Statistika se nije promjenila. Znaci od doba kad je bilo usko povijanje do širokog povijanja nije nađen pad u abnormalnosti kukova. Vani se to ne korksti više koliko ja znam. Ali je lakše držat bebu. Ja sam sa 2 mj. skinula jer sam vidjela da ce sve bit ok i pedijatrica se složila. Na ultrazvuku su nam rekli da smo dobro napravili.
Ja sam isto drzala dva mjeseca i onda isla na kontrolu.Po ovoj dr to je jako bitno pogotovo za curice.
Je, je Bonita je bila, ona je cak i otvorila temu👀Cure, sta se tice kolica,ja sam imala i onaj prvi dio u cemu leze i jaje.U prvom dijelu mi je mala bila cijela dva tjedna, jaje jednom.Na kraju sam je stavila u kisobran kolica, Maclaren i u njima je od misec ipo dana.Tako da u mom slucaju pretjerano bacanje novaca na trodijelna, cetverodijelna kolica ne bi imalo smisla.Al meni je ipak treca beba, pa sam dosta opustena.Sve vas kojima je prvo itekako dobro razumim.Isto tako sta se tice velicine robice, mislim da 50 uopce ne bi trebalo uzimat.56 za pocetak, a 62 mi se cini da duze malo nose.Evo moja ima 3 miseca nosi 62, 68, kako sta.I ne znam da li ste pricale o sirokom povijanju ili je negdi drugdi bila tema, svakako, ja sam joj nosila siroko povijanje i kad sam dosla na pregled kod ortopeda, rekla mi je, bravo za siroko pov. a ne ko druge mame koje posli pregleda moraju siroko povijat jer beba ima problem.Naravno, sigurno nemaju sve bebe problem, al bolje sprijecit nego lijecit!A i beba je nekako cvrsca sa sirokim pov. tako mala..vidit cete, pa procijenit.Eto par savjeta😊
A u cemu ste vozili bebu u autu ako si jaje samo jednom koristila?
Mi nikad nismo siroko povijali, stav ortopeda sa salate je da je to skroz nepotrebno i nema apsolutno nikakvog efekta. Problemi s kukom se platnenom pelenom ne mogu nikako sanirat, struka vani nikad nije ni cula za to, tako da smatram sa balkan nije izmislio nikakvu revolucionarnu metodu s platnenom pelenom. Obavit uzv kuka na vrijeme i postupit po nalazu strucnjaka. Mislim da je bitnije bebu pravilno drzat, previjat bez onog navlacenja za noge, ne posjedat dok nije spremna i ne forsirat nikakve motoricke radnje jer eto selo tako kaze.
Siroko povijanje nema negativnih posljedica, ali ako je poremecaj veci nece pomoci. Sad bas procitala na klokanici clanak, kako je kaktus napisala, bitnije je bebu pravilno drzati, otici na vrijeme na pregled i vjezbati kod svakog prematanja.
Ma da .. da pomaže nešto u studiji bi se pokazao pad poremećaja kukića ali statistika stoji. Previjaju široko već nekih 20 god cca... Dakle nema koristi u preventivne svrhe, treba bebu krečit ko žabicu i malo rotirat kukice. Nikako navlačit nogice. Ja sam radila kako mi je patronaža rekla. I ne ić na ultrazvuk kukova prije 2-2.5 mj. jer je rano i samo vas pošalju da dođete kasnije.
Ne moze naskodit, al ni ne pomaze ukratko.. A cemu onda maltretirat i sebe i bebu... Ja nisam i necu ni s drugim, a sad na procjeni svakog osobno je sto ce i kako ce... Znam samo za stav ortopeda sa zagrebacke salate da se na to samo nasmiju i odmahnu rukom, znam jer sam pitala.
Mi isto nismo siroko povijali. Samo smo na savjet patronaze i pedijatra malo vjezbali nogice prilikom presvlacenja. Tako cemo i ovaj put.
Cure, kad ste isle na prvi pregled kod gin? Ne zelim ici prerano, ali bi najradije odmah da vidim je li sve ok.
Cure, kad ste isle na prvi pregled kod gin? Ne zelim ici prerano, ali bi najradije odmah da vidim je li sve ok.
Jao pa svi su ti rekli. Nakon 6.tj. najbolje 6+5 cca. Si zvala ginekologa uopce? Zovi pa ga pitaj sutra. Možda ce ti sam dat uputnicu za betu.
Sortiraj odgovore
Najstariji