Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    02. Rujan 2017. 20:48

Dalmatinka

mono1111

Cure,
    Znate mene vec, u strahu i paranoicna…
    Naime, briseve sam radila.prije postupka, znaci u 6 mjesecu, i sve je bilo ok. I papu ali mi je dosao neki ASCUS, ali to je sigurno radi histero….
    Ugl.ja bi to htjela ponoviti, briseve mislim, za svaki slucaj da slucajno nemam nekakvu bakteriju i pitala sam moju u Petrovoj i rekla je da nema potrebe, da stvarno sumnja da imam neku bakteriju koja bi izazvala spontani….:/
    Mislim bila sam na moru, i to sto sam se okupala valjda 4 puta (ili tri, ne sjecam se ) po onak jednu minutu…pa se bojim da nisam nesto pokupila, tj.sumnjam stvarno ali da bi ja bila mirnija.
    Jos mi je moja dokt.rekla da bolje ne prckati jos po mom cerviksu, radi kiretaza silnihi svega….
    Ugl.moje pitanje je ako znate da li mogu priv.izvaditi samo recimo tri brisa, ureoplazma, mikoplazma i anaerobe? Klamidiju nemam sigurno…koliko to kosta cca??
    I kada bi se preporucalo raditi cervikalne briseve? Iza 12 tt??
    Kad ste ih vi radili?

Evo ja upadan ka padobranac al eto iman potribu rec. Ja san danas usla u 6 mj trudnoce. Zivin na moru i kupan se svaki dan i to od pocetka 6 mj. Sve je uredu :) nisam se cak ni preoblacila u suhi kupaci…
    Ja san briseve radila tu negdi oko 12 tt..nije preporucivo prije. I nisan nista platila. U trudnoci je sve besplatno. Meni ih je napravia privatni gin, a ja san briseve odnila na higijenski i dosla po nalaze.
    Mozda da napravis urinokulturu? Ja je cesto radin jer san imala eserihiju na pocetku pa me strah da se ne vrati… inace u urinu zna bit svakakavih baja koje izazivaju spontani ili prijevremeni porod…

Tnx !
    Radila sam obican urin, imam leuko povisene, i rekao je gin.i dokt.opce prakse da je to uredan nalaz.
    Napraviti cu svakako na svoju ruku UK, jer mi uputnicu nece dati.
    Imala si uputnicu za briseve koje si nosila onda??
    Moj socijalni mi sigurno nece dati uputnicu za njih, jer sam ih radila priir valjda dva mjeseca, malo vise...
    Ali pitati cu ja svoju jos jednom, tj.spomenuti cu joj.
    Hvalaaa

mono1111
    02. Rujan 2017. 20:50

ikyri

Ma ASCUS ne znači ništa. Nije od mora sigurno, more sadržava visoku koncentraciju soli što sprječava razvoj bakterija. Vjeruj svojoj ginegologici.

Ma znam....mislim nikad ni nisam imala nikakvu bakteriju, a radila sam briseve u zadnjih 3 godine valjda 4 puta cca, ali opet me strah...znas, nista ne zelim prepustiti slucaju.
    Tnx

ikyri
    02. Rujan 2017. 21:05

Pokušaj kod dr.obiteljske dobit urinokulturu. Reci da te malo pecka i da ti je gin.koji vodi trudnocu na go.

02. Rujan 2017. 21:09

mono1111

Dalmatinka

mono1111

Cure,
    Znate mene vec, u strahu i paranoicna…
    Naime, briseve sam radila.prije postupka, znaci u 6 mjesecu, i sve je bilo ok. I papu ali mi je dosao neki ASCUS, ali to je sigurno radi histero….
    Ugl.ja bi to htjela ponoviti, briseve mislim, za svaki slucaj da slucajno nemam nekakvu bakteriju i pitala sam moju u Petrovoj i rekla je da nema potrebe, da stvarno sumnja da imam neku bakteriju koja bi izazvala spontani….:/
    Mislim bila sam na moru, i to sto sam se okupala valjda 4 puta (ili tri, ne sjecam se ) po onak jednu minutu…pa se bojim da nisam nesto pokupila, tj.sumnjam stvarno ali da bi ja bila mirnija.
    Jos mi je moja dokt.rekla da bolje ne prckati jos po mom cerviksu, radi kiretaza silnihi svega….
    Ugl.moje pitanje je ako znate da li mogu priv.izvaditi samo recimo tri brisa, ureoplazma, mikoplazma i anaerobe? Klamidiju nemam sigurno…koliko to kosta cca??
    I kada bi se preporucalo raditi cervikalne briseve? Iza 12 tt??
    Kad ste ih vi radili?

Evo ja upadan ka padobranac al eto iman potribu rec. Ja san danas usla u 6 mj trudnoce. Zivin na moru i kupan se svaki dan i to od pocetka 6 mj. Sve je uredu :) nisam se cak ni preoblacila u suhi kupaci…
    Ja san briseve radila tu negdi oko 12 tt..nije preporucivo prije. I nisan nista platila. U trudnoci je sve besplatno. Meni ih je napravia privatni gin, a ja san briseve odnila na higijenski i dosla po nalaze.
    Mozda da napravis urinokulturu? Ja je cesto radin jer san imala eserihiju na pocetku pa me strah da se ne vrati… inace u urinu zna bit svakakavih baja koje izazivaju spontani ili prijevremeni porod…

Tnx !
    Radila sam obican urin, imam leuko povisene, i rekao je gin.i dokt.opce prakse da je to uredan nalaz.
    Napraviti cu svakako na svoju ruku UK, jer mi uputnicu nece dati.
    Imala si uputnicu za briseve koje si nosila onda??
    Moj socijalni mi sigurno nece dati uputnicu za njih, jer sam ih radila priir valjda dva mjeseca, malo vise…
    Ali pitati cu ja svoju jos jednom, tj.spomenuti cu joj.
    Hvalaaa

To ti je normano jer su leukociti u trudnoci poviseni. Ja uzmem uputnicu u dokt opce prakse za UK. A uputnicu za briseve san uzela u soc ginekologice i moj privatni gin kod kojeg vodin trudnocu mi je reka da mu donesen da mi napravi. Mislin da se ne bi tu tribala toliko brinit oko tih briseva ako je bilo sve uredu prije dva mj. Radije napravi UK

mono1111
    02. Rujan 2017. 22:03

Cure,
    Nece mi dokt.opce prakse dati uputnicu za UK jer sam joj tom namjerom i dosla pa je rekla da nema potrebe :/ hahha
    A u istom Domu zdravlja mi je i dokt.opce prakse i socijalni gin., a vec ona zna kod koga sam, tj.kod kojeg sam socijalnog ::), 
    Ma platiti cu UK privatno negdje. Tnx cure

mono1111
    02. Rujan 2017. 22:03

Mislim necu jos, ali kroz koji tjedan cu privatno na uk.

02. Rujan 2017. 22:23

mono1111

Cure,
    Nece mi dokt.opce prakse dati uputnicu za UK jer sam joj tom namjerom i dosla pa je rekla da nema potrebe :/ hahha
    A u istom Domu zdravlja mi je i dokt.opce prakse i socijalni gin., a vec ona zna kod koga sam, tj.kod kojeg sam socijalnog ::),
    Ma platiti cu UK privatno negdje. Tnx cure

Ma ja bi ih prijavila...trudna si i imas pravo dobit uputnicu za sve pretrage vezane za trudnicu i amen

ikyri
    03. Rujan 2017. 08:47

Ivancica09

Ja bas sutra idem oftamologu jer me oci bole cesto i svjetlost jaka me smeta ali i inace imam dioptriju pa sad ne znam jel to ima veze sa trudnocom..

Nikako da pitam. Što je bilo? Što ti je rekao?

• Ivancica09
    03. Rujan 2017. 09:02

ikyri

Ivancica09

Ja bas sutra idem oftamologu jer me oci bole cesto i svjetlost jaka me smeta ali i inace imam dioptriju pa sad ne znam jel to ima veze sa trudnocom..

Nikako da pitam. Što je bilo? Što ti je rekao?

Hej hvala ti što midlis :) ma nista , rekao je da mi je dioptrija malo visa nego prije ali nista strasno, to sto me smeta svjetlo i bole oči nema veze sa trudnocom nego astigmatizmom koji imam. I rekao je da mi se od ociju ne vrti u glavi. Mjerio mi je i očni tlak i sve ok..
    A dobro bar da i to eliminiram za neke tegobe koje imam. 
    Ja sam u srijedu 10tt i imam narucen uzv kod ginekologice, bas se veselim!!

ikyri
    03. Rujan 2017. 09:20

Ma ja sad baš čitam da astigmatizam može nastati i pogoršati se u trudnoći. Jer me te dvoslike progone. Ma sve sam pregledala sad cu se još 6mj strpit. Joj blago tebi. Ja sam bila na pregledu sa 6+5 i sad cu ić na pregled sa 12+4 više sam luda. Odbrojavam još 9 dana.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.