Ako odradiš 2 mj. si na konju. Sad znam da u pravilniku piše 6mj. I uvijek je pisalo 6mj. ali sve cure koje ja znam su trebale dvije platne liste...dakle ova s go. i još jedna puna, a zadnji mj.možeš i samo pol radit ali će ti smanjit prosjek. Ako odeš sad na komplikacije imat ćeš samo onih 2000 i nešto prvih 6 mj. kao da si nezaposlena.
Ivancice, jel ti tesko uz malenu? Uvijek sam se divila mamama s koje imaju malu djecu i trudne su. Ja sam totalno krepana, samo bi spavala, vucem se ko slina od kreveta do kuhinje, gladna sam i povracam u isto vrijeme. Ne radim, odmah cu otvoriti bolovanje jer radim u vrticu a ovakva sam ni za sto... Sto se tice spola, meni je otkrio dr. Vlastelic u Rijeci u 12.tjednu. Sad ne znam bi li uopce pitala, nek bude iznenadjenje.
Uf bas ste se raspisale cure :)Mono prvo da tebi velim..o tome sam stalno ja pisala..o tim probadanjima i bolovima..sada ih nema vec vise od tjedan i pol ali prije su bila bas takva..grcevi nisko i kao jako probadanje kroz rodnicu..Nisam shvatila o crmu pisete dal o porodiljnom il cemu ali ja sam trenutno na komplikacijama i dobivam 100 posto place..odn.blagdani se ne broje pa je to minus..za komplikacije mora biti 9 mj.neprekidnog radnog odnosa ili 12 mjeseci u zadnje 2 godine da bi se dobivala 100 posto placa odn.mislim da max.do 4200 kn.broji se tako da se donesu 6 zadnjih platnih lista te se na temelju toga izbroji kolika je satnica i oni to tako racunaju..Tako da je malo manje kada je neki praznik ili blagdan
I da..meni je najbitnije da je beba zdrava ali vise naginjem curici :) i jedva cekam da saznam spol
(7) Kada osiguranik prima naknadu plaće neprekidno dulje od tri mjeseca, osnovica za
utvrđivanje naknade iz stavka 1. ovoga članka povećava se sukladno porastu plaće zaposlenih
u Republici Hrvatskoj, ako je taj porast veći od 5%.
To je caka...treba ti 6 mj da bi se izračuna prosjek...ali ako imaš uvjete a imaš ako si primala porodiljni prošli put. Trebaju ti samo 3 plaće koje su veće za više od 5% od onih 2400 da ti povise plaću!
Ma meni je falilo par dana prošlu trudnoću pa sam skoro pravnu diplomu dobila :)
Ako nisi skužila ...kad si na porodiljnom ne plaćaš porez niti zdravstveno itd...dakle ne primaš plaću nego već naknadu i to se ne računa. Njima treba 6 plaća da bi ustanovili tvoj prosjek plaće...dakle od poslodavca traže 6 platnih lista jer neki privatnici vole nabit svojim kćerima plaće do plafona pa da primaju prvih 6mj puno...ovako za te plaće moraju i platit porez debeli tih 6mj. A kad imaš već uvjete i spajaš porodiljni s porodiljnim traže samo 3 da ti dignu naknadu.I često ako se jako razlikuje od prošle traže obrazloženje.
Znači djevojke, ja ću se oduzet od živaca... mm je danas išao po doznake i lijekove koje trebam i donese mi nalaz papa testa koji sam radila još u 6om mj, prije postupka... kako oni nisu ništa javljali, ja sam pretpostavila da je papa u redu, jer uz sve gluposti koje sam imala, papa je uvijek bila uredna, a i ostali brisevi koje sam radila u 6om mj billi su uredni (klamidija, ureaplazma itd).
Na nalazu stoji da su pronađene skvamozne intraepitelne lezije, odnosno dysplasia levis plus promjene povezane s hpv, te pod napomene "u obzir dolazi dysplasia media", a u uputama koloposkopija i stražnji forniks...
Sestra je dala nalaz mm i rekla nije to niš, pokažite doktoru u bolnici, jer tamo vodim trudnoću kao visokorizičnu i obavljam sve preglede... meni to uopće ne zvuči kao niš, pogotovo kad pomislim da sam s tim išla u postupak, obavljala i punkciju i transfer, brdo pregleda pa mi sam prolazi po glavi šta ak se to proširilo... i na kraju krajeva otkud sad to, do sad nikakvih problema nisam imala, jer sam bila u postupku u 1 mj i tad je sve bilo u redu.... jel moguće takvo nešto pokupiti u bolnici ako nisu dovoljno sterilizirali instrumente? jel može to utjecati na bebu? e očajna sam, petak mi se čini miljama daleko
Ahaa..meni je ovo prva trudnoca pa za to ne znam jos kako ide..znam samo za komplikacije kako ide
Sortiraj odgovore
Najstariji