Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Honey
    27. Listopad 2017. 10:59

Elviramagistic

Honey

Imam beta-hemolitički streptokok grupe B u urinu!!!
    Dobila sam Cefaleksin 500 od antibiotika, moram piti 4 tablete dnevno.
    Bris mycoplasma/ureaplasma je konatminiran, pa ću njega morati ponoviti, nije mi rekao kad i to mi se ne sviđa.
    Gin.je sumnjičav oko nalaza urina, jer nemam nikakvih simptoma, ni temperaturu ni bolove, tako da to ponavljamo u ponedjeljak. Ja sam sumnjičava i oko urinokulture, a možda jednostavno i ne želim vjerovati da imam to sranje. Reko mi jeda moram nalaz donijeti na porod iako mi budu kasniji nalazi uredni, jer će mi vjerojatno dati pri porodu isto antibiotike, jer to izaziva veliku smrtnost kod beba, sepsu itd. Onak UŽAS!!!

O Boze..nadam se da ce sve biti ok..nemoj se plasiti..antibiotik ce to rjesiti

Pokušavam biti ok i pozitivna, ne mogu tu sada ništa. Bit će veća briga na porodu.
    Ove CranActin kapi šta sam kupila, preporučam dalje, on vam stvara zaštitu da se bakterije ne primaju na sluznicu.
    Potpuno je bezopasan, a dobra je prevencija. To je tinktura brusnice ili već. Skupo je, 200kn 60ml, a trebaš uzeti oko 4ml dnevno. Ali to je mala cijena da zaštitimo sebe i naše bebe.

panda102
    27. Listopad 2017. 11:02

Honey to ce se rjesiti sve, nemas se sta brinuti, ne mozes uticati na to....
    A sto se tice umora kaktus ja sam slomljena... dodjem kuci...legnem, spakovala sam se jedva jucer, izgubljena sam cesto, jos nemam djece, mogu misliti kako je vama tek koji jos imate i malu i zahtjevnu djecu... 

Honey
    27. Listopad 2017. 11:07

ikyri

Honey

Imam beta-hemolitički streptokok grupe B u urinu!!!
    Dobila sam Cefaleksin 500 od antibiotika, moram piti 4 tablete dnevno.
    Bris mycoplasma/ureaplasma je konatminiran, pa ću njega morati ponoviti, nije mi rekao kad i to mi se ne sviđa.
    Gin.je sumnjičav oko nalaza urina, jer nemam nikakvih simptoma, ni temperaturu ni bolove, tako da to ponavljamo u ponedjeljak. Ja sam sumnjičava i oko urinokulture, a možda jednostavno i ne želim vjerovati da imam to sranje. Reko mi jeda moram nalaz donijeti na porod iako mi budu kasniji nalazi uredni, jer će mi vjerojatno dati pri porodu isto antibiotike, jer to izaziva veliku smrtnost kod beba, sepsu itd. Onak UŽAS!!!

Veliku smrtnost… pa 2/4 prijateljice su imale njega na zadnjem brisu. Nisu sekunde dulje bile u bolnici. Dobile su one i bebe na antibiotiki i to je to. Gle ta beštija je većinom bezopasna … rijetko kad izaziva infekciju…. često samo kolonizira. Dakle živi na sluznici bez izazivanja upale. Oni svi se lako tamane antbioticima ali nakon uzimanja antibiotika ako se radi o kolonizaciji će se vratit. Dok nemaš simptoma je super!

Ako se beba zarazi onda je problem, zato daju antibiotik i najčešće bude ok.
    Ma ja bi radije da nemam ni tu bakteriju...
    Kao klinka sam imala velikih problema sa streptokokom, valjda u životu nitko nije primio toliko injekcija penicilina kao ja. Bilo je pitanje da završi na srčanom zalisku. Tako da ja imam čak sumnju da se to meni sada aktiviralo zbog pada imuniteta, što znači da mi je to naseljeno u organizmu, negdje začahureno.
    Otići ću ponoviti u ponedjeljak urin, običan, pa se nadam u utorak trećem brisu, i onda ću otići kod svog privatnog gin., da mi ponovi bris mycoplasma/ureaplasma, budući da njega sad nemam, a neću čekati 2mj da mi ponovi sve briseve, hoću znati sada ako mi ni taj nije uredan jer navodno izaziva pobačaj.

ikyri
    27. Listopad 2017. 11:24

Beta hemolitički grupe A je u grlu i može uzrokovati oštećenje bubrega i srca ako se adekvatno ne liječi antibioticima... grupe B je dolje ... nisu povezani... 
    Zna bit apsces pa ne reagira na antibiotike.. To se tonzilice povade pa bude bolje. 

ikyri
    27. Listopad 2017. 11:26

Ovaj u grlu zna apsces napravit ili se uvuče duboko u toznzile pa zajebava... Ponavljam da nema veze sa ovim dolje ...koji kolonizira rodinicu. Brisevi u ranoj trudnoći se ni ne rade na njega jer je većinom bezopasan... tek se blizu termina radi bris na njega ... Jako puno cura ga ima pozitivnog i sve bude ok.

27. Listopad 2017. 11:34

Honey, jedno je streptokok u urinu drugo u brisu koji ce ti radit potkraj trudnoce. Ovo ces rijesit antibiotikom, a i da ga imas u brisu isto ce biti pokriven tim antibiotikom. Trazi jos koji put kroz trudnocu uputnicu za urinokulturu, ak ti kenja doktor reci jednostavno da te pece dok mokris, nek se fucka. Samo bez panike ;)
    Pogledaj na jesenskim bebama, nekom pred porod je dosao pozitivan bris na streptokok i receno je bez panike, samo antibiotik tokom poroda venozni

Honey
    27. Listopad 2017. 12:10

Hvala cure! Neznam onda šta ovaj moj priča! Zato ću i ići kod ovog privatno, pa da čujem drugo mišljenje.
    Ikyri da , izvadila sam sve tri mandule i nisam više imala problema iza toga.
    Sad sam bolje puno, ovaj formu je spas  ljubim vas sve, hvala na smirivanju.

mono1111
    27. Listopad 2017. 12:15

Honey,
    Mislim da se ne moras brinuti.
    Moj socijalni gin.je meni rekao, kad sam bila na brisevima kod njega, da i ako se izolira streptokok da se on u T ne lijeci...tebi je ovo u urinu i ne znaci da je presao u cerviks....
    Samo je onda vazno, posto postoji sumnja da ce mozda prijeci, na porodu dobiti antibiotik i to je to.
    Ita,
    Ja imam problema sa spavanjem, idem kasno spavati, i ne mogu odnah zaspati...tj.ovisi kako koji dan...popijem si Normabel, ali me muci zacepljen nos, pa se zato okrecem stalno, i idem na wc stalno....ali kad zaspim, ne budim se...hahahaha
    Mislim da ne to normalno !,

Honey
    27. Listopad 2017. 12:53

Hvala Mono, to mi je rekao i sad na telefon ovaj privatni ginekolog. Rekao je da sad popijem taj antibiotik, pa da za tjedan dana ponovim urinokulturu, i da onda dođem da napravimo ovaj bris mycoplasma/ureaplasma koji je bio kontaminiran. Zato i idem na žalost i privatno jer eto, nemam neko povjerenje u svog ginekologa, i dosta je loš u objašnjavanju, tj. kako mu se da koji dan.... Uopće ne kužim šta su mi pričali to za porod ako se sad ni nezna jel to u rodnici ili nije, uh!  

Katuska99
    27. Listopad 2017. 13:14

Honey Bas mi je zao, al mislim da nemas brige. Sredit ce se to antibioticima. Pa ova cura s kojom sam lezala u bolnici je imala na zadnjem brisu uredan nalaz i onda je poslije valjda dobila taj streptokok i od kad je rodila je beba na katu iznad na lijecenju.. u par tjedana se pojavilo. Pa je rekla obavezno trazite da vam rade bris pred sami porod.. 
    Spavanje- spavala od 12 do 9 u komadu, isla na wc i onda spavala jos do 11:30 haha
    Cure kako to da meni jos nije bris uzimala dr? Kad ste vi to radile?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.