅 Ja sam isto vise na grickalicama, slatkog se zazelim ali ne pohedem tipa cijelu cokoladu nego rebro k sl.

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 14:07

Lonmi

anaAn

Cure, zao mi je sto sam vas opteretila sa skracivanjem cerviksa.
    Naime, preko trbuha ne moze se izmjeriti, tako mi je receno, odnosno moze ali nije toliko tocno, mogu biti velika odstupanja.
    EmEn - ti si skoro gotova, zato ne brini. Da imas skracen cerviks a da ne mirujes vec bi bilo nekih znakova koje bi sigurno ginekolog vidio.

Nisi ti nikoga nista opteretila. Tu smo da si pomognemo i da pricamo o tim stvarima. Dijelimo i dobro i lose 😊🥰

Tako je! Puno pomaze cuti razna iskustva, bar meni. I dobra i nazalost ona losa... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 14:11

Elly94

Helou helou.. Svaki dan vas pratim al pisem rijetko.. Nagledala sam se finih jela ovdje. NEKAKO mi i dalje pavlova ne izlazi iz glave 😍😍😍
    Sve u svemu ovaj forum je divan.. Toliko sam vec savjeta procitala screenshotala bas ste sve od pomoci. Bas nas ima puno razlicitih i to mi se jako sviđa.
    Izdvojila bi Ines. Toliko je ugodno citat tvoje komentare i tu pozitivu kojom prstis da je to predivno. Saljes pozitivu i imala sam teske dane i dosla bi na ovaj forum i stvarno bi mi bilo lakse.

Da se pohvalim. Imala sam danas pregled.. Vidim da ste pisale o cekanju na red.. Dosla sam u 10 narucena primili me u pol 1 🙈 radi se o Merkur trudnickoj ambulanti.. Tak da tko god isao.. Naoruzajte se hranom.. Cugom.. Cak sam razmisljala da si svoj stolcek uzmem jer sam morala zadnja dva puta stajat 😂😂
    Saznala sam na pregledu da je sve u redu sa bebicom osim cervixa koji je na 25mm V oblik. Strogo mirovanje samo do wca. I prepisane su mi Utrogestan 200mg tablete i Mg citrat. Tak da malo me uplasilo to.. Al da nisam na ovom forumu i da neznam informacije posto dosta vas je spomenulo taj utrogestan.. Mislim da bi poludila 😂
    Tak da nadam se da ce sve bit u redu. Bed mi je nekako da nemogu ni skuhat ni neke osnovne stvari.. Al vidim da neke od vas tako vec dugo moraju tak. Tak da svaka vam cast. Sve za nase bebice ♥️

Pregled mi je sljedeci za 2 tjedna. 11.02. MERKUR.

Ti samo miruj i koristi terapiju i sve ce biti u najboljem redu! 😊 samo se stvarno drzi strogog odmaranja! Jer se cure zaborave pa idu samo malo oprat sudje, npr.. Pusti to sve, izvali se(najbolje bi ti bilo sta vise na lijevi bok), gledaj telku, citaj knjigu... Brzo ce to sve proc ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

kety992
    28. Siječanj 2021. 14:12

NevaEva

kety992

Moja gin salje sve na ogtt…neke ranije cak na pocetku trudnoce ako ima indikacija ako ne…trazi od 24 do 26tj da se to napravi da se stigne popravit i stavit pod kontrolu ako je vec podivljalo…ne gleda ni na kilazu ni nis…ja sam dobila 1kg pa svejedno moram ic…i zelim…ipak taj secer nosi komplikacije u kasnijoj trudnoci a to si ipak ne zelim ..nisam imala u prve dvije,valjda necu ni sad…jedino sam zaboravila sto je rekla da pojedem kao zadnji obrok 😂 bit ce improvizacija…

Ni moj ne gleda kilazu, ja sam dobila ukupno 7kg do sad i to je skroz u redu jer sam na 165 usla u trudnocu sa 58,59 kg. Vjerojatno cu dobit jos 4, 5 do kraja. Moj gin kaze da ogtt sad svi rade i ja sam happy sto jesam jer ispada da je beba malo teza po mjerama pa bi se onda pitala jel od secera da nisam radila test. Sad znam da nije od toga. Sad samo jos moram skuzit na koga je 😅

I meni govore da je teza beba...a vidjet cemo...braco i seka su bili 3700 i 52...nekima je to normalna tezina al ja sam 160 visoka i ono mrsavica pa je meni to bilo too much 😂 kako bude bude...oni su mi sa 27tj imali cca 950g...sa 32tj ravno 2kg...mogu oni to i fulat...za malog su mi sa 38 +5 rekli da ima 3200...rodio se za 12dana sa 3700 😂 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    28. Siječanj 2021. 14:17

kety992

NevaEva

kety992

Moja gin salje sve na ogtt…neke ranije cak na pocetku trudnoce ako ima indikacija ako ne…trazi od 24 do 26tj da se to napravi da se stigne popravit i stavit pod kontrolu ako je vec podivljalo…ne gleda ni na kilazu ni nis…ja sam dobila 1kg pa svejedno moram ic…i zelim…ipak taj secer nosi komplikacije u kasnijoj trudnoci a to si ipak ne zelim ..nisam imala u prve dvije,valjda necu ni sad…jedino sam zaboravila sto je rekla da pojedem kao zadnji obrok 😂 bit ce improvizacija…

Ni moj ne gleda kilazu, ja sam dobila ukupno 7kg do sad i to je skroz u redu jer sam na 165 usla u trudnocu sa 58,59 kg. Vjerojatno cu dobit jos 4, 5 do kraja. Moj gin kaze da ogtt sad svi rade i ja sam happy sto jesam jer ispada da je beba malo teza po mjerama pa bi se onda pitala jel od secera da nisam radila test. Sad znam da nije od toga. Sad samo jos moram skuzit na koga je 😅

I meni govore da je teza beba…a vidjet cemo…braco i seka su bili 3700 i 52…nekima je to normalna tezina al ja sam 160 visoka i ono mrsavica pa je meni to bilo too much 😂 kako bude bude…oni su mi sa 27tj imali cca 950g…sa 32tj ravno 2kg…mogu oni to i fulat…za malog su mi sa 38 +5 rekli da ima 3200…rodio se za 12dana sa 3700 😂

Jaoo ja se nadam onda da nece i moj biti povisen zbog tih mojih desertica 🤭. Gle nije sad da smazem cijelu cokoladu, uzmem redak, dva ili jedan kolac, puding. Budemo vidjeli dok mi da uputnicu. Mojoj ti se doktorici to nist i s nicim ne zuri, znam da ako ne spomenem ogtt da mi nece ni pisat itd., a dobiti ju naknadno onda na tel, nemoguca misija 🙉🙆‍♂️.
    Sad ju moram pitati i zast me nije natrag slala vaditi krv za grupu zbog ono antiglo... no onog neceg i hepatitis b i tak 😂. Da me privatnik ne pita gdje mi je to nebi pol tog ni znala. Inace je super zenska, ali isto se vodi onim, cim manje svega to bolje 😂

Lonmi
    28. Siječanj 2021. 14:22

Elly94

Helou helou.. Svaki dan vas pratim al pisem rijetko.. Nagledala sam se finih jela ovdje. NEKAKO mi i dalje pavlova ne izlazi iz glave 😍😍😍
    Sve u svemu ovaj forum je divan.. Toliko sam vec savjeta procitala screenshotala bas ste sve od pomoci. Bas nas ima puno razlicitih i to mi se jako sviđa.
    Izdvojila bi Ines. Toliko je ugodno citat tvoje komentare i tu pozitivu kojom prstis da je to predivno. Saljes pozitivu i imala sam teske dane i dosla bi na ovaj forum i stvarno bi mi bilo lakse.

Da se pohvalim. Imala sam danas pregled.. Vidim da ste pisale o cekanju na red.. Dosla sam u 10 narucena primili me u pol 1 🙈 radi se o Merkur trudnickoj ambulanti.. Tak da tko god isao.. Naoruzajte se hranom.. Cugom.. Cak sam razmisljala da si svoj stolcek uzmem jer sam morala zadnja dva puta stajat 😂😂
    Saznala sam na pregledu da je sve u redu sa bebicom osim cervixa koji je na 25mm V oblik. Strogo mirovanje samo do wca. I prepisane su mi Utrogestan 200mg tablete i Mg citrat. Tak da malo me uplasilo to.. Al da nisam na ovom forumu i da neznam informacije posto dosta vas je spomenulo taj utrogestan.. Mislim da bi poludila 😂
    Tak da nadam se da ce sve bit u redu. Bed mi je nekako da nemogu ni skuhat ni neke osnovne stvari.. Al vidim da neke od vas tako vec dugo moraju tak. Tak da svaka vam cast. Sve za nase bebice ♥️

Pregled mi je sljedeci za 2 tjedna. 11.02. MERKUR.

U pa ti si vec u super tj, ako si do sad bila aktivna ovo ce ti proletiti. 
    To mi koje vec dugo tak malo kukamo da bi van. Vec procitas sve knjige i pogledas sve na telki pa ti je dosadno.
    Ti ces to malo bez brige. Bit ce sve super draga 🥰

Elly94
    28. Siječanj 2021. 14:41

Kaj je najbolje nisam bila aktivna. Mirovala sam puno.. A mjesecima spavam po 3h zbog karpalnog tunela na obje ruke. Tak da malo me iznenadilo za cervix al dobro je. Ocito nije samo do mirovanja. Nekom u 20 tj pocinje skracivanje pa izdrzi do kraja.. Tak da bit ce to u redu

Sto se tice OGTT-a. Dobila sam puno na kilazi.. Jedem ono sta mi se jede cak i previse nego sto bi trebala a OGTT ispao savrsen..mada sam bila uvjerena da imam dijabetes Tako da nema veze sa kilazom..
    Cak je i bebica veca po mjerama al opet sve 5.

Sto se tice dojenja i dohrane.. Mene mama isto nije dojila pa sam ispala normalna(valjda xD). Tako sto manje se zamarat tudjim komentarima. 

Lonmi
    28. Siječanj 2021. 14:50

Elly94

Kaj je najbolje nisam bila aktivna. Mirovala sam puno.. A mjesecima spavam po 3h zbog karpalnog tunela na obje ruke. Tak da malo me iznenadilo za cervix al dobro je. Ocito nije samo do mirovanja. Nekom u 20 tj pocinje skracivanje pa izdrzi do kraja.. Tak da bit ce to u redu

Sto se tice OGTT-a. Dobila sam puno na kilazi.. Jedem ono sta mi se jede cak i previse nego sto bi trebala a OGTT ispao savrsen..mada sam bila uvjerena da imam dijabetes Tako da nema veze sa kilazom..
    Cak je i bebica veca po mjerama al opet sve 5.

Sto se tice dojenja i dohrane.. Mene mama isto nije dojila pa sam ispala normalna(valjda xD). Tako sto manje se zamarat tudjim komentarima.

Da, slazem se za cervix, ja ko vreca s kreveta na kutnu uz minimalno hodanje vec dugo pa se krenuo kratiti, tako da nema ni s tim veze. Bebe nas stiscu ocito u svim polozajima, samo mirovanje naravno ima koristi i treba u trudnoci cim vise, to bez daljnjega. Samo da je isti kao sto je i bio ili da ga razvucem do 30 i nekog tj i bit ce super.
    Jedva cekam bebolinu 🥰

28. Siječanj 2021. 14:52

kety992

NevaEva

kety992

I meni govore da je teza beba…a vidjet cemo…braco i seka su bili 3700 i 52…nekima je to normalna tezina al ja sam 160 visoka i ono mrsavica pa je meni to bilo too much 😂 kako bude bude…oni su mi sa 27tj imali cca 950g…sa 32tj ravno 2kg…mogu oni to i fulat…za malog su mi sa 38 +5 rekli da ima 3200…rodio se za 12dana sa 3700 😂

Toga se tak bojim jer vidim da je često, zamisli da kažu da je klinac tipa 3 i pol kg a ono bude 4 i pol. Pa ne znam kud ću ga progurat, mala sam kvragu :D
    Na poslu kolegici koja je blizance imala su napravili carski u 37.tj.i rekli da su bebice male, svaka 2.5kg jer su blizanci ali da je sve u redu, uglavnom mali je imao 3.6kg a mala 3.5.kg. Ja ne znam kam joj je to sve stalo.

danica85
    28. Siječanj 2021. 14:56

Curke drage evo mene s pregleda! 
    Danas cerviks 36mm, već mi smiješno, svi drukčije izmjere, da idem još kod nekog bio bi 40 mm.
    Ali dobro, samo nek se ne skraćuje.
    Ono moje što me pati dolje u kako vi kažete "gospođi" je naravno gadna iritacija od Utrića. Nema neke pomoći, kupila sam probiotike i moram stisnuti zube dok ne prođe. Kaže doktorica to su mikro abrazije, još ako je rodnica suha što kod mene jest i eto ti veselja. Gledala je iscjedak pod mikroskopom, kaže čisto nema nikakvih gljivica. 
    Bebica super, odg tjednima, kaže bit će malo sitnija, ali ima duge noge 😂😂. Rekoh na tatu, i dugačke i tanke 😂
    Eto sve u svemu, malo mi je lakše. Pitala sam za probadanja koja mi se javljaju isto dolje, kaže ligamenti se istežu a moguće je i da beba s obzirom da je glavicom dolje pritisne neki živac, pa mi se tako odražava. Za kontrakcije mi je rekla da sam dobila svu moguću terapiju, ne postoji više ništa što bih mogla dobiti. Mirovanje naravno i dalje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.