Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    23. Siječanj 2021. 22:59

Sljedece na popisu - kolica - znaci drage moje, ako se moje dijete nece htjet vozit u kolicima, ja ne zam sta cu🤣 bili smo u magic babyju, babylandu, babycentru, toliko modela gurali, slagali, uspoređivali, slusali "prezentacije" kak super, u 10 min ti rastavi i sastavi i objasi svaki model 👍 i odlucili se mi za Kunert kolica iz Babylanda, okej nema na stanju, moramo narucit, ispunjena narudzbenica - 3400 kn. Ja i dragi happy ko' djeca, kazemo vise necemo uopce gledat, za 30 dana stizu, naruceno - rijeseno. Moš' mislit! Idemo mi kraj djecjeg svijeta, samo da skicnemo unutra, kad ono kolica, sa istom konstrukcijom, isti princip slaganja, sve, sve samo za cijenu skoro 900 kuna nizu😳 opet probaj, guraj, sastavi, rastavi, ma nema razlike osim u cijeni. A buduce da imamo radove u stanu i jos kinderbet na popisu - 900 kn necemo poklonit. Nista, nova narudzbenica i narucili ovaj model https://www.djecjisvijet.hr/proizvod/Nemo-2018-djecja-kolica-3u1/197
    Mene bilo sram, pa je dragi isao otkazati ona iz Babylanda🤣🤦‍♀️🙊🙉🙈

23. Siječanj 2021. 23:02

Petra, ti si mi onda mozda tracak nade za recept za torteline koji trazim vec godinama? Jeli smo jednom u Italiji i ne izlaze iz glave a nisu recepti s coolinarike pogodili. Htjela bi da tijesto mogu napraviti jako jako tanko.
    .
    Bolonjez bez mesa kak ga ja radim - skuham rajcice i ogulim ih, narezem, pirjam s lukom, dodam mrkvu, celer, patlidjan, zalijem s malo domaceg maslinovog ulja, narezem koju maslinu i svjezi bosiljak. Ja propasiram sve, stavim sol i papar i gore bosiljak za ukras. Ulje kupujem od jednih ljudi s krka, ima malo nest gorkasto u sebi. 
    .
    Palonkica, ne budes se zarazila 😘😘
    .
    Moj mali ne spava vise. Miga se od 18:15, jel to normalno? Neumoran je. 

nikac
    23. Siječanj 2021. 23:06

Vidim da je danas hrana bila top tema! 
    Mi smo si danas za rucak/veceru napravili frigane lignje i pomfri! I zasladili milka cokoladom.
    Da li da se brinem sta nemam grizu savjesti? 🙃Trudim se jesti cim zdravije i raznovrsnije, pogotovo preko tjedna, ali nije da se bediram ako pojedem nesto nezdravo...Bitno mi je da pored toga unesem dovoljno hranjivih tvari i vitamina...
    Ali sa slatkim bi se mogla malo vise kontrolirat... 

Zadnja 3 dana napokon primjecujem pojacanu aktivnost kod moje dosad mirne cure, danas se bas raspistoljila, trbuh mi je plesao 🥰🤣 lijepo je tako je cesce osjetiti... 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Jagodica125
    23. Siječanj 2021. 23:08

Preostalo - spavacice za dojenje i ogrtac - ogrtac uzela u MamaNovi, pita ona koliko Xeva ispred, rekoh sto vise 🤣 odjurila u C&A, na odjel s pidzamama, uzela 3 spavacice na kopcanje, poludugi rukav, lagan materijal. Uz to jos nasla papucice na snizenju i slinceke🙏 
    .
    Nakon 6 sati hodanja po Westacu, 5 pis pauzi i 2 litre Jane, sjela u auto ne umorna, nego mrtva🤣
    .
    Jos je dragi komentirao kako su grudnjaci istina Bog bapski, ali da su prakticni i napomene "sad sam fali da nam djete nece htjet sisat, a ti toliko spiskala na dojenje. E a ne smijes niti kupus vise jest, to znas?!" 🤣 cure moje, mene ubio u pojam😅😅😅 na to uopce nisam mislila 😳😳😳

Jagodica125
    23. Siječanj 2021. 23:12

Evo kako sam to samo stajliš iskombinirala, nema šta🤗🥰🤣
    https://ibb.co/GQprNcQ
    .
    Maloprije se jedva otusirala, bebica stuca, a ja ne znam za svoja leđa😅 svejedno sam happy sto smo tako dobro i povoljno prosli, a i bas nam je bio gust setati se i gledati🤗
    .
    NevaEva - sljedeca ja radim Pavlovu jer ne znam vise kako podnijeti ovo vase svakodnevno bombardiranje slikama od kojih sline cure 🤤
    .
    Zelim vam laku nocku, lijepo se odmorite😇

23. Siječanj 2021. 23:14

Jagodica, kupus se ne smije jest dok se doji?

Ines
    23. Siječanj 2021. 23:19

Zene moje drage evo i mene napokon, mi smo sinoc bas nesto lose spavali, ja bila budna do 3, muz do pol 4, pa se dizala svakih 45min/sat vremena na wc, a dolje sam mislila da cu se rascvjetat koliko me stidna kost boljela, valjda se sve omeksava. Najgore mi kad se trebam okrenuti s boka na bok, pa sam skuzila da moram skroz drzat skupljene noge dok se okrecem jer onda manje boli, u svakom slucaju bilo je i boljih noci. Ali zato je dan bio top, s muzicem se provela bas lijepih pola sata razbudivanja i mazenja s nasom curicom i onda se lijepo ustali, popili kavicu, rucali, ja se isla spremiti, otisli do DM-a i po par sitnica iz Kauflanda i pravac kod mojih na kavicu, bas je bilo divno provedeno popodne. Vratili se kuci na tekmu, ja nisam neki strastveni fan nijednog sporta, al ako nesto mogu pogledat to je onda rukomet i nogomet i to gledam samo kad igra nasa repka. Cula se s buducom kumom i bas se lijepo nasmijale. Reko sad idem vidjeti sto ste vi dobrog radile danas i vidim da je danas hrana obiljezila forum hahha 🙈🙈 ja nisam neki fan lazanja, mogu pojest, al ono nije da mi je nesto posebno 🤷‍♀️ mi ubiti to ni ne pravimo, ako se nekad i zazelimo kupimo gotove u trgovini. Al zato gljive 🤤 mogu ih jest na tonu razno raznih nacina, pohane, pecene, susene, u juhama, na raznju ma kako god najfinije su one koje sami nademo po sumi 👍 bas smo ih nekidan imali na meniu onako poprzene na ulju sa kruhom, ma domaca hrana je meni naj, nisam ja tip za ove gurmanske stvari hahha tipicna slavonka 🤣😅 daj ti meni slanine i cvaraka, kruha i masti 🤣

A jucer smo imali palacinke, bas su mi se jele, a hvala Bogu imam tak dobrog muza pa je on ispekao, a ja pojela 👍🤤 od 20 kom, on pojeo 5, ja ostatak, kad su palacinke u pitanju mogu ih pojest na tone. Prije mi je bila navika pravit od 2l milijeka, a sad sam postala lijena bas toliko stajat i peckarit. 

Nea 💗

Ines
    23. Siječanj 2021. 23:20

Sto se pica tice, Cola je must have u frizideru. A sto se alkohola tice, oduvijek sam tip za pivo, bas smo mama i ja danas popile pola pola zuje, uhh sto je bila dobra. Muz isto samo pivo, pa vise puta s njim znam isto po koju cascu, ne stedim se..kad mi se pije popit cu ga s gustom 😉

Pricanje trbuhu - nisam pustala pjesmice, da sam citala ili tako nesto. Al imamo obicaj svako jutro kad mi se javi, pa onda onako mazim trbuscic i pricam s njim u stilu, dobro jutro nea, jesi mi se naspavala i tako to..to nam je postala nekakva mala nasa rutina. I muz isto kad dode s posla i kad se zavalimo na kutnu, onda ju pomazi i isto tako jesi mi bila dobra danas, jesi puno zezala mamu i tako neke nase forice. Simpa je 🥰

Steznik - takoder ne planiram nista na svoju ruku, imam frendicu i muza njezinog koji rade na fizikalnoj, pa cu svakako vidjeti s njima ako fizijatar bude imao nekakva oprecna misljenja. Posto su kod nas neki za, neki protiv. U svakom slucaju, ima vremena za steznik ne zuri mi se.

Lussi - super su stvarcice, a za tetre bi svakako preporucila Kretex trgovinu, uzela sam njihove 10kom bijelih i 10kom sarenih, kvaliteta je super 👍 ove iz Pepca i Kika koliko god da su jeftine meni ako pod prstima nisu ugodne nema sanse da cu ih uzet. Pa si pogledajte imaju i web shop.

Porod - carski/vaginalni, nemam iskustva jos ni s jednim, ali oduvijek sam pobornik vaginalnog. Carski mi nikada nije bio nesto privlacan, vjerovatno jer hvala Bogu nisam nikada imala nikakve operacije niti nista slicno, pa me samim time bilo kakva vrsta rezanja odbija. Ja cu vaginalno, a na carski samo u slucaju da nema drugog izbora. 

Nea 💗

Ines
    23. Siječanj 2021. 23:21

Kolostrum - meni nije nista jos pocelo curiti, a nema ni nekakvih naznaka da bi moglo. Bradavice mi jesu vece i sto netko kaze "raspuknute" al ne da boli ili da me svrbe, zatezu, ma nista, kao ni same dojke, osim sto su prosarane zilama. Za sad stvarno sise su mi najmanje bolna tocka. I ne mazem ih nicime, gin je rekla da bolje i ne dirati ako nema nikakvih neugodnosti, priroda uvijek najbolje odradi svoje.
    Cure koje su jucer bile na cestitke na urednim pregledima i cestitke Kontesa tebi ako se ne varam na dvije curice 💗💗 
    Baby boy - dobro nam dosla 🥰

I da netko je bio pisao za nabavku svega u kuci za prvih par tj, bas zbog toga sam i isla danas u DM da si pokupujem rezervnu kozmetiku za sebe da muz s tim nema posla. Ovako nabavku hrane i ostalih potrepstina necemo jer svakako ce muz ici po gradu kad bude rijesavao papire za prijavu curke, pa se on sam ponudio da ce on ici u nabavku kao i do sada sto smo isli skupa jednom tjedno, hvala Bogu pa je onaj tip muza koji za sto sve uzimamo i nije mu to nikakav bed. Sto se kuhanja tice, tu je sveki, ona i ovako i onako kuha tako da, sta mi kupimo to se kuha 🤷‍♀️ ja rasterecena sto se toga tice. Muza sam rasteretila eto sto se tice mojih stvari da ne mora jos i o tome razmisljat i to je manje vise to. Caj za doilje, extra uloske, kao i mrezaste gacice imam sve kuci jos odavno spremno tako da on ce imat samo dodatne stvari kupit kao sto su izdajalica ako bude trebala i sl. 

Nea 💗

Ines
    23. Siječanj 2021. 23:33

I daa mi smo jucer zaokruzili punih 36tj 🤗🙈🥰 koliko sam sretna sto smo jos uvijek 2u1, toliko me trta ponedjeljka i prvog pregleda u bolnici 🤔 ne bih htjela da me zadrze, sto nije iskljuceno, doduse ne znamo nista dok ne obavimo pregled. Svakako nosim torbe u autu za svaki slucaj, ali drzimo cvrsto 🤞 da me nece ostavit jer iskreno nije da mi se tamo lezi bezveze, ako je sve okej naravno, a nadajmo se da je 🙏🥰

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.