Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malena123
    22. Listopad 2017. 14:22

Mene zanima za komplikacije 

Ana_Marija_2019
    22. Listopad 2017. 14:36

Ja sam procitala na stranici hzzo-a da treba imati 12 mjeseci neprekidnog staza ili s prekidima 18 mjeseci u zadnje 2 godine. Ja sam na ugovoru od godinu dana pa ne znam vrijedi li to i ako mi ga ne produze...

Inace, sad sam u 6. tt ako racunam po datumu zadnje M.

• KungfuMaca
    22. Listopad 2017. 14:51

Znaci, da ostvarite 100% naknadu place kad otvarate komplikacije morate imati 9 mjeseci staza neprekidno, bez obzira kod koliko poslodavaca bili u tom periodu (vazno da nije bilo prekida izmedju zaposlenja) ili 12 mjeseci staza u zadnje 2 godine. Za rodiljni vrijedi 12 mj neprekidno/18 mj u posljednje dvije god. Nemoj bas istog dana otic na komplikacije kad prijedjes kod novog poslodavca cisto da se ne pomisli da se radi o fiktivnom radnom odnosu jer se to onda istrazuje, ali nema propisa koliko moras radit kod novog poslodavca prije nego otvoris komlikacije.

MAŠAL
    22. Listopad 2017. 15:30

Curkeee
    evo nikako da dođem s pregleda pa da je sve ok,,,sad sam 24 tjedna,beba sve ok,raste Maša,jedino što sam otvorena za jagodicu prsta,,,u zadnjoj sam trudnoći bila tako otvorena od 10-tog tjedna i gledam po knjižici da nisam pila ništa no međutim sad sam dobila Cordipin tablete i zanima da li se koja susretala s njima jer nisu baš nešta što bi olako pila a ni dr mi iskreno nije baš od povjerenja što se terapija tiče,,imala je dosta kikseva kod trudnica

22. Listopad 2017. 16:25

MašaL

Curkeee
    evo nikako da dođem s pregleda pa da je sve ok,,,sad sam 24 tjedna,beba sve ok,raste Maša,jedino što sam otvorena za jagodicu prsta,,,u zadnjoj sam trudnoći bila tako otvorena od 10-tog tjedna i gledam po knjižici da nisam pila ništa no međutim sad sam dobila Cordipin tablete i zanima da li se koja susretala s njima jer nisu baš nešta što bi olako pila a ni dr mi iskreno nije baš od povjerenja što se terapija tiče,,imala je dosta kikseva kod trudnica

Masa, radje potrazi drugo misljenje struke ako vec ne vjerujes svojoj doktorici vezano uz terapiju, prerano otvaranje u tim tjednima nije za zafrkanciju i olako shvacanje, a i prva i druga trudnoca nisu iste i nemoj se ravnati prema prvoj. Svu srecu ti zelim.

22. Listopad 2017. 16:29

ikyri

Kaktus FALIŠ NAM!

Evo me, lijecim grlobolju i promuklost, bili sinoc na Gibinom koncertu i onda jos na klopi i cugi poslje jer je baka javila da klinci spavaju ko bubice... Cuvala nasu malu i od buraza... Uglavnom super je bilo, koncert prva liga, bas smo se opustili fino

Frajla
    22. Listopad 2017. 16:31

Na porodiljnom se ne dobije puna cifra ako si na pola radnog vremena (koliku god da imas placu),nego oni to nekako preracunavaju. Neznam kako je za komplikacije.

mono1111
    22. Listopad 2017. 16:42

Koliko znam, svatko ima pravo na 100 posto place i na komplikacijama i na porodiljnom, maksimalno 4200 mislim....ali ako recimo netko prima placu na pola radnog vremena u iznosu od cca 2000 kn, toliko bi trebala dobivati i na komplikacijama i porodiljnom, neki put mrvicu vise, neki put manje ali tu negdje..ovisno o fondu sati....

• Malena123
    22. Listopad 2017. 16:46

Radila sam 20 sati tjedno, plaća 1.716,00 sa prijevozom. Tražila sam drugi posao zbog punog radnog vremena, a i da si povećam prosjek 

• Malena123
    22. Listopad 2017. 16:48

Nazvat ću sutra Hzzo da vidim šta će mi reći 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.