Na amnio salju ako je ovaj nalaz jako los i mozes odbiti .ja sam bila na triple testu..ides na vadenje krvi i uzv i dobijes nalaz..i to je to
U 12 tj ide taj rani anomaly scan kojim se gleda nuhalni nabor, organi itd... tada semože radit kombinirani probir koji je u zg besplatan u nekim bolnicama...daje ti samo statistiku dali si nisko ili visoko rizična za neke poremećaje. U 16 tjednu se radi triple test jako sličan kombiniranom. U 20 tj. se radi anomaly scan koji je jako bitan!!!! Njega po pravilu svi moraju radit... gledaju se svi organi, mogu se uočit srčane greške, poremećaji probavnog sustava, dišnog sustava, komora u mozgu. Često većina mana ako se uoči se može hitnom kirurškom intervencijom riješit. Česti su poremećaji u kojima je dušnik i jednjak spojen i tada prvim hranjenjem mama može ugušit bebu i sl. Znaju komore u mozgu bit proširene pa se mora po porodu ugradit cijevčica s kojom dijete normalno živi cijeli život. To nisu samo mane koje su genetske već razvojne... I da imate downića ako vam je svejedno i rodit ćete bebu morate znat da oni često imaju srčane mane i brojna druga organska oštećenja i trebaju ponekad i više operacija do svoje prve godine života. Naravno ima onih koji su organski savršeno zdravi. Tako da bi vam svima savjetovala da platite tih 500kn i idite privatno na 3D/4D anomaly scan nakon 20 .tj. !
Jesse,
Progesteron se ne vadi u T, makar su ga meni treci put vadili...od.pretraga sto je vazno na pocetku T napraviti tj.sto sam ja radila jeu slijedece :
Kks, tsh, ft4, kompletni urin. U 12 tt rh faktor i testove senzibilizacije.
Briseve. Ja sam.jos u sklopu hematologa vadila svasta, ali radi heparina i andola. Super ti je beta ! Sad bi se vec nesto i vidjelo na uzv ! Ja sam radila znaci mini anomaly scan u 12 tj + kombinirani probir, u 16 tt nije potrebno ako se radi u 12 tt, zato je meni dns tako kratko trajao uzv. I obavezno uzv iza 20 tj.
Kaktus,
Nadam se da ce se mozda ipak ici kod.mene u.pravcu carskog reza....kazem, daleko mi je sve to jos...nisam.jos ni 16 tj, haha
Student,
Ja cu ici kod Kosa na 4d, tj.idem kod.njega na redovne uzv, a valjda ce ukljuciti iza 20 tj 4d, makar, iskreno, to mi ni nije strasno bitno, glavno da on pregleda sve organe i sve bitno...
Evooo meee dosla kuci. Dan dugo traje kad ustanes u pet i citav dan si u pokretu. Sve je uredu. Plod odgovara zadnjem danu menstruacije 8+2. Srce kuca. Veoma glasno i brzoooo. Pregledao je i jajnike. Sve uredu. Eto mogu sad spavat hahahah hvala Bogu
Jesse,
Progesteron se ne vadi u T, makar su ga meni treci put vadili…od.pretraga sto je vazno na pocetku T napraviti tj.sto sam ja radila jeu slijedece :
Kks, tsh, ft4, kompletni urin. U 12 tt rh faktor i testove senzibilizacije.
Briseve. Ja sam.jos u sklopu hematologa vadila svasta, ali radi heparina i andola. Super ti je beta ! Sad bi se vec nesto i vidjelo na uzv ! Ja sam radila znaci mini anomaly scan u 12 tj + kombinirani probir, u 16 tt nije potrebno ako se radi u 12 tt, zato je meni dns tako kratko trajao uzv. I obavezno uzv iza 20 tj.
Kaktus,
Nadam se da ce se mozda ipak ici kod.mene u.pravcu carskog reza….kazem, daleko mi je sve to jos…nisam.jos ni 16 tj, haha
Student,
Ja cu ici kod Kosa na 4d, tj.idem kod.njega na redovne uzv, a valjda ce ukljuciti iza 20 tj 4d, makar, iskreno, to mi ni nije strasno bitno, glavno da on pregleda sve organe i sve bitno…
Cuj ti Mono..haha nisam jos ni 16 tt..a sutra puni 16 tt i od prekosutra je u 17 tt..hahaha
Sortiraj odgovore
Najstariji