Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ikyri
    29. Kolovoz 2017. 16:09

Ako odradiš 2 mj. si na konju. Sad znam da u pravilniku piše 6mj. I uvijek je pisalo 6mj. ali sve cure koje ja znam su trebale dvije platne liste...dakle ova s go. i još jedna puna, a zadnji mj.možeš i samo pol radit ali će ti smanjit prosjek. Ako odeš sad na komplikacije imat ćeš samo onih 2000 i nešto prvih 6 mj. kao da si nezaposlena. 

• Spera
    29. Kolovoz 2017. 16:20

Ivancice, jel ti tesko uz malenu? Uvijek sam se divila mamama s koje imaju malu djecu i trudne su. Ja sam totalno krepana, samo bi spavala, vucem se ko slina od kreveta do kuhinje, gladna sam i povracam u isto vrijeme. Ne radim, odmah cu otvoriti bolovanje jer radim u vrticu a ovakva sam ni za sto... Sto se tice spola, meni je otkrio dr. Vlastelic u Rijeci u 12.tjednu. Sad ne znam bi li uopce pitala, nek bude iznenadjenje.

• Elviramagistic
    29. Kolovoz 2017. 16:28

Uf bas ste se raspisale cure :)Mono prvo da tebi velim..o tome sam stalno ja pisala..o tim probadanjima i bolovima..sada ih nema vec vise od tjedan i pol ali prije su bila bas takva..grcevi nisko i kao jako probadanje kroz rodnicu..Nisam shvatila o crmu pisete dal o porodiljnom il cemu ali ja sam trenutno na komplikacijama i dobivam 100 posto place..odn.blagdani se ne broje pa je to minus..za komplikacije mora biti 9 mj.neprekidnog radnog odnosa ili 12 mjeseci u zadnje 2 godine da bi se dobivala 100 posto placa odn.mislim da max.do 4200 kn.broji se tako da se donesu 6 zadnjih platnih lista te se na temelju toga izbroji kolika je satnica i oni to tako racunaju..Tako da je malo manje kada je neki praznik ili blagdan 

• Elviramagistic
    29. Kolovoz 2017. 16:29

I da..meni je najbitnije da je beba zdrava ali vise naginjem curici :) i jedva cekam da saznam spol

ikyri
    29. Kolovoz 2017. 16:32

(7) Kada osiguranik prima naknadu plaće neprekidno dulje od tri mjeseca, osnovica za 
    utvrđivanje naknade iz stavka 1. ovoga članka povećava se sukladno porastu plaće zaposlenih 
    u Republici Hrvatskoj, ako je taj porast veći od 5%.

ikyri
    29. Kolovoz 2017. 16:33

To je caka...treba ti 6 mj da bi se izračuna prosjek...ali ako imaš uvjete a imaš ako si primala porodiljni prošli put. Trebaju ti samo 3 plaće koje su veće za više od 5% od onih 2400 da ti povise plaću!

ikyri
    29. Kolovoz 2017. 16:35

Ma meni je falilo par dana prošlu trudnoću pa sam skoro pravnu diplomu dobila :)

ikyri
    29. Kolovoz 2017. 16:53

Ako nisi skužila ...kad si na porodiljnom ne plaćaš porez niti zdravstveno itd...dakle ne primaš plaću nego već naknadu i to se ne računa. Njima treba 6 plaća da bi ustanovili tvoj prosjek plaće...dakle od poslodavca traže 6 platnih lista jer neki privatnici vole nabit svojim kćerima plaće do plafona pa da primaju prvih 6mj puno...ovako za te plaće moraju i platit porez debeli tih 6mj. A kad imaš već uvjete i spajaš porodiljni s porodiljnim traže samo 3 da ti dignu naknadu.I često ako se jako razlikuje od prošle traže obrazloženje.

MiuMau
    29. Kolovoz 2017. 17:01

Znači djevojke, ja ću se oduzet od živaca... mm je danas išao po doznake i lijekove koje trebam i donese mi nalaz papa testa koji sam radila još u 6om mj, prije postupka... kako oni nisu ništa javljali, ja sam pretpostavila da je papa u redu, jer uz sve gluposti koje sam imala, papa je uvijek bila uredna, a i ostali brisevi koje sam radila u 6om mj billi su uredni (klamidija, ureaplazma itd).
    Na nalazu stoji da su pronađene skvamozne intraepitelne lezije, odnosno dysplasia levis plus promjene povezane s hpv, te pod napomene "u obzir dolazi dysplasia media", a u uputama koloposkopija i stražnji forniks...
    Sestra je dala nalaz mm i rekla nije to niš, pokažite doktoru u bolnici, jer tamo vodim trudnoću kao visokorizičnu i obavljam sve preglede... meni to uopće ne zvuči kao niš, pogotovo kad pomislim da sam s tim išla u postupak, obavljala i punkciju i transfer, brdo pregleda pa mi sam prolazi po glavi šta ak se to proširilo... i na kraju krajeva otkud sad to, do sad nikakvih problema nisam imala, jer sam bila u postupku u 1 mj i tad je sve bilo u redu.... jel moguće takvo nešto pokupiti u bolnici ako nisu dovoljno sterilizirali instrumente? jel može to utjecati na bebu? e očajna sam, petak mi se čini miljama daleko 

• Elviramagistic
    29. Kolovoz 2017. 17:06

Ahaa..meni je ovo prva trudnoca pa za to ne znam jos kako ide..znam samo za komplikacije kako ide

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.