Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yra
    26. Siječanj 2018. 10:29

Panda, jel to ona štrudla u koju se na tijesto (listove) za štrudlu izlije smjesa za biskvit, pa na to nadjev?
    Ima tu kod nas jedna pekarnica koja to tako radi...preeeeefino! Ali im po izgledu nisu ni blizu tvojoj! sigurna sam da niti po okusu!

panda102
    26. Siječanj 2018. 10:38

Nego evo mene evo ludila....
    Uh dobro se osjecam :) Hvala Bogu ... :D
    Strudla je dizano tijesto, imam onaj Bosch mikser i stvarno je ogromna razlika kad u njemu tijesto zamjesim i na ruke.

ODOKATIVNI RECEPT 

250ml mlijeka
    1 kvasac
    3 jaja ( 2 zumanjka i 1 citavo jaje)
    150g maslaca
    1 velika zlica secera
    brasna oko 600 grama

Znaci u tu posudu od miksera stavim toplo mlijeko, dodam kvasac i zlicu secera. Sacekam 5 min da nadodje kvasac pa dodam jos 150g istopljenog ohladjenog maslaca-eventualno mlakog da ne bude vreo zbog kvasca. Dodam 2 zumanjka i jedno citavo jaje, malo promjesam i ukljucim mikser. Dodajem brasno, oko 500 g dodam postepeno da sve fino se umjesi. I onda procjenim koliko treba jos, oko 100 grama vecinom. Istresem na radnu plocu i rukama jos malo u kuglicu oblikujem, cisto da ga osjetim pod rukom, tijesto se ne smije lijepiti za ruke, ali je masno zbog maslaca. I onda ostavim oko 2-3 sata. Nakon stajanja razdjelim na dvije kuglice i malo promjesim, razvaljam pravougaonik :P i namazem obilno dzemom od sljiva a drugu sam pekmezom od sipka i borovnica. Zamotam i stavim u tepsiju duboku prekrivenu papirom za pecenje.
    Premazem jajetom i pustim jos nekih 15 min dok se rerna ne ugrije.
    Pecem prvo 10 min na 220 onda pokrijem alu folijom i pecem jos 25 min na 180. Otkrijem i vidim ako treba jos 5 min otkriveno da fino se zapece. Ostavim da se ohladi ( ako je muz blizu nemoguce, moras odmah rezat) i onda izrezes i stavis secera u prahu po vrhu.

Ova je bas fina jer je ista 5 dana i tijesto je razabrano nije suho, neko voli i one suhe strudle a mi volimo vakvu, bas prozracnu, mislim da je do mlijeka i maslaca.

Sarita_00
    26. Siječanj 2018. 10:43

Mono, bolovanje sam otvorila jucer. A bila sam nedavno na bolovanju iz drugih razloga i u obje skole su me trazili doznake, jer svaka radi obracun za sebe. A po doznake cu u ponedjeljak. Do tada cu valda uspjeti dobiti i endokrinologiju da vidim da li da dolazim na kontrolu ili ne. 
    Sto se tice hrane... Meni se jede sladoled. I onda ga uzmem, pojedem 3 zlice i to je to 😂 Vec 2 dana razmisljam o krofnama, tako da cu danas praviti njih. Svaki cas sam u kuhinji i nesto kuham, pecem... Muz se vec ljuti na mene i kaze da ce se udebljati vise nego ja 😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

panda102
    26. Siječanj 2018. 10:46

Honey cestitke na 21. evo nazdravljam ti Radenskom :)
    Yra evo recepta, ali nemojte praviti bicete debele hahhahaha 
    Gdje je Sarita :)
    Palcica ja nikad nisam macaronse nikad nisam jela... :( a bila sam i u Francuskoj ali eto meni nije nekako zapalo oko da kupim... 

Frajla
    26. Siječanj 2018. 10:52

Srećom pa me ne privlači slatko baš. Jedino mi se nekad jede nutelle.
    Ovak od hrane nema trenutno nešto posebno da mi se jede, jedno vrijeme sam skoro svako večer radila krem juhu od rajčice, ali i to me prošlo. Navecer mi se često jede nešto hrskavo, ali ti mi je znalo biti i prije t.  

Palčica0306
    26. Siječanj 2018. 10:52

Honey

Oho Palčice, a ti??? Kad vidim gdje ti je curica na tickeru smrznem se Ja tebe često spomenem, i to ovako: ima jedna divna žena koja je u 17tt skontala da je trudna!Nikad neću zaboravit tvoj ulet tu na temu Šok! Al onaj predivan <3
    Yra je slikamo se na puni tt, zasada se držimo toga samo Proudy, Panda i ja redovito. Mene nešto kamera na telefonu zeza. Probala se jutros al skroz je mutno Morat ću poslije sa ovom prednjom nekako uslikat. Izgleda da sam zeznula leću, pao mi je neki dan onako pošteno, muž će biti sretan
    Aj kombinacije jela Meni se ništa posebno ne jede, nisam primjetila.

Dada draga moja Honey,kad se samo sjetim 17tt kako nas je usrečilo nakon dugo godina čekanja pokušaja,...i evo nas brojimo dane do dana kad ću ugledat svoje sve najjj na svijetu🤗💕😍

panda102
    26. Siječanj 2018. 10:56

Frajla i ja isto za slatko, ali za cips i onaj sticks iz Lidla...... ako ima u kuci moje je i ne mogu bit mirna dok ne pojedem :(

Frajla
    26. Siječanj 2018. 11:00

Mi smo se u uredu jedno vrijeme navukli na neke lisnate  štapiće iz konzuma, užas jedan, imaju valjda milijun kalorija, a ne mozes prestati jesti

panda102
    26. Siječanj 2018. 11:14

Frajla

Mi smo se u uredu jedno vrijeme navukli na neke lisnate štapiće iz konzuma, užas jedan, imaju valjda milijun kalorija, a ne mozes prestati jesti

Mislim da ima i lidl te... jos imaju s onim zacinskim bilje... ne spominji.... :(

yra
    26. Siječanj 2018. 11:24

Moram spomenuti i kokice...ubila bih se u njima. Još da mi je i čaša pive...uf...
    Palčice, ajde mi ispričaj da budem u toku, zvuči zanimljivo. 
    Panda, oštro brašno?
    Puno ti hvala na receptu! Možda se odvažim...ma, ne za sebe, za klince i mm.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.