Ivancice, hematom ako sam dobro pohvatala? A kak to da te nije poslala na bolovanje? Mislim ajd dijete, njega ne mozes izbjec, al bar taj dio s poslom da si olaksas? Ili ti nisi htjela?
Da hematom :( Pa u biti je rekla da mogu raditi ako zelim jer ne radim fizicki posao neki. Ajmo rec meni je na izbor.. A nisam ni sama pametna sta da radim. Tek sam se u 8 mjesecu vratila sa porodiljnog i u HZZO su mi rekli da bi prvih 6 mj porodiljnog imala punu placu da moram raditi minimalno 6 mjeseci…
Ma joj ni sama ne znam, uz taj hematom jos i poviseni secer.. uzas..
3mj. ti treba zovi ponovo! Kad potvrdis da ti treba 3 mj. onda mozes kalkulirat da sad 1mj budes na komplikacijama pa se vratiš 2 mj na posao kad prođe hematom. Ali znam da ni mene to nebi zaustavilo da radim. Radim doma jednako kao na poslu..
Mene su tvoji nalazi i pregled toliko rastuzili pa se i bise brinem za sebe. Sve se to da ...i taj šećer i hematom...nije to nista strašno ali ubiju svu sreću u trudnoći i ostaje samo briga.
Da hematom :( Pa u biti je rekla da mogu raditi ako zelim jer ne radim fizicki posao neki. Ajmo rec meni je na izbor.. A nisam ni sama pametna sta da radim. Tek sam se u 8 mjesecu vratila sa porodiljnog i u HZZO su mi rekli da bi prvih 6 mj porodiljnog imala punu placu da moram raditi minimalno 6 mjeseci…
Ma joj ni sama ne znam, uz taj hematom jos i poviseni secer.. uzas..
Draga Ivancica, ne trebas raditi 6 mjeseci, nego moras imati barem dvije isplacene place izmedju roditeljskog i pocetka komplikacija, jer ti se naknada place za vrijeme roditeljskog ne racuna u prosjek isplata u zadnjih 6 mj. Ali se racuna GO i bolovanje na teret poslodavca. Znaci, trebala bi raditi 3 mjeseca nakon roditeljskog prije otvaranja komplikacija da ne bi pala na najnizu osnovicu.
Potrošila sam cijeli godisnji kroz 8 mj, što onda u biti znaci da bi trebala radit jos dva mjeseca (9 i 10). Ali ako sad odem na komplikacije pa se vratim radit mislim da mi je onda prosjek zeznut, tako da sigurno moram jos dva mjeseca radit. Naravno najbitnija mi je beba, ali gledam valjda bi mi ginekologica rekla da ne mogu radit.. Joj van sebe sam, uopce ne mogu o nicem drugom razmisljat.
Ako sad odes na komplikacije, naknada ce ti biti cca 2400kn. Ako se to dogodi, bilo bi dobro da se vratis na posao bar 3 mj prije rodiljnog, kako bi ti bar za rodiljni bila puna naknada ili, ako se hematom uskoro povuce, pa da se vratis jos 2 mjeseca na posao... . Masu je tu kalkulacija, al ja se isto ne bih igrala, mene je moj ginekolog strpao na komplikacije cim sam prokrvarila, makar nije nasao hematom... Al pretpostavljam da sam mozda imala neki, jer sam prosli tjedan imala dosta jak izljev krvi, od onda stalno smedji iscjedak... 🙁
Da prosjek ce ti bit malo cudan jer ti 9mj nece bit puna placa a to ce ti uracunat. A za 100% place na bolovanju za malu ti isto treba tih 3mj jer ti je niza placa. Vidi gdje ce ti bit lakse. Ja bi poludila doma s tim mislima i fizicki mi je teze bit doma s malom. Hematom manji od 2 cm se smatraju malenim i sigurno polozajem ne ugrozava trudnocu. Dala bi ti strogo mirovanje da je suprotno.
Ako sad odes na komplikacije, naknada ce ti biti cca 2400kn. Ako se to dogodi, bilo bi dobro da se vratis na posao bar 3 mj prije rodiljnog, kako bi ti bar za rodiljni bila puna naknada ili, ako se hematom uskoro povuce, pa da se vratis jos 2 mjeseca na posao… . Masu je tu kalkulacija, al ja se isto ne bih igrala, mene je moj ginekolog strpao na komplikacije cim sam prokrvarila, makar nije nasao hematom… Al pretpostavljam da sam mozda imala neki, jer sam prosli tjedan imala dosta jak izljev krvi, od onda stalno smedji iscjedak… 🙁
Ma mora imat tri platne liste unutar 6mj. od zadnje platne liste. Dakle za izračun prosjeka traže 6 platnih...ako ih imaš ih moraš dat...tako da zaposlenik u dogovoru s gazdom ne moze lazno dignut prosjek place. Ali ti trebaju 3 platne čiji prosjek je 5% visi od osnovice ...njihovih 2400kn da ti moraju po zakonu povisit prosjek place.
Pročitala skoro cijeli zakon o zdravstvenom osiguranju.
Ako sad odes na komplikacije, naknada ce ti biti cca 2400kn. Ako se to dogodi, bilo bi dobro da se vratis na posao bar 3 mj prije rodiljnog, kako bi ti bar za rodiljni bila puna naknada ili, ako se hematom uskoro povuce, pa da se vratis jos 2 mjeseca na posao… . Masu je tu kalkulacija, al ja se isto ne bih igrala, mene je moj ginekolog strpao na komplikacije cim sam prokrvarila, makar nije nasao hematom… Al pretpostavljam da sam mozda imala neki, jer sam prosli tjedan imala dosta jak izljev krvi, od onda stalno smedji iscjedak… 🙁
Ma mora imat tri platne liste unutar 6mj. od zadnje platne liste. Dakle za izračun prosjeka traže 6 platnih…ako ih imaš ih moraš dat…tako da zaposlenik u dogovoru s gazdom ne moze lazno dignut prosjek place. Ali ti trebaju 3 platne čiji prosjek je 5% visi od osnovice …njihovih 2400kn da ti moraju po zakonu povisit prosjek place.
Pročitala skoro cijeli zakon o zdravstvenom osiguranju.
Ček idem provjerit samo da ne piše tri uzastopne...
Neprekidno 3 mj... sorry. Dakle ako sad odes na komilacije moras nakon 3mj neprekidno radit :(
Jednog dana muž i žena odlučili da nikome ne otvaraju vrata.
Ujutro ih je probudilo zvono na vratima.
Pogledali su kroz špijunku - roditelji muža.
- Nećemo otvarati vrata - dogovore se oni.
Roditelji su otišli.
Poslije nekog vremena opet zazvonilo zvono na vratima.
Pogledaju oni - roditelji žene.
Dogovore se oni da opet ne otvaraju vrata, ali se žena rasplakala.
Mužu je bilo žao i oni ipak otvore vrata….
Vrijeme je prolazilo…
Imali su četiri sina i potom su dobili peto dijete - djevojčicu.
Suprug je napravio veliku proslavu za rođenje svoje princeze.
Prijatelji su ga pitali:
- "Zašto se toliko veseliš ? Nisi se toliko veselio kada si dobio sinove."
On se nasmijao i odgovorio:
" Rođena je ONA koja će mi uvijek otvoriti vrata…"
Sortiraj odgovore
Najstariji