Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom_of_4
    24. Siječanj 2021. 00:19

Evo jedna prigodna 🤪
    https://ibb.co/FYpNbG6 

Ines
    24. Siječanj 2021. 00:19

nikac

Mogu mislit koliko se majka moze brinuti radi svog djeteta kad sam ja ovako u klincu radi naseg malog psicaimamo jako teska i bolna iskustva iza nas, kad je imao niti godinu dana pobrao je escherichiu coli i jedva se izvukao i sad svaki put kad mu je nesto, kao danas, ja sam totalno u bedu. Cijeli dan smo kuci, on je prvo krenuo sa proljevom, non stop pita za vani, jako se cudno ponasa a sada je poceo i povracati. Nista nece jesti cijeli dan a ovo malo sta je popio odmah je povratio. Misic moj mali, srce mi se slama kad ga vidim da se muci a ne znam kako mu pomoci. Sutra ujutro idem kupit toplomjer i ako ima temperaturu zovemo veta da ga primi van radnog vremena.

Jooj pricaj mi, sve znam. Ja sam oduvijek jakooo vezana za zivotinje kao i svako dijete koje je odraslo na selu i bilo okruzeno svakakvim zivadima. Al bez pasa i macaka ja ne zivim. Uvijek smo imali bar jednog psa i min. 3,4 macke, a tako je i dan danas. Meni je bilo pretesko odvojit se od njih kad smo isli tj dana na more, muz i ja zvali kuci svako malo da vidimo kako su hahah doslovno kao da djecu vec imamo odavno. Meni je nezamislivo kad vidim da netko ima ogromno dvoriste, a psa drzi u boxu ili na lancu, uff istog momenta bi ja tu osobu svezala za taj lanac pa nek zivi tako. Mislim kako mozes. Meni je zivot kad je zivotinja slobodna i samo takav nacin drzanja iste podrzavam. I apsolutno znam kako je kad se razboli 😢 sto je najgore dijete ce ti jos i reci i pokazati kad ga nesto boli, al kako ce zivotinja. Ona se jadna sklupca u cosak, a ti razmisljaj sto je i kako da joj pomognes. I muz i ja zivotinje prevolimo i dala bi sve za njih. Nema mi nista gore kad mi se nade netko pametan pa kaze jao koliko si dala za ampule, tablete protiv parazita, cijepljenje, kao nema sanse da bi dao tolike pare na zivotinju. Mislim si u sebi, pa realno zivotinja te nece nikad uvrijedit, povrijedit, osudit..samo ce ti pokazati neizmjernu ljubav, postovanje i zahvalnost. A sta ce taj isti covjek pokazat, pokazao je sve time sto je uopce ista prokomentirao. Jednostavno meni su zivotinje kao i djeca svetinja ❤❤ tako da te potpuno razumijem 

Nea 💗

nikac
    24. Siječanj 2021. 00:43

Ma dala bi, sta se kaze, i bubreg za njega da treba! Toliko ga volimo da je to strasno. Uvijek se zezamo da je on nasa prva beba ❤️
    Nema te osobe koja te toliko bezuvjetno voli (osim majke), koja ti se toliko raduje svaki put kada te vidi, kojoj si ti centar svijeta, nista ne trazi a zauzvrat daje prijateljstvo i neizmjernu ljubav. Ja sam otkad znam za sebe imala kucne ljubimce, iako nikad dosad nisam imala psa u kuci, uvijek slobodnog u dvoristu (ne mogu zamislit da je pas na lancu), a otkad nam je Švrćo skoro uginuo prije godinu i po dana, od tada spava sa nama u krevetu i ne mogu zamislit da je drugacije. A koliko god volim zivotinje prije sam se uvijek cudila kako netko moze spavat sa psom i eto me sad 😃

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

nikac
    24. Siječanj 2021. 00:49

Vidi ga moj slatkiš ❤️❤️❤️
    https://ibb.co/zFgz1pb

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Ines
    24. Siječanj 2021. 00:57

nikac

Vidi ga moj slatkiš ❤️❤️❤️
    https://ibb.co/zFgz1pb

Aaa srecaaa premedenaaa ❤❤❤
    Preslatki su mi takvi mali, ja sam isto imala kod svojih maltezera i majstor koji je radio tokom sredivanja kuce pred nase svatove ga pogazio pred tatinim ocima. Imao je 14god. Koliko smo mi samo plakali, ajmee kad se sjetim samo uzas jedan. Isto spavao s nama u krevetu, oduvijek je bio relacija kuca/dvoriste. Al eto to nije za vjerovat koliko se covjek veze za zivotinje 🥰

Nea 💗

Ines
    24. Siječanj 2021. 00:59

mom_of_4

Evo jedna prigodna 🤪
    https://ibb.co/FYpNbG6

Hahha daa totalno 😝

Nea 💗

• duga89
    24. Siječanj 2021. 02:58

Duuuugo, dugo se nisam javila! 
    Čitam vas redovito, doduše kad se planiram oglasiti nakupi mi se desetak stranica, stignem vas i tako u krug. 
    Nama 1.4. stiže jedna mala Tamara. Mjesecima bistrimo ime i čini se da je to, napokon, to. 
    U 31. smo tjednu. Pregled bio u petak - cura ima 1600g. A mama na +13 od početka. Kad malo bolje razmislim, koliko jedem nisam puno ni nakupila. Muka me uhvati kad pročitam koliko žene paze na hranu. Oggt uredan, ginekologica kolažu ne komentira. Dok je tako, dobro je. Poslije ću se 'patit' s prehranom. 😊
    Torba za rodilište nemam još, doslovno, ništa. I sad me počela hvatat panika. Riješit ću to slijedeći tjedan. 😊 Ako netko od vas ima popis pri ruci bila bi puuuno zahvalna. Trebam li uopće nositi robicu za bebu? Splitsko je rodilište u pitanju... 
    Oprema za bebu - par bodića kupljenih. Za sad. Kupujem veličinu 56. Eventualno 62. Uvjerena sam kako će 52 biti malo. Krevetić nije ni u povojima, a kolica će me izludit. Toliko modela, ponude svakakvih gluposti da mislim kojagod da kupim - svakako ću pogriješiti 😂
    Strah - na momente me toliki strah hvata... Kažem priji - ajme moja Lara kako ću ja rodit... A ona meni - ništa ti nećeš. Tebe će samo bolit a curica će se roditi sama. Da se mene pitalo od straha do danas ne bi rodila 😂😂
    Epiduralna - ozbiljno razmišljam. Doduše, koliko sam shvatila u Splitu ju moraš 'sredit'. Opet iz iskustva nekih drugih dovoljno je tražit.... Kako misle tražit? Mislim se oće li me pitat jesam normalna, šta glumim princezu sa prohtjevima? Oće se smijat? Uglavnom, 'priokriće' me 😂
    Pomoć - oko pomoći nakon poroda se ne mislim. Doći će kraljica majka. I sveki po potrebi. Tako da u smislu nakuhavanja ili nekih drugih stvari nema problema a i muž je ok po tom pitanju.    
    Spavanje - vidite kad pišem. Sve vam je jasno. Dva dana dobro onda show. U trbuhu i oko njega 😂 vjerojatno ću zaspat oko 5 onda neću moć ustat do 11. Srića, prva beba... 
    Malo sam vas izgnjavila ... Al dugo me nije bilo. Kretanje je sve teže pa ću ovdje bit aktivnija...  😊

Ninnach
    24. Siječanj 2021. 03:52

duga89

Duuuugo, dugo se nisam javila!
    Čitam vas redovito, doduše kad se planiram oglasiti nakupi mi se desetak stranica, stignem vas i tako u krug.
    Nama 1.4. stiže jedna mala Tamara. Mjesecima bistrimo ime i čini se da je to, napokon, to.
    U 31. smo tjednu. Pregled bio u petak - cura ima 1600g. A mama na +13 od početka. Kad malo bolje razmislim, koliko jedem nisam puno ni nakupila. Muka me uhvati kad pročitam koliko žene paze na hranu. Oggt uredan, ginekologica kolažu ne komentira. Dok je tako, dobro je. Poslije ću se 'patit' s prehranom. 😊
    Torba za rodilište nemam još, doslovno, ništa. I sad me počela hvatat panika. Riješit ću to slijedeći tjedan. 😊 Ako netko od vas ima popis pri ruci bila bi puuuno zahvalna. Trebam li uopće nositi robicu za bebu? Splitsko je rodilište u pitanju…
    Oprema za bebu - par bodića kupljenih. Za sad. Kupujem veličinu 56. Eventualno 62. Uvjerena sam kako će 52 biti malo. Krevetić nije ni u povojima, a kolica će me izludit. Toliko modela, ponude svakakvih gluposti da mislim kojagod da kupim - svakako ću pogriješiti 😂
    Strah - na momente me toliki strah hvata… Kažem priji - ajme moja Lara kako ću ja rodit… A ona meni - ništa ti nećeš. Tebe će samo bolit a curica će se roditi sama. Da se mene pitalo od straha do danas ne bi rodila 😂😂
    Epiduralna - ozbiljno razmišljam. Doduše, koliko sam shvatila u Splitu ju moraš 'sredit'. Opet iz iskustva nekih drugih dovoljno je tražit…. Kako misle tražit? Mislim se oće li me pitat jesam normalna, šta glumim princezu sa prohtjevima? Oće se smijat? Uglavnom, 'priokriće' me 😂
    Pomoć - oko pomoći nakon poroda se ne mislim. Doći će kraljica majka. I sveki po potrebi. Tako da u smislu nakuhavanja ili nekih drugih stvari nema problema a i muž je ok po tom pitanju.
    Spavanje - vidite kad pišem. Sve vam je jasno. Dva dana dobro onda show. U trbuhu i oko njega 😂 vjerojatno ću zaspat oko 5 onda neću moć ustat do 11. Srića, prva beba…
    Malo sam vas izgnjavila … Al dugo me nije bilo. Kretanje je sve teže pa ću ovdje bit aktivnija… 😊

Dobrodošla  u klub "sova" 🤣🤣
    Ima nas više koje po noći ne spavsmo kako treba. Evo ja sam budna i milina je za spavnje uz ovu kišu koja pada, barem u Zagrebu...ali ne ide mi san na oči... 
    Sigurno će ti se javit cure koje isto planiraju porod u Splitu pa ćeš dobiti odg na pitanja. 
    Ime za curku na putu... Meni osobno, jako lijepo ime! 👌
    Dobrodošla natrag i šta drugo da ti još poželim nego sretno sa svime. 🤗

Jagodica125
    24. Siječanj 2021. 07:47

Dobro jutro! Mi jucer legli oko 23h00, spavanje na boku u komadu do 07h20, pis pauza i sad vise nema spavanja!
    Brojim pokrete usput, primjecujem da se bebica poooolagano budi, ovu noc je bio mir, valjda je i bebica bila preumorna za shoppingiranje 🤭
    .
    Steznik - necu kupovati, nisam ni znala da tak nesto postoji, posebice ako kazete da se treba koristiti uz napomenu, uputstvo ljecnika, zasad ne.
    .
    Predmlijeko - ja jos nemam nikakvih flekica ili mrljica na potksuljama zasad. Mazem bradavice kantarionovim uljem jer su mi dosta suhe i imam neke ljuskice po njima, pa zato. Svaku vecer prilikom tusiranja masiram grudi, a bradavice lagano rucnikom prilikom susenja. Pitanje - kad se pocinje piti caj za dojenje? Jel se to moze poceti piti unaprijed?😅 ili jednom kad mlijekeco dodje, onda da nastavi dolazit?
    .
    Pas - moji imaju peseka i u potpunosti se slazem sa Ines i Nikac, ako imas kucnog ljubimca - nemoj stedjeti niti na vremenu niti na novcu, mi smo izabrali njega, ne on nas. Vidim kod nas u selu toooliko peseka kaj su na uskoj uzici, vani zima, kisa, lonac sa hranom prljav, zahrdao. Uzica prekratka. Mi naseg Simbu bome jesmo razmazili 🥰 on nije nas ljubimac, nego clan obitelji. Ovaj tjedan se cijepio redovno, dobio one tablete protiv glisti, sad je sljedece skratiti mu "kandze" jer vec dugo nismo. A znam ako su preduge da to peseke boli. 
    .
    Pricanje s trbuhom - ja ne citam bebici, ali znam popricati sa dragim ovak kak je Ines napisala "Dobro jutro! Kako si spavao?spavala?😅 ili laku noc, dosli ti andjeli upomoc", a kad dragam busu onda znak pjevusiti neke Disneyjeve pjesmice koje su meni drage🥰 i uvijek reagira bebica🤗valjda jer "predivno" pjevam 🤣

Jagodica125
    24. Siječanj 2021. 07:58

Dobra ideja za spavacjce na bretele, mom_of_4, ja isto znam da je dosada svaki moj boravak u bolnici bio obiljezen sa nesnosnom vrucinom i zahajcanim sobama 🥵 te na tregercice cu lako nabavit, na placu ne bi trebao biti problem 🤔
    .
    Ureaplazma - ja jucer popila zadnju tabletu antibiotika protiv ureaplazme i nadam se da ako je se vec nismo ja i dragi z potpunosti rijesili, da smo barem stavili zasad da ne pod "kontrolu", nemam pojma kako smo to zaradili, majke mi 🤷‍♀️
    .
    Zub - sutra idem k zubarici, otvoreni zub treba nekako zatvoriti, samo sto mi se nije sam drenirao 🤔 jos imam kvrzicu iznad zubnog mesa, pa ne znam kaj cemo dalje. Ali okej, bit ce sve u redu👍
    .
    Sljedeci tjedan imam i pregled kod psihijatrice kojo jeeedva cekam🥳 iako su pregledi kratki, nisam bila od 09. mjeseca, njika kaos u bolnici, pa meni korona, ovo ono. Napisat cu si pitanja, jer ih imam kao kad idem na uvz.
    .
    E da, razmisljala sam da odem na 4D, ali si mislim sljedeci pregled je 02.02, to je za 9 dana, pa cu se strpiti dotad.
    .
    Danasnji plan - chillanje, mozda eventualno setnja, ali predvecer. Jucer smo se toliko nahodali, da danas pitam za setnju, mislim da bi decko mislio da se salim 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.