Uvik nešto haha ne brini tu sam ja ;)
Danas sam malo zbunjena moja ginekologica mi je rekla da se pristrpim i da dodem sutra na pregled
Male su sanse da je nekaj tu ali jedna zena koja je bila njen pacijent je bebu vidjela tek u 12 tjednu.
Sutra idem kod nje opet na pregled.Ne zelim se nadat jer mislim da cu se opet samo iznervirati,ali tko zna.
Pise mi na nalazu od privatnice GS 6w4d to je ona vrecica kaj ne? Valjda je. Uzasno me zbunjuje, dal to znaci da je trudnoca tek 6w4d ili kaj? Zene pomagajte,mlada sam prvi put se susrecem s tim pa ako netko vise zna o nalazima molim pomoc.
Moja mama mi je iato rekla da se pristrpim bar jos 2 tjedna prije kiretaze. Kaj bi mislite?
Kiara
KiaraSara, pa da, od zadnje menstruacije ti je tada bilo 6w4d, a to je onda starost gestacijske vrećice, a moguće i trudnoće, ako postoji, a još se nekim slučajem vidi.
Nemoj se ljutiti, ali ne znam zašto si išla tako rano na pregled...ja sam išla sa 7+0 i bila sam skeptična je li to isto prerano, ali tako me ginica naručila.
Ja se nadam još uvijek da je trudnoća u pitanju i svakako bi ti savjetovala da se strpiš do 8 tjedana i tek onda napraviš konačni uzv, odnosno kiretažu ako ničeg nema. Mislim da ti eventualna prazna gestacijska vrećica ne može naškoditi do tada...to je bar moje laičko mišljenje.
KiaraSara, ja se u potpunosti slažem sa tvojom ginekologica da pričekaš s kiretažom. Meni je jedna poznanica baš danas rodila sa tri tjedna zakašnjenja, jer nikako joj nije jasno kad se dogodilo začeće kad je bilo nelogično. A tako je bilo i mojoj majci kad je zatrudnila sa trojkama. Meni je baš drago šta još ima ginekologa koji su oprezni i ponizni s zaključcima. Po meni bi se trebalo čekat .... Sa čekanjem možeš samo dobiti, kad si se već suočila sa mogućim ishodom.. To je prevažno da bi se nabrzake moglo odlučit. Čekajući još ti nećeš doć u opasnost (ako pričekaš sa kiretažom)ako je i istina da nema ploda, samo ćeš bit mirnija jer ćeš znat da si sve dobro učinila
29.8.2022. ➕
Nelica_1106, baš kako kaže ofnica, nema veze sa zdravljem nego čistom fizikom (i bilogijom :) )
Ne napadam te ni ništa, nego samo kažem da se ne daju tako olako ti savjeti. Vjerujem da ima smisla podizanje zdjelice, Tina i njen suprug očito nemaju problem sa zatrudnjivanjem, jer je 3 puta začela (inače u tim situacijama ni ne šalju ponovno muške na spermiogram), ali podizanje zdjelice svakako ne odmaže.
KiaraSara, ja bi svakako čekala još 2 tjedna, nisam možda 100% upućena, ali se eventualno može dogoditi da se sama očistiš, što je možda i bolje.
Vidi sa svojom gin sutra...
Sortiraj odgovore
Najstariji