Ivancice, jel ti tesko uz malenu? Uvijek sam se divila mamama s koje imaju malu djecu i trudne su. Ja sam totalno krepana, samo bi spavala, vucem se ko slina od kreveta do kuhinje, gladna sam i povracam u isto vrijeme. Ne radim, odmah cu otvoriti bolovanje jer radim u vrticu a ovakva sam ni za sto… Sto se tice spola, meni je otkrio dr. Vlastelic u Rijeci u 12.tjednu. Sad ne znam bi li uopce pitala, nek bude iznenadjenje.
Pa sigurno je teze uz malo dijete ali imam srecu recimo da ju baka cuva pa je lakse. Ali ona bi kad ja dodjem doma se sa mnom samo igrala a ja bi samo lezala i spavala :)
Po nalazu to je CIN 1 koji neće utjecati na trudnoću. Znaju se javiti u trudnoći jer imunitet se poremeti. 90% svih nas imamo HPV infekciju i zna bit tiha jako dugo. To ti je skoro isti virus koji uzrokuje bradavice na rukama...meni iskoči svakih par godina kad sam pod jakim stresom jedna malena. Kad završi trudnoća ce spontano sam nestat...a ako progredira 7mj je prekratko razdoblje da se išta desi. Cure imaju CIN 1 tri godine pa ode u CIN 2 pa se vrati na CIN 1 i tako godinama...
Znači djevojke, ja ću se oduzet od živaca… mm je danas išao po doznake i lijekove koje trebam i donese mi nalaz papa testa koji sam radila još u 6om mj, prije postupka… kako oni nisu ništa javljali, ja sam pretpostavila da je papa u redu, jer uz sve gluposti koje sam imala, papa je uvijek bila uredna, a i ostali brisevi koje sam radila u 6om mj billi su uredni (klamidija, ureaplazma itd).
Na nalazu stoji da su pronađene skvamozne intraepitelne lezije, odnosno dysplasia levis plus promjene povezane s hpv, te pod napomene "u obzir dolazi dysplasia media", a u uputama koloposkopija i stražnji forniks…
Sestra je dala nalaz mm i rekla nije to niš, pokažite doktoru u bolnici, jer tamo vodim trudnoću kao visokorizičnu i obavljam sve preglede… meni to uopće ne zvuči kao niš, pogotovo kad pomislim da sam s tim išla u postupak, obavljala i punkciju i transfer, brdo pregleda pa mi sam prolazi po glavi šta ak se to proširilo… i na kraju krajeva otkud sad to, do sad nikakvih problema nisam imala, jer sam bila u postupku u 1 mj i tad je sve bilo u redu…. jel moguće takvo nešto pokupiti u bolnici ako nisu dovoljno sterilizirali instrumente? jel može to utjecati na bebu? e očajna sam, petak mi se čini miljama daleko
Joj MiuMau ne znam ali ja bi ponovila papa test mozda kod nekog privatno.. Ja sam davno jednom imala isto nalaz na kojem je pisalo sumnja na hpv i nista nije bilo, sve ok kako treba. Al ako brines ponovi papu..
Ej curke moje, evo ja kontaktirala doktora koji mi je vodio postupak i svog socijalca - uglavnom ista priča, vjerojatno se to ništa neće dirati u trudnoći, socijalac je pogriješio jer mi nije rekao da se nalazi za papu čekaju po 3 mjeseca, a znao je da idem u postupak... a do sad sam uglavnom privatno papu obavljala, a bome ću i nastavit... al aj, glavno da ništa ne škodi bebi pa sam odmah mirnija... iako mi je ovo bio takav šamar, odmah nakon svekrve koja mi je tlak na 300 digla svojim bezobrazlukom... imala sam osjećaj da će mi glava eksplodirati
Spera ne znam jesam te dobro razumjela da ti je ginekolog otkrio spol u 12om tjednu trudnoće? A šta ti nije rekao odmah šta je ili ti nisi htjela znati?
Elvira, iskreno se nadam da su ova probadanja kodje mene normalna..opet mi je dosao smedji iscjedak 😲😲😲
MiuMau, mene je sestra odmah zvala cim mi je los papa test dosao. Naime, ja nikad nisam imala apsolutno ista...i odlucila samda prije postupka raditi briseve i papu za svaki slucaj. Vec sam trebala krenuti i s lijekovima i sa svime i zove md sestra od doticnog i kaze da su pronadjene abnormalne stanice ASCUS, to je nesto prije CIN - a. Ali ja sam prije te pape, cca prije niti dva tjedna bila na histeroskopiji i bilo koji zahvat koji se radi na maternici, treba se pricekati s papom, tj.ne raditi papu cak 9 tjedana nakon. Tako da sam sigurna da je meni to bilo radi histero...i onda me sestra narucila kod doticnog 31.08.na bris za hpv, tad nisam isla jer sam krenula u postupak i sve, ali sad necu ici da mi prckaju opet..makar sam htjela iskoristiti taj odlazak i za uzv :) ali i meni je receno da to nikako ne utjece na T i zacece i postupak. Netko bas trazi da je papa uredan skroz, ali koliko cura ima te CIN - ove i hpv...tako da smatram da je to ok. Ali svakako nakon poroda odi na sve to.
Cure, btw.puno privatnih poliklinika ima ugovor sa HZZO - om i radi MR preko uputnice. Posto je lista cekanja na MR hipofize i, cak godinu dana raspitala sam se i MR preko uputnice potpuno besplatno napravila u poliklinici Aviva, dosla na red za cca dva tjedna, nalazi odmah iscitani.
Tako da za takve stvari se trebate raspitati i po privatnima koje imaju odredjen budjet preko hzzo.
Mono nadam se da je to sve normalno..ma sigurna sam da je..sve ce biti dobro..mora biti 😚😙
Hvala Mono, ma vidim sad da nista dok ne rodim, sve je sad na cekanju ove male buhtle... sam nek ona bude dobro, a lako za mene kasnije... samo me zivcira sto je doticni znao da idem u postupak i rekao mi je da ce nalazi bit za tjedan, dva max i ak ne zovu sve ok... a jucer navecer me onda zvao i rekao da inace kazu da se ceka po tri mjeseca, al meni mozda eto nisu rekli, al da nije do njoh vec doma zdravlja koji to analizira... ma nema do privatnika i gotovo...
A ti lezi i odmaraj, druge nema... kad je sljedeci pregled? Pa odi sam na uzv, meni je rekao da ce doktor u bolnici odlucit hoce to ista dirat il ne, ti mu komotno reci da ne zelis to vec sam uzv...
Hvala Mono, ma vidim sad da nista dok ne rodim, sve je sad na cekanju ove male buhtle… sam nek ona bude dobro, a lako za mene kasnije… samo me zivcira sto je doticni znao da idem u postupak i rekao mi je da ce nalazi bit za tjedan, dva max i ak ne zovu sve ok… a jucer navecer me onda zvao i rekao da inace kazu da se ceka po tri mjeseca, al meni mozda eto nisu rekli, al da nije do njoh vec doma zdravlja koji to analizira… ma nema do privatnika i gotovo…
A ti lezi i odmaraj, druge nema… kad je sljedeci pregled? Pa odi sam na uzv, meni je rekao da ce doktor u bolnici odlucit hoce to ista dirat il ne, ti mu komotno reci da ne zelis to vec sam uzv…
Inace se ceka papa oko 3 mjeseca, ali ako stave hitno, a meni je sestra stavila pod hitno onda je bila gotova kroz cca 2 - 3 tjedna.
Bas sam sad bila po doznake, i pitala za taj bris hpv, i rekla je da se to ne radi u T jer je jako gruba cetkica i to se uopce ne radi....tako da ni ne idem sutra ni u kom slucaju onda na taj bris.
Mislim da cu sutra ipak ici u Petrovu. Po noci sam dobila sukrvicu, kao neke zilice crne. To mi je vec bilo drugi put i to mi nikako nije bio dobar znak...tako da cu ih moliti da mi uzv naprave...otisla bi ja i privatno, ali nemam novaca. Sve smo potrosili na operaciju za psa :/
Mono idi obavezno. Da znaš zbog čega sve žene hitno trče kod ginekologa... Veci a laže i boli ih briga. Napušu simptome.
Sortiraj odgovore
Najstariji