Apsolutnih indikacija za carski je malo. Sve ostalo je po procjeni i znanju ginekologa. Ako neznaju onda će ić na carski. U Rijeci ima par ginekologa koji uredno porode zadak...ostali se useru i idu na carski odmah.
Curke koje su bile na pregledima, drago mi je da je sve u redu...
Mene je jutros nešto gadno uzelo, muka mi je od jutra, onda me počelo jako probadati desne strane trbuha, ispod rebra, pogotovo kad se mičem... i sad sam dušu ispovraćala... kuham si čaj od kamilice, ak ne prestane dok muž dođe s posla, otići ću do doktora...
Curke koje su bile na pregledima, drago mi je da je sve u redu…
Mene je jutros nešto gadno uzelo, muka mi je od jutra, onda me počelo jako probadati desne strane trbuha, ispod rebra, pogotovo kad se mičem… i sad sam dušu ispovraćala… kuham si čaj od kamilice, ak ne prestane dok muž dođe s posla, otići ću do doktora…
Drži se. Nadam se da ce se smirit.
Apsolutnih indikacija za carski je malo. Sve ostalo je po procjeni i znanju ginekologa. Ako neznaju onda će ić na carski. U Rijeci ima par ginekologa koji uredno porode zadak…ostali se useru i idu na carski odmah.
Lako za takve, ako ne znas i useres se postujem te do nebesa, ali ako nesto ne znas i nemas iskustva i ides se igrat velikog doktora jer ti je ego na prvom mjestu - e takvih se treba bojat...
Cure, na koje ste sve pretrage isle kad ste saznale da ste trudne?
Apsolutnih indikacija za carski je malo. Sve ostalo je po procjeni i znanju ginekologa. Ako neznaju onda će ić na carski. U Rijeci ima par ginekologa koji uredno porode zadak…ostali se useru i idu na carski odmah.
Lako za takve, ako ne znas i useres se postujem te do nebesa, ali ako nesto ne znas i nemas iskustva i ides se igrat velikog doktora jer ti je ego na prvom mjestu - e takvih se treba bojat…
Ma da. Ti iskusni ti većinom forsiraju. Stara garda koja je sve i bez ultrazvuka radila. Svi iskusni zajebu jer misle da znaju sve. Tako ti stopa carskih raste u svakoj bolnici jer stara garda odlazi a nova dolazi. Prije nije bilo ni dobrog ultrazvuka, ni ctg-a i oni su navikli pustit prirodno dok nisi na rubu smrti. A mlađi se puno brže odluče carski ali tako i na drip i požurivanje poroda jer imaju veći strah od tužba i komplikacija.
Cure, na koje ste sve pretrage isle kad ste saznale da ste trudne?
ja na prakticki nikakve jos..krvna slika..urinokultura i to je to..papu sam radila u 3 mjesecu pa nije bilo potrebe opet ju raditi
Je li potrebno/pozeljno testirati progesteron?
Ne. Prvi glas. Nisam ni uprvoj ni drugoj tr, a imam doktoricu koja stvarno ne stedi na uputnicama i salje stvarno na sve. Mislim da progesteron vade cure koje imaju problema da zacecem i ostvarivanjem trudnoce.
Amarena sretan rođendan i sve najbolje i od mene!!!!
Martina Ju nadam se da će sve biti ok, pokušaj ostati pozitivna!
Ivančica čestitam na lijepim vijestima!!
Ja ću raditi doklegod mogu, jer mi je plaća puno veća a imamo mm i ja dosta obaveza, tako da se nadam da će i dalje sve biti ok i da ćemo raditi. Evo baš je koleginoj ženi pukao vodenjak prije 3 sata pa sad čekamo lijepe vijesti :) inače joj je termin za 3 dana tako da je beba lijepo pogodila, jedini je problem što nije otvorena pa s rekli da izgleda da će potrajati, neznam šta to znači.
Ja imam pitanje što se tiće tog kombiniranog (kod mene piše PAPP-valjda je to to) i tog tripple-double testa, ništa od toga ne kužim ali koliko sam shvatila to rade da se vidi da li beba ima down ili neki drugi poremećaj. Koliko su te pretrage opasne za bebu, kako se to radi i da li je to obavezno? Meni to nekako nema smisla raditi...
Sortiraj odgovore
Najstariji