Uf pa zasto mi nista dr nije rekla?! Jel se smije uopce antibiotik uzimat u trudnoci?
Smije ja sam uzimala dva puta zbog bakterija..napravi urinokulturu
Cure, kad ste se prvi puta pocele osjecati trudnima? Ja sam tek u 6. tjednu, znam da je to jakooo rano, ali mislim da mi jos uvijek nije doslo do glave da cu krajem svibnja biti mama (ako sve bude ok do onda). Jos nisam bila ni na prvom pregledu, mozda kad dobijem potrvdu od doktora o trudnoci tek ce mi onda postati jasno da ja stvarno jesam trudna :)
Ovak' je meni isto, ja sam u 5. tjednu :) Kad ces doktoru?
Nece skodit veca doza, to je cisti hormon, i prije je pitanje hoce li bit dovoljno... ionako treba vremena da se izregulira, tesko da ce odmah prijec u hipertireozu... prijateljici mi endokrinolog mijenja terapiju cijelu trudnocu, stalno nastimava da joj TSH bude oko 2
Nece skodit veca doza, to je cisti hormon, i prije je pitanje hoce li bit dovoljno… ionako treba vremena da se izregulira, tesko da ce odmah prijec u hipertireozu… prijateljici mi endokrinolog mijenja terapiju cijelu trudnocu, stalno nastimava da joj TSH bude oko 2
Uzimaš čisti hormon dok tvoja štitnjača i dalje proizvodi taj hormon. Postupno se dižu hormoni kako bi postupno padao TSH jer on sam tjera štitnjaču da proizvodi više hormona. Znaš si hormonski status ili samo TSH? Ja se nebi igrala. A ti vidi...
Elvira,
Znaci prvo odi vaditi krv u lab, tako su meni rekli na salteru u.podrumu, jer sam trebala u.podrum, pa su se nesto podrum i moj odjel zakacilo, hahaha, zato sam na svom odjelu radila uzv dns...
Znaci prvo izvadi krv u labu od 7 do 9 i onda odes u podrum na salter i trazis uzv, mozes traziti kod dokt.Banovic...
Tako je, u Vg se placa 300 kn, u Petrovoj ide na uputnicu !! Samo sto u Vg dobijes nalaz brzo, a.ovdje cekas dva tjedna...
KungFu,
Jesi vadila ft4?? Njega bi takodjer trebala izvaditi zajedno sa tsh.. slobodno povecaj eutirox, mozda nemoj odmah na 75, povecaj mozda za sad na 50...sigirmo ce ti i endokrinolog povecati...sigurno te nece ostaviti na min.dozi...tako da sto prije pocnes vecu terapiju, to bolje....a ako endo smatra za vece potrebe eutiroxa, ona ce ti uvesti...inace, meni je gin.prije postupka povecao Eutirox na 50...i ja sam tako nastavila piti....tsh mi je oko 1 i sa terapijom od 50..endo mi je potvrdila da samo sad nastavim uzimati i.od 50.
Gdje ides kod endokrinologa??
Nece skodit veca doza, to je cisti hormon, i prije je pitanje hoce li bit dovoljno… ionako treba vremena da se izregulira, tesko da ce odmah prijec u hipertireozu… prijateljici mi endokrinolog mijenja terapiju cijelu trudnocu, stalno nastimava da joj TSH bude oko 2
Uzimaš čisti hormon dok tvoja štitnjača i dalje proizvodi taj hormon. Postupno se dižu hormoni kako bi postupno padao TSH jer on sam tjera štitnjaču da proizvodi više hormona. Znaš si hormonski status ili samo TSH? Ja se nebi igrala. A ti vidi…
Potpisujem... Ako su ti se problemi javili tek u trudnoci i ne vuces to od prije znaci da ti je sve to skupa jos nepredvidivo, ako vec ne mozes brzo doci do endokrinologa, konzultiraj se s ginom.
Isla bih na Vuk Vrhovac jer tamo navodno trudnice brzo dolaze na red (tako mi je rekao gin) poslala sam mail preko centralnov narucivanja, sutra cu zvat, ak nis ne srede, otici cu privatno u Sunce...
Ft4 sam radila tjedan dana prije, kad je bio na donjoj granici, al tad je i TSH bio puno nizi, tj. 3.43, isto ne bas idealno
Ft4 sam radila tjedan dana prije, kad je bio na donjoj granici, al tad je i TSH bio puno nizi, tj. 3.43, isto ne bas idealno
Tko ti je uveo eutirox??
I taj od 3,43 ti je previsok....
Dignut ce ti dozu sigurno na 50. Mozda malo povecat jod u ishrani...ako kojim slučajem ne jedeš jodiranu sol i sl. U drugom trimestru bi se moglo stabilizirat samo od sebe. Trudnoca poremeti hormone. Ako je došlo normalni do trudnoce...znaci da je ipak ta štitnjača donekle zdrava.
Sortiraj odgovore
Najstariji