bebolinka dobrodošla
Kako to da si tako kasno saznala za trudnoću?
Meni bude muka, ali ostalo sve super..nikada nisam radila prenatalni test, ali vidim da sve više cura to rade..
Ja mislim da neću raditi, ali možda promjenim mišljenje..
Hvala tiii
Pa u 5 mj sam imala neke jake upale i dobila sam neki antibiotik, ( zadnja menstruacija 20.5) i sad kad sam trebala dobiti u 6 mj ona je kasnila ali ja sam mislila da kasni zbog antibiotika jer sam nešto bila slabog imuniteta i te gluposti, i nisam radila na bebi nisam ni sumnjala da je možda pobjeglo jer smo imali možda jednom odnos zbog toga sto nismo smjeli imati dok terapiju tu ne odradim. I ja 11.7 bzvz odem napraviti test i on iste sekunde pokazao trudnocuuu prvo sok ali sam jako sretnaaa
Tako da sam se bila odmah naručila privatno na uzv i bilo je 8 tjedana i bebi je kucalo srceee bas je bilo lijepoo
Rekla mi je da imam krvi neke još u maternici i pijem Duphaston 3x1, nisam imala nikakav iscjedak tako da valjda je sve okej
Trbuh rasteee 😬 grudi napete i rastu i bas su mi tvrde, mučnine lagano prestaju ali 7,8,9,10 tjedan mučnine 0-24, srećom samo 5 puta povraćala 😀
I recite mi kako vam ide kilaža?
Ja već 3,5 kg dobila nadam se da neću biti slončina
bebolinka ma samo kada je s bebicom sve ok. Mi ostale koje radimo na bebi nemožemo dočekati napraviti test
Kao neki normalan prirast u trudnoći je:
1.tromjesečje: 1-2 kg
2.tromjesečje: 5-7 kg
3.tromjesečje: cca 4 kg
Ukupna dobivena težina, između 12 i 16 kilograma, sastoji se od sljedećeg:
Dijete od 2500 do 4200 grama
Posteljica oko 700 grama
Plodova voda oko 900 grama
Povećanje dojki od 450 do 1350 grama
Povećanje maternice oko 900 grama
Zalihe masti i povećanje mišićne mase od 1800 do 3800 grama
Povećan volumen tekućine od 900 do 1350 grama
Povećan volumen krvi od 1350 do 1800 grama
bebolinkama samo kada je s bebicom sve ok. Mi ostale koje radimo na bebi nemožemo dočekati napraviti test
Kao neki normalan prirast u trudnoći je:
1.tromjesečje: 1-2 kg
2.tromjesečje: 5-7 kg
3.tromjesečje: cca 4 kg
Ukupna dobivena težina, između12 i16 kilograma,sastoji se od sljedećeg:
Dijeteod2500 do 4200 grama
Posteljicaoko700 grama
Plodova vodaoko900 grama
Povećanje dojkiod450 do 1350 grama
Povećanje materniceoko900 grama
Zalihe masti i povećanje mišićne maseod1800 do 3800 grama
Povećan volumen tekućineod900 do 1350 grama
Povećan volumen krviod1350 do 1800 grama
Vjerujemmm😁😁😁
Eto ja već prešla za kilu i po hahaha moram početi malo zdravije jesti i kretati se, posto sam do sada bila mrtva nisam nigdje mrdala
Danas mi je infektologija rekla da jednostavno nema medicinskog lijeka za gliste u trudnica da je za plod jako opasno i da cu se morati snalaziti s prirodnim lijekovima tipa češnjak , buča trpam se Non stop ma nalaz nisam ni vadila jer sam prije 2 god također pokupila od curice ona iz vrtica donjelA i jasno mi je a ne zelim vise ici po bolnicama muka mi je imam osjecaj da tamo svasta mogu skupiti , ja sam se naručila slj tjedan za Nifty test tada cu biti 10 + u prethodne 3 trudnoće ga nisam radila ali sada vec spadam u rizičnu skupinu tj 37 godina tako da zelim biti mirna sestra ga je radila u pon evo jutros zvali nije jos gotov nalaz...
Hej žene, bembolino je porastao, hematom nije. Nije se ni smanjio ali samo nek ne raste a i bitnije je da bebo raste.
Ja sam danas nakon razgovora sa doktoricom odlučila da neću raditi nikakve testove. Prelijena sam tipkati što smo sve komentirale ali zaključak je takav 😅 vjerujem da će sve biti dobro ☺️ iduća kontrola za 3 tjedna, mini anomaly scan 😁 jedva čekam...
MareiKate sretno na pregledu danasOstale cure kada ste ostale trudne nakon spontanog jeste zvale ginekologicu da vam prepise Duphaston ili čekale pregled da vidite dal vam treba ili kako?
Dobila odmah utrogestan bila pri prvom javljanju i narucivanju za pregled.
Na novom kontinentu, ista stvar, dobila progesteron (iako mi je bio dobar) odmah
👦2012💙
MareiKate sretno na pregledu danasOstale cure kada ste ostale trudne nakon spontanog jeste zvale ginekologicu da vam prepise Duphaston ili čekale pregled da vidite dal vam treba ili kako?
Ja sam zvala dokt, ali je rekao da cemo pricekati pregled. Nakon pregleda to vise nismo ni spominjali.
Ja sam obavila pregled na hitnoj. Uzeo me i pregledao na brzinu jer im nije jasno zasto me moj dokt salje na hitnu 😏 ugl, vidjela sam da srceko kuca, nije upalio da cujem uz objasnjenje da bolje ne jer je stetnije za tako malo bebu. Ja tako sretna nisam navaljivala, iako bilo je slucajeva da je srce sporije kucalo i odmah se znalo da nije ok, a ja ovako ne znam jel bas sve ok. Zivjet cu u uvjerenju da je sve ok ☺️ rekao je da uzmem novalac uz folacin i to je to, mogu na more, mogu sve normalno raditi ☺️
Hej žene, bembolino je porastao, hematom nije. Nije se ni smanjio ali samo nek ne raste a i bitnije je da bebo raste.
Ja sam danas nakon razgovora sa doktoricom odlučila da neću raditi nikakve testove. Prelijena sam tipkati što smo sve komentirale ali zaključak je takav 😅 vjerujem da će sve biti dobro ☺️ iduća kontrola za 3 tjedna, mini anomaly scan 😁 jedva čekam…
Hejj, jel taj hematom ustvari krv u maternici? Jer meni je rekla da imam malo krvi u maternici pa neznam dali je to to o čemu ste pisale po forumu
Sortiraj odgovore
Najstariji