Jutro!
Jedno pitanjce za vas koje ste imale vec iskustva sa doznakama, jel se predaju do 5.u mjesecu uključujući i taj 5. ili ne? Trudnički mozak me ubija i sve zivo zaboravljam pa tako ovaj mjesec i doznake. U ovih 6 mjeseci mi se to ni jednom nije dogodilo,ali eto sad je moralo. 🙄😫
Nina mislim da možeš i danas predati doznake.
Mozes ih uvjek predati, jedino sta ako zakasnis ne dobijes isplatu u tom mjesecu, nego onda iduci dobijes dvije
Da, ali ako ih danas, 5. preda mislim da će joj ovaj mjesec biti uplaćeno. 😊
Ja svaki put kod doktorice gledam plakat za tečaj, ali nisam se još odlučila zvati i prijaviti se. Nekako računam da imam još puno vremena do 5.mjeseca. 😂😂
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Kathryn, čestitke na dječačiću!
Nama patronažna dolazi nakon poroda. Još je se iz rodilišta nazove i obavijesti.
Uglavnom pokaže kako premotati, okupati, pogleda bebicu i ukaže na što bi trebalo obratiti pozornost.
Ja sam nakon prve trudnoće u kojoj sam (na žalost) imala epiziotomiju popucala nakon par dana što smo došli doma, tako da mi je ona pogledala šavove.
Uglavnom, ako nemaš stariju sestru/mamu/prijateljicu da ti pokaže kako s bebom, patronažna ti je zlata vrijedna.
Napisala sam si popis pitanja (starija sestra me je savjedovala) jer kad je zena dosla u kuću bila sam sva zbunjena.
Nama je danas 27 punih tjedana. 😍 Idemo na pregled popodne. Ne znam zašto mi ne prikazuje sliku u potpisu. Stavila sam onaj kod za forume. 😐 Prijavila sam se za radionicu disanja na porodu sljedeći mjesec jer sam čula da je korisno... A za tečaj ću vidjeti kada i gdje ići. O patronažnoj još ne znam ništa. 🤔 Kako ste vi? Žene koje ste već rodile, kad ste nakon poroda počele voziti? Ako vozite. 😊
Kathryn, čestitke na dječačiću!
Nama patronažna dolazi nakon poroda. Još je se iz rodilišta nazove i obavijesti.
Uglavnom pokaže kako premotati, okupati, pogleda bebicu i ukaže na što bi trebalo obratiti pozornost.
Ja sam nakon prve trudnoće u kojoj sam (na žalost) imala epiziotomiju popucala nakon par dana što smo došli doma, tako da mi je ona pogledala šavove.
Uglavnom, ako nemaš stariju sestru/mamu/prijateljicu da ti pokaže kako s bebom, patronažna ti je zlata vrijedna.
Napisala sam si popis pitanja (starija sestra me je savjedovala) jer kad je zena dosla u kuću bila sam sva zbunjena.
Meni moja nis nije pomogla, pogledala je bebu, previla pupak. Drugi put sam ju zvala kad je otpao pupak da dodje pogledat i da mi pomogne okupat dijete. Pogledala je pupak, al mi je rekla da ga probam okupat sama, pa da ju zovem ak ne bu islo. Reko ok, onda mi vise ne trebate. Ovaj put cu trazit drugu sestru.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Proudy, to je stvarno bilo bezobrazno od nje!
Ona ti mora to pokazati, zato je i došla!
Baby, i ti 4.?
Što imaš doma, koliko cura, koliko dječaka?
Velim ti da sam ju odmah spicila, ovaj put cu izricito traziti da mi ne salju tu sestru.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Imam 2 cure i jednog dečka, ove godine pune 17, 16 i 14. Tako da mi je ova trudnoća ko prva.
Non stop imam neka pitanja i nekaj guglam. Sve me dosta zateže. Valjda je to normalno, a možda je i od sjedenja...
HAHAHAHAAHAHAHAHA Panda bi se ljubila sa patronažnom hahahaha Vidim super si danas
Dobar dan cure, evo i mene, pojela gablec pa se primila čitanja.
Panda mi smo danas u firmi svi neraspoloženi, i nitko nikog ne dira, svi su se zatvorili u svoje sobe, nema smiješka i tako mi paše jer ko da vikend nisam ni imala. Baš me onaj rigić i u petak izbacio iz takta, pa me subotu i nedjelju mala pičila u neki organ, imala sam osjećaj da imam upalu, nisam spavala. Danas je bolje, drži se zasad sredine, pa mi se smiruje ovo što me nagnječila na desno. Za glavobolju, znam da ne voliš al pojedi nešto slatko, može i voće, možda banana. Ako te ubija popij tabletu, al ja sam i prije trudnoće protiv tableta, sad osobito.
Proudy izgleda da je tebe neka virozica. Možda da se držiš čaja i dvopeka dva dana. Nadam se da će te brzo proći.
Yra ja imam od prije mjesec dana problem sa začepljenim nosom/disanjem, i najbolje mi odgovara povišen jastuk tj spavam na dva jastuka. Svako jutro napušem maramicu krvavih šmrklji ali kažu da je to normalno.
Kathryn lijepa buša. mislim da si ju i prvi put stavila ovdje???
Student brzo ćeš se ti naviknuti na slobodnu atmosferu ne brini Ja bi sve dala da imam jedan tjedan slobodno da kuću sredim kako treba, nakupilo se veša muž nešto štrajka sa peglanjem
Za potpis tebi i LilyVanily, nakon svih koraka odaberete pod Forums onaj zadnji kod (znači isto imaju 4 prozora sa kodovima) i taj kod se zove PseudoHTML, BBCode i bla bla nešto. Lily sretno na pregledu!!!
Zrinchy ja sam bila užasno gladna u Italiji i osjetljiva, mislila sam da je PMS, nisam se nadala već trudnoći a kad ono surprise! Italija divna, svašta za vidjet i probat gdjegod odeš, kućna vina sva dobra! Što se tiče ljetovanja ove godine rekli smo ići u 9.mj. sigurno, najvjerojatnije Lošinj, to je naš otok <3 Predivne Šetnjice pod borovinom skroz uz more, mislim da je idealna destinacija za doći sa bebom. Naravno, da bog da pa da sve bude u redu i svi budemo zdravi!
Hoću poslati komentar i kaže mi klokanica da je predugačak evo i ostatka:
Sarita javi se od doktorice, nadam se da nije otišlo dalje!
Ja jučer jedino šta sam sretna da sam uspjela nokte nalakirati, pitam muža kako mu se sviđa a on kaže da mu miriše ko da smo lakirali parket sa dva sloja laka. Rekla sam mu neka se navikne da će i on imati nalakirane kad mala poraste i mi krenemo u lakiranje
Šta se patronažne tiče ja nemam pojma kako to ovdje funkcionira kod nas. To dolazi iz bolnice gdje si rodila, iz dz gdje se vodiš ili iz dz po prebivalištu??? Svakako bi da dođe kad bude vrijeme.
Sortiraj odgovore
Najstariji