A Honey sinoc sam prvi put imala grceve u listovima :( tako da magnezij zbog toga moram danas kupiti a i trbuh mi je veoma tvrd, nakon posla pogotovo. Kod tebe nije?
Kakav je kod vas terminuse moje?
A Honey sinoc sam prvi put imala grceve u listovima :( tako da magnezij zbog toga moram danas kupiti a i trbuh mi je veoma tvrd, nakon posla pogotovo. Kod tebe nije?
Kakav je kod vas terminuse moje?
Panda u mene je trbuh stalno napet i tvrd. Al šta to ne treba tako biti? Kontam pa to je balon unutra, isto napet, neznam... Ajmo vi koje se malo bolje razumijete, vidite da smo Panda i ja stalno u konfuziji nekoj
Sarita eto ti si bar nekad u zivotu mijenjala ja nikadbit ce veselo
Honey ovaj moj mislim nece ni jednu promijenit cak ni na lutki gadljiv je.mislim sa bi se svelo da bi ja morala na kraju i pelenu i njegovo povracanje cistit
.al zato sam mu rekla da je kupanje njegov posao i da na to nema veta.tu me strah klizavosti i da mi beba ne ispadne iz ruku
Pridruzujem se i ja klubu Honey i Ita vezano za svekrve. Nismo se posvadale, samo nekako ne mogu s njom. Ne osjecam se bas najugodnije dok sam s njom i gotovo. Kao da skroz moram paziti sto cu reci, zena ima neka doslovno zaostala videnja svijeta i ne mogu. Trudi se ona udovoljiti mi, ali uglavnom pretjeruje u tome, pa me samo nazivcira i onda se jako moram suzdrzavat da ne kazem ili napravim nesto krivo. I zato su mi 2-3 dana vrhunac boravka s njom, ali i svekrom.
Sad su me zvali za tecaj za trudnice, krece slijedeci tjedan. 5 puta po sat vremena. Bas sam nekako imala osjecaj da ce zvati ovaj tjedan.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Yra ti si već za porodit, nije čudo da ti je tako teško, sasvim je to normalno, ja kad se sjetim samo tvog trbuha, neznam kako bi se ustala s njim a kamo li hodala ili išta drugo. Ja se nadam da će ti sutra donijet odluku s kojom ćeš i ti biti happy.
Nego, jesi ti vidjela moj post za tvoju tetu čistačicu? Pitala je i Panda jel bi čistila u Novom Mestu
Nisam vidjela, valjda mi je promaknuo. Pitam se koliko je postova u međuvremenu ispisano...
Ali, već pretpostavljam da bi je angažirale?
Evo, bila mi je jučer i sve mi sjaji i miriši! Stvarno je pedantna!
Do tebe Pandice bi mogla helikopterom, samo mora preletjeti Samoborsko i Žumberačko gorje, a do tebe Honey može i prošetati!
Da mi vidite trbuh pale bi na rit. Stvarno je velik. Mozda nije toliko velik koliko na meni izgleda velik. Još je i ful nisko i sav je prema naprijed.
S obzirom da će me sutra vjerojatno zadržati, skuhat ću ručak za dva dana, naravno saft da lakše podgriju...jadna moja djeca, danas smo opet jeli čevape...već im na nos izlaze čevapi i pizze...
Yra mi padnemo na rit svaki put kad sliku vidimo, a kad bi te uživo vidjele onda bi nas panika ulovila Da, meni treba netko, daš mi broj ili ti dam mail pa mi pošalješ broj ili kako ćemo? Naravno ako žena ima želju, volju i vremena! Ajde ne žali ih, a na čemu si ti odrasla, ili tvoja mater.
Neće njima ništa biti, ja uvijek kažem, predobro je današnjoj djeci, samo se sjetim kako je nama bilo. A mislim da se ti više sikiraš nego što se oni bune
Vokak bitno da ste se vi dogovorili i podijelili, to je ok. Al realno, morat će i on jednom to odradit, pa ti ćeš trebati i doktoru, i frizeru, pa moraš moći računati na njega, neće dijete bit valjda usrano pola dana hahaha
Sarita tvoja se bar trudi udovoljit ti, moja je skroz posebna evo neznam uopće kako ju opisati hahaha Nek su one tamo gdje jesu, strpimo ih tri dana dva puta godišnje, al već vidim da sam spremna oko djeteta se posvađat
I sad nam nitko nije napisao kakvi su trbusi?
Cure koje se plaše...
Porod je prošlo milijune i milijune žena prije nas, nije to ništa toliko strašno što mi ne možemo podnijeti.
Istina je da boli.
Ok.
Boli.
I?
ajmo dalje...kako si pomoći kad nešto boli?
Tražite epiduralnu!
Ako je ne želite epiduralnu, onda si žena mora pomoći kako zna i umije.
Disanjem ćete to postići. Bitno je sa puno kisika opskrbljivati svoje stanice i fokusirati se na to. Ne se fokusirati na bol, nego na disanje. Disanjem pomažemo i sebi i bebi da bude dobro opskbljena kisikom.
Još jedna stvar: hodajte, hopšite na lopti, molite ih da vas ne polegnu od samog početka....
Nemojte ni prerano otići u bolnicu.
Na žalost, s obzirom da je moja beba na zadak (prase jedno malo), i da ću već sa ceste vikati i tražiti epiduralnu, nisam sigurna da će mi dati hodati...i vjerojatno ću biti na ctg-u cijelo vrijeme. Vidjet ćemo.
Honey i panda ja sam prije imala osjecaj da mi je trbuh jako tvrd, pogotovo nakon dugog dana na nogama, a grcevi su me u nogama svakodnevno lovili pogotovo po noci. Pocela sam uzimati magnezij i sad mi je bolje, grceva nema a i trbuh kao da je manje tvrd, ne znam je li to mozda i zbog bolje probave hahaha. Uglavnom pila sam bioelectru ali nije mi bas pomoglo, sad uzim mg od twinlaba i super mi je, bas osjetim promjenu.
Od ostalih postova zapamtila samo uloske i svekrve.
Yra sretno sutra :) i moja je jos na zadak.
U torbu za rodilište sam pripremila:
2 pak Lola uložaka
2 pak tosama gaćica
jedan pak müllerovih vatenih velikih blazinica za pranje baby guze
krema za beby guzu
2. Role wc papira
pak vlažnog wc papira
mali pak pelena
pak blazinica za grudi
kremu za bradavice
japanke u posebnoj (žutoj ) vrećici
2 velika ručnika i jedan manji u bijeloj vrećici
3 spavaćice, 2. pamučnih gaća, 3 grudnjaka za dojenje, 5 pari stopalica (da ne usfali ;-) i šlafrok u crvenoj vrećici
toaletna torbica sa gelom za tuširanje i ostalim potrepštinama, deodoranom, odnosno deo-kamenom bez mirisa, pak lupoceta 500 i Brufena...i naravno, malo kozmetike da ne izgledam kao ispijeno čudovište kad mi djeca dojdu u posjete.
Bočica od 1/2l za mene, boca od 1l za mm i Corny u posebnoj vrećici za u box.
Punjač za mob
2-3 plastične vrećice za zmazani veš
Sitni movci za caffe aparat. Nisam neki kavoljubac, ali ako će me nešto trebati potjerati na wc, jer prihe izlaska iz rodilišta inzistiraju na stolici.
Odjeća, ručnici i japanke su u obojenim vrećicama zato što je tako lakše sestri koja nas nakon poroda vodi pod tuš. Lakše joj kažeš odakle što da izvuče.
Ulošci i jednokratne gaćice, kao i vrećica za box su mi na vrhu kofera. I mob si stavite negdje blizu.
Eto...jesam oduljila opet...
Yra mi padnemo na rit svaki put kad sliku vidimo, a kad bi te uživo vidjele onda bi nas panika ulovilaDa, meni treba netko, daš mi broj ili ti dam mail pa mi pošalješ broj ili kako ćemo? Naravno ako žena ima želju, volju i vremena! Ajde ne žali ih, a na čemu si ti odrasla, ili tvoja mater.
Neće njima ništa biti, ja uvijek kažem, predobro je današnjoj djeci, samo se sjetim kako je nama bilo. A mislim da se ti više sikiraš nego što se oni bune
Vokakbitno da ste se vi dogovorili i podijelili, to je ok. Al realno, morat će i on jednom to odradit, pa ti ćeš trebati i doktoru, i frizeru, pa moraš moći računati na njega, neće dijete bit valjda usrano pola dana hahaha
Sarita tvoja se bar trudi udovoljit ti, moja je skroz posebna evo neznam uopće kako ju opisati hahaha Nek su one tamo gdje jesu, strpimo ih tri dana dva puta godišnje, al već vidim da sam spremna oko djeteta se posvađat
I sad nam nitko nije napisao kakvi
Imaš mail bez javnog imena i prezimena?
Sortiraj odgovore
Najstariji