Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Marija_2019
    23. Listopad 2017. 16:50

Ok!
    Isla sam sad privatno betu testirati pa cekam nalaz... Moja me dr narucila tek za 3 tjedna na prvi pregled, tko ce toliko cekati...

Honey
    23. Listopad 2017. 16:52

Inače ja idem sutra ponovno na pregled, kod svog gin., prvenstveno da mi da sve te uputnice šta trebam vaditi kks, guk itd. šta mi je ovaj privatni napisao, ali se i veselim što će mi opet napraviti uvz da vidim svoju borovnicu <3 Nadam se da ću dobiti i nalaze briseva, a urinokultura je sigurno gotova.

Honey
    23. Listopad 2017. 16:53

Jessy2009

Ok!
    Isla sam sad privatno betu testirati pa cekam nalaz… Moja me dr narucila tek za 3 tjedna na prvi pregled, tko ce toliko cekati…

hahaha, jao znam kako ti jeeeeee.... ma sve znamo! Užas, stalno neko čekanje! Držim fige da beta bude super, svakako javiiii!!!

Ana_Marija_2019
    23. Listopad 2017. 17:02

Zvala sam privatnog ginekologa pa je rekao da mu javim kolika je beta da mi kaze ima li smisla dolaziti na ultrazvuk. Eto, javit cu i njemu i vama, samo da sve bude ok.

23. Listopad 2017. 17:26

Honey

Amarena sretan rođendan i sve najbolje i od mene!!!!
    Martina Ju nadam se da će sve biti ok, pokušaj ostati pozitivna!
    Ivančica čestitam na lijepim vijestima!!
    Ja ću raditi doklegod mogu, jer mi je plaća puno veća a imamo mm i ja dosta obaveza, tako da se nadam da će i dalje sve biti ok i da ćemo raditi. Evo baš je koleginoj ženi pukao vodenjak prije 3 sata pa sad čekamo lijepe vijesti :) inače joj je termin za 3 dana tako da je beba lijepo pogodila, jedini je problem što nije otvorena pa s rekli da izgleda da će potrajati, neznam šta to znači.
    Ja imam pitanje što se tiće tog kombiniranog (kod mene piše PAPP-valjda je to to) i tog tripple-double testa, ništa od toga ne kužim ali koliko sam shvatila to rade da se vidi da li beba ima down ili neki drugi poremećaj. Koliko su te pretrage opasne za bebu, kako se to radi i da li je to obavezno? Meni to nekako nema smisla raditi…

Za bebu nije opasno jer se radi o nalazu iz tvoje krvi i uzv mjerama. Obavezno isto tako nije, nitko te ne moze natjerat na nijednu pretragu ako ti to ne zelis. A sad sama procjeni zelis ili ne, ja sam odbila i prvi put i sada jer bi rodila bez obzira na nalaze nekog testa, tako da nisam vidjela potrebu za tim.
    Cure su stavljale slike kako izgleda nalaz kombiniranog, pise ti kao stupanj rizika prema uzv mjeraža, nalazu krvi, dobi za odredjene trisomije i neke bolesti kromosomske. 

Honey
    23. Listopad 2017. 17:31

Kaktus hvala ti. I ja mislim roditi bez obzira, tako da ne mislim gnjaviti ni sebe ni bebu. Baš ti puno hvala, ja vjerujem da će sve biti ok,  i mislim da je bitno i tako razmišljati. Čitala sam da to rade ženama 30-35+, ja napunila 28 pa računam da sam i u nižem riziku. Plus ne pušim iako jesam prije. Znači dvije pretrage manje za napraviti :) A anomaly scan jel to isto za to ili nešto drugo?

23. Listopad 2017. 17:37

Ti mozda mislis na amniocentezu? To preporucuju trudnicama starijima od 35godina i nosi odredjeni rizik od pobacaja jer lijecnik sa iglom pod kontrolom ultrazvuka pika trudnici trbuh. 

23. Listopad 2017. 17:41

A anomaly scan je detaljni uzv u 12 i 20om tjednu koji sve ogranske sustave i mjere za taj tjedan obuhvaca. Obicno traje malo duze i gledaju se i mozak i srce, trbusni organi, kicmica, ruke, noge, pupcana, posteljica, ono sve sve...

Uglavnom o pretragama ti mozda nesto vise cure koje su radile mogu pisati, ja sam odbila tako da neke velike detalje i ne znam

Honey
    23. Listopad 2017. 17:49

kaktus

Ti mozda mislis na amniocentezu? To preporucuju trudnicama starijima od 35godina i nosi odredjeni rizik od pobacaja jer lijecnik sa iglom pod kontrolom ultrazvuka pika trudnici trbuh.

Neznam na šta mislim. Toliko toga mi je napisao da sam se pogubila

Honey
    23. Listopad 2017. 17:51

A ništa idem redom sad obavit ovo šta razumijem pa ću putem pitati šta mi nebude jasno, nema druge. Ovak sa trudničkim mozgom sve ekspresno zaboravim, tako da bolje pitati kad dođe na red.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.